СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 78 013
  • 1 619
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Направих един експеримент в системата - дъщеря ми е регистрирана в нея и системата отчита, че посещава конкретна ЦДГ. Хрумна ми да проверя дали мога да задам нови кандидатури и се получи без никакви спънки! Това ме кара да мисля, че ако вече си класиран и записан в дадена градина и отново зададеш кандидатура на класиране в друга или същата градина - ще си влезешм в списъка с чакащите без проблем! Е, все се надвявах, че вече записаните в градина автоматично отпадат от списъците с чакащи за следващо класиране.
Генералния извод - за момента системата не разпознава кой е записан изобщо на градина и кой не при заявка за кандидатстване някъде. Излиза, че Допълнителната точка, която сега коментираме цели именно да се даде предимство на вече класирани и записани пред другите дето не са записани никъде. Към настоящия момент не само, че записаните не отпадат от системата, а имат равни права с незаписаните никъде.
Според мен това е повече от достатъчно като толеранс към записаните вече - допълнителната точка в тяхна полза само ще надигне недоволство у ощетените, при това с основание!

Да - но те искат да застанат най- отпред на ошашките, на основание на това, че им е неудобно да водят децата там, където са се класирали.

За кое предимство говориш?Защото и аз си направих експеримент...и моето дете е със 7,1 т., а повечето деца са с 8,1...така че изобщо не съм им трън в очите...дори и да дадат 1 т. за преместване, аз ще съм с по-задна дата, така че отново ще влязат преди моето дете.Като пишете тук, поне се заинтересувайте дали е вярно или не...

Виж сега, ако ти е било толкова неудобно, просто нямаше да запишеш детето в далечната / неудобната / неудачната градина, нищо, че е било класирано. Знам, понеже аз точно така направих. Не го записах в Бухово. Логично е неудобната градина да не ти е 1во, 2ро или 3то желание - нормален човек не би си сложил за 1во желание място, където изобщо не може да си води детето - така че всички желания преди него - и всички точки - си остават. Никакъв проблем. Пък може би - ако не е в Бухово - някой, на когото му е удобно, е щял да запише там детето си и реално да го води. Пък ако все пак си ползвала услугата - макар и не най- качествената според твоите изисквания, но доброволно приела по- ниско качествената (неудобна градина), логично е да дадеш шанс на другите също да се възползват, пък тогава да поискаш отново да дойде твоят ред. Не ти ли се струва?

# 631
  • София
За кое предимство говориш?Защото и аз си направих експеримент...и моето дете е със 7,1 т., а повечето деца са с 8,1...така че изобщо не съм им трън в очите...дори и да дадат 1 т. за преместване, аз ще съм с по-задна дата, така че отново ще влязат преди моето дете.Като пишете тук, поне се заинтересувайте дали е вярно или не...
Ако беше влязла по 2 или трето желание, нямаше да изгубиш 3 точки за първо и щеше с тази 1 точка да изпревариш всички. Повечето записали се където и да е, само и само да са вътре, са по желание различно от първото. Ако в твоят случай не е така, това не е проблем на останалите, чакащи на опашката.

# 632
  • София
Нещо, което може би ще ви заинтересува - за децата, ползвали предимства... далеч не всички имат основания за тях - според регламента.

[2009-10-28 14:56:16]  Възможно ли е директорите на детските заведения, които приемат документите и записват децата, да не са уведомени - или да не са достатъчно компетентни, за да го разберат, ако са били уведомени - за смисъла на въпросния критерий 

Въпрос:    Отговор:
[2009-10-28 14:55:01]  Чела съм го - подробно. Но има хора, които въпреки това са получили предимство именно по този критерий, без да работят във ВУЗ или училище, работейки в БАН. Детето е прието и ходи вече на градина... 

Директорките на градините би трябвало да са запознати подробно с всички критерии по регламента. Ако родителите не са удостоверили с документи предимствата, които са заявили в профила си, директорката е трябвало да откаже да запише детето. 

Въпрос:    Отговор:
[2009-10-28 07:50:16]  Здравейте! Интересува ме защо на аналогично запитване (за ползването на работа в БАН като предимство като за работа в Столично Образование, от мой колега в съседен институт, е било отговорено, че това е редно - и детето е записано благодарение на това? Възможно ли е критериите да са били променени, без това да бъде огласено, или ползването на предимството да се отнася само до някои (персонално) служетели на БАН, но не и за останалите? 

Съжаляваме, но предимство по този критерий се получава само от деца, които имат родител, работещ в училище или ВУЗ на територията на Столична община. Целия текст на ДК4 можете да прочетете тук: http://kg.sofia.bg/?page=manual#71 

# 633
Ееее, ми то с връзки от 100 кладенеца вода ще донесат, ама детето ще го запишат...
Едни познати голямо спонсорство удариха на 2 детски градини и вече в едната има място за него и започва от по-другата седмица да ходи...
 А иначе да взема да почна работа в някоя детска градина с ясла като чистачка, та да успее детето да се класира Sad

# 634
Ееее, ми то с връзки от 100 кладенеца вода ще донесат, ама детето ще го запишат...
Едни познати голямо спонсорство удариха на 2 детски градини и вече в едната има място за него и започва от по-другата седмица да ходи...
 А иначе да взема да почна работа в някоя детска градина с ясла като чистачка, та да успее детето да се класира Sad
Ами що не! И после след като го приемат - напускай! В регламента не пише, че и детето ще го отпишат ако напуснеш по-късно! Ето то една реална вратичка за измъкване от проблема!

# 635
  • София

Нямат връзки. Просто директърът си е затворил очите... или изобщо не е разбрал, че БАН не дава предимство.

# 636
............
В крайна сметка както винаги е ставало дума тук- всяко предимство е дискриминационно, затова аз съм против.

Точно така е. И аз съм против поредното измислено предимство. Аман от предимства за щяло и нещяло, заради които моето дете си отвисна на опашката завинаги.  Tired

Само не разбирам как някои са се подвели по текста в анкетата и погрешно разбрали идеята.  Rolling Eyes

# 637
Хем малката по-лесно ще свикне... ама с бебе ще е трудно... А дали трябва да е в същата градина? Сега ще взема да проуча, амбицирах се... макар че хич няма да е честно към другите дечица Sad

# 638
Ами що не! И после след като го приемат - напускай! В регламента не пише, че и детето ще го отпишат ако напуснеш по-късно! Ето то една реална вратичка за измъкване от проблема!

Реална вратичка за измъкване от проблема може да е за теб или друга майка безработна.
Аз си имам хубава работа и няма да я напусна заради някакви простотии и измислени предимства.

# 639

Реална вратичка за измъкване от проблема може да е за теб или друга майка безработна.
Аз си имам хубава работа и няма да я напусна заради някакви простотии и измислени предимства.

Ама разбира се! Иронично показах несъвършенството на системата. Между другото, не винаги е задължително да напускаш работа от едно място, за да почнеш на друго.

# 640
Аз бях на 4 часов работен ден, та няма проблем да започна такава работа за другите 4, пък като ми приемат детето, мога да си продължа на 8 на старата... Това е ако бих желала да го направя...
вратички има наистина.. предполагам след въвеждането на това предимство много баби са заработили за известно време в ДГ, у-ща и ВУЗ-ове като каквито и да било

# 641
  • София
Това срещу "допълнителната" точка е много нелепо. По принцип не трябваше да се дават точки по реда на желанията, а при положение, че вече е факт би трябвало при ново кандидатстване на вече записани и посещаващи ДГ деца да не се отнема точка за ново първо желание. При това положение въобще нямаше да стои въпроса със "служебната" точка.
Защо ако някой, който си търси работа и в момента е безработен да има предимство пред друг, който  е работещ и си търси нова работа. Какво нахалство във време на криза да искаш да си сменяш работата, след като има толкова много безработни! На мен ми звучи съвсем аналогично.

# 642
Това срещу "допълнителната" точка е много нелепо. По принцип не трябваше да се дават точки по реда на желанията, а при положение, че вече е факт би трябвало при ново кандидатстване на вече записани и посещаващи ДГ деца да не се отнема точка за ново първо желание. При това положение въобще нямаше да стои въпроса със "служебната" точка.
Защо ако някой, който си търси работа и в момента е безработен да има предимство пред друг, който  е работещ и си търси нова работа. Какво нахалство във време на криза да искаш да си сменяш работата, след като има толкова много безработни! На мен ми звучи съвсем аналогично.

Peace

# 643
  • София
Не знам но май съм тъпа. Аз не я откривам тая анкета в профила си. Моля кажете ми къде да я търся Embarassed Embarassed Embarassed

# 644
  • offshore & overseas
Не знам но май съм тъпа. Аз не я откривам тая анкета в профила си. Моля кажете ми къде да я търся Embarassed Embarassed Embarassed
Веднага щом влезеш, цъфва един въпрос с два варианта за отговор. За мен това беше анкетата. Някой да ме поправи, ако има и още.

Общи условия

Активация на акаунт