СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 78 013
  • 1 619
  •   1
Отговори
# 750
Литъл, това е от сайта на ИСОДГ:

95 ОДЗ Омайниче, район Люлин
     Набор 2006 : 4 места
    Набор 2007 : 8 места
    Набор 2008 : 20 места

Този обявен прием отвсякъде се разминава с разбирането ми за "две градински групи", нито пък за една яслена с 28 деца, но както и да е.

Търсих какво беше казала Савина за приема, защото на мен пък ми се върти в главата нещо като две градински и една яслена, но не мога да й намеря темата.

Последна редакция: нд, 01 ное 2009, 17:22 от zaio_baio

# 751
Зайо, blanc, нищо не разбирам.  ooooh!
Ако са открили една нова яслена група (за набор 2008), то за другите набори как са ги открили тия места, в смисъл като няма нови групи, как ще ги "прибавят" към съществуващите вече групи като те значително ще надхвърлят бройката по норматив?  newsm78

# 752
  • гр.София
 Така де. Те си имат една свръхраздута група в 2006 набор от 30-40 деца и сега ще ги нормализират.
 Това е моето предположение, граничещо с убеждение Simple Smile

В Сеизмограф.
 Кадиев каза- за 8 000 деца в София няма градина.
 Фандъкова каза-Ето,днес открих две нови групи.

Това е всичко по темата!!!
  Беше трагично предаване.

# 753
Ха-ха. "Двете нови групи" на 95 ОДЗ ще приемат 32 деца само.

Ако са две яслени групи бройката си е точна 2х16,нооооо ... ЗАЩО не са открити две нови групи без значение какви са - яслени или градински,а се добавят по няколко бройки в няколко възрасти.Единствената възможност е да са били препълнени групите и да са разделени и само свободните места да са обявени.Мисля,че за да няма съмнения трябва да се даде обяснение и от директорката и от общината.

# 754
Видяли ли сте тази таблица от Савина в сайта на Общината:

http://sofia.bg/pressecentre/images/Sdrujenie%20na%20maikite-tab … ca_sait%20(1).xls

# 755
  • гр.София
 Според таблицата (явно нея ще качат и в сайта за градините), 95 ОДЗ има нови 1 яслена и 1 градинска групи. Също, пише нещо за някаква централа. За първи път чувам. Филиали ли е имало?

За Младост и Надежда-гола вОда са нещата. По една градина и то незнайно кога.

# 756
  • София
ОДЗ № 58-СЛЪНЧЕВО УТРО
"Благодарение на финансирането осигурено от СГО през 2008 и 2009 години бе изградена сградата на новата детска градина - един прекрасен дворец за децата ни, която  тържествено бе открита на 26. 06. 2009г от г-н Бойко Борисов. Същата е изградена съгласно най-новите европейски изисквания, оборудвана е с модерна кухня, физкултурен и музикален салон, в двора са оформени много площадки и кътове за игра. -Това е от страницата на градината,ясно е,че е нова.Ко е е възмутителното?

# 757
  • София
Ха-ха. "Двете нови групи" на 95 ОДЗ ще приемат 32 деца само.

Снощи мернах репортаж в новините по БНТ и казаха "2 нови групи за 50 деца". Не знам къде си чула бройката 32.  newsm78

zaio_baio, от репортажа разбрах, че откриват 2 градински групи, всяка по 25 деца - общо 50. Каква мислиш е връзката с набор 2008? Нашите деца набор 2008 са далеч от градинските групи засега.  

Кати, и аз чух по телевизията за новооткритите места в Кремиковци и искрено се възмутих.  Rolling Eyes

Не можах да гледам "Сеизмограф", но нищо не съм пропуснала както разбирам. Никога не съм харесвала Светла Петрова и никога не съм я смятала за добър журналист. Много е посредствена, а предаването й е говорилня, лишено от съдържание. Фандъкова как се представи, какво каза за проблема с липсата на места в ДГ?

Според сайта за кандидатстване има група от 20 деца за 2008... и още 8 деца от 2007. И 4 деца от '06. Това е всичко...

# 758
Ева,
Възмутителното е, че е в Кремиковци, кв. Челопечене.
Многократно го коментирахме това Кремиковци, там няма никакви чакащи деца, за какво им е нова градина?!  ooooh!
Кати е изнесла инфо от там по-горе.

# 759
  • София
Така де. Те си имат една свръхраздута група в 2006 набор от 30-40 деца и сега ще ги нормализират.
 Това е моето предположение, граничещо с убеждение Simple Smile

В Сеизмограф.
 Кадиев каза- за 8 000 деца в София няма градина.
Фандъкова каза-Ето,днес открих две нови групи.

Това е всичко по темата!!!
  Беше трагично предаване.

Нн, да - пък частта, в която 2те открити групи е просто 1 огромна преди съществуваща група, разделена на 2... и 4 новоприети дечица - това някак пропусна да го сподели... значи, липсват към 9000 места - но тя тържествено приема 4... и това си го отчита като свършена работа...  Mr. Green

# 760
Дидиа, според инфото в ИСОДГ, за новата яслена група в 95 ОДЗ в Люлин са обявени 20 места. Чудя се защо 20, не бяха ли 16 по норматива + 10% по изключение, та общо 18?

# 761
  • София
Ева,
Многократно го коментирахме това Кремиковци, там няма никакви чакащи деца, за какво им е нова градина?!  ooooh!
  Laughing Ще се появят желаещи,със  сигурност. Аз ще се пробвам. Mr. Green

# 762
  • София
ОДЗ № 58-СЛЪНЧЕВО УТРО
"Благодарение на финансирането осигурено от СГО през 2008 и 2009 години бе изградена сградата на новата детска градина - един прекрасен дворец за децата ни, която  тържествено бе открита на 26. 06. 2009г от г-н Бойко Борисов. Същата е изградена съгласно най-новите европейски изисквания, оборудвана е с модерна кухня, физкултурен и музикален салон, в двора са оформени много площадки и кътове за игра. -Това е от страницата на градината,ясно е,че е нова.Ко е е възмутителното?

Нищо, с изключение на фактът, че освен нова сграда деца, желаещи да я посещават няма - изобщо! - за разлика от... практически всички останали квартали, където се редят по 200 с 1во желание!

Но иначе г-н Бойко Борисов е прерязал тържествено лентичката, сигурна съм, имало е медии, имало е шампанско, предполагам... открил е - в предизборна обстановка - с много шум... нещо много скъпо и напълно излишно, уви, докато хората се чудят как да се хванат за гушите за правото да оближат трохите, изпаднали от кифлата му...  Sick ей това е възмутителното.

От друга страна, ако ти, примерно, си на друго мнение - би ли пратила там детето си?

# 763
  • София
Ева,
  Laughing Ще се появят желаещи,със  сигурност. Аз ще се пробвам. Mr. Green

О, ако има допълнителна точка за преместване - няма да си единствената! Всички ще влязат... с по 5 точки... хората ще си отчитат дейност, ще си получават заплатите, режийните, каквото ви хрумне, децата ще си стоят по домовете до намиране на удобно място, после ще влизат нови от там... файдата ще бъде, че нашите деца - на нас, дето си пишем тук и сме светнати на далаверата - ще влизат преди другите - на онези, дето не четат и не пишат по форуми, дето ходят по 16 часа на някоя тъпа, тежка работа, която наричат простичко "бачкане" и нямат и представа за бонусни точки за прехвърляне и нежелани от никого градини в Долен Китай.

# 764
Ще се появят желаещи,със  сигурност. Аз ще се пробвам. Mr. Green

Да, и аз. Но преди това ще си купя хеликоптер, за да мога да придвижвам дечо всяка сутрин до там.  Peace

А той трябваше да е втора група... Набор 2005. Не че много съжалявам, като знам как се оплакват мамите от някои градини. Да се чуди човек късмет ли е или не да не е приет.
Но като гледам как вървят нещата - katiABV може да се окаже права. Днес се правя на детска учителка, след година две може да се наложи и основното образование да предавам на детето си. Не че и това ме притеснява де. Но все си мисля, че след като плащам данъци и ходя на работа, би трябвало да има място за децата ни в градините и училищата.

Иначе защо да работя и да плащам данъци тук??? И в този контекст май е по-добре вече да се махаме от Българията, за да може децата ни все пак да ходят на училище.

Общи условия

Активация на акаунт