СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 78 013
  • 1 619
  •   1
Отговори
# 450
Търсих поста на Фандъкова. Наистина,Горубляне май съм го измислила ( както и "безвъзмездния терен")
 Ето го отговорът й от април 2009 тук, в темата

На частно училище ЕСПА с решение на Столичен общински съвет е предоставен терен за безвъземздно право на строеж. След построяване на сградата частно училище ЕСПА ще освободи заеманите помещения в сградата на бивше ОДЗ 25 през 2010 година.

Интересно дали строят. Щото през 2010 трябва да са си построили сграда.

Мисля че е добре следващата сряда в темата на Савина да се копне този пост на Фандъкова  Grinning. Все пак това решение за безвъзмездно право на строеж се отнася до ресора й, както и последващия ремонт на сградата на бившето ОДЗ 25.

Саня, ремонтът е в ресора на Савина, но другото мисля че е в ресора на Диков (разрешителното за строеж). Савина може да отговаря за строителство, в което инвеститор е общината. За частните инвеститори едва ли има информация.

# 451
  • СОФИЯ
Ели, има връзка - как да предвидят средства за ремонт, при положение, че не е ясно /Савина твърди тук във форума, че не е запозната с проблема, камо ли развитието му/ кога ще се освободи тази сграда и кога евентуално ще се ремонтира.
Проблемът явно е и в комуникацията между определени служители в СО и вероятността в един момент да прочетем във форума, че "не са предвидени средства за ремонт на тази сграда за следващата година" е мн голяма.

# 452
Ели, има връзка - как да предвидят средства за ремонт, при положение, че не е ясно /Савина твърди тук във форума, че не е запозната с проблема, камо ли развитието му/ кога ще се освободи тази сграда и кога евентуално ще се ремонтира.
Проблемът явно е и в комуникацията между определени служители в СО и вероятността в един момент да прочетем във форума, че "не са предвидени средства за ремонт на тази сграда за следващата година" е мн голяма.

Че то ако бяха предвидени - Савина щеше да го напише. Явно не са предвидени - аз така го разбирам.

Искам да кажа че строителството на нова сграда на ЕСПА (която ЕСПА сама си строи) не би трябвало да е обвързано с напускането на ОДЗ-то. Т.е. те да си го мислят, а не СО услужливо да ги чака да се натуткат със строежа.

Това което трябва да е ясно - на коя дата ЕСПА излиза от сградата, а къде ще отиде си е вече техен проблем. Доколкото знам безвъзмездното право на строеж не са го получили вчера и са можели да се възползват от него своевременно.

# 453
  • СОФИЯ

Че то ако бяха предвидени - Савина щеше да го напише. Явно не са предвидени - аз така го разбирам.

Искам да кажа че строителството на нова сграда на ЕСПА (която ЕСПА сама си строи) не би трябвало да е обвързано с напускането на ОДЗ-то. Т.е. те да си го мислят, а не СО услужливо да ги чака да се натуткат със строежа.

Това което трябва да е ясно - на коя дата ЕСПА излиза от сградата, а къде ще отиде си е вече техен проблем. Доколкото знам безвъзмездното право на строеж не са го получили вчера и са можели да се възползват от него своевременно.

Абсолютно Peace Peace Peace

# 454
  • София
И е дала отговора - обърнете се към правилния отдел/човек, който е еди-кой-си.

Shocked

Отнело й е 1 седмица проучвания, за да открие, че детските заведения са в ресора на отдел "Образование"!?
Да ме беше попитала мен - или който и да било тук - щяхме да й кажем на момента - и да не се надяваме на някакъв смислен отговор...

АБе ти си най-заядливата тук. Не спираш да плюеш и изливаш помия върху всеки който не е на твоето мнение. Не искам да си представям колко незадоволена жена си.  А и висиш по цял ден в нета ясно че си нямаш работа ама не може ли тва разочарование от живота да си го изливаш на някой друг - мъж, дете, семейство, утровно влечуго?

Вися по цял ден в нета, понеже няма място в ДЗ за детето ми - нямам избор да ходя на работа.
Но защо ти си неграмотен / неграмотна - за това обяснение нямам. В 4те ти изречения има... ннн.... 5 ? грешки? На първо четене толкова ги преброих. А определено не ми се чете отново.
Ако смяташ да възпитаваш някога дете... ами, добре би било да попрочетеш учебника за 3ти клас по Български Език. Добре де, по мое време се учеше в 3ти клас; знам ли, сега може и по- рано да е.

# 455
  • София

Малко ретроспекция на проблема "ЕСПА" и "официалното" становище на "официалните" Фандъкова и Савина по темата...

*щурчо*
мама на четирима
Редовен потребител

Re: Йорданка Фандъкова отговаря на вашите въпроси
« #31 Вторник, 28 Април 2009, 13:49 »

Здравейте г-жа Фандъкова.
Най-напред да кажа,че оценявам,че най-накрая НЯКОЯ администрация в Софийска Община вместо да продава сгради, прави нещо и за подмяната на пожароопасните и за строителството на нови ДГ...Похвално е.. Но не е достатъчно. Мерките са взети късно и..като цяло мащаба не е достатъчен.
Аз имам много въпроси към вас.
Ще започна с най-важните, свързани с възможността да бъдат разкрити нови свободни места колкото може по-бързо.

1. КОЕ НАЛОЖИ неспазването на вашия мораториум (На Столична Община) за непродължаване на договорите с Частни Детски градини, настанени в сградите на Общински Детски Градини, които вече са изтекли?
Говоря конкретно за Частно училище ЕСПА в кв. Младост1.
Договора на въпросното частно училище изтече през 2008г и е продължено (ОТ КОГО?) до 2013г.
Обяснение от рода на "И там учат деца " не е сериозно. Говорим за частно училище , което е знаело за вашия мораториум и за периода 2006-2008 е можело спокойно да си построи собствена сграда (още повече, че Общината му е предоставила подходящ терен за целта в Панчарево)..
Защо се толерира въпросното Частно училище за сметка на обикновените деца от квартал Младост, който е един от най-натоварените квартали (откъм липса на достатъчно места в ДГ в целия град) ?

Yordanka_Fandakova
Ентусиаст
*

« #45 Вторник, 28 Април 2009, 14:48 »

Цитат
КОЕ НАЛОЖИ неспазването на вашия мораториум (На Столична Община) за непродължаване на договорите с Частни Детски градини, настанени в сградите на Общински Детски Градини, които вече са изтекли?
Договора на въпросното частно училище изтече през 2008г и е продължено (ОТ КОГО?) до 2013г.
Обяснение от рода на "И там учат деца " не е сериозно. Говорим за частно училище , което е знаело за вашия мораториум и за периода 2006-2008 е можело спокойно да си построи собствена сграда (още повече, че Общината му е предоставила подходящ терен за целта в Панчарево)..
Защо се толерира въпросното Частно училище за сметка на обикновените деца от квартал Младост, който е един от най-натоварените квартали (откъм липса на достатъчно места в ДГ в целия град) ?

На частно училище ЕСПА с решение на Столичен общински съвет е предоставен терен за безвъземздно право на строеж. След построяване на сградата частно училище ЕСПА ще освободи заеманите помещения в сградата на бивше ОДЗ 25 през 2010 година.
« Последна редакция: Вторник, 28 Април 2009, 14:57 от Yordanka_Fandakova »

*щурчо*
мама на четирима
Редовен потребител

« #48 Вторник, 28 Април 2009, 14:53 »

Цитат на: Yordanka_Fandakova в Вторник, 28 Април 2009, 14:48

На частно училище ЕСПА с решение на Столичен общински съвет е предоставен терен за безвъземздно право на строеж. След построяване на сградата частно училище ЕСПА ще освободи заеманите помещения в сградата на бивше ОДЗ 25.

През 2013г...
Ако трябва да сме точни..
Вместо през 2008г..
ЗАЩО?
Вашия мораториум, забранява тъкмо удължаването на срока на ползване..(Вие самата се похвалихте,че 5 частни ДГ са принудени предсрочно да освободят сградите, които ползват, собственост на Общината. )ЗАЩО правилата не важат за ЕСПА?

цитат от вашия отговор до родителите:

"От 2006 година е спряна замяната на публична общинска собственост с предназначение за детски градини, като последният случай за замяна на двора на ОДЗ № 81, район „Възраждане” срещу жилища – собственост на фирмата-наемател е спрян с намесата на кмета на Столична община. До момента няма подновени договори за отдаване на помещения под наем в детски заведения.
От 2007 година съществува мораториум върху отдаване на помещения под наем в детски градини. През периода 2006-2008 година са освободени 11 помещения, отдадени под наем на частни образователни структури, като след извършване на ремонтни дейности на стойност 220 000 се разкриха 11 нови групи с 300 деца. Администрацията на Столична община потърси начин и за предсрочно прекратяване на договорите с наемателите на помещения в детските градини."

Л. Илиев
Гост

« #53 Вторник, 28 Април 2009, 14:56 »

Цитат на: Yordanka_Fandakova в Вторник, 28 Април 2009, 14:48
Цитат
КОЕ НАЛОЖИ неспазването на вашия мораториум (На Столична Община) за непродължаване на договорите с Частни Детски градини, настанени в сградите на Общински Детски Градини, които вече са изтекли?

На частно училище ЕСПА с решение на Столичен общински съвет е предоставен терен за безвъземздно право на строеж. След построяване на сградата частно училище ЕСПА ще освободи заеманите помещения в сградата на бивше ОДЗ 25.

Л. Илиев
Гост

Бихте ли дали подробности относно условията на които трябва да отговаря една организация, за да кандидатства и получи безвъздмездно право за строеж върху общински имот.
Сигурен съм, че подобна отсъпка от Ваша страна би мотивирала много строителни предприемачи да се включат в разрешаването на този социален проблем на града.

viliko
mama №1
Редовен потребител
« #61 Вторник, 28 Април 2009, 15:07 »

пак питам - да разбирам ли това, че в момента все още се търсят терени за нужните детски заведения - а в същото време за ЕСПА веднага се е намерил терен  Shocked
кога ще стане изготвянето на тази карта от архитекта - той ако беше влязъл в темите ни - вече да е маркирал поне половината нужни терена - достатъчно такива изоставени и не по предназначение ползващи се терени се споменаха! Ама ние ли трябва всъщност да ги откриваме...

*щурчо*
мама на четирима
Редовен потребител
« #76 Вторник, 28 Април 2009, 15:30 »

Цитат на: Yordanka_Fandakova в Вторник, 28 Април 2009, 14:59
Цитат
ЗАЩО правилата не важат за ЕСПА?

Ние сме намерили решение чрез предоставяне на терен за частно училище ЕСПА.
Децата в частните училища са също децата на София и те са част от образователната система.
ИМЕННО..
ВСИЧКИ Чстно образователни структури са част от образователната структура нали? Поправете ме, ако греша..
Само,че..някой явно са ПО-ОБРАЗОВАТЕЛНИ, щом за тях не важи мораториума на Столична Община...а други..не толкова, след като може и предсрочно..
Само аз ли не схващам логиката?
Или..това има връзка със собствеността върху ЕСПА, която всички знаем,че е собственост на съпругата на бившия кмет Стефан Софиянски, по времето на управлението на когото бяха унищожени 44  ОБЩИНСКИ ДГ ?
И също..след като напусне ЕСПА (КОГАТО това стане, понеже...за строителство на нея й е предоставен срок от ПЕТ ГОДИНИ!!! ..- (голямо училище ще да е явно, шом Корфур, го строят за година..) та..ако се попроточи строителството на ЕСПА, може да се освободи общинаксата ДГ  и 2018г, както се разбира..
Там естествено ще са деца от простолюдието и няма за къде да се бърза..., НО...има ли клауза в договора с ЕСПА< която да задължава въпросната ЧАСТАНА образователна структура, да си ремонтира използваната 20г сграда със собствени средства, или..пак Общината ще трябва да отдели средства...?

*щурчо*
мама на четирима
Редовен потребител
« #93 Вторник, 28 Април 2009, 16:45 »

Аз пък мисля, че няма никакво значение кой е отговарял.
Отговаряше като политик, което ме кара да вярвам,че е САМАТА г-жа Фандъкова.
За съжаление, ако идеята е да се развяват лозунги, колко работа е свършена..ОК.
Мен обаче ми се струва,че ние родителите очакваме конкретни отговори на въпросите си.
В този смисъл, ако г-жа Фандъкова има нужда от време за да се подготви- ОК..нека се консултира с когото трябва, но да отговаря на всички конкретно, а не общо.
Иначе..аз по въпрса за ЕСПА мисля да не оставям така нещата..
НЕ МОЖЕ г-жа Фандъкова да казва веднъж,че няма нито един продължен договор на Частни училища заемащи сгради на бивши ДГ, понеже има мораториум..., а след това пак тя да казва,че ЕСПА понеже е образователна структура, макар да са й дали БЕЗВЪЗДМЕЗНО терен за строителство..ще я почакат да си построи сградата..в следващите ПЕТ години и..тогава..евентуално, ако не се забави строежа..може и да върне сградата... ooooh!
Аз предлагам да се преместим в "СТРАСТИ"-те..явно г-жа Фандъкова няма да отговаря повече тук... поне до края на май..(след първото класиране, предполагам...)

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=361864.msg9759205#msg9759205

aunt Ogg
Потребител
**
Re: СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ
« #1332 Четвъртък, 05 Март 2009, 16:12 »

Цитат на: *щурчо* в Четвъртък, 05 Март 2009, 15:52
Цитат на: Ели (Hrisa) в Сряда, 04 Март 2009, 10:13
Аз подочух че на Ерих Кестнер вместо да освободят сградата са им удължили договора за наем с няколко години. Не знам къде и как може това да се провери. Ако някой има идея - да каже.

Имам нужда от помощ от някой който се справя добре със сайта на GIS-Sofia. И аз се справям, но с темпото, с което се движа, ще приключа с обработката на терените за ДГ догодина по същото време.

Аз пък подочух ,че на ЕСПА са удължили срока с 5г..а той изтичаше през 2008г... newsm78..
Не съм изненадана..с тия ниски наеми и с тия високи такси...за някой общинари си е било изгодна сделка.. #Cussing out

Е, споко де, има за всички!  Stop И на едните, и на другите може да са удължили срока. За какво са и на общината толкова сгради!

И... да си припомним на кого Общината е спомоществовател - понеже очевидно не е на нас, гражданите...

Clioniki
Щастлива мама
Новак
Re: СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - класиране/записване
« #522 Сряда, 01 Юли 2009, 09:17 »

Цитат на: Флучия в Вторник, 30 Юни 2009, 22:12
Бланк, сигурно за това става дума  Hug
А аз днес точно на този сайт си пуснах запитването: http://sofia-obrazovanie.bg/index.php?load=contact
Суити, права си! Дано наистина догодина поне нещата да са по-добре. По новините преди малко казаха, че ще се строят още 3 градини за децата на военните, но не уточниха къде.
Евето, ОДЗ Младост е само за деца на военни - родителите трябва да са военни, а не дядо, баба, чичо, леля....

Вижте на какъв срамен списък попаднах сега (сигурно вече сте го виждали, но аз лично се потресох колко много бивши ОДЗ-та са това):

Частна детска градина “ЕСПА” е настанена в бивше ОДЗ №25 в район “Младост”;
Частна детска градина “Алиса” - в сградата на ЦДГ № 19 в район “Лозенец”;
Частна детска градина “Светлина” – заема южното крило на ОДЗ № 81 в район “Възраждане”;
Частна целодневна детска градина - в сградата на общинска детска ясла №66 в район “Овча купел”;
Частна детска градина “Карл Орф” - в сградата на ОДЗ №42 в квартал “Връбница”;
Частна езикова гимназия “Дорис-Тенеди” - в ЦДГ № 18 в ж.к. “Младост” 2;
Частна профилирана гимназия с чуждоезиково обучение “Меридиан 22” - в ОДЗ № 45 в ж.к. “Младост” 2;
Частна профилирана езикова гимназия “Александър Дюма” - в сградата на ОДЗ № 34 в район “Изгрев”;
Частно основно училище “Веда” – в сграда на ОДЗ №1 в район “Възраждане”;
Частно училище “Св. Климент Охридски” - в сградата на ОДЗ №30 в район “Изгрев”;
Частно средно училище “Антоан дьо Сент Екзюпери” - в сградата на ОДЗ №26 в ж.к. “Младост” 1;
Частно СОУ “Рьорих” – в сградата на бивша детска градина в кв. “Симеоново”;
Частно немско училище “Ерих Кестнер” - в сграда на ОДЗ №47 в ж.к. “Люлин”6;
Частно училище “Орфей” - в северното крило на ЦДГ №128 в район “Красна поляна”.

И аз да добавя:
"37. Доклад вх. № 18-00-64/11.07.2005 г. относно продължаване на договор за наем на Международна школа “Едюко България” в сградата на ОДЗ № 19 “Деница”, район “Младост”."

# 456
Не може един заместник - кмет да отговаря, че нещо не е от неговата компетенцияNaughty Постът е достатъчно висок и отговорен, а човекът, който го заема е и политически ангажиран, така че такова поведение е недопустимо - в белите държави.
Като не е от нейната компетенция въпроса, какво изобщо прави във форума тази жена?!  Mr. Green А е и глупава, преди да бърза да отговори, че не знае, можеше да вдигне телефона и да попита компетентните по въпроса. Mr. Green
О, аз подробности не знам, но горният пост ме изуми просто!  ooooh!
Така излиза, че тя в качеството си на заместник кмет трябва да бъде компетентна във всичко ли или просто не трябва да казва, че е некомпетентна, па дори и да излъже..  newsm78
Щото първото е невъзможно, пък второто е недопустимо!
И какво означава "политически ангажиран"?
На мен лично ми дреме кой колко политически е ангажиран!
Интересува ме само, хората, които избирам да ме представляват, да са професионално и морално ангажирани и то в собствената си сфера.. Хич не искам да ми отговарят некомпетентно като питат тоя и оня, за да не съм недоволна видиш ли...
А определението "глупава" ще оставя без коментар!  ooooh!
Глупави са хората, които искат да получават тук и сега нещо от някой, който не го знае, (защото не е длъжен да го знае), само и само, за да имат отговор..

п.п.  Little wingels, не се заяждам! Peace

СКОклива мама, аз ежедневно се изумявам от родната простотия, некадърност и некомпетентност, както на обикновените държавни служители на най-ниски позиции, така и на тези, заемащите най-високите постове.
Но главната разлика между първите и вторите е в отговорностите им. Доста неуместно е да сравняваш твоите отговорности и компетентности като обикновен служител с тези на Савина като зам. кмет. Ако ти можеш да си позволиш да не се интересуваш какво се случва по-далеч от носа си (пардон, отдела!), то тя не може да си го позволи. Stop

Въпросът за статута и бъдещето на ЕСПА сме поставяли няколко пъти писмено до Фандъкова, Борисов и дирекция "Образование".   Naughty Савина присъства на протестите ни, не помня дали беше там и двата пъти. Много е наясно с всички проблеми, които ни вълнуват. Mr. Green

Политически ангажирана е с ГЕРБ или ти и това не знаеш, нищо, че работиш в общината?! Личното ти отношение към този факт не променя политическите ангажименти на г-ца Савина.

PS. Ти да не работиш в отдел в нейното направление, че толкова страстно я защитаваш?  Laughing Макар че, не ми е ясно как можеш да се изказваш за нея като не я познаваш лично дори. Оценяваш знанията й, говориш за какво е наета, за какво е отговорна - да не си чела длъжностната й характеристика? Wink     

# 457
Относно ЕСПА и в Дианабад в част от сградата на 30то ОДЗ има частно училище, чийто договор изтича края на тази година, но.... ще се гласува той да бъде продължен, защото не могат да се изнесат по средата на учебната година. Когато попитах защо тогава този догово е подписан така ми отговориха, че те така си се подписват договорите в Общината - от януари до декември... защото там не се съобразявали с учебните години, а техните юристи подписвали само от януари до декември...  Shocked Това не искам и да го коментирам, но ако сега удължат договора за наем, то той пак ще бъде до декември сигурно и така до безкрай.... Защото техните юристи така си подписват ...

Сблъсках се и доста други парадокси и в Дирекция "Образование" и в районната Община. Там пък (в районната) два пъти не са ми отговорили едно и също.  ooooh! Сега им го искам писмено и после ще ходя и до СО. #2gunfire #Cussing out

И аз мисля, че само ни замазват очите  Crossing Arms Дайте да се спретнем за нов протест докато не е паднал снега  af newsm29

# 458
  • София
Little wingels, за пореден път мнението ми напълно се покрива с твоето. После да не се сърдят държавните служители, че вземат ниски заплати, явно това си заслужават. Г-жа Савина според мен е много добре запозната със случая ЕСПА, пък и да не е, след като миналата седмица е обещала, трябвало е да се запознае. За мен отговорът и е доста показателен. Peace

# 459
  • СОФИЯ
Тотално ли съм изглупяла или някой се опитва дружно да ни пусне по красива ролба с мн завои.
1. Има т.нар. мораториум за продължаване на договори с наематели на общински ДЗ - с какъв акт е установена тази забрана?
2. Чл. 8, ал.4 ЗОС "Предоставянето под наем и разпореждането с имоти и вещи - общинска собственост, се извършват чрез публичен търг или публично оповестен конкурс, освен ако в закон е предвидено друго. Условията и редът за провеждането на търговете и конкурсите се определят от общинския съвет в наредбата по ал. 2."

На какво основание анексират/ще анексират договори, подобни на този с ЕСПА?

# 460
Тотално ли съм изглупяла или някой се опитва дружно да ни пусне по красива ролба с мн завои.
1. Има т.нар. мораториум за продължаване на договори с наематели на общински ДЗ - с какъв акт е установена тази забрана?
2. Чл. 8, ал.4 ЗОС "Предоставянето под наем и разпореждането с имоти и вещи - общинска собственост, се извършват чрез публичен търг или публично оповестен конкурс, освен ако в закон е предвидено друго. Условията и редът за провеждането на търговете и конкурсите се определят от общинския съвет в наредбата по ал. 2."

На какво основание анексират/ще анексират договори, подобни на този с ЕСПА?

По точка първа - няма такъв акт. СО го прави на добра воля. Моля да ме поправят по-запознатите. Но по някаква причина го наричат мораториум. Всъшност имаше едно пожелателно изречение в някакъв документ, но ако не бъркам беше пожелателно.

По точка втора - ми то сигурно са си направили търг когато са ги настанили там. (Софиянски е отдал под наем на Софиянска, примерно). Пък после само им удължават договорите.

# 461
Момичета, защо ги няма списъците с Чакащите? Не издържам повече! Наистина ни правят на маймуни  #Cussing out #Cussing out  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 462
Във връзка с ЕСПА, ето какво ми писа на лични едно момиче от форума. Копирам постовете ни:

« Изпратено до: Флучия : Петък, 16 Октомври 2009, 14:39 »
« Отговорили сте на това съобщение, или сте го препратили. »

"Пиша ти по повод питането ти за ДГ, в която е настанена ЕСПА. Не знам откъде имаш информация, че договорът им е продължен до края на 2009г. Това изобщо не е вярно, виж. решение на СОС № 653 от 12.07.2007г - срокът на договора се продължава с не повече от 36 месеца, след сключване на договор за учредено право на ползване. Е такъв договор все още не е сключен и не се знае кога ще се сключи, г-та от ЕСПА няма интерес от сключването му. Така че ЕСПА, по силата на това решение може да остане най-малко още 3г, а най-много не ясно колко - може и 10, докато си помръдне задника и си извади необходимите документи."

"Здравей,
Благодаря ти, че си ми писала. За срока на договора ни информираха в община Младост. Бяхме там ( аз, Щурчо, Татко доктор, Суит кидс мама и Бланк) на среща с районния кмет и съветниците му преди около 3 месеца. Те ни казаха, че договорът изтича сега и че преди е имало опити сградата да се откупи от общината, но Слава Богу общинарите не са се съгласили. Доколкото ни казаха ЕСПА е на жената на Софиянски и по времето на неговото управление почти са успели да финализират сделката и да купят сградата, а не само да я позлват под наем. Сега обче договорът изтича и са длъжни да се изнесат. Това ни казаха тогава, а дали са ни излъгали не знам."

« Изпратено до: Флучия : Петък, 16 Октомври 2009, 15:08 »
« Отговорили сте на това съобщение, или сте го препратили. »

"Районният кмет е бил подведен от служители, които напуснаха. Проведе се среща с г-та от ЕСПА, която се държа отвратително. Проблема може да се реши само от Столичния общински съвет, ако някой извън системата натисне"

"Съгласна ли си това, което си ми написала на лични да го цитирам в темата. И кой мислиш, че би могъл да повлияе отвън? Към кого да се насочим за съдействие и помощ?"

« Изпратено до: Флучия : Петък, 16 Октомври 2009, 15:42 »
"Цитирай го, без да ме споменаваш, аз затова ти писах на лични, не искам да се знае откъде е информацията, но тя е проверима - решението  на СОС е на сайта им.
Трябва да се надигнат инициативни комитети - има доста тук във форума.
Дано заедно да успеем!"

# 463
  • СОФИЯ
Някой може ли да даде линк към това решение, че нещо не мога да се оправя с търсенето в сайта на СОС.

От колко години ЕСПА са в тази сграда?

# 464

Общи условия

Активация на акаунт