Раждане в Окръжна болница-София - 2009 г.

• 73 029
  • 1 502
  •   1
Отговори
# 270
  • София

Моето мнение е, че малките частни болници са чудесно място за раждане ако сте 1000% убедени, че бебето ви е здраво.  Hug

Мда,  ама не.
То може да е 100000 процента здраво и да се случи нещо по време на раждането. Така че частните болници за мен лично никога не са били достатъчно добър вариант.

# 271
Имат няколко кувьоза и могат да поемат лек случай - например силно изразена жълтеница или някой антибиотик,

Добре де,а тези ,които се грижат за бебетата в кувьозите или дават/бият антибиотиците,кои са?Не са ли неонаталози? newsm78

Моето мнение е, че малките частни болници са чудесно място за раждане ако сте 1000% убедени, че бебето ви е здраво.  Hug

Мда,  ама не.
То може да е 100000 процента здраво и да се случи нещо по време на раждането. Така че частните болници за мен лично никога не са били достатъчно добър вариант.
    Абсолютно подкрепям! Peace
    Първото ми дете беше 100% здраво,докато тежкото раждане не го е травмирало доста сериозно.И се наложи да  изкара сума ти време в интензивно отделение на неонатологията.

# 272
  • София
Селма, понеже имам двама недоносени племенника, родени в МД именно заради неонатологията, та при тях видях как става - неонатолог предписва лечението, поставя абокати и каквото там е необходимо и за акушерките остава да изпълняват нарежданията - да слагат лекарствата, когато са предписани, за това са достатъчно компетентни. Обаче в МД например са постоянно на разположение, идват при бебетата повече от веднъж дневно. На едното бебе се наложи спешно кръвопреливане например, това не виждам как щеше да стане при липса на неонатолог и как ще се справи акушерка с бебе под 2 кг. на което трябва да сложи абокат.

Сина ми имаше много силно изразена жълтеница, педиатърката дойде сутринта и назначи една нощ да прекара в кувьоз на онази лампа /фотосолар ли беше, дано не се излагам много/. Вечерта в 22 дойде акушерка, взе бебето и го сложи в кувьоза както и бяха наредили, лекар нямаше.

# 273
  • София
Неонатологията е част от педиатрията. Т.е неонатолозите са педиатри със специалност неонатология - т.е грижа за новородено специално.
Така че обикновен педиатър не е неоналотолог, следователно не може да работи с новородени в болницата.

# 274
това не виждам как щеше да стане при липса на неонатолог и как ще се справи акушерка с бебе под 2 кг. на което трябва да сложи абокат.
   Да,де!Аз не казвам нищо по-различно!
   Или не съм те разбрала..... newsm78

Предполагам,че и във Вита има неонаталози,които се грижат за бебетата(или ,добре де,предписват и контролират грижите).Друг е въпроса,колко са добри,и колко добре са оборудвани за да реагират адекватно  в по-сериозните ситуации.

То се знае,че в МД неонатологията е най-подкованата.Спомням си ,как пред моите очи ,едно момиче го местиха от патологията на Тина Киркова в МД,защото се очакваше да роди в 7 месец(при нея положението беше изключително сериозно) и бебето й щеше да се нуждае от изключително сериозни специализирани грижи.
   Но това не означава,че в ТК не разполагат с неонатология.Има я,просто тя не е предвидена за чак толкова тежки случаи. Peace

Предполагам,че във Вита неонатологията може да се справя още по-малко,както и в Свети Лазар. Simple Smile

# 275
  • София
Селма, да де, за едно и също говорим.  Hug
Значи аз като раждах баткото там - имаше 2 или 3 кувьоза - единият беше в родилната зала, другият в детския кът - точно срещу кувьоза беше масата за преповиване и кантара.
Отделно помещение за неонатология нямаха. Сега са направили някакво разширение на болницата, може и да са обособили нещо, не знам.

Сутрин идваше една лекарка - неонатолог от Шейново /ако не се лъжа Гергова се казваше - руса симпатична жена/, тя преглеждаше бебето /беше единствен в родилното по това време/ и идваше да ми каже как е. Тя нареди престоя под лампата и на другата сутрин ми каза, че е доста по-добре вече и даде карт-бланш за изписване. Щатен неонатолог, който стои в болницата по цял ден на разположение на Родилното тогава нямаха.
Доколкото знам, имат някакъв специален превоз за бебета и ако се наложи ги привеждат в Токуда за интензивни неонатологични грижи ако нещо се наложи. Ако си решила там да раждаш - ще ти обяснят много подробно, не крият такава информация.
Има и тема за Вита тук в Здравния, има наскоро раждали там, предполагам, че ще ти отговорят как са нещата към днешна дата. Hug

# 276
Ако си решила там да раждаш - ще ти обяснят много подробно, не крият такава информация.
Има и тема за Вита тук в Здравния, има наскоро раждали там, предполагам, че ще ти отговорят как са нещата към днешна дата. Hug
    Благодаря ти. Simple Smile
    Все-пак предпочитам да се ориентирам към някоя държавна болница Peace

# 277
  • София
Ами аз исках сега да раждам в Окръжна, ама нямаааа.  Rolling Eyes Laughing
Затова съм се насочила към Втора градска, че получавам стрес от големи болници, предпочитам Родилното да е малко и спокойно.

# 278
   Вижте ,какво намерих.  Simple Smile
   http://www.doktorite.com/rating-index-ratedperson_id-279.html

Затова съм се насочила към Втора градска, че получавам стрес от големи болници, предпочитам Родилното да е малко и спокойно.
  Да,разбирам те.В  голяма болница на моменти се чувстваш,като на конвейер. Crazy

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 13:59 от Селма

# 279
  • София
Ами аз исках сега да раждам в Окръжна, ама нямаааа.  Rolling Eyes Laughing

Само дано си избрала лекар  Wink

# 280
И аз съм се спряла на Окръжна и д-р Жекова. В края на февруари, на4алото на Март ще  отида да се запозная с нея и да се уговорим за раждането. Дано не вдигнат много цените след ремонта.
Ако се наложи да вадят бебето по-рано (дано не се налага, но има такава вероятност, заради проблеми с бременността), отивам в МД.

# 281
  • София
И аз съм се спряла на Окръжна и д-р Жекова. В края на февруари, на4алото на Март ще  отида да се запозная с нея и да се уговорим за раждането. Дано не вдигнат много цените след ремонта.
Ако се наложи да вадят бебето по-рано (дано не се налага, но има такава вероятност, заради проблеми с бременността), отивам в МД.

Засега няма индикации, че ще бъде повишена цената на избора на екип.

# 282

Преди колко е била?

# 283
  • София

Преди колко е била?

550 лева независимо от родоразрешението.

# 284

Преди колко е била?

550 лева независимо от родоразрешението.
Сега за избор на екип е 800лв. Добре де ами, ромките плащат ли и те тези пари?
Защото когато раждах 2007г. беше пълно с тях, но тогава не се плащаше....

Общи условия

Активация на акаунт