СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 78 014
  • 1 619
  •   1
Отговори
# 1 140
  • София

Има значение деня.
Часът - не.

Това за деня откъде го знаете. Изпопрочетох цялата инфо в регламента за граничните групи, ама това никъде го нямаше. Сигурни ли сте

Да.

# 1 141
  • София
Всъшност това за деня не е сигурно. Преди голямото първо класиране май месец имаше предостатъчно време всеки да кандидатства и всички получиха една дата - 22.05. Сега не бих се учудила ако дадат за това миникласиране една седмица и тогава на всички наредили се на опашка в рамките на тази седмица, да получат датата на първото класиране. Т.е. всички ще се редят само по точки. Няма логика да се определи първия ден за ден Х и който е кандидатствал след него да получи нова дата.

Но мога само да гадая.

Ами... поне до момента има значение.
Дали е коректно... това не знам.
От една страна - не е особено мило да караш хората да проверяват всеки ден - ако не друго, все пак не всеки имат интернет.
От друга страна - на мен никой изобщо не ми и каза за новата група в градината до балкона ми. Нямаше и секция за проверяване на места - трябваше да се търси из градините. Т.е. преди е било така, сега да се смени... не знам, трудно е да се каже. Няма справедливост тук...

# 1 142
  • София
Моята дъщеря е набор 2008. Ние се регистрирахме в системата преди една седмица. Сега естествено и ние сме по дългите опашки. Това, което ме вълнува е дали в случай на равни точки с предимство са децата с по-ранна регистрация в системата или това няма значение. А също така дали с предимство са тези, които по-рано са се записали на опашката за конкретната ясла - както е сега с новата градина в Младост. Има поне 25 деца с еднакъв брой точки - доколкото разбирам на съвсем случаен принцип се извършва приема в този случай. Така ли е?
Няма значение датата на регистрация в ИСОДГ, а датата на кандидатстване в конкретната градина. Съвет от мен - сега кандидатствай във възможно най-много градини.  Peace За първо желание ще получиш 8т., за второ и трето - 7 и 6 и от там нататък по опашките ще седиш с 5т., но е важно да имаш дата.
Децата с по-предна дата са с предимство, да, защото тези с по-задна дата, дори да са с равен брой точки с другите деца, застават най-отзад на опашката в групата с еднакъв брой точки и съответно шанса им е никакъв.
За новата градина - честно казано ми се струва, че граничната ще е 8.3, колкото и да не ми се иска, ние сме с толкова. Не знам, нямам опит, ама като гледам как лавинообразно набъбва списъкът с чакащите, и то с повечкото точки...

Конкретно за новата градина - като гледам там граничната група ще бъде с 8,2 точки, т.е. всички с повече точки със сигурност влизат и ще останат някакви места за децата с 8,2. За тези места ще се тегли жребий и на всяко дете ще му бъде изтеглен случаен номер.
Тези с най-малките номера попълват свободните места.

Дано да си права за граничната група. Ние сме с 8.3, ама като гледам как набъбва списъкът ми се струва, че и ние ще сме на границата.

Няма шега - няма измама. Граничната група вече е 8.3 и за '08ма.

# 1 143
Мдааа
И аз това гледах... с нашите мижави 8.2 сме за никъде Sad Сега ме е яд, че таткото вече не бачка в район Младост... гледам, че това е към допълнителните критерии Sad
След изпратените мейли, предполагам, че ще слезнем още по-назад Sad Нямаме шанс просто... пък може някой да реши да се откаже, знае ли човек  Crazy  Hug

# 1 144
Според мен няма значение нито часът, нито датата. В рамките на граничната група всичко ще се решава на случаен принцип. В момента действително списъците са съставени на база ден на кандидатстване (в рамките на групата с еднакъв брой точки), но това няма никакво значение за крайното класиране. Разбира се, нямам претенцията да разбирам кой знае колко, но това, което научих през последните дни ме кара да си правя точно този извод.

Стискам палци на всички ни. Дано да имаме шанс!

# 1 145
  • София
Според мен няма значение нито часът, нито датата. В рамките на граничната група всичко ще се решава на случаен принцип. В момента действително списъците са съставени на база ден на кандидатстване (в рамките на групата с еднакъв брой точки), но това няма никакво значение за крайното класиране. Разбира се, нямам претенцията да разбирам кой знае колко, но това, което научих през последните дни ме кара да си правя точно този извод.

КЛАСИРАНИ НА ТЕКУЩО КЛАСИРАНЕ ОТ 7.11.2009 г.
...
4. Евгени Николаев Цветанов   8.1 т.   091031-11231190
5. Яница Любомирова Цветанова   8.1 т. 091031-14105061
6. Емануела Александрова Борисова   8.1 т.   091101-19555593
7. Александра Иванова Иванова   8.1 т.   091102-08233732
8. Симона Николаева Маринова   8.1 т.   091102-08241158
9. Дейвън Иванов Велков   8.1 т.   091102-08243923
10. Бисер Мартинов Тодоров   8.1 т.   091102-08251203

Това са данни от вече минало класиране - т.е. това са приети дечица, в реда, в който са били приети. Забележи удебелените - ранна дата с по- голям номер, прието преди дете с по- малък номер, но по- късна дата.

# 1 146
  • София
Мдааа
И аз това гледах... с нашите мижави 8.2 сме за никъде Sad Сега ме е яд, че таткото вече не бачка в район Младост... гледам, че това е към допълнителните критерии Sad
След изпратените мейли, предполагам, че ще слезнем още по-назад Sad Нямаме шанс просто... пък може някой да реши да се откаже, знае ли човек  Crazy  Hug

Той все още ли работи към същата фирма? Тя поддържа ли изобщо тукашния офис?
С други думи - какво е сменил - офиса или работодателя?

# 1 147

Това е доста убедително доказателство....

...
4. Евгени Николаев Цветанов   8.1 т.   091031-11231190
5. Яница Любомирова Цветанова   8.1 т. 091031-14105061
8. Симона Николаева Маринова   8.1 т.   091102-08241158
9. Дейвън Иванов Велков   8.1 т.   091102-08243923
10. Бисер Мартинов Тодоров   8.1 т.   091102-08251203

Това са данни от вече минало класиране - т.е. това са приети дечица, в реда, в който са били приети. Забележи удебелените - ранна дата с по- голям номер, прието преди дете с по- малък номер, но по- късна дата.

# 1 148
Имам питане: Новата детска градина в "Младост"2 и бившето 39 ОДЗ едно и също заведение ли са?

# 1 149
  • София

Заеманото преди от Социалните.
Те отидоха на по- широко и удобно. В по- голямо ДЗ, де.

# 1 150
За новото 98-мо ОДЗ събираме 8.3 точки. Толкова се обнадеждих вчера след като получих мейла. Сега като ви чета отново се отчаях Sad

# 1 151
  • София
Имам питане: Новата детска градина в "Младост"2 и бившето 39 ОДЗ едно и също заведение ли са?
Да.

# 1 152
Мдааа

Той все още ли работи към същата фирма? Тя поддържа ли изобщо тукашния офис?
С други думи - какво е сменил - офиса или работодателя?

За съжаление работодателя, сега е в район Витоша работата му Sad Ех   Crossing Arms Успех на всички, дано успеете да влезнете, че аз като гледам падаме все по-надолу  Whistling Много живеещи и едновременно работещи в Младост  Crazy

# 1 153
katiABV ти как го пресметна? Да не сте с повече от 8 точки? Защото аз си мисля, че ще се нулира и датата и входящият номер за всички деца в граничната група. Нали е нова детската градина. Според мен ще е въпрос на шанс за 55 деца с 8,3 точки, ще се борят за 25 места.

# 1 154
  • София

8.3. Да е жив и здрав татито, работи в Младост.
Виж тук - http://kg.sofia.bg/?page=stat-rating&stat=YTo3OntzOjk6InJhdG … kIjtzOjI6IjE1Ijt9 - и тази беше нова преди цитирания тук прием.

Столична община

58 ОДЗ 'СЛЪНЧЕВО УТРО', Кремиковци

ЯСЛА 2, РОДЕНИ 2007 г.
Прием от септември 2009 г.
Текущо класиране на 7.11.2009 г.

Записване от 9-ти ноември (понеделник) до 13-ти ноември (петък).

...
...

Ако не се случи така, че децата с много точки от Дружба да дойдат (не бих им се разсърдила, понеже и аз бих го направила на тяхно място - близко е... ) си влиза всячески - и всички многоточкови от Младост + тези от Студентските да се насочат натам, влиза - е, разбира се, ако не затрият датите - но това не ми се вярва - понеже преди не са ги правили.

Общи условия

Активация на акаунт