ЮНСКИ бебета- тема № 92

• 22 614
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Благодаря за пожеланията момичета   Hug
Мони на практика няма режим. Точно реша , че си е установила някакъв и се променя. Общо взето ако изяде 180 грама- яде на 4 часа, ако изяде 140-160 яде на три през деня. На нас педиатъра ни каза, че ако искам да знам норми- нормата е 160гр, при ядене 5 пъти дневно като +-40 грама не е никакъв проблем. Аз затова не се притеснявам за тези неща. Детето си знае колко му се яде. Иначе от третия месец спи по цяла нощ като сега заспива в 21ч. и се събужда в 7-8ч.
somebody трябваше вчера да ви се обадя да се видим. Много се чудих докато минавах през Борово на връщане от Джъмбо, но бях поизморена вече и се отказах.
Моя косопад е зверски. Шампоана на Виши не помага хич. Даже не съм доволна от него и като шампоан си, а е 20лв...Поне можеше да мие хубаво косата, ако не друго...И аз обмислям подстригване, но не съм била с къса коса от 8-ми клас и ме е шубе.

# 481

П.С И аз се подстригах доста по-късо вчера- вчера определно е бил ден за подстрижка на Юнките Winkкосата ми още не е почнала да пада, има по някои и друг косъм, но виж напАндреа косата е някакъв ад, навсякъде има нейна коса, докато изпада цялата, бая ще има да  я почиствам

и аз от вчера съм с нова прическааа!  Laughing
Ама крайно време е да се взимам в ръце - килата на долу и по-добър външен вид!

Колкото за кихащите- това е навсякъдеее...

# 482
  • около Варна
Да се запиша и аз.

Жоро продължава да е хремав, гледам че много други бебчета се сополивят. При предната хрема капах Коларгол, Виброцил, адреналинови капки, Бактробан мазах, всичко това предписано разбира се. После като казах на УНГ-то той се хвана за главата. Каза до годинка само лайка с шипка сол и щипка сода, Стеримар и в краен случай само Коларгол, но висок процент. Та сега слагам само лайката и се надявам да не се усложни като предния път.

Гъди и аз прекратих цеденето и хич не ми е гузно, за 50 мл. кърма ми отива 50 % от спокойствието, като няма, няма...

АМ давам по 150 мл., пет пъти на ден.

Крайно време е да се взема в ръце и да работя по свалянето на килцата, давайте идеи за диети, които не изискват специално приготвяне на храни, щото както знаете време няма.

# 483
  • София
Запис и от мен!
Аз вчера много почнах и да кашлям и отидох до личната да ме преслуша.
За малкия изписа профилактично Имунокинд и каза да го давам 2 седмици, докато се вихрят вирусите. В къщи стоя с маска като го вземам, дано му се размине.

# 484
  • София
Само проба, дали и аз съм успяла да кача снимка.  Sunglasses

# 485
Geraldine, честита годишнина и от мен!
Майка ми е на гости и занимава малкия. Това е много хубаво тъй като днес ми е адски уморено въпреки че снощи си поспах повече в сравнение с предишните нощи.
И аз се каня да започвам захранване като навършим четири месеца. След много размисли стигнах до заключението че прекалено се спекулира с това късно захранване и с евентуалните ползи от него. Не че съм и привърженичка на прекалено ранното захранване, а съм някъде по средата Laughing Горе-долу съм се насочила какво, кога и по колко да давам и нямам търпение да започнем, макар че малко се страхувам. Последните дни само графици и схеми правя за малкия, че и за мен, тъй като започнах диета.
След като установих че косопада ми е провокиран от смяната на козметиката за коса горе-долу овладях положението като се върнах към старите си, шампоан, маска и едни кристали с които се мажа за лесно разресване и против цъфтежи. Колкото и да не ми се иска и аз ще си подкъся косата обаче, че не е подстригвана от януари. Тъкмо порасна, ама какво да се прави 33uu По-добре с по-къса прическа отколкото с два дълги и нацъфтели косъма.
Шарки, дано Калоян бързо се пребори с хремата Peace Аз поне от половин месец, откакто реших че се е застудило, не съм кърмила малкия на обществени места. Това повлия на продължителността на разходките ни, ама с нашето "послушание" напоследък ставаме само за градинките и заведенията в близост до дома ни  Sad

# 486
Geraldine, честита годишнина! Пожелавам ви да остареете щастливи заедно!      bouquet
Накратичко за обсъжданите теми - голям косопад и при мен, но както писах - като знам, че е временно, ще го изтрая - това да ми е проблемът.
Гъди, водичка на Алекс не давам, давам му чайче с копър на Хип, изпива по 100-130мл на ден.
Цедя се с помпа на Авент, изварявам я всяка вечер.
За хремата - Алекс се оправи с кърма, Стеримар, помпичка и 5 ампулки витамин С (сори, че пак се повтарям, дано е полезно за някого).
Много  Hug на всички, наслаждавайте се на прекрасното време и болните бързо да оздравяват!

# 487
много благодаря на всички....ще се оправи коко
като гледам обаче как всеки е давал различно лекарство и се чудяяя...да давам ли нещо...ето че кърмата помогна и тук..

# 488
здраейте и аз да се разпиша...че с това хубаво време все сме на вън......

София е супер расте и хубавее.....вече е 5,700 кила и 62 см.....

яде всичко...което и сложа в устата само на някои малко неща се мръщи......нещеше тиквички с картофи......засега само това отказва......

има си режим......вече сме на 5 хранения в 6,10,14,18,22 като я къпем в 21,30 и после яде и заспива и сутрин до 6 спи.....

вече си стои в количката ама все иска да я разхождам ...вече и вкъщи си стои в кошницата.......

обръща се и на двете страни и иска все да става да седи седнала.......така се напъва да става...изобщо вече неще да лежи......

вече си ака и всеки ден...сама без помощ имаше ефект пюретата......плодовите ги фаресва всичките......

това е от нас....доскоро и целувки....

# 489
Geraldin, честито!
Весело празнуване!

Момичета, дано всички неразположения отминат и стискам палци на всяка от вас!

Ние пък нямахме нет, та мислех да пиша, но съм забравила Embarassed
Тези, които са си купили комбиниран уред за приготвяне на детска храна, откъде го взехте?

Наш красавец Велин и той има дни и дни - вчера например втората половина от деня ми разказа играта - купила съм чесалки на Томи Типи и Бебе конфор и дано и той като братчето си, им се наслаждава!

Огромно удоволствие и наслада, както и умиление изпитвам, когато си се радват един  на друг децата! Смеят си се, греят - това ме изпълва с неимерима топлина. Невероятно усещане...Велинчо грее, а братчето му иска все да го гушка...такива сладурчета са!
Somebody, за жалост е така Sad - болните са на градинките, не един път се местя. Вместо те да ги водят просто на разходка, за ръка...

# 490
Момичета, и Никол има срастване на малките срамни устни. Сави няма. Нямаше и да му обърна внимание, ако не бях прочела за проблема. Все още не съм убедена, че е това, но има огромна вероятност, защото входът на влагалището не се вижда и определено двете малки срамни устни са залепени една за друга.
Другата седмица сме на консултация и ще видим какво ще правим. Досега доки никога не ги е преглеждала там долу, а можеше да се установи по-рано. Ако не бяхте повдигнали въпроса, как щях да разбера?!
И сега какво следва - онази манипулация, която отново води до сраствания??  Cry Нали я правят с локална упойка? (Надявам се!)

ps: не съм пила прогестерон през бременността...

Последна редакция: пт, 09 окт 2009, 16:18 от KaterinkaM

# 491
Кате с теб сме си говорили по този въпрос със срастванията, но явно не си обърнала внимание - от самото и раждане в Токуда ми обясниха за това и за това след всяко акане, ги почиствам с клечка за уши във физиологичен разтвор, като ги разтварям леко, да се махне наслоеното ако, защото, защото колкото и да ги мием  по време на  баня, устничките са им толкова миниятюрни, че там няма как да ги разтвориш с ръка  за да ги измиеш добре- това е единствената превенция за да го избегнеш! Надявам се на Никол да не е това!! Praynig

Хайде оздравявай и се присъединявай към нас, сформирала съм страшна момичешка банда в тези дни дето те няма при нас, само майки с момиченца на възраст от 40 дена до 3 месеца Grinning Аз съм като някой гларус, само заговарам майките с малко бебе, които са по сами/те пък се оказват все с момиченца/, като мен  и вече станахме 5 майки за 3 дена, сборен пукт новата градинка!!  Mr. Green

А и още нещо да ти кажа, откакто Никол и говори на Андреа, Андреа започна нон-стоп да си гледа ръцете и да хваща играчките и да се усмихва на всеки, който я заговори!! Благодари  и я цункай  !!! Heart Eyes

# 492
Оказа се май че Калоян не е настинал, а всичко е реакция от ваксината ПРЕВЕНАР. Аз така и не разбрах някой от вас поставил ли е тази ваксина?

# 493
Шарки, аз ще я поставям, но чак към 7-8 м ми каза педиатърката! На вас защо толкова рано са ви я сложили??

Янче, Велин много хубав, разглеждах му новите снимки, че когато ви срещна той все спи  и не мога да му видя наживо хубавите сини очи!!! Heart Eyes

# 494
  • София
Здравейте и от нас! Simple Smile

Днес си направих голяма разходка до поликлиниката. От нас се качих на метрото и от Интерпред надолу, голямо ходене му дръпнах днес. За 3 седмици, не за месец, Марти е качил 600гр и почти 2 см. Simple Smile Вече често ми подава сигнал и ме изчаква и за акането, до сега го правеше главно за пишкането.

Amorevole, аз не бих рискувала сега с Пентаксим. Ако има само няколко пъпчици, ще пламне целия в ужасни сърбящи обриви. Naughty Отложи до следващия месец. На Марти само една му е сложена и другия месец ще слагаме втория. Ти си решаваш, де, да не ме сметнеш за много поучителна. Wink

raia не е причината в късното захранване, а в детето. За готовност за захранване е най-добре човек да се води от самото дете. Има деца, които чак на 8 месеца прояждат твърда храна, а други и на 4,5 са готови. Не трябва да гледаме децата по определен стереотип, всяко си е различно. Wink А иначе, може да не харесва каши например. Габи не ядеше инстантни, а само домашно приготвени(то така е и най-полезно).

Общи условия

Активация на акаунт