Новите ви книги - 4 част

• 53 748
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
Моля, препоръчайте ми чуждоезикова литература - и по-точно на испански..
Търсих в някои от по-големите български сайтове за книги, но им е доста беден "резерва" на такива книги  Praynig
Откъде мога да се запася с книги на испански език?

# 451
Миналата седмица библиотеката ми се обогати с две книги - Разкази на Е. Т. А Хофман и една, която малко хора ще имат "Път в себе си" на Валерий Костадинов. Тя ми е с послание и автограф.  Laughing - брей колко съм важна.  Embarassed

# 452
  • София

В началото съм, засега върви добре  Laughing
Прочетох "Първото семейство" - нищо лошо, но след седмица няма да имам спомен за нея...

# 453
Здравейте!
Явно пазаруването с намаление от чип е само за на място.Поръчах онлайн книга и когато дойде имаше лепнато 50 % намаление за пазаруване с чип.Но в нета беше обявена на пълната цена.
Поздрави!

# 454
# 455
Тоя мишок изглежда интригуващо, Лу?

Мацки, много ми напират некои въпроси. Това понеже не мога да похваля с нова книжка сигурно, но все пак..
1. Случва ли ви се да четете няколко книжки едновременно?
2. Подчертавате ли си интересни абзаци?
3. Може би си ги и списвате в тефтерче?
4. Подвързвате ли си книжките?
5. Препрочитате ли книги?
6. Разбирате ли ги по различен начин, препрочитайки ги?

Това май си е за отделна тема, ама .. могат да ме разберат погрешно  Wink

# 456
  • Кацнала на едно дърво.
Ох, как да не ти отговори човек.  Grinning
1. Практика е. Чета по две книги минимум едновременно, а във всяка чанта си имам по книга, та ако се отвори някъде временце, да си чета. Обаче не помня в коя чанта какво има и винаги се изненадвам.  Laughing
2. Не. Ако някой ми драска по книгите, ще го убия.
3. От няколко месеца съм си направила дневник, че започнах да забравям какво и кога съм чела (от старост трябва да е Laughing).
4. Често да.
5. Често. Даже много често. И не ги вписвам в дневника, защото вече са четени веднъж (като ядени веднъж Blush Mr. Green).
6. Много рядко се е случвало. От първия път всичко схващам.  Laughing Или така си мисля.  Joy

# 457
3. От няколко месеца съм си направила дневник, че започнах да забравям какво и кога съм чела (от старост трябва да е Laughing).

И аз  забравям  Rolling Eyes. Дневник не мога да пиша, но имам регистрация в http://www.goodreads.com/, там каталогизирам отвреме-навреме. И уж не са кой знае колко книгите ми, но има моменти, в които като погледна, и се сещам, че еди-коя си книга съвсем я бях забравила.

# 458
1. Да, обикновено чета по няколко книги.
2 и 3. Не. Но на интересни места прегъвам горното ъгълче на страницата  Embarassed Знам, че е отварително, но аз правя така.
4. Рядко. Ако са се разпарцаливили ги давам да подвързване в ателие.
5. О, да. Редовно препрочитам книги. Ако прочета книгата само веднъж, значи не ми е харесала.
6. Да, има книги които чета да двадесети път и винаги намирам по нещо ново, което предишните деветнадесет пъти съм пропуснала, понеже съм обърнала повече внимание на нещо друго. Както е при тази книга

# 459

1. Случва ли ви се да четете няколко книжки едновременно?- Да,по 2 обикновено Peace
2. Подчертавате ли си интересни абзаци?- Не
3. Може би си ги и списвате в тефтерче?- Не,но мисля в най- скоро време да го направя,защото наистина взех да забравям Crazy
4. Подвързвате ли си книжките? - Не
5. Препрочитате ли книги?- Да,понякога целите книги,понякога само части от тях,които са ми любими
6. Разбирате ли ги по различен начин, препрочитайки ги?- Не мисля...
 Heart Eyes

# 460
1. Случва ли ви се да четете няколко книжки едновременно? - Да, много често.
2. Подчертавате ли си интересни абзаци? - И дума да не става.
3. Може би си ги и списвате в тефтерче?
4. Подвързвате ли си книжките? - Не, но взех да ги надписвам, че се губят след даване назаем.
5. Препрочитате ли книги?  - Да.
6. Разбирате ли ги по различен начин, препрочитайки ги? - Да, понякога. А може и да съм забравила какво съм разбрала първия път и да го разбирам наново.

Жози, някой ден ще ти поискам  за четене "Една жена отива ..." и продължението.  Blush Ама нека събера смелост.

# 461
  • Казанлък of all places
1. Да. Тези обаче, които ме заинтригуват истински чета самостоятелно и влача със себе си.  
2. Не
3. Рядко
4. Старая се, ама забравям.
5. Малко са такива.
6. ДА

# 462
И аз държа поне две книги на нощното шкафче и една в колата, за площадката и парка. Понякога си взимам и книги на дискове от библиотеката, запълвам времето докато шофирам, ако не ми се слуша музика. Не подвързам, в библиотеката са се погрижили за това.
Рядко препрочитам художествена литература, освен ако не съм я чела на български и после да препрочета английското издание. Но пък, религия, митология, история и пр. препрочитам редовно.

# 463
  • Ямбол
Не мога да чета две книги, освен втората ако е нехудожествена - образователна, справочна.
Винаги си мъкна книгата, която чета в момента - в повечето случаи временно подвързана, т.е. облечена, особено, ако не е моя/а това ми се случва често/.
Не подчертавам по книги, изобщо никъде не обичам да подчертавам.
Не си и отбелязвам. Но пък имам файл с прочетените книги, че не обичам да повтарям, с което отговарям твърдо Не на последните въпроси - втори път книга не чета.

# 464
Да споделя и аз.  Чета по 2-3 едновременно, винаги. Ама те са в коренно различни жанрове.
Не  подчертавам, имам чувството, че ги наранявам.  Но в ония времена, когато добрите книжки бяха кът, ми се е случвало да преписвам в тефтерче.
Препрочитам любими и винаги ги преоткривам.

Общи условия

Активация на акаунт