Финна моторика

• 596
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте имам момченце на 3г и 4 месеца от септември е на градина като доста трудно свикна ,но това е друга тема.От както е почнал градина когато им дават да рисуват или оцветяват нещо моя син само драска и не може да оцвети примерно кръгчето или друга фигура опитва се ,но винаги е излизал от очертанията доста. Иначе вкъщи от кака си има интерес да оцветява,но е само драсканици цветовете ги знае държи добре молива и фулмастера,но сякаш не се справя.С кака му не съм имала такива проблеми и незнам това притеснително ли е ?

# 1
И дъщеря ми беше така. Оказа се зрението (астигматизъм). Направете един преглед, за да изключите проблем с очите.

# 2
Нищо му няма, момче е. Те не са по оцветяването.
И двете ги имам вкъщи, на тая възраст дъщеря ми оцветяваше прецизно с няколко цвята, той драскаше гнезда в кръгче 😁
Той пък на 3г караше без гуми колело, тя едва към 5-6 се научи .. момчетата и момичетата са силно различни на тази възраст. Момчетата не са за статични занимания.

# 3
Може да е от липса на интерес и неразбиране на начинанието. Или нещо със зрението?
Аз бих пробвала да му взема нещо, което конкретно го интересува, но с малки части - лего или плеймобил за възрастта му, малки автомобилчета с гараж и писта или нещо такова, ти си знаеш. Значи виж дали там може да работи с нещата . Да сглабя, да не излиза от пистата , да затваря гаражите , да отваря и затваря вратички и багажник на автомобилчетата . Ако може концентрирано и сигурно да ги прави .
Според мен сподели със специалист наблюденията си и ще намерите къде е проблема.

# 4
Ама защо трябва да се търси проблем там, където няма...
Ако само драскането и излизането от контурите... Има време, ще го усвои и това. Ама не е нужно и да оцветява перфектно, и да пише красиво... Всеки си има някакви заложби, не са всички художници и калиграфи.

# 5
В нашата група са 18 момчета и 10 момичета ,закачат рисунките около гардеробите им, 90% от тях са драсканици и всички те са на момчета 😁. Моят син също не изпитва интерес да оцветява, ама въобще. Никога не съм мислила, че е проблем, понеже се справя с други неща добре.

# 6
Ако все пак се тревожи - би могла да опита с други игри с дребни елементи - лего, музайка и пр.

# 7
Аз имам момиче на 3 години и 5 месеца и рисунките й са само драсканици. Не може да оцветява добре, но въобще не съм очаквала, че трябва да може. Вкъщи оцветява картинки, но "оцветява" е силно казано, само драска отгоре им 🤣. Развива се съвсем нормално говорно и двигателно. 

# 8
  • Plovdiv
Аз развивах фината моторика на дъщеря ми с една играчка на Фишер Прайс.Започнах когато беше на  годинка и половина.В моемента е почти на 5 и нямаме никакви проблеми с фината моторика,ножички за изрязване,моливи за оцветяване,справя се перфектно.Колкото по-рано започнете да се занимавате толкова по-добре за детето.
Консултирайте се с лекар за ваше спокойствие.

# 9
И на моето дете на тази възраст рисунките бяха драсканици. Малко по-малко започна да оцветява с преливане, да рисува слънца, къщи, хора.

Общи условия

Активация на акаунт