Раждане в Окръжна болница-София - 2009 г.

• 73 031
  • 1 502
  •   1
Отговори
# 255
Аз избрах Братоева по препоръка на нейна колежка от друго отделение. Родих живо и здраво дете 3 кг. с много вътрешни разкъсвания и голяма епизиотомия, 2 седмици после едва си сядах на дупето. Много грубо ми се стори, че при един от прегледите за разкритие в предродилна така грубо го направи, че инстинктивно свих крака и тя ми се просъска: Не съм те карала да раждаш!  Shocked Няма как да го забравя! И за 5те дни престой в болницата, нито веднъж не дойде да ме види. Само веднъж надникна през вратата с въпроса - Добре сте, нали? По време на раждането ми вля толкова много банки /а изобщо не ми сложиха катетър/, че после се подух като балон, отделно че ми е сложила толкова много атропин, че имах проблеми с мускулатурата и нормалното уриниране почти 48 часа след раждането. За справка другите момичета в стаята нямаха такъв проблем, избраните от тях лекари идваха всеки ден при тях и лично се убеждаваха какво е състоянието им. А и това, че така е хванала бебето ми за главичката, още има белези /т.нар. родилни/, които не ми се вярва да се махнат. Това е моето впечатление.

# 256
  • Sofia
Bona fides,можеш ли да кажеш малко повече за Кинкина?

На мен ми направи много добро впечатление (общо взето всички от отделението)
Кинкина ще я запомня с една случка:
Заради секциото два дни нямах кърма, но на втория ден ми слезе изведнъж, като за един час ми се издуха гърдите до пръсване и вдигнах температура - не помагаха нито помпи, нито нищо. Та, аз бях излязла пред сградата на болницата при мъжа ми и започнах да рева като магаре (от болки и безпомощност). В този момент Кинкина пристига за нощна смяна, гледа ме такава ревяща, попита ме какво става и аз й обясних. Тогава ме попита дали пуша по принцип, след като отговорих положително, ми каза да взема от мъжа ми една цигара, да я изпуша, да се успокоя, след което да й се обадя. Речено - сторено, след като изпуших цигарата, влязох вътре и й се обадих, тя извика една санитарка, взе две хавлиени кърпи и на врялата вода на чешмата ги намокри, след което ги  уви около гърдите да стоят една минута и започна да натиска, за да потече коластрата - след като показа как става остави санитарката да го прави и отиде да си върши работата, а после цялата нощ през един час идваше да провери как е положението.
Та изводът ми е, че е много свестен човек (от моята гледна точка).

# 257

За съжаление много често характерът на лекаря се свързва с професионалните му умения.
  Често,но не винаги. Peace
  Аз лично правя разделение между едното и другото.Но нещата  все-пак са си комплексни.
  Ако някой лекар ,даже и да е най-професионален,е способен с характера си да вкара пациента си в стрес или да му създаде допълнителни безпокойства и грижи,то......сами разбирате. Confused Confused Confused На кой пациент,бременна,родилка и т.н.. му е нужен стреса(който принципно се води една от основните предпоставки за всякакви недъзи)?
  Не може с инструменти да лекуваш,а с думите да разболяваш.... Wink

# 258
  Bona fides ,много ти благодаря за разказа.   bouquet Наистина е впечатляващ! Simple Smile

# 259
Момичета, дайте ми някакви телефони на отделението. Искам да честитя празника на екипа, който ме изроди. Гледах в епикризата, има телефони само на Неонатологията.

# 260
  • София
Момичета, дайте ми някакви телефони на отделението. Искам да честитя празника на екипа, който ме изроди. Гледах в епикризата, има телефони само на Неонатологията.

Отделението е в ремонт. Просто няма на кого да се обадиш. Освен на лекарката, която те е изродила на мобилния телефон. Ако го нямаш - кажи коя е.

# 261
Благодаря, Нана! Съвсем забравих за ремонта. Търся координати на д-р Манев и акушерката Стояновска.

# 262
днес се обадих на Жекова за празника и ми каза че началото на март отделението ще е готово на всички бъдещи мами леко раждане и здрави бебчета!

# 263
здравейте, извинявам се предварително, ако въпросът ми е обсъждан, не успях да изчета цялата тема Embarassed

има ли неонатология в окръжна?

# 264
здравейте, извинявам се предварително, ако въпросът ми е обсъждан, не успях да изчета цялата тема Embarassed

Има да, разбира се. Св.Анна е голяма университетска болница. Отделението е голямо с добри специалисти, където се поемат и доста екстремни случаи..

# 265
  • София

Няма как да има родилно отделение без неонатология, мила  Wink

# 266
благодаря за бързите отговори Hug
аз по принцип съм доволна от токуда, но видях, че са вдигнали двойно цените в сравнение с първото ми раждане, и затова се заинтересувах от окръжна, особено предвид хубавите отзиви за д-р Жекова. но за ненатологията им не съм чувала нищо.

доколкото знам, във вита няма неонатологично отделение и ако, не дай си боже, има проблем, карат бебето в шейново.

# 267

доколкото знам, във вита няма неонатологично отделение и ако, не дай си боже, има проблем, карат бебето в шейново.
    Не вярвам да съществува родилно без неонатологично отделение.
    Последното може да не е оборудвано много добре или да няма кой знае какви специалисти,но не може да не съществува там,където се ражда.

# 268

моето бебче беше 5 дни в неонатологията заради инфекция която аз съм му предала с раждането и искам да споделя че бяха положени И за него адекватни грижи бебо беше много добре като ни изписаха

# 269
  • София
Пипи, аз съм раждала във Вита и е точно така - нямат Неонатология, нито имат педиатър денонощно.  Peace Имат няколко кувьоза и могат да поемат лек случай - например силно изразена жълтеница или някой антибиотик, но ако е тежък случаят ги карат на друго място.
За здравите бебета - педиатър ги преглежда веднъж дневно и идва да ти каже какво е състоянието. Нощем остават само акушерки и за майките, и за бебетата.

Моето мнение е, че малките частни болници са чудесно място за раждане ако сте 1000% убедени, че бебето ви е здраво.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт