Раждане в Окръжна болница-София - 2009 г.

• 73 126
  • 1 502
  •   1
Отговори
# 15
Ремонтьт още не е започнал,защото се очаква тьрг на фирми.Не е ясно коя фирма ще спечели.Д-р Жекова още си е там,но не сьм я питала до кога. Wink

# 16
  • София
Да не ви изпускам от поглед. Peace
Относно раждането във Вита, аз като раждала там ще ви кажа, че сумата за раждането се плаща на касата на болницата и от там се оправят с лекаря, независимо дали е техен или външен. Повече нищо не дължите, моля, не спекулирайте с това.
Иначе цените за всичко във Вита си ги има в сайта им, за здравноосигурени майки нормалното е 1300 лв., секциото 1700 лв..

# 17
В Окръжна миналата година избора на екип струваше 500 лв.

# 18
  • София

В момента е 550 лева, като при нормално раждане епидуралната упойка се заплаща отделно - 100 лева.

# 19
В момента е 550 лева, като при нормално раждане епидуралната упойка се заплаща отделно - 100 лева.

Може и да не съм разбрала, но д-р Жекова ми каза, че сумата от 550.00 лв покрива всичко, вкл. и епидуралната, и екипа, и вип стаята (т.е. 2 човека в стая). Е, тя каза да не очаквам нищо особено вип-ско от вип стаята, но за мен е по-важно кой е доктора, а и плюсът, че сме две само в стая е голям. Няма да ми е приятно нито да съм сама с тв, нито да сме 6, например... Но дори и грешката да е мен, не е проблем да си платя още 100 лв. Така или иначе 650 лв е най-ниската цена в момента в София.

# 20

Нищо не се заплаща отделно, всичко влиза в сумата от 550 лв., вкл. и упойката.

# 21
Родих и двете си деца при д-р Жекова.Перфектна е,струва си да платиш на човек,не за място. Grinning
Успех на мамите,мисля догодина да се включа пак в тази тема Wink(както и в бременните)

# 22
Здравейте!
Да се включа и аз с пресни впечатления от Окръжна болница. На 25.09 родих втората си дъщеря с ре-секцио при Д-р Жекова,  д-р Христова и сестра Симеонова, а анестезиолога беше д-р Генов. Много съм доволна от всичко там - и по време на операцията и след нея в отделението. Всички акушерки бяха много мили и отзивчиви и си гледаха съвестно работата, та даже и санитарките .
Само от акушерките от неонатологията не съм толкова доволна, но пълно щастие няма  Grinning
Представям си сега след основния ремонт колко хубаво ще стане, а съчетано и с прекрасните професионалисти там - направо най-добрия избор за раждане в София!

# 23
  • София
Ами аз и в предишната тема коментирах, че ремонта ще е вероятно същият, какъвто е направен вече в Гинекологията /лежах там през август/, и това наистина ще стане едно от най-луксозните и чисти места за раждане в София. Peace

# 24
Ще ми е от полза, ако някой сподели нещо по-конкретно от какво точно е недоволен от персонала от неонатологията, че и в предната тема имаше подобни мнения и леко притеснително ми звучи това. Rolling Eyes

# 25
  • София
Ще ми е от полза, ако някой сподели нещо по-конкретно от какво точно е недоволен от персонала от неонатологията, че и в предната тема имаше подобни мнения и леко притеснително ми звучи това. Rolling Eyes

Много конкретни неща бяха написани в миналата тема.
Но аз да кажа за себе си.
Бях недоволна от някои сестри от неонатологията, защото:
- Едната си позволи като тръгна да преобува сина ми и удари главата му в стената да ми каже: Ееее, кво толкова, те главите са им меки!  Twisted Evil
- Друга влезе за сутрешния тоалет на детето в 5 часа и го пъхна още спящо под студена вода на чешмата.
- Когато ги питаш за сведения за детето - моето беше на АБ след раждането - никоя не ми даде адекватна информация, та се наложи да вдигна голяма олелия, докато дойдат да ми обяснят защо е на системи.

# 26
Звездичка, на мен ми стана неприятно че още в деня, в който ми дадоха бебето искаха да ми спрат добавката, те я и спряха де. Добре че на мен ми е трето бебе и веднага след слизането на коластрата ми дойде и кърмата, иначе незнам какво щях да правя с едно плачещо гладно бебе. На другото момиче в стаята с такъв назидателен и менторски тон й говореха, че тя се разплака.
Иначе са много за кърменето и всячески се опитват да те мотивират да си кърмиш бебето, вода не дават, което също е добре. Също така, за да получиш сведения за състоянието на бебето трябва изрично да попиташ, иначе те нищо не казват. Минават визитация и си заминават като през малка гара  Wink.

# 27
Благодаря за отговорите, горе-долу ми се изясни! Simple Smile

# 28
В Токуда например има пакети за новородено, тоест грижите за новороденото се заплащат.
Както плащате за избор на лекар за раждане, така си плащате след това в неонатологията и за бебето. Може би тогава ще има само доволни майки.

# 29
  • София
В Токуда например има пакети за новородено, тоест грижите за новороденото се заплащат.
Както плащате за избор на лекар за раждане, така си плащате след това в неонатологията и за бебето. Може би тогава ще има само доволни майки.

Аз моята работа си я върша срещу заплата и нямам допълнителни стимули, значи ли това, че трябва да я работя през пръсти?
Не мисля, че хора, които работят като лекари и медицински сестри трябва да се държат добре, само ако им се плаща допълнително. Все пак това им е работата и трябва да си я вършат качествено. Иначе продавачки на пазара винаги се търсят.

Общи условия

Активация на акаунт