Ех, голям съм вече аз, щом прекрачих в ПЪРВИ клас - тема 2

• 51 463
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Може ли някой да ми каже как се решава задача №10 за 2007 г. , може би е елементарно , но аз нямам идея.
Благодаря .

# 691
  • София
Ако стрелката сочи на горе +2, на долу -2, на дясно +1, на ляво -1. В първото квадратче се получава 0.

# 692
  • София
Е , да , елементарно , но трябва някой да се сети и да прочете по-хубаво  Embarassed
Мерси

# 693
Задачите не са трудни, зависи обаче дали има кой да обясни на децата какво точно трябва да правят.

# 694
  • София
Да , по принцип е така.Но на мен ми се виждат по-трудни задачите от 26.04.09 г. , там вече трябва да прочетат условието , и ако трябва да съм честна за дъщеря ми ще бъде трудно , особено 15 задача , и не само тя.Вие как мислите?

# 695
Дадох на Лора задачите от 2007 - реши първите 7 веднага, без никакви обяснения от моя страна. Сега отиде на английски и като се върне ще видя дали останалите ще я затруднят. Според мен задачите са лесни Peace

# 696
Да ти е жива и здрава ученичката, EliG! Много да е здрава!  bouquet
При нас настъпи затишие. Аз тъкмо свикнах на забележките, те пък спряха - явно и учителката свикна със сина ми Laughing.  Дано е така! Praynig  Все по-често имаме усмихнати личица след домашните.
Вчера беше най-натовареният ни ден - споделяла съм вече - след училище имаме плуване, после 1 час писахме домашните по математика и БЕЛ, след това се упражнявахме по пиано, следва един час народни танци и урок от 45 минути по пиано. Вечерта кипеше от енергия, очаквахме гости за роджения ден на таткото и не се спря до 22.00 часа, когато се наложих да си легне.  Бързо заспа, признавам, но как не се умори това дете newsm78.  За сравнение детето на братовчедка ми, с което имат еднаква програма без пианото, още след плуването "отказа" - не бяха успели да напишат домашното и го бяха оставили за след танците - въпреки че тогава едва ли е била по-работоспособна девойката.
В тази връзка - с извънкласните занимания - аз мисля, че в началото трябва да има натиск от страна на родителите.  Но до някаква степен. Примерно - моето дете ходеше на плуване още като беше на 4 годинки. Ходихме 5-6 пъти. Той обожава водата, на морето не можем да го изкараме на брега. През повечето време е под вода. Да, ама на тренировките почна да плаче и отказа да ходи.  Не го насилвах.  Мислех да изчакам една година и пак да опитаме, но станаха две - сега обаче ходи с удоволствие.  С пианото се справя много добре. Само понякога мрънка, че го мързи да се упражнява.  Ако смятах, че му е много трудно и не го бива изобщо, нямаше да го карам.  Нямаме за цел да стане професия, а така просто за удоволствие.

# 697
  • у дома
Ако стрелката сочи на горе +2, на долу -2, на дясно +1, на ляво -1. В първото квадратче се получава 0.

Справяш се перфектно,сигурна съм,че и детенце ще успее да се справи! Hug
Недейте да подценявате децата - 7-8 от задачите са от тип,който си се решава и в клас...

# 698
  • София
Мойта щерка не я затрудниха .Но като видя тези от великденското състезание - нещата се промениха , остана безмълвна за 70% от задачите .Аз се запалих и искам да ви питам , някой знае ли къде , кога се записват желаещите и има ли ограничени бройки , аз мисля да я пробвам , но ме е страх , че ако са като великденските ....... , няма шанс

# 699
  Еее, не се шашкайте, де! Великденските задачи са съобразени със знанията и уменията на децата в края на учебната година, а вие сте едва в началото! Освен това, както казва една позната математичка, ако всички задачи бяха по силите на всички деца какво състезание щеше да бъде тогава?  Laughing
   Аз съм майка с опит ( и в математиката, и в това че си имам състезаващ се третокласник Joy), но има случаи, когато аз си блъскам главата над някоя задача с дни, а детето я решава за минути. Така че, не подценявайте първокласниците! Сигурна съм, че ако им дадете съвсем мъничко време, ще останете изненадани повече от приятно.
  Няма ограничения за брой желаещи да участват в състезанията.
  Ще го напиша тук, за да не спамя излишно. Двете помагала, споменати в долния пост ( бързоуспяващите и сборникът на Регалия) са много добри за състезателна подготовка. Помагалото на " Слово" пък е идеално допълнение към затвърждаване на училищния материал.

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 17:43 от Анонимен

# 700
Великденското състезание е през април и децата ще са взели повече материал в училище. Аз давам подобен тип задачи на Лора, но за съжаление откакто почна у-ще времето ни е доста ограничено. В момента паралелно с учебниците работим и с "Искам да знам...Помагало по математика 1 клас" на Слово. Добре е направено, но задачките са лесни. Иначе лятото се занимавахме със "Задачи по математика за бързоуспяващи ученици" - Булвест. Взела съм и "Математически състезания в тестове и задачи 1-3 клас", но не сме го почвали. А учебното помагало по математика на Просвета за 1ви клас е боза.

# 701
dezita,добре дошла! HugРазказвай още,сигурна съм,че на всички им е интересно!!!
EliG,честита ти рожденичка!Много здраве и късмет!
 И аз ще потърся тези сборници,които сте цитирали по-нагоре.
 Единственото извънкласно занимание,с което иска да се занмава Макс,са компютрите.В нашето училище има кръжок,но от втори клас.Тогава евентуално и на английски допълнително мога да го запиша.Никакъв спорт не го интересува,мързеланчо е той.Само федербал с мама или тате пред блока.Лятото.Еххх,мечтиии...

# 702
  • у дома
KSI,сборника "Математически състезания в тестове и задачи 1-3 кл." включва точно три теми за първи клас и те са от Великденското състезание...В училище при нас работят по два собрика на Евелина Динева -Задачи за първолаци и един оранжав,пак е на Просвета,с пиле отпред ,по-късно ще погледна кой му е автора- на мен и двата не ми допаднаха,те просто са за масова употреба и са аз едно средно ниво...Работим си с помагалото(не сборника ) на изд.Слово- Искам да знам...
http://www.izdatelstvo-slovo.com/kniga.php?kniga=207
http://www.izdatelstvo-slovo.com/kniga.php?kniga=208
Този за бързоуспяващите ученици ми го препоръча едан приятелка,но за съжаление не успях да го открия в нашия град,за ад го прегледам какъв тип задачи съдържа,така че който го има моля да сподели...

# 703
svetlaem, аз видях че има само 3 теми за първи клас и затова не бързам. Какво ще правим през коледната ваканция? Mr. Green
Точно с това което си показала на Слово работим и ние. За бързоуспяващите ученици ще споделя , но малко по-късничко...
Сега, моля, който има сборника "задачи по математика" за 1клас на Булвест да сподели как тълкува зад. 3 на стр. 19 (урок 24) Embarassed  Praynig
Ето я задачата. 3-та задача е първите 2 реда...до въпросителният знак. Притеснява ме свързването...Може би първото и четвъртото се свързват заедно(с резултат 5), а останалите със шестицата? Но така пък никъде не участва "=". А ако се напише "=" на 2 от равенствата, после с какво се свързват?!

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 19:43 от KSI

# 704
  • София
Справяш се перфектно,сигурна съм,че и детенце ще успее да се справи! Hug
Недейте да подценявате децата - 7-8 от задачите са от тип,който си се решава и в клас...
Ами ти като ми се скара се стреснах. Да, 8 са елементарни ама последните две ги гледа точно, както и аз ги гледах  Shocked.

Общи условия

Активация на акаунт