СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 78 013
  • 1 619
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Нееее... Не.
Това е моята България.
Каквато и да е, моя е. Ако е блато - аз съм виновна. Ако е слънчева градина - моя е заслугата.

Нооо... доба идея е човек да премисля тези неща, преди да си пусне гласа...

# 766
Това е моята България.

Еееех, Кати... светъл рицЪр... завиждам на патриотизма ти. Аз отдавна нямам такъв. Самата държава го изтръгна.  Hug

# 767
  • нейде там, където ....
Нееее... Не.
Това е моята България.
Каквато и да е, моя е. Ако е блато - аз съм виновна. Ако е слънчева градина - моя е заслугата.

Нооо... доба идея е човек да премисля тези неща, преди да си пусне гласа...

Peace Споделям напълно

# 768
Видяли ли сте тази таблица от Савина в сайта на Общината:

http://sofia.bg/pressecentre/images/Sdrujenie%20na%20maikite-tab … ca_sait%20(1).xls

Това е някакъв опоскан вариант на моята таблица. Имам спомен че исках и РЗП и бюджет, но трябва да си намеря моята и тогава ще съскам.

# 769
Ядосана съм и за пореден път на тъпаците в общината, ИСОДГ и работната група, че вместо да внесат някаква яснота и предвидимост за следващата кампания, да информират от рано за намеренията си, за критериите и правилата, за да могат съответно и родителите да са наясно, за да се организират в тези задаващи се още по-трудни времена /по думите на водещите икономисти ще става още по-лошо/, те седнали и се занимават още с тазгодишния прием, с утежняване и без това утежнения регламент, създават допълнителен хаос. С една думе: НЕ ИМ Е РАБОТАТА НИТО МОМЕНТА СЕГА ДА ГО ПРАВЯТ. ТРЯБВА ДА ИМАТ ДРУГИ ПРИОРИТЕТИ

Като една от тъпаците в работната група само ще ти каже че не е възможно всички в един момент да скачаме в тон с едни родители, в следващ - с други. Има родители които искат преместване и пишат жалби за това. Ти не искаш. Затова пускат анкета. Аз нямам никакво желание следващия път да си загубя наколко часа отново в разглеждане на жалби и вземане на становище. Поне не и за преместването. За съжаление в момента това е единствения начин за удовлетворяване на желанията.

Като примерно разведени наскоро родители, бащата със възбрана да доближава жената и децата, които съответно се местят в друг квартал. И какво - според теб не трябва да имат никакъв шанс.

Приеми най-сетне че нещата са много по-разнолики отколкото ти ги виждаш.

И ако обичате не атакувайте нас - тъпаците от работната група, защото от никой от нас строителство на ДГ не зависи. Съвсем наскоро СОС е гласувал към 90 милиона заем от ЕИБ за строителство на 5 естакади в София. Очевидно на хората от които зависи решението и и.д. кмета си имат собствени приоритети и предполагам че винаги са били и опозиция на приоритета с ДГ.

# 770
  • София
ОДЗ № 58-СЛЪНЧЕВО УТРО
"Благодарение на финансирането осигурено от СГО през 2008 и 2009 години бе изградена сградата на новата детска градина - един прекрасен дворец за децата ни, която  тържествено бе открита на 26. 06. 2009г от г-н Бойко Борисов. Същата е изградена съгласно най-новите европейски изисквания, оборудвана е с модерна кухня, физкултурен и музикален салон, в двора са оформени много площадки и кътове за игра. -Това е от страницата на градината,ясно е,че е нова.Ко е е възмутителното?

Нищо, с изключение на фактът, че освен нова сграда деца, желаещи да я посещават няма - изобщо! - за разлика от... практически всички останали квартали, където се редят по 200 с 1во желание!

Но иначе г-н Бойко Борисов е прерязал тържествено лентичката, сигурна съм, имало е медии, имало е шампанско, предполагам... открил е - в предизборна обстановка - с много шум... нещо много скъпо и напълно излишно, уви, докато хората се чудят как да се хванат за гушите за правото да оближат трохите, изпаднали от кифлата му...  Sick ей това е възмутителното.

От друга страна, ако ти, примерно, си на друго мнение - би ли пратила там детето си?
Кати,чета те с интерес доста отдавна,рядко съм била съгласна с твоето мнение,но в тази тема,с изключение на някои твои изказвания,пишеш абсолютно верни и реални постинги,които не всеки би се осмелил да напише!Евала за което!

Въпросното ОДЗ към 58 ЦДГ(ако не греша) е новооткрито и затова,мисля,все още няма желаещи.
Затова попитах кое е възмутително за вас.
На мен лично ще ми е по-удобно да водя сина си в Челопечене,отколкото в Люлин,Надежда или друг  по-отдалечен(от нас-Дружба -квартал).Именно затова писах,че ще се пробвам.  Peace

# 771
Ядосана съм и за пореден път на тъпаците в общината, ИСОДГ и работната група, че вместо да внесат някаква яснота и предвидимост за следващата кампания, да информират от рано за намеренията си, за критериите и правилата, за да могат съответно и родителите да са наясно, за да се организират в тези задаващи се още по-трудни времена /по думите на водещите икономисти ще става още по-лошо/, те седнали и се занимават още с тазгодишния прием, с утежняване и без това утежнения регламент, създават допълнителен хаос. С една думе: НЕ ИМ Е РАБОТАТА НИТО МОМЕНТА СЕГА ДА ГО ПРАВЯТ. ТРЯБВА ДА ИМАТ ДРУГИ ПРИОРИТЕТИ

Като една от тъпаците в работната група само ще ти каже че не е възможно всички в един момент да скачаме в тон с едни родители, в следващ - с други. Има родители които искат преместване и пишат жалби за това. Ти не искаш. Затова пускат анкета. Аз нямам никакво желание следващия път да си загубя наколко часа отново в разглеждане на жалби и вземане на становище. Поне не и за преместването. За съжаление в момента това е единствения начин за удовлетворяване на желанията.

Като примерно разведени наскоро родители, бащата със възбрана да доближава жената и децата, които съответно се местят в друг квартал. И какво - според теб не трябва да имат никакъв шанс.

Приеми най-сетне че нещата са много по-разнолики отколкото ти ги виждаш.

И ако обичате не атакувайте нас - тъпаците от работната група, защото от никой от нас строителство на ДГ не зависи. Съвсем наскоро СОС е гласувал към 90 милиона заем от ЕИБ за строителство на 5 естакади в София. Очевидно на хората от които зависи решението и и.д. кмета си имат собствени приоритети и предполагам че винаги са били и опозиция на приоритета с ДГ.

Ели (Hrisa), съжалявам ако си се почувствала обидена, но словосъчетанието "работна група" стои в аргументите към анкетата, която получих в профила на децата ми.  Та тя трябвала да реши дали е "човешко" едни хора да се разкарват до другия край на града пък другите, които в себе си усещат несправедливостта на подобно решение да се чувстват виновни, че не са достатъчно хуманни към свои съграждани. Не разбирам как сте се съгласили да застанете под подобен нескопосан текст, който открито агитира хората да гласуват "ЗА", а другите обвинява индиректно в жестокост.

Оценявам работата ви там, но никаква представа нямам от вашите и на Дирекция "Образование" правомощия. Нали уж тя беше органа, който ще разрешава записвания в ДГ извън регламента. Логично е тя да се занимава с подобни жалби на граждани.

Разбира се, че ще има трагични истории, но не може от изключенията да правите правила. Именно за това си има соц. служби, дирекции "Образование" и т.н.

Мен ме интересува приема за другата година. От месец май до сега той трябваше да е готов поне в общи линии ако ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ /не работната група/ си вършеше работата както трябва. Не разбирам защо след като е ясно, че Фандъкова ще е новия кмет, а системата на настоящие прием е нейна рожда какво се умева толкова време!!!!!!!! И това е въпрос към общинете не към вас!

# 772
  • София
ОДЗ № 58-СЛЪНЧЕВО УТРО
"Благодарение на финансирането осигурено от СГО през 2008 и 2009 години бе изградена сградата на новата детска градина - един прекрасен дворец за децата ни, която  тържествено бе открита на 26. 06. 2009г от г-н Бойко Борисов. Същата е изградена съгласно най-новите европейски изисквания, оборудвана е с модерна кухня, физкултурен и музикален салон, в двора са оформени много площадки и кътове за игра. -Това е от страницата на градината,ясно е,че е нова.Ко е е възмутителното?

Нищо, с изключение на фактът, че освен нова сграда деца, желаещи да я посещават няма - изобщо! - за разлика от... практически всички останали квартали, където се редят по 200 с 1во желание!

Но иначе г-н Бойко Борисов е прерязал тържествено лентичката, сигурна съм, имало е медии, имало е шампанско, предполагам... открил е - в предизборна обстановка - с много шум... нещо много скъпо и напълно излишно, уви, докато хората се чудят как да се хванат за гушите за правото да оближат трохите, изпаднали от кифлата му...  Sick ей това е възмутителното.

От друга страна, ако ти, примерно, си на друго мнение - би ли пратила там детето си?
Кати,чета те с интерес доста отдавна,рядко съм била съгласна с твоето мнение,но в тази тема,с изключение на някои твои изказвания,пишеш абсолютно верни и реални постинги,които не всеки би се осмелил да напише!Евала за което!

Въпросното ОДЗ към 58 ЦДГ(ако не греша) е новооткрито и затова,мисля,все още няма желаещи.
Затова попитах кое е възмутително за вас.
На мен лично ще ми е по-удобно да водя сина си в Челопечене,отколкото в Люлин,Надежда или друг  по-отдалечен(от нас-Дружба -квартал).Именно затова писах,че ще се пробвам.  Peace

Не е новооткрито - само яслните групи са.
За 2006 си е имало приеми - аз затова бях сложила поста с имената на децата - там при 3 свободни места на последното класиране е имало 1 кандидат с 6.0 точки. В 96 ОДЗ в същия район Кремиковци е същата работа - постоянно има прием за 2007 (за която са най- много новооткрити места) и никакви кандидати.
Това е възмутителното.

# 773
Ели (Hrisa), позволи ми да допълня поста си.

Замислих се за дадения от теб пример и не виждам как с предлаганата допълнителна точке ще се реши качествено и навременно проблема на самотната майка.

Приемаме, че майката я получава и се изкачва на върха на списъците. Ако обаче не е първа, то тогава продължава да се бори с тези преди нея и тези с равни точки. В този случай никак не й се помага.
А ко пък служебната точка е такава, която дава право при свободно място директна класация - то трябва направо да се каже, а не да се завоалира сред неразбираеми изречения.

Но остава въпроса със свободното място. Ами ако такова не се освободи? Ето в ДГ, които ние кандидатстваме от месец май насам все са на НУЛА, НУЛА, НУЛА. То тази майка направо може да си почака до другата учебна година.

И тук идваме до искреността на подобни решения и обосновката им.

Подобна разнолика житейска ситуация може да се реши само с гъвкави решения, които да се вземат от хора в компетентен орган с правомощия и лостове за въздействие над администрацията в ДГ.  Защото утре може да се получи ситуация, която да изисква още по-бързото и належащо извеждане на дете и настаняването му в друга ДГ. Тогава какво? Нови точки?

И една идея - защо не предложиш на тази майка да се дадат 3-те точки от тези на персонала. Може и анкета за това да се пусне. Сигурна съм, че тогава ще получите повече "за"

# 774
  • София

За 2006 си е имало приеми - аз затова бях сложила поста с имената на децата - там при 3 свободни места на последното класиране е имало 1 кандидат с 6.0 точки. В 96 ОДЗ в същия район Кремиковци е същата работа - постоянно има прием за 2007 (за която са най- много новооткрити места) и никакви кандидати.
Това е възмутителното.
Имах предвид,че досега е била ЦДГ,сега е вече ОДЗ(+ яслените групи),и за това тепърва се очакват кандидати.
А дали ще има...това е друг въпрос.  Thinking
Разбирам възмущението и се присъединявам!  Peace

# 775
Според мен най-важните приоритети би трябвало да са степенувани,а не точкови. Една самотна или майка-инвалид може да има 5-6 точни,а други с всичките си социални продобивки-по 10 т. Ето какво е логично да се гледа:
Местожителство(правото на постоянните граждани в дадения град)
Плащане на данъци и от двамата родители- все пак ние издържаме тези заведения.

Peace

# 776
На 5 ноември, от 11 часа на Позитано 9 ще се състои среща с кандидат кмета Г.Кадиев с родители. Поканата е към СНБМ и Родители, но са казали че са отворени за всички родители, които желаят.

Ще се обсъждат проблеми на столичното образование, недостига на места в ДГ, подобряване на работата и обслужването в ДГ и други проблеми.

Ако някой има възможност може да дойде. На мен лично отношението на г-н Кадиев към образователната система ми е абсолютно неясно и ще се опитам да отида за да се ориентирам.

# 777
  • гр.София
 Ако не ми се разболее детето, ще взема да ида.

Ели(Хриса), твоята таблица за строителство я имам , ако трябва, ще ти я пратя.

Последна редакция: пн, 02 ное 2009, 08:49 от blanc

# 778
  • София

При тази хипотеза осъдения баща - освен в много ексцентрични ситуации - ще бъде лишен и от семейното жилище, където ще останат децата.
А децата получават 3 точки за "деца в риск"  без друго се изстрелват най- отпред.

Тази измислена точка не е заради такива хора - които, понеже в градините така или иначе няма места и могат да си чакат до свършека на света да се отвори - просто ще дойдат при теб и ще поискат да се отвори място специално за децата, понеже наистина са... хм, да речем - особен случай.
Не, тя е именно за хората, които са записали децата си в Бухово и искат вече да тръгнат на градина в Триадица.

# 779
  • София

Това е възмутителното.
Имах предвид,че досега е била ЦДГ,сега е вече ОДЗ(+ яслените групи),и за това тепърва се очакват кандидати.
А дали ще има...това е друг въпрос.  Thinking
Разбирам възмущението и се присъединявам!  Peace

Ами... при положение, че в района има свободни места, които очевидно няма да се заемат, въз основа на какво са предположили, че за новите групи ще има наплив?

Общи условия

Активация на акаунт