Новите ви книги - 4 част

• 53 789
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
  • Ямбол
Здравейте! Страхотна темичка! Искам да се възползвам и да попитам нещо.
Много искам да направя на моята адвокатка подарък. Искам да е личен подарък, много си мисля за книга, но не се сещам каква. Адвокатката е на около 30 години... Какво интересно четиво ще ми препоръчате?
Благодаря предварително!
  bouquet

# 301
Зависи какво харесва. Нямаш ли някакви предположения?

# 302
  • Ямбол
Намам наистина.
Разчитам вие да споделите за някоя книга, която на много от вас е направила впечатление.
Лично на мен адски много ми хареса "Хиляда сияйни слънца" и "Ловецът на хвърчила", но знам, че ги има.
Мисля си за един хубав роман или някаква енциклопедия? Чудя се много ... Скоро не съм посещавала книжарница и не съм в течение на новите заглавия .. Ще съм благодаряна, ако ми помогнете   bouquet

# 303
maria.4, след като е юрист дамата е учила доста история, както световна, българска, така и на правото. Почти няма правист, който да е без интерес в тази посока. На мен са ми интересни биографични и автобиографични книги за български, руски и френски политици и владелци. Има много хубави такива предложения на пазара.

# 304
Джулиан Барнс - "История на света в 10 и 1/2 глави" - Това са разкази от един изключително начетен и интелигентен човек. Доколкото си спомням, май беше антрополог. На моменти са много смешни, но в един момент става смях през сълзи. Не всички, обаче. Много финни и умни, бих казала. Не знам дали ще я намериш обаче - страричка е малко.
"Лимони на масата" пак е негова  и е по-нова - също е добра.
Аликзандър Маккол Смит също е добра идея. Романите "Неделният клуб по философия", "Приятели, любовници, шоколад" - Действието се развива в Единбург. Има кримка, има завръзка, но тя е по-скоро основа за някои трезви размисли на главната героиня. Красиво, стилно и приятно четиво.
Виктор Пелевин - Generation П - абсолютна книга, жестока. Не може да я чете прост човек обаче. Написана е за интелигентни хора. За да се изкефиш, трябва да имаш една добра хуманитарна основа.
Това бих те посъветвала. не са много нови книги, но пък лично за мен си заслужават много! Peace

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 17:44 от chevroleta

# 305
Здравейте, някои купил ли си е книгата на Пол Маккена Аз ще те направя богат? Хубава ли е? Има ли смисъл да се купува( в смисъл на вас хареса ли ви)? Станахте ли по-богати Mr. Green?

# 306
Здравейте, някои купил ли си е книгата на Пол Маккена Аз ще те направя богат? Хубава ли е? Има ли смисъл да се купува( в смисъл на вас хареса ли ви)? Станахте ли по-богати Mr. Green?

Ами не съм си я купила, но знам, че по принцип Пол е много известен и популярен. Имаше мами дето си бяха купили тази за отслабването и май имаше тема за това, но не знам дали са отслабнали. И докато за отслабването си мисля, че може и а има ефект хипнозата, не знам дали би могла за забогатяването. Но ако си я купих и забогатееш, обазателно кажи Simple Smile))

# 307
  • Казанлък of all places
Намам наистина.
Разчитам вие да споделите за някоя книга, която на много от вас е направила впечатление.
Лично на мен адски много ми хареса "Хиляда сияйни слънца" и "Ловецът на хвърчила", но знам, че ги има.
Мисля си за един хубав роман или някаква енциклопедия? Чудя се много ... Скоро не съм посещавала книжарница и не съм в течение на новите заглавия .. Ще съм благодаряна, ако ми помогнете   bouquet
Бих препоръчала Акунин- ако може по-старите му книги, които бяха издавани преди 2-3 годни, но може вече да не се намират. Главбият герой на книгите му е Ераст Фандорин, детектив, а действията се развиват на фона на исторически събития, които по много интересн начин допълват познанията за периода. Истински майстор на словото и много увлекатлни четива!

# 308
  • София
"Казвам се Салма"-Фадия Факир. Малко странно написана, но много приятна, с тъжен край. На мен много ми хареса, макар,че накрая ми горчеше.
http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=30534

# 309
  • Ямбол
Искрено благодаря за страхотните идеи!
Ще докладвам какво съм избрала и каква е била реакцията   bouquet Hug

Последна редакция: сб, 24 окт 2009, 08:51 от maria.4

# 310
Вчера и аз се сдобих с "Двете баронеси" на Ханс Кристиян Андерсън. Flutter Съвсем случайно погледът ми се спря върху нея, когато минавах покрай антикварната книжарница . Също и със "Задочни репортажи за България" на Георги Марков.

# 311
Благодаря на gargamela за язвителния отговор. Не знаех, че и в тази тема ,подобно на някои в "красиви", е важно да се самоизтъкнеш. Само че истински интелигентният човек не изпитва такава нужда.

# 312

Това ме заинтригува. И рецензията, де  Simple Smile
Първата му книга си беше чиста проба разочарование, интересно ми е тази как ще е. Ако не съм вече прекалено стара за такова писане, разбира се  Simple Smile

# 313
# 314
  • София
"Пармският манастир", Стендал
"Професия любов", Ксавиера Холандер
"Трима мъже в снега", Кеснер
"Франкенщайн", Мери Шели
"Кръгът", Коджи Сузуки
"Парфюмът", Патрик Зюскинд

Общи условия

Активация на акаунт