СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 78 014
  • 1 619
  •   1
Отговори
# 1 095
  • София
Да, и аз бих разтръбила по медиите. Пасище за милиони... Не виждам какъв е проблема, след като очевидно няма охрана събота и неделя, поне да заключват портите, за да не влиза добитък вътре.

# 1 096
  • София
http://kg.sofia.bg/?page=news&id=322

В най-скоро време ще бъде открита нова детска градина в район "Младост" - ОДЗ № 98 "Слънчево зайче"

Адресът на градината е ж.к. "Младост" 2, до блок 241

За повече информация, може да се обаждате на тел. : 877 21 35

Свободните места по набори са както следва:
2008 г. - 40
2007 г. - 25
2006 г. - 50
2005 г. - 50

Местата са активни за следващото текущо класиране на 28.11.2009г.
Екип ИСОДГ

Последна редакция: вт, 24 ное 2009, 12:22 от katiABV

# 1 097
  • София
blanc , с най-голямо удоволствие ще ви кажа. Нашето момиченце толкова се моли за детска градина, че бях готова да преглътна факта, че коментираната на предишните страници детска градина в кв. Челопечене е на 16км. от вкъщи и други разни неудобства, НО. Два дена поред ходим да я огледаме. Първият път всичките врати на външната ограда зеят и някакъв селски пръч си вкарал вътре песа да си свърши физиологичните нужди, а уж се охранявала градината. Вторият ден, този път по светло, посред бял ден отиваме ( неделя ) и в двора на градината навързани един до друг около 10 коня, вратите отново зеят. Дотам с компромисите. Никой не може да ме убеди, че поне един човек от персонала на градината не е знаел за тези безобразия, макар че те там всички се знаят общо-взето и сигурно не е тайна за никого. Иначе детската градина е нова, изглежда добре, боядисана е в разноцветни багри, площадките са големи, на сайта пише, че е оборудвана с всичко необходимо за децата. По други крайни квартали и разни села също пустеят детски градини, а в населените места хората се чудят къде да си запишат децата. Абсурд някакъв. Записът с конете в двора мисля да го пратя на сайта на общината.

На бтв го прати. На "Аз, репортерът". И на Господари на Ефира...

Последна редакция: вт, 24 ное 2009, 12:22 от katiABV

# 1 098
  • гр.София
http://kg.sofia.bg/?page=news&id=322

В най-скоро време ще бъде открита нова детска градина в район "Младост" - ОДЗ № 98 "Слънчево зайче"

Адресът на градината е ж.к. "Младост" 2, до блок 241

За повече информация, може да се обаждате на тел. : 877 21 35

Свободните места по набори са както следва:
2008 г. - 40
2007 г. - 25
2006 г. - 50
2005 г. - 50

Местата са активни за следващото текущо класиране на 28.11.2009г.
Екип ИСОДГ

Дали ще им " нулират" времето на кандидатстване (дата,час,минути)? Опашките са нови, а децата се редят по време.

Дано Флучия прочете новината.

# 1 099
Каква хубава новина...Стискам палци на дечицата от Младост и родителите им..
Кати..надявам се да успеете да се класирате за новата ДГ..
УСПЕХ..

# 1 100
Най-после, така чаканата детска градина в Младост 2 е готова и се появи в системата. Посочих я като първо желание за моите 2 деца (близнаци, набор 2005) и получих входящи номера 2 и 3 - моля някой по-запознат със системата да ми каже дали това е достатъчно?!
Мисля си, не трябваше ли да изпратят по един мейл на всички, които кандидатстват за детски градини в Младост, че новата градина вече е в списъка...

# 1 101
Бланк, много ти благодаря, че ми писа на лични! Записах малката в 18.27ч Simple Smile Засега сме девети на опашката, но всички деца са с 8т, като се наредят тези с повече точки не знам какво ще стане. Направи ми впечатление, че градината не е дала допълнителни точки.
Много приятно съм изненадана, че Савина си удържа на думата и отпусна места за дечицата набор 2008, а не както стана в "Елхица" - всичко да е за набор 2007 и 2006.
Успех на всички, милички!

# 1 102
Бланк, много ти благодаря, че ми писа на лични! Записах малката в 18.27ч Simple Smile Засега сме девети на опашката, но всички деца са с 8т, като се наредят тези с повече точки не знам какво ще стане. Направи ми впечатление, че градината не е дала допълнителни точки.
Много приятно съм изненадана, че Савина си удържа на думата и отпусна места за дечицата набор 2008, а не както стана в "Елхица" - всичко да е за набор 2007 и 2006.
Успех на всички, милички!

Савина не определя разпределението по набори и никакви места не отпуска. Това е в компетенцията на образователния ресор и съответната директорка (ако има такава). Те са и подали разпределението.

# 1 103
Ели, занм че е така, но след мое питане във форума Савина ме насочи към конкретна жена от отдел Образование, именно защото нямаше назначена директорка. Та с г-жа Николаева говорихме надълго и тя пое ангажимент да се отпусне бюджет за кошарки и за нужните неща за по-малките деца, така че поне едната яслена група да е за набор 2008.

Копирам го тук:

Re: г-жа Ирина Савина, зам.кмет на СО, ще отговаря на Вашите въпроси
« #80 Сряда, 07 Октомври 2009, 10:49 » 

--------------------------------------------------------------------------------

Цитат на: Флучия в Сряда, 07 Октомври 2009, 10:10
Здравейте, г-жо Савина,

Първо бих искала да Ви благодаря, че при предходните си включвания във форума бяхте толкова изчерпателна в отговорите си и не заобиколихте ничие питане. Името ми е Росица Милева и имам дъщеричка на 1 годинка, родена 2008г. Живеем в ж.к. “Младост”, където недостигът на места (особено за нашия набор) е огромен! Силно се надявах на новооткритата яслена група в ОДЗ “Елхица”, но там за жалост отпуснатите места бяха изцяло за набор 2007 и 2006. Молбата ми е свързана с бившето 39-то ОДЗ, за което споменахте, че ще бъде готово на 15 ноември и където ще има 2 яслени групи. Молбата ми е да ми кажете дали тези яслени групи ще са пак за набор 2007 и 2006 или и за моето детенце ще има поне някакъв шанс. Моля Ви, не ме препращайте към отдел Образование, защото звъннах там и не ми дадоха информация. Или ако ме насочите натам, то ми дайте точен номер на който да позвъня и името на човек, който е компетентен да ми отговори. А ако ми кажете, че трябва да се обърна към директорката, то моля Ви кажете ми името на тази жена, ако вече има назначен персонал.
Второто ми питане е свързано с частно училище ЕСПА, заемащо общинска сграда в ж.к. “Младост”. При срещата ни в общината със съветниците на кмета ни бе отговорено, че договорът за наем на ЕСПА изтича в края на 2009г. Питането ми е кога ще бъде освободена сградата и колко градински и яслени групи ще бъдат открити в нея?
Предварително Ви благодаря за отговорите и отделеното време.

Здравейте,
За съжаление район „Младост” е от малкото, в които през изминалите три години не са разкрити достатъчно нови групи. В капиталовата програма на Столична община за строителство за 2009 г. е включено изграждането на детска градина в Младост 4, като в момента текат процедури по ЗОП за избор на строител, а самото изграждане се очаква да започне в началото на 2010 г. В момента се изготвя работен проект за нова детска градина в Младост 3, като нейното изграждане е включено в проектобюджета за 2010 г. Прогнозните планове са, чрез изграждането на тези две детски заведения, и  чрез разкриване на нови групи в съществуващи да се облекчи максимално недостига в този район.
Конкретно за 39 ОДЗ, Рада Николаева, която е моя сътрудничка ще проучи въпроса и може да я потърсите утре между 9.30 и 10.30 ч. на тел. 981 02 06
Тъй като несъм запозната с казуса с частното училище ЕСПА, заемащо общинска сграда в Младост ще проуча въпроса и ще ви отговоря
следващата сряда във форума.

# 1 104
  • sofia
..., но всички деца са с 8т, като се наредят тези с повече точки не знам какво ще стане.
За район Младост тези с повечето точки би трябвало да са приети.

# 1 105
Здравейте, скъпи мами! Бих искала да попитам дали някоя от вас е наясно с така нар. "третично подреждане по входящ номер" - какво се има впредвид - записване в системата по хронология или хронологичния ред на записване за конкретната ясла?
Предварително благодаря!

# 1 106
  • София
Здравейте, скъпи мами! Бих искала да попитам дали някоя от вас е наясно с така нар. "третично подреждане по входящ номер" - какво се има впредвид - записване в системата по хронология или хронологичния ред на записване за конкретната ясла?
Предварително благодаря!
Това означава, че ако попаднете в група с деца с еднакъв брой точки /например сте 15 деца с 8,1т., но свободните места са 5/, от системата автоматично ще ви изтеглят номер /на принципа на лотарията/. Първите 5 деца с най-малък номер заемат свободните места. Този номер си остава за постоянно да важи в тази градина.
Става въпрос за деца 2006 набор и по-малки.
По-големите деца са по стария регламент, където важи времето на кандидатстване.
Тук времето също има значение /по друг начин обаче/, ако искаш питай нещо по-конкретно

# 1 107
Предварително благодаря!
Това означава, че ако попаднете в група с деца с еднакъв брой точки /например сте 15 деца с 8,1т., но свободните места са 5/, от системата автоматично ще ви изтеглят номер /на принципа на лотарията/. Първите 5 деца с най-малък номер заемат свободните места. Този номер си остава за постоянно да важи в тази градина.
Става въпрос за деца 2006 набор и по-малки.
По-големите деца са по стария регламент, където важи времето на кандидатстване.

Зависи кога кандидатствате. Генерираният от системата допълнителен номер е само за децата, кандидатствали преди първото класиране. Ако кандидатстването е след него, входящият номер е датата и часа на кандидатстване до милисекунди.

# 1 108
  • София
Зависи кога кандидатствате. Генерираният от системата допълнителен номер е само за децата, кандидатствали преди първото класиране. Ако кандидатстването е след него, входящият номер е датата и часа на кандидатстване до милисекунди.
Ако обаче се открият повечко свободни места и отново има гранична група, на новите също им се тегли случайно число.  Peace Те обаче застават най-отзад в граничната група заради датата. Затова предложих да пита нещо по-конкретно. Peace

# 1 109
  • София

Щурчо, благодаря за пожеланието!  Hug
Може и да стане - но не е съвсем сигурно. Май зависи от това дали - и колко - от родителите на деца с много точки ще се усетят... не, че бих ... как да се изразя - крила? от тях информацията - просто ги преброих и ако всички се насочат към тази градина за малко няма да влезе. А ако няколко не я пожелаят - ще влезе... вече, честно казано, не се и впрягам толкова. Ако стане - стане. Ако не... ами, нервите ми няма да се възстановят - а и нищо няма да променя, колкото и да се ядосвам.

Общи условия

Активация на акаунт