ЮНСКИ бебета- тема № 92

• 22 616
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
Здравейте от нас след консултация!
Вече сме 5.700кг и 63см. Качили сме 0.600кг и сме пораснали с 3см. Вървим слаби и високи.  Laughing Доволна съм, че нали стачкуваме цял месец, все пак е добре за момиче и като се има на предвид, че сме само на кърма. Биха ми втория пентаксим, поплака си малката, но сега е доволна и се люлее на люлката и си пее.
Честито на празнуващите Георги и Дария. Да са живи и здрави.
Момичета мисля да си бия противогрипна ваксина/всяка година го правя и съм доволна-не боледувам/. Д-рката каза, че като кърмя , защото това ме притесняваше, няма да навреда на Марина, а ще и предам и на нея имунитет. Вие какво мислите? Има ли кърмеща мама която си е слагала ваксина до сега?

# 286
Здравейте на всички!Аз рядко се вясвам напоследък,но такива са обстоятелствата.Да се отчета-Йоли вече е 7040гр. и 63см.,пораснала е от минялия месец със 740 гр. и половин сантиметър,като дължината е относителна.Иначе още сме предимно на кърма,плюс малко пюре-на обяд зеленчуково,след обяд и в 6ч на плодово.Яде около пюре на ден.Иначе много се смее с глас,зъбки ни растат и се опитваме да се надигаме да седнем,обаче не може и се ядосва,но продължава и като не успее повече пъти се разплаква.Много е сладка и упорита.Напоследък все по-интересни неща прави и много говори. Laughing

# 287
Здравейте юнки и юнчета!

Аз се позагубих най-вече заради постоянните разходки,а и защото компютърът се скапа и си взехме новичък Twisted Evil

Бебоците се променят с всеки ден,много гукат,пеят,изискват да им се обръща внимание и да бъдат гушкани...ревльовци са си,продължават да плачат-май започва никненето на зъбите...напоследък много неприятно им се разминават периодите на сън-докато Б1 спи,Б2 мрънка,а когато Б2 най-накрая заспи,Б1 се събужда и...мрънка Mr. Green
Захранването при нас ще бъде след Нова година-освен ако не покажат интерес по-рано,де.Категорично започвам със сурови зеленучци и плодове по педагогическия метод.Топлинно обработената храна ще почака малко,а купешки пюрета дано не се наложи да купувам,защото особено в българските слагат какво ли не... Rolling Eyes От соковете не виждам смисъл при положение,че може да се даде плод.Толкова засега за захранването.Помня,че с Яско ми беше интересно и с леко нетърпение очаквах да започна,но сега е тъкмо обратното,не ми се иска да наближава този период,сега ми е толкова по-лесно само с кърмене! Laughing
Днес ми е много смотано,защото е първият ден от не-помня-кога, в който сме повече време вкъщи.Иначе миткаме постоянно,близнаците вече ги качвах освен на метрото,също на автобус,трамвай и дори в маршрутка!Обиколихме Софията,като нямаме възможност за извънградски туризъм  Sunglasses
Закалявам ги много усилено,с вода и слънце,а и май са най-леко облечените бебета ( и въобще хора) в града-носят памучни боди и ританки,не ги завивам,ако не спят Rolling EyesДнес като първи наистина по-студен ден са с плюшени гащеризончета.
Май-май със всяко следващо дете майката все повече се отпуска и 'разхайтва' Mr. Green
Ако имаме четвърто,сигур ще го гледаме като циганчетата Mr. Green

# 288
Нашят тати често ги взема двамата мъници да ги разходи,че аз или да отдъхна или ако не съм успяла да сготвя да го направя.Излизам и аз със тях когато преценя,че см поошетала достатъчно Simple Smile
Смятам да го кърмя до 6м. и чак тогава да се захранваме,ако имам дотогава достатъчно кърма разбира се.

# 289
уф, че гадно време. Споделете моля какво правите, като не излизате с бебоците. Стефан спи много по-неспокойно и съвсем за кратко, а през останалото време иска внимание....Усещам как глас няма да ми остане от песни и танци на наордите днес....

Направо откачам. Чудя се с какво да го забавлявам, а той днес все едно оцет е пил и ми вдигна кръвното  smile3511  Не ми се мисли зимата какво ще правим. Някой ден сигурно ще му сипя ракия в млякото, за да миряса малко и поспи 9-10 часа  rotfImbo

Ето го нашият мишок как гледа телевизия:

# 290
уф, че гадно време. Споделете моля какво правите, като не излизате с бебоците. Стефан спи много по-неспокойно и съвсем за кратко, а през останалото време иска внимание....Усещам как глас няма да ми остане от песни и танци на наордите днес....

Направо откачам. Чудя се с какво да го забавлявам, а той днес все едно оцет е пил и ми вдигна кръвното  smile3511  Не ми се мисли зимата какво ще правим. Някой ден сигурно ще му сипя ракия в млякото, за да миряса малко и поспи 9-10 часа  rotfImbo

Гъди, гледам разучила си фейсбука. Много сладък Боян!

Ние все пак излязохме сутринта. Сега пак се обличаме и излизаме - то спря и да и да вали. А зимата хич не ме плаши - стига да не вали дъжд, ние ще сме навън!

# 291
И аз се регистрирах във феисбук,но моля някои да ми обясни как да разгледам снимките
като отворя някоя от вашите снимки и ми излиза само тази дето е на профила не мога да разгледам другите
А също и как да си кача мои снимки че нищичко не разбирам Embarassed
Аз съм наташка петрова

# 292
Гъди, седнал ли е?  Hug

# 293

Боже, Гъди, май верно са един за друг. Ема от един час гледа и тя телевизия в столчето си. А на мен малко ми е съвестно, ама малко.  Mr. Green
Я току-що видях, че е заспала, ама то явно защото мъжът ми е сменил междувременно Jetix с bTV.  Joy

# 294

Не, по корем е, подпрян на лакти. Но и ако го сложа да седне, ще си седи  Whistling

aveili, ми можем да ги събираме за едни ТВ маратони, като ни писне да мрънкат. Вече не ми е никак съвестно, понякога това е единствения начин да си почина за 10 мин.  Thinking  Знам, че не е и полезно, ама като по друг начин не мирясва  Embarassed

# 295
За какво не е полезно, нали гледа от далече... Thinking Калоян и той се заглежда, ама не мисля, че ще му навреди фешън канала... нали са каки все пак.. Sunglasses

# 296
Ами не толкова е вредно за очите, колкото се превъзбуждат май  newsm78  Боян най-много се заглежда по рекламите. Чувала съм, че повечето деца го правят. Сигурно защото са по-динамични и шарени   Crazy

Ооох, ако има състезание за най-кисело дете, моето със сигурност ще грабне първото място  ooooh!  Днес цял ден ми наду главата и той не знае какво иска  Crossing Arms Довечера сме на гости и мисля да си пийна 1-2 чаши вино  Whistling    Wine Glass Drunk

# 297
Ооох, ако има състезание за най-кисело дете, моето със сигурност ще грабне първото място  ooooh!  Днес цял ден ми наду главата и той не знае какво иска  Crossing Arms Довечера сме на гости и мисля да си пийна 1-2 чаши вино  Whistling    Wine Glass Drunk

О, Гъди, да беше видяла посинялата от рев Сави преди час... Преди това й се спеше много и тръгна да заспива, но някакви съседи започнаха да пробиват с бормашина... Милото Сави се разплака, докривя й и не можа да заспи повече. Тогава реших да ги изведа, та да поспи навън и стана страшно. В количката закрещя като на умирало... Беше страшно! Не можах да я успокоя сума ти време, а Ники само я гледаше отстрани и й се чудеше. Добре, че и тя не ревна. Навън, естествено, вече валеше и постояхме малко в офиса на татко им, колкото да подондуркат ревливото дупе. Като се върнахме - веднага заспа и подозирам, че няма да се събуди до 3 през нощта.

(Много сладки снимки на Боянчо пред ТиВи-то Simple Smile )

Близначкова, Феникс, добре дошли!  Hug

А мен ме тресат нервите покрай това захранване. Само пюрета сънувам. Но знам, че ще е така докато не го почнем. После всичко ще си дойде на мястото.

Феникс, моите моми се редуват също като Бо и Йо - рядко спят по едно и също време през деня. Май това е общовалидно за близнаците. Ники е будна, аз офейквам Simple Smile

Последна редакция: сб, 03 окт 2009, 19:32 от KaterinkaM

# 298
Привет и от нас - отдавна не съм писала; бях болна, като се оправих поднових дългите разходки, борих се с някакви бучки в гърдите... Но сега покрай мрачното време реших да пиша. Благодарности на този, който е пуснал анкетката, която предложих!!! Интересни са ми резултатите.

Ние сме добре, въпреки че аз по едно време доста се разболях, бебчо успя да излезе сух от водата, което е важното! И ние имаме трудности да го приспиваме като сме си вкъщи, днес по чудо успяхме. Как го постигнахме - много кърмене, докато заспи на гърда, подмяна на зърното с биберон и мнооооого внимателно пренасяне до леглото. И така няколко пъти  Laughing.

За подсичането - мисля, че е важно подсечено бебе да не се почиства с мокри кърпички, а само с вода - не само, защото може да го дразни нещо от веществата по кърпичките, но и защото самото триене е дразнещо. Аз иначе съм много доволна от крема на Веледа против подсичане - Богдан го изписаха подсечен, в болницата бяха ползвали Мустела, за един ден се оправи вкъщи.

Феникс, с какви сурови зеленчуци мислиш да започнеш захранването - щото аз само за морков и чушка се сещам. И краставица де, но тя в тоя сезон е мн нитратна...

При нас вече има много рев от зъби - особено вечер. В такива случаи захапва и пуска зърното докато го кърмя непрекъснато, не иска да яде и реве по много, много време... Мажа му венците с някакво гелче с екстрат от лайка, дървесна ружа и шафран - казва се Pansoral - но не забелязвам много да помага  Sad.

# 299
Момичета, гледате ли "9 месеца" по BTV?  Joy

Общи условия

Активация на акаунт