Раждане в Окръжна болница-София - 2009 г.

• 73 024
  • 1 502
  •   1
Отговори
# 285
  • София

Засега няма индикации, че ще бъде повишена цената на избора на екип.
 Преди колко е била?

550 лева независимо от родоразрешението.
Сега за избор на екип е 800лв. Добре де ами, ромките плащат ли и те тези пари?
Защото когато раждах 2007г. беше пълно с тях, но тогава не се плащаше....

Кой ти е казал, че е 800 лева???
До преди ремонта си беше 550 лева.

Колкото до ромките - те НЕ раждат с избор на екип. Раждат си при дежурния екип.

# 286
nana77 инфото е от  АГ при когото раждах първият път.
В другите държавни б-ци вече била такава цената и в окръжна трябвало да се повиши.
Но това са само хипотези.....

# 287
  • София
nana77 инфото е от  АГ при когото раждах първият път.
В другите държавни б-ци вече била такава цената и в окръжна трябвало да се повиши.

Това се решава от директора на болницата и управителния съвет.
В другите болници отдавна цената е много по-висока, но в Окръжна не я бяха вдигнали. Така че за момента няма данни да е обсъждано подобно нещо.

# 288
  • София

sladkish4e ,ако те притесняват цените давам ти актуални цени за Майчин дом:
 - 450 лв. за избор на екип за нормално раждане, в което ти се включва и епидуралната упойка; 550 лв. за избор на екип за секцио.
Ако желаеш ВИП-стая тя се доплаща допълнително от 35лв на вечер.

# 289

sladkish4e ,ако те притесняват цените давам ти актуални цени за Майчин дом:
 - 450 лв. за избор на екип за нормално раждане, в което ти се включва и епидуралната упойка; 550 лв. за избор на екип за секцио.
Ако желаеш ВИП-стая тя се доплаща допълнително от 35лв на вечер.
Аз ще раждам в Токуда. Достатъчно се "прежалвах" по държавните болници на мизерията.
Благодаря обаче за инфото.
Много се колебаех, но след като декември месец се наложи да лежа в "педиатрията" с каката заради автоимунно заболяване, лежах в мизерно легло и стая пълна с хлебарки, лошо отношение на сестри, които те гледат само в ръцете, ми падна пердето и реших този път да е на чисто и ново място.
Въпреки, че след ремонта, не се знае родилното в Окръжна как ще е?
Дано поне сменят неудобните легла и изперат мизерните одеяла....

Последна редакция: пт, 29 яну 2010, 14:50 от sladkish4e

# 290
Днес ни изписаха от детско отделение в Окръжна болница. Раждала там второто си дете знам къде е отделението - като минах от там вратата беше отворена направо ми падна "ченето", че то в Токуда не е толкова хубаво, всичко е много хубаво. Направо казах на мъжа да се мятаме за трето, че да раждам в това ново отделение   Laughing Laughing Laughing
Видях, че още нещо работеха по тавана, но скоро май ще е готово.
Надявам се да има все хубави бебета в това хубаво вече отделение, а и повече да се пази, че като отида и аз да е такова  Joy Joy Joy

# 291
Преди седмица бях на преглед при един от АГ-тата от Св.Анна и той ми разказа за ремонта. Очакват да приключи в края на февруари, гарантира, че базата ще бъде по-добра от Токуда, ще имат нова техника и изобщо ще заемат челните позиции като база в страната. Горещо ми препоръча да раждам там, а и каза на акушерката да ни "навива" да раждаме там. Аз лично никога не съм влизала в тази болница и нямам идея как изглежда, но ми стана и нтересно. А днес попаднах и на тази статия - http://www.monitor.bg/article?id=231261 Тя е обща де, но споменават и за АГ отделението.

# 292
kaka_qka мерси за инфото.
Аз вече започвам да се колебая за Токуда.Това сериозно.... Rolling Eyes
В статията пише, че до 15 февруари трябва да са приключили с ремонта, дано ....че аз март влизам в 9-ти месец....
Дано само това не е рекламен трик!!!

# 293
  • София
kaka_qka мерси за инфото.
Аз вече започвам да се колебая за Токуда.Това сериозно.... Rolling Eyes
В статията пише, че до 15 февруари трябва да са приключили с ремонта, дано ....че аз март влизам в 9-ти месец....
Дано само това не е рекламен трик!!!

Не е. До 1 март трябва да са отворили и да работят.

# 294
  • София
Аз онзи ден надникнах - много е лачено. Не можах да го позная родилното отпреди 5 г. В коридора вече няма ремонти работи, измит и излъскан е. Исках да влазя и в стая (щото съм нахална), ама не ме допуснаха  Mr. Green. sladkish4e - ма`ни я Токуда. Grinning И мойто док каза около 01.03.

# 295
Аз онзи ден надникнах - много е лачено. Не можах да го позная родилното отпреди 5 г. В коридора вече няма ремонти работи, измит и излъскан е. Исках да влазя и в стая (щото съм нахална), ама не ме допуснаха  Mr. Green. sladkish4e - ма`ни я Токуда. Grinning И мойто док каза около 01.03.
Сега обаче звънях до Крио-сейф-банката за стволови....много ме е яд, че нямат договор с Окръжна б-ца....че довечера щях да звъня на АГ-то дето ме оперира с първото дете...
Сега съм в голяма дилема.
Или да раждам в Токуда, или да сменям Крио-сейф....то пък тъпото е, че само Крио-сейф замразяват от скоро и част от пъпната връв....БГ фирмите още не предлагат тази услуга....
А мен ми е важно.....нали каката е с автоимунно заболяване и гледам да направя един вид застраховка за другото бебе....
Оффф, само се вкарвам в разни филми..... #Crazy

# 296
За стволовите клетки, защо трябва да има договор. По принцип май окръжна няма договор със никоя банка за стволови клетки, но допускат всички да взимат. Това е предимство и май не се налага да избираш само заради това, но питай.
Позната ражда там и от "Св. Лазар" и взеха клетките - това е един пример, че е без значение.

# 297
Момичета, а какъв е режима на посещение от близките и таткото? Дали може да идва да вижда майката и бебето по всяко време?

# 298
Момичета, а какъв е режима на посещение от близките и таткото? Дали може да идва да вижда майката и бебето по всяко време?

Преди можеше. Аз и двата пъти бях във ВИП-а и проблеми не сме имали. Мъжът ми и голямата си отвисяха при мен и бебето
Е, малко мрънкаха, но в рамките на нормалното. Все пак това е болница.
Сега след ремонта не знам какъв ще е пропускателният режим.  Grinning

# 299
  • София
Моето инфо е доста дърто - отпреди 5 г. Тогава нямаше проблем. Даже една от акушерките ми даваше нейната карта да отварям вратата от към б-цата и да излизам навън, иначе посетителите основно звъняха откъм входа на родилното (приемното). При мен  мама идваше на обяд да носи храна на цялото отделение, защото повечето майки бяха от околията  (особено бременилките за задържане) Mr. Green Mr. Green Mr. Green, а мъжът ми ни захранваше вечер. Идвали са и нощем - той да ми носи помпа. Малко се сърдят д-рите и акушерките, ама е нормално представете си тече раждане (може да е вашето или моето) и някой дрънчи по звънците да си види близката.  Embarassed Сега с единичните стаи сигурно няма да има проблем, но аз лично мисля да не позволявам на много хора да се заседяват през първите дни - няма нужда от експерименти със здравето на бебето.

Общи условия

Активация на акаунт