СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 78 014
  • 1 619
  •   1
Отговори
# 360
  • София
И аз не мисля, че трите точки спомогнха за намирането на персонал.  Peace От всички познати майки, които си пуснаха децата тази година на ДГ, само една започна работа в ДГ с такава цел.
Щурчо, при вас нещата явно са много зле. При нас винаги има учител долу, сестрата също помага за качването на малчовците, понякога и други колежки от по-големите групи се включват. Ние случихме и на градина, и на госпожи.  Grinning

# 361
  • София
Така,че тези деца не са проблем , а проблема е явно на друго място. Mr. Green
Бе и аз така мисля, но...не искат детето и това е.

# 362
  • Бургас
Щурчо,благодаря за подробното разяснение.  bouquet При нас става въпрос за баткото,бебо го приеха в яслата на желаната градина.Май ще си преотстъпим мястото на друго детенце и ще чакаме за желана от нас градина. Grinning

# 363
Доника, пишете пак в обратната връзка и до дирекция "Образование". Назад в темата някой беше писал за подобен проблем, но не си спомням писа ли за развръзката  newsm78 Даже може да звъннете до дирекцията и да говорите с отговорника по район.

Дидия, аз все пак познавам една баба дето почна работа в градина, за да приемат внучето и. Все пак има и частичен успех на 3те точки  Mr. Green Искам да питам в тези случай (когато роднина започне работа в образованието) точките автоматично ли се добавят от системата и тези деца ще чакат ли класиране и свободно място или директно влизат  newsm78

# 364
                 Ако сега са добавили 3-те точки ще чакат свободно място ,но обикновено отиват на първо място защото са с 10 + , а движение на децата винаги има.Така,че до месец най-късно два ще влязат.При групи от 27-30 деца трудно ще тръгнат веднага.

# 365
Здравейте, ако си спомняте с Лулова преди 2-3 седмици почнахме активно да си кореспондираме с разните институции. От омбудсмана още същия ден се свързаха с мен и дадох подробности, от КЗП не очаквах отговор....., но днес и това дойде и определено звучи малко по-обнадеждаващо от отговора, който са дали на Лулова. Въпреки че каква е файдата да се проверяваш себе си.......  Сега погледнах какъв е въпросният член (жалба изпратена до некомпетентен орган се препраща не по-късно от 7 дни от постъпването - а пък то са минали поне 15 като гледам) ама да не изпадам в подробности......
То е ясно че няма да ни приемат...... поне не и тази година, дано поне е в този живот......
----------------------------------
Изх. №Ц -03-5489/09.10.2009 г

ДО
КМЕТА НА  
СТОЛИЧНА ОБЩИНА
УЛ. ”МОСКОВСКА” № 33
ГР. СОФИЯ

ДО
Г-ЖА АНА ДИМОВА – ЯНКОВА
ГР. СОФИЯ  

e-mail:anayankova@gmail.com

ОТНОСНО:  Постъпила жалба в  Комисията за  защита на потребителите /КЗП/ с  вх. № Ц - 03-5489 от  23.09.2009г.

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ,

На основание чл. 178, ал. 3 от Закона за защита на потребителите /обн. ДВ бр. 99 от 2005 г. в сила от 10.06.2006г./, приложено изпращаме Ви постъпилата жалба от г-жа Янкова от гр. София за разглеждане по компетентност и изясняване на обстоятелствата изложени в нея.
         За резултата от предприетите от Вас действия, любезно моля да уведомите КЗП и жалбоподателя на посоченият от него адрес.

Приложение:  Копие от жалба от г-жа Янкова с вх.№ Ц -03-5489 от  23.09.2009г.

С уважение, /п/

ДАМЯН ЛАЗАРОВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯ  ЗА
ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ      

-------------------

Последна редакция: пн, 12 окт 2009, 09:09 от Anichka

# 366
  • sofia
Така,че тези деца не са проблем , а проблема е явно на друго място. Mr. Green
Бе и аз така мисля, но...не искат детето и това е.
Доника, Мяуче имаше подобен проблем. Натиск от страна на персонала, да започне да си води детето чак януари, опити за отписване и пр.  Свържи се с нея.
ето я и темата

# 367
  • София
И аз познавам една баба, която започна работа в ДГ за да вкара двете си внучета (на път са още две) в детска градина. Така, че ще има персонал за още две-три години, пък после ще напуска.

При нас в яслата също няма персонал. Вече трябва да се връщам на работа, а малкото не е тръгнало. Не го искат и ме молят да не го водя....е, заведох го за 4 дена и три седмици болен. Миналата седмица пак ме помолиха да не го давам...и така отлагаме вече седмици наред, защото просто не го искат. Факт, че жената е само една от сутрин до вечер, всеки ден. Все още правят и сборни групи... не искам да ви казвам какви целодневни ревове са, защото няма достатъчно жени. Няма персонал- факт.

В тази връзка да кажа, че търся жена за гледане на детето в такива моменти, ако имате познати- свиркайте. Трябва да започвам работа края на месеца.

# 368
здравейте,
детето беше прието в дг веднага в 167 дг, където приема беше 2 групи 53 деца. в момента в неговата група са 32 деца, аз лично открих 3 в листата на чакащите съответно на 5, 7 и 41 място. Нямам смелостта да се изправя с лице срещу персонала в градината и да попитам ЗАЩО, но доколкото знам тук има смели и инициативни хора. Списъците от първо класиране удобно изчезнаха, но мога да представя списък на вскички деца в групата. Ако някой иска да се заеме с борбата срещу това безобразие нека отговори на поста ми. Благодаря

# 369
                gost dnes , най-обичам такива постове и точно за това сме на този хал.Най-лесно е "да вадиш кестените от огъня с чужди ръце"! Доброто  поне е , че си си признала,че нямаш смелост , но липсата и не решава проблемите,а даже оставя неприятни усещания. Peace

# 370
  • София
Здравейте, признавам че не съм чела тази и старите теми щателно, но прехвърлих отгоре, отгоре и не открих Наредбата ( не съм сигурна дали е наредба), но документът касаещ системата с точковото оценяване, действащ към момента за прием София.
Предварително благодаря на отзовалите се.  Peace

# 371
http://kg.sofia.bg/?page=manual              Виж приложението!

# 372
# 373
Didia, в нашата група също има такива деца и какво точно предлагаш да направя...да отида при директорката и да попитам Защо? Ама как така...? и т.н и интересно какъв ще е нейният отговор: Ами защото ми ги пуснаха от общината или нещо подобно...т.е докато няма орган, който да се занимава с такива случай, ние не можем нищо да направим... Confused

# 374
Didia, в нашата група също има такива деца и какво точно предлагаш да направя...да отида при директорката и да попитам Защо? Ама как така...? и т.н и интересно какъв ще е нейният отговор: Ами защото ми ги пуснаха от общината или нещо подобно...т.е докато няма орган, който да се занимава с такива случай, ние не можем нищо да направим... Confused

Ами като попиташ ще ти покаже директорката протоколите от общината и ще се спре веднъж за винаги с това,че тези деца са приети самоволно и с подкупи.Какъвто и орган да има за проверките и той толкова ще направи колкото и всеки поинтересувал се.Децата се приемат с необходимите документи и където приема е от общината също има документи.Е,как тогава ще обвиняваш,че се приемат незаконно? При това в списъчният състав на групите /видим и достъпен за общинарите/ тези деца си фигурират.
               При това до сега всички споменати "нарушения" са направени от гости в темата и без конкретни имена и ДЗ.Как да им повярваш?Дори да са истина самия начин на поднасяне на информацията е несериозен и тенденциозен.

Общи условия

Активация на акаунт