СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 78 013
  • 1 619
  •   1
Отговори
# 90
И в Надежда има много класирани и приети деца, набор 2008. Класирани преди лятото.
и в Люлин  Peace

# 91
# 92

В случай че самотната майка наистина се оправя сама, може да пише на общината. Хубаво е преди това да е минала през АСП и да е взела едно становище от тях. Т.е. ако обичат те да проверят и да констатират че детето е в риск по смисъла на закона. Само не мога да кажа кой отдел се занимаваше с това.

Самотна майка по смисъла на наредбата е само ,когато в акта за раждане на детето е записан баща неизвестен.
                Ели,това което обясняваш се явява една от сигурните вратички за прескачане на реда.Стига да си достатъчно нахален да отидеш и да напишеш сърцераздирателна молба и да я подкрепиш с малко връзки.Бясна съм на точно тези "самотни" майки.Тук в системата засичам вече втори случай ,в който детето ходи в ДЗ и е прието в друго ииииии се оказва,че е записано и в двете.Как става това? И за самотните майки местата за децата им трябва да е в ЕДНО ДЗ,а не във всеки район по едно. И в същото време има семейства,които се чудят какво да си правят децата и при това двамата родители не могат да осигурят на детето си това,което осигурява "самотната " майка.Извинявам се , на тези самотни майки,които си стоят на опашките и действително отглеждат сами децата си,при това не са нахални и арогантни,а си чакат търпеливо реда.

# 93
Дидиа, разбирам те напълно. Точно заради такива "самотни" майки не дадоха точки на разведените. Но ако мине през АСП и това което напише в "сърцераздирателната" молба се документира като вярно в тяхно становище, не съм аз човекът който да каже че нещата не са редовни.

# 94
Има доста деца 2008 приети преди лятото. За Младост грубо ги смятам около 140 места. Всички бяха заети още през пролетта. Сега както няма свободни места за този набор какви резултати от класиране точно чакаш?

Чаках цяло лято класирането на 19.09.2009 Confused
Оказа се всъщност, че в колоната "Свободни места за Септември" свободни места няма - били са заети още преди лятото  Stop
Въпроса е, че няма информация за тези класирания в системата, а имейли не са ни пращани Thinking
------------------------------------------------------------------
Групи текущ прием

Правилата от 2008 г. за прием на деца, родени 2005г. и по-големи в групите с текущ прием и се запазват.

Възрастова група Места Класиране на 04.07.2009 г.
Свободни Класирани Предимство Записани Отказани Списъци
Текуща Ясла 1, родени 2007 г. 20 0 0 0 0 0 ---
Текуща Ясла 2, родени 2006 г. 40 0 0 0 0 0 ---
Текуща 1-ва група, родени 2005 г. 50 0 0 0 0 0 ---
Чакащи

Текуща 2-ва група, родени 2004 г. 75 0 0 0 0 0 ---
Чакащи

Текуща 3-ра група, родени 2003 г. 75 0 0 0 0 0 ---
Чакащи

# 95
Чаках цяло лято класирането на 19.09.2009 Confused
Оказа се всъщност, че в колоната "Свободни места за Септември" свободни места няма - били са заети още преди лятото  Stop
Въпроса е, че няма информация за тези класирания в системата, а имейли не са ни пращани Thinking
------------------------------------------------------------------
Групи текущ прием

Правилата от 2008 г. за прием на деца, родени 2005г. и по-големи в групите с текущ прием и се запазват.

Възрастова група Места Класиране на 04.07.2009 г.
Свободни Класирани Предимство Записани Отказани Списъци
Текуща Ясла 1, родени 2007 г. 20 0 0 0 0 0 ---
Текуща Ясла 2, родени 2006 г. 40 0 0 0 0 0 ---
Текуща 1-ва група, родени 2005 г. 50 0 0 0 0 0 ---
Чакащи

Текуща 2-ва група, родени 2004 г. 75 0 0 0 0 0 ---
Чакащи

Текуща 3-ра група, родени 2003 г. 75 0 0 0 0 0 ---
Чакащи

Разбира се, че са били заети още преди лятото. Голямото класиране на новите групи е началото на годината (тази година беше Май месец, защото закъсня). Тогава и се приеха децата. А постъпват и реално започват да ходят Септември, но са си приети Май.

Цяло лято нямаше класирания и никой не е приеман.

Сега ще има класиране само ако някое дете в някое ОДЗ се откаже, ако по някаква случайност се появи място или ако се открие цяла нова група.

А вие какви мейли чакате  newsm78 не мога да разбера?

# 96
Дидиа, разбирам те напълно. Точно заради такива "самотни" майки не дадоха точки на разведените. Но ако мине през АСП и това което напише в "сърцераздирателната" молба се документира като вярно в тяхно становище, не съм аз човекът който да каже че нещата не са редовни.
               То е ясно,че е така.Дори не съм си и помислила,че ти можеш да направиш нещо срещу становището,но честно казано ме е яд ,че има толкова нахални и арогантни хора.На хартия всички сме на 6,ама на практика не можем да стигнем и 2-ката. Laughing

Tate Bumpfs ,ти нещо не си на ясно с цялата система на класиране.Извини ме,но е така.Ще се опитам да ти обясня на бързо. Laughing
                "Свободни места за септември" - това са всички места,които има в конкретното ДЗ за определената възраст напр.2008 г Те са обявени от директорките още преди първото класиране.На първо класиране на ВСИЧКИ места са класирани деца.От тях - някои са записани,на други е отказано,трети - не са се записали.За ВТОРО класиране се обявяват само местата на незаписалите се деца и на отказаните. От тук нататък места се обявяват за всяко следващо класиране само  на отказалите се от записване деца.В графата остават записани първоначалните бройки ти трябва да погледнеш и другите графички и да събереш цифрите за да разбереш дали ще остане свободно място.Допълнително се обявяват само незаетите места  и само тогава в първата графа има промяна.
                 Дано ме разбра,че как го обясних  Embarassed Ако има нещо ,което те интересува питай ще ти отговоря!Може и на ЛС да не товарим темата. Laughing

# 97
искам да ви попитам понеже не мога да изчета вичко, как може да се подаде сигнал за неправомерно приети деца? Към кого тчно трабва да се обърна и какви доказателства трябва да имам? Анонимен ли остава сигналът? И какво става с тези деца, които са приети извън регламента?

# 98
  • София
Запис

# 99
искам да ви попитам понеже не мога да изчета вичко, как може да се подаде сигнал за неправомерно приети деца? Към кого тчно трабва да се обърна и какви доказателства трябва да имам? Анонимен ли остава сигналът? И какво става с тези деца, които са приети извън регламента?

Поради много непотвъредни слухове от анонимни лица, ако искаш да се обърне внимание на сигнала, е добре да го подадеш лично, в писмен вид, с входящ номер, с каквито доказателства имаш в дирекция "Образование", ул. Оборище 44 и да искаш проверка и отговор.

От дирекция "Образование" твърдят че действат с необходимата конфиденциалност и ще пазят самоличността на подателя на жалбата, но досега смелчаци не са се появили, а на анонимки, за съжаление не се обръща голямо внимание.

# 100
искам да попитам какво хзнаете за  78 одз там  се  прави  някакъв  ремонт кога ще свърши и колко деца  ще  приемат

# 101
Моят въпрос е относно новострояща се сграда на детска градина - в Триадица, филиал на 127 "Златното пате".   Обавен е срок за пускане март 2010. Та въпросът ми е - ще се откриват ли нови групи или ще преместват децата от наети помещения в съседните блокове? Много благодаря предварително!

# 102
В новините по bTV показаха ББ да открива нова градина, не чух къде е, но чух коментара му относно кризата с недостига на места в София - каза, че в София винаги ще има недостиг на места и проблема няма решение, защото всяка година в София прииждали да живеят 120 000 - 130 000 семейства от провинцията.
Ей това е, като няма политическа воля за решение на проблема, премиера казва, че решение няма. Положението е безнадеждно.  smile3549

# 103
# 104
  • София
Този поток от хора и семейства вероятно живее в горите по дърветата  Rolling Eyes И няма предвидени жилища за тях...ах, каква драма!

Общи условия

Активация на акаунт