СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 78 013
  • 1 619
  •   1
Отговори
# 75
Цитат
Всички имат право да се обърнат към общината за съдействие, но някои имат основания, а други са добри или не чак толкова в лирично-описателното повествование.
Аааа, хич не съм по тази част.Ще си чакам мирно и кротко.НЪл вярвам в системата  Laughing

# 76
  • гр.София
 Вижте в Новини от 26.09, на сайта на ИСОДГ
 Можело,значи!

# 77
# 78
"Увеличение на свободни места за следващото класиране на 3.10.2009 г.

По искане на директорите, увеличаваме свободните места в следните градини:

ОДЗ № 36, Район Искър - 10 места за набор 2006 г.
ОДЗ № 85, Район Искър - 4 места за набор 2006 г.; 2 места за набор 2005 г.
ОДЗ № 88, Район Искър - 5 места за набор 2006 г.
ОДЗ № 96, район Искър - 5 места за набор 2004 г.
ОДЗ № 66, район Панчарево - 4 места за набор 2005 г.; 27 места за набор 2006 г.; 19 места за набор 2007 г."

Еми, пак няма нито едно свободно място за набор 2008  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 79
Да, това ми беше основната теза за нарушение в 5 страничната жалба - че местата не са били обявени (какот се правеше преди лятото), а просто вписани по градини и който чул от "приближени" или ровел денонщно, както всъщност налага системата е успял. Два дни вече пишат по вестниците, че до края на годината ще се отворили нови 1000-1200 места. Хайде да видим. Следете наистина и тези, които се ремонтират в момента. Преди 3-5 постинга ви писах къде съм звъняла и какво са ми казали - коя кога ще свърши ремонта и ще отвори нови групи. Една мама тук мъдро подсети, че това е вариант да се информираме по-навреме.
Списъкът с градини, които се ремонтират или изграждат и ще отварят нови групи е в новини, но е някъде надолу, с главни букви.

# 80
Тъй и за да е пълен купона - вече не се виждат актуалните списъци на чакащите Simple Smile
Да ни е честито поредното информационно затъмнение.

Лулова, и в моята жалба до прокуратурата това беше един от основните ми аргументи. Явно някъде някой се е размърдал. (Аз копие от писмото до прокуратурата пратих и на Фандъкова)......

# 81
Тъй и за да е пълен купона - вече не се виждат актуалните списъци на чакащите Simple Smile

Хм,аз ги виждам-същите са. Mr. Green

Едит: Актуализирана ли е секция"Ръководство"?  Thinking

Последна редакция: нд, 27 сеп 2009, 23:33 от Бодливка

# 82

Аз виждам само преди класирането и класирани на 19 и 26, а за следващото класиране кои са чакащите - не се знае.

Я да питам и тук, че от ИСОДГ още не са ми отговорили. Децата на разведени родители получават ли някакви точки за предимство? Единият родител не е с отнети права (нещо което става с отделно дело от развода), просто на другия са дадени правата да упражнява родителски права. Не знам дали ме разбрахте.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2009, 00:51 от Anichka

# 83

Аз виждам само преди класирането и класирани на 19 и 26, а за следващото класиране кои са чакащите - не се знае.

Я да питам и тук, че от ИСОДГ още не са ми отговорили. Децата на разведени родители получават ли някакви точки за предимство? Единият родител не е с отнети права (нещо което става с отделно дело от развода), просто на другия са дадени правата да упражнява родителски права. Не знам дали ме разбрахте.

Разбрах те. Не получават точки за предимство. Не винаги бащата абдикира от задълженията си в този случай, а и има доста случаи в които майката живее с друг човек на семейни начала и детето не е в по-голяма нужда от децата в обикновените семейства.

В случай че самотната майка наистина се оправя сама, може да пише на общината. Хубаво е преди това да е минала през АСП и да е взела едно становище от тях. Т.е. ако обичат те да проверят и да констатират че детето е в риск по смисъла на закона. Само не мога да кажа кой отдел се занимаваше с това.

# 84
Цитат
Тъй и за да е пълен купона - вече не се виждат актуалните списъци на чакащите Smile
Наистина,и аз не виждам нищо ! Rolling Eyes

# 85
  • София
Няма голям смисъл да обявяват списъци на чакащи при положение, че
(давам пример с една от градините в Надежда)

Възрастова група - Ясла 1, родени 2008г.
Свободни места за септември - 10
Класирания на 19.09.2009г. и 26.09.2006г.
Класирани - 12
Записани - 10
Отказани - 2
Свободни места за следващо  класиране - 0
(КЛАСИРАНИ НА ТЕКУЩО КЛАСИРАНЕ ОТ 26.09.2009г. - Няма)

Като положението е такова още преди почивката, т.е. лятото.
Положението в мултинационалният ни квартал (Надежда) няма да се реши без откриване на нови групи, места и т.н.
Положението ще става все по-плачевно.
От работата не ме притискат, май месец си взимам трудовата книжка. В един момент си се представих как съм закотвена у дома и гледам синът ми до у-щна възраст. Е, меко казано луднах. Мама е в чужбина. Говорихме по скайпа и веднага ме усети, че не съм в настроение. Рече ми "ще се прибера и ще гледам Алекс на Костенец - градските деца се гледат на село".

# 86
  • гр.София
 Актуалните списъци с чакащите винаги ги изнасят в сряда, така че-търпение Hug

Бодливка,ти ли питаше и преди- Ръководството в сайта си стои така отдавна,все си 'предстои' да го актуализират.

# 87
Има ли някое дете родено 2008 и класирано преди лятото?
В правилата пише, че резултатите от класиранията трябва да се изпращат на мейла на кандидатствалите и  да я има в сайта, но за набор 2008 такова нещо няма  #Crazy

# 88
  • София
Има ли някое дете родено 2008 и класирано преди лятото?
В правилата пише, че резултатите от класиранията трябва да се изпращат на мейла на кандидатствалите и  да я има в сайта, но за набор 2008 такова нещо няма  #Crazy

Има доста деца 2008 приети преди лятото. За Младост грубо ги смятам около 140 места. Всички бяха заети още през пролетта. Сега както няма свободни места за този набор какви резултати от класиране точно чакаш?

# 89
  • София
И в Надежда има много класирани и приети деца, набор 2008. Класирани преди лятото.

Общи условия

Активация на акаунт