СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 78 014
  • 1 619
  •   1
Отговори
# 1 170
Имам един въпрос - с извинение за невежеството:
Ако детенцето е родено януари 2006, например, може ли и как да кандидатства направо за 2ра група заедно с родените през 2005?
Системата доколкото знам не го позволвява или аз бъркам... Въобще въпросът ми е за децата родени съответно края или самото начало на годината... newsm78

# 1 171
Имам един въпрос - с извинение за невежеството:
Ако детенцето е родено януари 2006, например, може ли и как да кандидатства направо за 2ра група заедно с родените през 2005?
Системата доколкото знам не го позволвява или аз бъркам... Въобще въпросът ми е за децата родени съответно края или самото начало на годината... newsm78

Набор 2005 все още кандидатстват по старите правила, които на всичкото отгоре не са задължителни. Там това не е регламентирано. Може би трябва да попиташ в обратна връзка. Принципно се обсъждаше януарчетата да могат да кандидатстват с по-висок набор, но не знам технически доколко е уредено това и в конкретния случай по кои правила кандидатства детето. Могат да го кажат или да сигнализират съответните родители, за да можем да го поставим за обсъждане и уточняване.

# 1 172
Йорданка Фандъкова ще открие новоизградена детска градина

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще открие утре - 26 ноември в 11.00 ч. новоизградена детска градина, съобщиха от общината. Новата сграда на ЦДГ 136 „Славия” има зали за игра и спални помещения за две групи, басейн и физкултурен салон.
Новата детска градина са намира на бул. „Княз Борис” 130.

# 1 173
Йорданка Фандъкова ще открие новоизградена детска градина

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще открие утре - 26 ноември в 11.00 ч. новоизградена детска градина, съобщиха от общината. Новата сграда на ЦДГ 136 „Славия” има зали за игра и спални помещения за две групи, басейн и физкултурен салон.
Новата детска градина са намира на бул. „Княз Борис” 130.

Не е на бул"Княз Борис " защото такъв булевард в София няма.136-та се намира на бул"Цар Борис III и се намира в парка на Овча купел до стадион "Славия" община "Красно село" .Ама го обясних  Thinking с една дума между булеварда и стадиона в парка. Laughing

# 1 174
  • София
Момичета, и аз ви стискам силно палци!

Кати, в твоя пример това не са по-малки и по-големи номера , ами време-час,минута,секунди. И съвсем резонно са се подредили според реда ,в който са кандидатствали за съответната градина.
 Така,както са подредени в сайта в момента опашките за ОДЗ-то в Младост, излиза,че няма да има жребий.
 И аз чакам да видим,как ще стане.

КЛАСИРАНИ НА ТЕКУЩО КЛАСИРАНЕ ОТ 7.11.2009 г.
...
4. Евгени Николаев Цветанов   8.1 т.   091031-11231190
5. Яница Любомирова Цветанова   8.1 т. 091031-14105061
6. Емануела Александрова Борисова   8.1 т.   091101-19555593
7. Александра Иванова Иванова   8.1 т.   091102-08233732
8. Симона Николаева Маринова   8.1 т.   091102-08241158
9. Дейвън Иванов Велков   8.1 т.   091102-08243923
10. Бисер Мартинов Тодоров   8.1 т.   091102-08251203

Това са данни от вече минало класиране - т.е. това са приети дечица, в реда, в който са били приети. Забележи удебелените - ранна дата с по- голям номер, прието преди дете с по- малък номер, но по- късна дата.

Може... Пък аз мислех, че второто число е някакво случайно (изтеглено някога)... явно не...

# 1 175
  • София
А кога трябва да излезе окончателното класиране - в петък вечер, събота или (не дай Боже) чак понеделник?

Събота.

# 1 176
  • София
Аз докато не го видя това нулиране, не вярвам.  Peace Laughing
А иначе за себе си съм спокойна  Hug - моето дете е прието още при първото класиране и отдавна посещава ДГ, тук съм да не губя тренинг заради приятелки с дечица 2007.

...  Wink като мен?..  Hug

# 1 177
Само да кажа на мамите в Люлин: освобождавам място в 95 ОДЗ / 10 м.р./, яслена група за набор 2007г. ,така че -действайте!Видях, че към момента има обявени 4 места.
...Просто няма да мога да представя нужните документи от моят работодател- съкратиха ме точно в седмицата, когато детето ми влезе в заветната детска градина!Сега пак сме на опашките...
Успех на вас!

# 1 178
...Просто няма да мога да представя нужните документи от моят работодател- съкратиха ме точно в седмицата, когато детето ми влезе в заветната детска градина!Сега пак сме на опашките...
Успех на вас!

Shocked ей това е ужасно. Няма ли начин все пак да вземеш тези документи, при положение, че и двете събития са в една и съща седмица? Дано имаш късмет Praynig

# 1 179
Ами не,няма начин!В текста на служебната бележка трябва да съдържа уверение, че служителят РАБОТИ в предприятието, т.е....към момента на записване. А...да не ви разправям колко рев изревах насред "Личен състав"!Говорим за държавна администрация между другото! LaughingТам няма "Ама...айде ще ти направим услуга" и да мина между капките. Не. На лелките не им се занимава с моите проблеми.

# 1 180
Ами не,няма начин!В текста на служебната бележка трябва да съдържа уверение, че служителят РАБОТИ в предприятието, т.е....към момента на записване. А...да не ви разправям колко рев изревах насред "Личен състав"!Говорим за държавна администрация между другото! LaughingТам няма "Ама...айде ще ти направим услуга" и да мина между капките. Не. На лелките не им се занимава с моите проблеми.

Не съм наясно, но ако си в майчинство не си ли защитена от съкращения?

# 1 181
  • София

Ама че кофти късмет...  Sad
Не знам дали ще ти бъде някакво успокоение, но може и лично-съставките да ти съчувстват - искрено - и пак не могат да го направят, особено в държавна институция; там наистина се води журнал на издаваните документи - и понеже все нещо има, което да се впише вътре, просто няма как да ти впишат твоя за друг ден... демек - няма как да направят нарушението, без да е наистина твърде явно. Което пък е престъпление по служба... и, ясно, никой не би рискувал просто заради добрите си чувства към някого... Съчувствам ти, искрено!

ПП
То не остана време - ама дали няма шанс някой да те назначи, дори и фиктивно?..  newsm78 Ама то пък ще е от другаде - пак не става...

Не съм наясно, но ако си в майчинство не си ли защитена от съкращения?

Тя не е била в майчинство.
Защитата е до 3 години на детето, ако не се лъжа силно... По- късно може да погледна ТК - но може и да се пита в lex.bg - хората отговарят там - мотаят ми се някакъв смътни спомени, че може да се съкращава майка на под 3 годишно само ако се съкращава цял отдел, примерно... и пак с разрешение на... н'ам какъв инспекторат или нещо подобно...  newsm78

# 1 182
  • София
По повод 98 ОДЗ в Младост от обратната връзка са отговорили следното на питане ще има ли нулиране на датите и жребии за граничните групи

[2009-11-25 18:52:16]  при класирането на децата в 98 ОДЗ 'Слънчево зайче ', Младост за граничната група с еднакъв брой точки ще се тегли ли жребии или ще взема числото което се получава при кандидатстване? 

Преди класирането на 28.11. ще бъде добавена една и съща дата на всички деца, като на тези, попаднали в гранична група, ще бъде генериран допълнителен входящ номер на произволен принцип. 

успех на всички деца и ние сме на опашката

# 1 183
  • София

sheherezadka, не знам на какво точно основание ти е било съкращението, но според чл. 333 т. 1 на ТК то по всяка вероятност е незаконно. Освен ако не е било "съкратено предприятието" - горе- долу - така де, или внезапно не се е оказало, че дипломата ти е фалшива - работодателят ти може да те освободи само с предварително разрешение на инспектората по труда. Ако не е имало такова, понеже имаш дете до 3 години, действията му са незаконни. Подаваш си иск - в инспектората по труда - и те възстановяват незабавно, само на основание на липсата на разрешение, без да се разглежда същността на трудовия спор от съда (чл. 344 ал. (3)).
Имаш още 2 дена. Обърни се към Общината - о възможност лично - и поискай - по възможност писмено - да бъде... знам ли, задържано мястото до изясняване на обстоятелствата, понеже иначе едно незаконно действие на държавата спрямо неин гражданин (тя ти е работодател) би довело до втора несправедливост - пак на държавата спрямо същия гражданин, което е принципно недопустимо.
Едва ли ще им е особен проблем просто да не обявяват мястото следващата седмица.

Междувременно си намери юрист, който да те съветва адекватно, понеже аз съм физикохимик - любител на четене на закони, но това все още не ме прави непременно компетентна. Макар и в много случаи да съм се оказвала по- информирана от много... хм, "специалисти" - вкл. служители на НОИ по въпросите за социалното осигуряване...  Laughing ... но това е друга тема.
Търси си правата и не си оставяй магарето в калта.

Още нещо.
Преди детенце да навърши 3 години - примерно 2 дена преди това, ако още не си си намерила подходяща друга работа - понеже вече е ясно, че този работодател едва ли ще се стреми да те задържи - си пусни 6те месеца неплатен отпуск. Поне здравното ще ти се плаща, а и се води стаж за пенсия - и в това време може да си търсиш друга работа.

# 1 184
Защитата е до 3 години на детето, ако не се лъжа силно... По- късно може да погледна ТК - но може и да се пита в lex.bg - хората отговарят там - мотаят ми се някакъв смътни спомени, че може да се съкращава майка на под 3 годишно само ако се съкращава цял отдел, примерно... и пак с разрешение на... н'ам какъв инспекторат или нещо подобно...  newsm78
[/color]

[/quote]

Момичета,благодаря ви!
Да уточня: Бях в майчинство до август 2009г., а след това пуснах молба да ползвам платен годишен отпуск 60 работни дни. Изведнъж ми се връчва Заповед за уволнение без предизвестие,основавайки се на това, че още не съм изкарала "изпитателния срок", установен в Закона за държавния служител -т.е. 1 година стаж на държавна служба.Което, между другото е вярно: месец след постъпването ми в МОН забременях, и 7 месеца по-късно излязох последователно в болничен,отпуск за раждане и за гледане на дете...
С мъжа ми се развеждаме,т.е.от 2008г. се гледаме самички с детенце.Аз и това тръгнах да им казвам на лелките в "Личен състав", да им обяснявам колко важно ми е да запиша детето в яслената група сега, ама...кой па ме слуша. Другото двайсе, е че мъжа ми, щото пада от Марс и като малък не е ходил на ясли и градини, не ще и детенце да посещава такова чудо.И дори сега в съда ми измисля кървави обвинения колко лоша майка съм, щото искам детенце да ходи на градинка и да "се заразява с разни болести". Бе...луда история сме!
...Та, много исках да я запиша мойта щерка в това ОДЗ, ама няма да стане-едно,защото ми предстои много по-тежка съдебна битка за детенце,друго, щото и да ме върнат на работа-аз насила не ща да работя с хора, които не ме щат и си измислят поводи да ме разчистят, и трето- щото очаквам мъжа ми да не пожелае да ми съдейства със служебни бележки и др.документи от негова страна за записване на малката в ОДЗто.
 #CrazyТа така!

Благодаря още веднъж и на Ели, и на Кати!
Хубав ден! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт