Ех, голям съм вече аз, щом прекрачих в ПЪРВИ клас - тема 2

• 51 458
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
  • у дома
Видя ли,че има ефект скарването... Laughing
KSI,кое те притеснява?
1+4 трябва да се свърже с 3+2
2+4 с 3+3 и 6 + 0 с 2+2+2 -последните две може и да са разместени...
За разнообразие може да напишете и 6-0,че никъде не включих изваждането...
Легендата на задачата показва ,че трябва да се поставят знаците + или - ,да се пресметне и да се свържат равните сборове...
По Булвест явно материала се взима по-бързо - ние сме по Просвета,утре ще взимат нулата,не са губили часове...просто така си е материала.

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 19:57 от svetlaem

# 706
Притеснява ме, че в този вариант никъде не участват "-" и "=" newsm78 . Ама пък сега сега като се замисля, то няма как условието да е " Сложете "+" и свържете"  Laughing

# 707
  • у дома
И аз видях,че не се включва минуса,затова ти допълних вариант за 6-0,а равното според мен е да се пресметне,но наум,без да се записва...

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 19:57 от svetlaem

# 708
Да, напълно права си. Много ти благодаря  Hug  bouquet

# 709
svetlaem, аз видях че има само 3 теми за първи клас и затова не бързам. Какво ще правим през коледната ваканция? Mr. Green
   Ако искаш, мога да ти изпратя повечко задачи за първокласници. Само дай поща на лични.  Simple Smile

# 710
  • у дома
  bouquet

# 711
  Доста дами проявиха интерес към предлаганите от мен задачи. Ще уточня. Задачите са състезателни - КМС, ВМС ,задачи от нашето, габровско състезание. Ще систематизирам и архивирам задачите и ще ги изпратя на всички, които проявиха интерес. След това разчитам на ефекта  " предай нататък". Ако всяка от получилите ги мами, ги изпрати поне на две други, ще получим истинска математическа лавина.  Peace
  Желая ви приятна вечер
  Изпращайте е-мейли на лични!

# 712
може ли и на мен малко задачки?

# 713
dideva, писах на лични  Hug
svetlaem, мислех да ти снимам няколко странички от сборника за бързоуспяващите ученици, но ми падна батерията на фотоапарата, така че утре Peace 

# 714
  • у дома
Добре,може и утре,ние през нощта не решаваме  Laughing

# 715
  • СОФИЯ
С малко закъснение да честитя и аз рождения ден на Михаела!Да е здрава,ученолюбива и много щастлива!  bouquet

# 716
   Добро утро, мили дами! Постарах се да изпратя задачи на всички от вас, които проявиха желание и бяха така любезни да ми предоставят е-мейл адрес на лични. Тъй като за пръв  път изпращам е-мейл съобщение едновременно до много получатели Embarassed, възможно е да не съм направила нещо, както трябва. Моля, получилите задачите ( ако има такива  Joy), да ми изпратят някакво потвърждение за това( може на лични тук или да ми върнат един мейл). Предварително благодаря.

# 717
В у-ще решават ли се подобен тип задачи,т.е децата знаят ли какво се очаква или по време на състезанието някой обяснява с думи? Задачките са елементарни за дете смятащо до 10,но ако знаеш какво правиш.

# 718
Момичета, преди няколко дни питах за мнения за у-ще Дрита...
А има ли първокласници, в у-ща в кв.Витоша...
Предстои ни преместване в София или насред 1ви клас или от 2ри
Моля, за предложения!!!
Предварително благодаря!

Здравей, Илея! Не съм го чувала това училище Дрита, а като гледам и другите майки не са, щом не са ти отговорили...
Кв. Витоша е доста нов, до скоро е бил вилна зона и най-вероятно ще ви се наложи ако искате читаво училище да пътувате. Може и да бъркам, но май Лозенец се пада най-близко, а там има добри у-ща. За "Захари Круша" съм чувала хубави работи. Дано някоя майка те насочи.
Най-близкото училище до квартал Витоша е ЧОУ „Д-р Петър Берон“ на бул. Черни връх 67, но не съм чувала нищо за него.

не ти помогнах много...

# 719
dideva, много ти благодаря! Аз получих задачите   bouquet
svetlaem, ето тук снимах няколко странички от сборника за който споменах вчера. снимах и една от попълнените странички, но Лори сега пише доста по-красиво Laughing

Общи условия

Активация на акаунт