Раждане в Окръжна болница-София - 2009 г.

• 72 988
  • 1 502
  •   1
Отговори
# 360
   Наистина екип ли си избираш или само лекаря? Thinking

Избор на екип означава да си избереш израждащ лекар. Санитарката, акушерката и анестезиологът са си негова грижа.
  Ясно.Защото избор на екип звучи все-едно ще си избираш всеки член на екипа. Laughing

# 361
Благодаря за бързия отговор. nana77 чакаме с нетърпение да оповестиш новата цена за да сме по-спокойни.

# 362
И аз се включвам с молба да ми препоръчате лекар за раждане в Окръжна болница - изискването ми е да не е фен на секциото, когато не се налага. Иска ми се, ако може да родя без упойка, окситоцин и епизомизия, освен ако не е необходимо.  Peace
Моля тези от вас, които имат добри впечетления/ отзиви за лекари в ОБ да ми пишат тук или на лични!  Praynig  bouquet

Мила, поне като раждах предния път при д-р Жекова знам, че не беше фенка на секциото, напротив, прави всичко възможно да си родиш нормално  Peace аз раждах тогава без упойка, но се наложи система окситоцин, защото много бавно вървеше разкритието, а сега даже мисля да ползвам упойка, особено ако пак се наложи система  Peace епизотомия не са ми правили, не се наложи  Hug По време на моето раждане на смяна беше д-р Шуманов, също мисля, че е страхотен лекар, тя Жекова си беше до мен през цялото време, но бебка като излизаше беше и той там и още 2-3 акушерки  Grinning Hug За мен там е болница, в която всички правят всичко възможно раждането да мине безпроблемно, поне така беше, вярвам , че и сега е така, страхотни хора са  Hug Е, разбира се с Божията помощ всичко ще е наред  Praynig Praynig Praynig

За другите доктори не мога да дам отзиви, защото не ги познавам  Grinning

# 363
  • София
Шуманов вече не работи в Окръжна болница. Отиде шеф на родилното в Ботевград.

# 364
но се наложи система окситоцин, защото много бавно вървеше разкритието,

Всъщност,какво му е лошото на бавното разкритие?Имаше ли някакво обяснение от страната на Жекова?
  Сблъснах се с подобна ситуация с първото си раждане(в друга болница),но така и не ми стана ясно..... Confused

# 365
  • София

Всъщност,какво му е лошото на бавното разкритие?Имаше ли някакво обяснение от страната на Жекова?
  Сблъснах се с подобна ситуация с първото си раждане(в друга болница),но така и не ми стана ясно..... Confused

Лошото му е, че ако бебето е навлязло в канала може да се задуши.

# 366

Лошото му е, че ако бебето е навлязло в канала може да се задуши.
   А може ли да я навлязло в канала,след като не е имало разкритие? newsm78
   Мислех,че се озовава там чак пред самото изгонване,тоест,когато достатъчното разкритие е налице.... newsm78
   Мога и да греша.Затова питам. Rolling Eyes

# 367
Темата не е за това, но Селма, разказвала съм ти за моите раждания в ОБ и защо се наложи система окситоцин.
При голямо разкритие над 6 см, контракциите изведнъж замират. Бебето вече е навлязло в родовите пътища и изборите са два- секцио или окситоцин. Е, аз предпочетох второто.

# 368
  • София
Темата не е за това, но Селма, разказвала съм ти за моите раждания в ОБ и защо се наложи система окситоцин.
При голямо разкритие над 6 см, контракциите изведнъж замират. Бебето вече е навлязло в родовите пътища и изборите са два- секцио или окситоцин. Е, аз предпочетох второто.

А понякога бебето е навлязло толкова дълбоко в канала, че секциото вече е невъзможно.

# 369
 Да,Франческа.Твоето го помня. Simple Smile
 Чела съм обаче,че няма нищо страшно в това.Просто тялото на жената един вид си поема дъх преди да продължи.
 Сигурно лекарите имат друго обяснение на това явление?
 Дали всички са на едно мнение? Thinking Говоря за ОБ,разбира се.

Не искам да натоварвам темата,но съм се насочила  към тази болница и ми е интересно,как се процедира там в най-различни ситуации. Rolling Eyes

# 370
Трудно може да знаеш на 100% как ще се процедира, защото и ситуациите и лекарите са различни.
За това лично аз предпочетох избор на екип, за да мога с конкретен лекар, да уговоря желан от мен начин раждане, защото няма какво да се лъжем, попаднеш ли на случаен екип едва ли има кой да се съобразява с теб.

# 371
  Да,да.Затова и аз искам да направя избор.  yes

# 372
Ами момичетата са ти обяснили, аз ще ти кажа точно моя случай  Peace От 5 сутринта до 15 часа имах 4см, бебка беше с увита пъпна връв около вратлето и беше доста надолу и Жекова каза, че за да избегнем усложнения трябва система - аз и вярвам на 100%, което според мен е най-важното, когато избереш лекар  Hug Затова колкото и да болеше от системата знам, че е трябвало да ми я сложат  Simple Smile Само дето тя 3 пъти ми вика: искаш ли упойка, доста ще те боли, но аз си мислех, абе не може да боли чак толкова, е, този път мисля да ползвам упойка  Peace Praynig Истината е, че прага на болката при всеки е различен, така че аз само споделям моя опит  Hug

# 373
  Благодаря за споделеното,megan@Hug

# 374
  • София
Днес имам път към ОБ. Като се прибера ще имам повече инфо.

Общи условия

Активация на акаунт