МЕЛОДИЯТА НА СЪРЦЕТО - 41: насладихме й се и ще я запомним

• 32 214
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
Когато остават насаме и  и дава парите от Пашата - начина по който и проследява раката,когато си докосва шията.

Нямам идея за какво говориш, но ако искаше да ме нахъсиш - успя. Като се върна от работа, сядам на компа!!!

sid_13, коя сцена - на кея или изнасилването????

Щом ще говорим за изнасилването, и аз да кажа. След като мята Нимет на леглото, Джеми се надвесва над нея. Спира за миг-два и тогава се навежда и я целува. И тя приема целувката. За мен това поспиране преди целувката е като граница между насилието, упражнено до момента, и вече осмисленото и напълно осъзнато продължение. Той вече не е бесен, а се вкопчва в Нимет като в спасителен пояс, за да заглуши болката. А тя го приема. Напълно съзнава, че е заместител, но го приема и се отпуска. Та така - в 2 секунди, но е показано. Този филм не спира да ме изумява. Много неща са направени с мисъл, нищо че заемат едва секунди екранно време.

# 511
  • В най-романтичното място,което можете да си представите.
На кея,много ясно. Wink

Да ви попитам всички ,като не е изнасилване,защо още го наричате така?
Аз предлагам да го слагаме поне в кавички.

# 512
  b l a n c a,какво работиш в неделя следобед Shocked?И отново - много точно казано PeaceМисля си обаче,дали всяко движение и поглед са контролирани за да предадат съответното внушение или актьорите играят,режисьорът казва "Стоп,получи се добре..",а после ние си правим генерални изводи и ги обвиняваме в гениалност?Ето пример с момента на двете секунди- дали е предварително решено да ги има или просто Ийт така го е усетил,така го е изиграл?Задавам тези въпроси ,защото е невъзможно актьорите да си помнят репликите и да внимават за всеки жест и поглед я а в същото време да изглеждат напълно естествени.Ако екипът на сериала ни прочете умозаключенията ще има  #Crazy #Crazy "Това ли сме снимали?" #Crazy

# 513
Когато остават насаме и  и дава парите от Пашата - начина по който и проследява раката,когато си докосва шията.

Нямам идея за какво говориш, но ако искаше да ме нахъсиш - успя. Като се върна от работа, сядам на компа!!!
Мисля,че за това става въпрос. http://www.vbox7.com/play:69f5c926&start=43

Ако екипът на сериала ни прочете умозаключенията ще има  #Crazy #Crazy "Това ли сме снимали?" #Crazy

Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 514

Щом ще говорим за изнасилването, и аз да кажа. След като мята Нимет на леглото, Джеми се надвесва над нея. Спира за миг-два и тогава се навежда и я целува. И тя приема целувката. За мен това поспиране преди целувката е като граница между насилието, упражнено до момента, и вече осмисленото и напълно осъзнато продължение. Той вече не е бесен, а се вкопчва в Нимет като в спасителен пояс, за да заглуши болката. А тя го приема. Напълно съзнава, че е заместител, но го приема и се отпуска. Та така - в 2 секунди, но е показано. Този филм не спира да ме изумява. Много неща са направени с мисъл, нищо че заемат едва секунди екранно време.

Бланка  Hug Heart Eyes и аз смятам че е точно така, твойте обяснения са винаги на място и са точни. Аз също смятам че нямаше акт на насилие, а просто по грубо държание.

# 515
А някой може ли да ми каже в коя серия беше този момент на '' изнасилването'', искам да надникна. Praynig

# 516
"Изнасилването" (то така тръгна да го наричаме от споровете) е в 60 или 61 серия. Серията започва в пристигането на Ламия у Афифе, когато тя я излъгва, че Кенан се е отказал от развода. Много силна серия, направо ме разтърси сега при второто гледане. Ако не се лъжа, пак в същата серия, но накрая, е моментът, в който Джеми страда по Ламия и й гали вещите. В 1-2 серии той преминава през 1000 състояния - бяс, хвърля, чупи, опитва се да се съюзи с Джавата, после започва успокояването и стига до някаква форма на примирение, при която той само копнее да я зърне. Толкова много емоции в много кратко време.

А относно играта на актьорите - мисля, че им обясняват какъв е смисълът на сцената, която снимат, какво чувстват героите им и те трябва да "почувстват" същото и да го предадат по свой начин. Това го пиша, като мисля за Джеми, щото не бих се изказала така за Бурак Хакъ. Той само дърво може да изиграе що-годе сполучливо. Ето и сега го гледам, няма такъв пън!

# 517

А относно играта на актьорите - мисля, че им обясняват какъв е смисълът на сцената, която снимат, какво чувстват героите им и те трябва да "почувстват" същото и да го предадат по свой начин. Това го пиша, като мисля за Джеми, щото не бих се изказала така за Бурак Хакъ. Той само дърво може да изиграе що-годе сполучливо. Ето и сега го гледам, няма такъв пън!
Joy Joy hahaha hahaha

# 518
"Изнасилването" (то така тръгна да го наричаме от споровете) е в 60 или 61 серия. Серията започва в пристигането на Ламия у Афифе, когато тя я излъгва, че Кенан се е отказал от развода.
Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Мерси!
Намерих го към края на 60 серия.Определено не е изнасилване,но Нимет бая стресирана изглежда.
Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Много силна серия, направо ме разтърси сега при второто гледане. Ако не се лъжа, пак в същата серия, но накрая, е моментът, в който Джеми страда по Ламия и й гали вещите. В 1-2 серии той преминава през 1000 състояния - бяс, хвърля, чупи, опитва се да се съюзи с Джавата, после започва успокояването и стига до някаква форма на примирение, при която той само копнее да я зърне. Толкова много емоции в много кратко време.
За мен тези състояния на Джемил са едно от многото доказателдства за любовта му.   Heart EyesВ такива моменти Кенан само пие и чат-пат се сеща за интимните си моменти с Ламия и това през целия сериал.  ooooh!

Последна редакция: нд, 04 окт 2009, 18:08 от syd_13

# 519
 Тя Нимет за друго се беше наредила на опашката,но специалитетът на заведението е предназначен за друга,та и се наложи да се задоволи със "студено ястие "и лошо отношение от "обслужващия персонал".

Отхвърляне,гняв,примирение са все състояния,в които изпадаме при загубата(смърт) на много близък човек.Това само показва колко му е нужна и колко е значима за него Ламия.

Последна редакция: нд, 04 окт 2009, 18:18 от azzazzell

# 520
... но Нимет бая стресирана изглежда.

Точно в този момент тя осъзна, че Джемил наистина обича Ламия. И че тя не значи нещо особено за него. До този момент не знам какво точно си е въобразявала, не си спомням той да й е показвал някакво специално отношение, но... Това я разтърси най-много, мисля. Показа го после в диалога с Енисе. Стресирана - да, от истината. Иначе, от друго не се страхуваше. 2 минути по-рано молеше пашата да излезе и да ги остави сами. Защо, се питам аз. Не е показано, но аз си развивам нещата така - Нимет се опитваше в този момент да извлече полза за себе си, в смисъл, да привлече Джемил към себе си, най-после "да си го вземе".

syd_13, понякога се питам дали Бурак направи образа на Кенан толкова плосък или плоският Кенан ни показа един неприятен Бурак. Казвам го смело, щото почитателките му вече никакви ги няма.
azzazzell, за лошото отношение - не съм сигурна. Поне не и в тази част, която ни спестиха. Особено след като видяхме как станаха от леглото...

# 521

Точно в този момент тя осъзна, че Джемил наистина обича Ламия. И че тя не значи нещо особено за него. До този момент не знам какво точно си е въобразявала, не си спомням той да й е показвал някакво специално отношение, но... Това я разтърси най-много, мисля. Показа го после в диалога с Енисе. Стресирана - да, от истината. Иначе, от друго не се страхуваше. 2 минути по-рано молеше пашата да излезе и да ги остави сами. Защо, се питам аз. Не е показано, но аз си развивам нещата така - Нимет се опитваше в този момент да извлече полза за себе си, в смисъл, да привлече Джемил към себе си, най-после "да си го вземе".
Понеже,чак до там не съм стигнала с повтарянето,при първото гледане видях,че е стресирана,но защо така и неразбрах.Ката изгледам сериите поред до там може и да имам мнение,но сега не мога да кажа.Но може и да  си права.
syd_13, понякога се питам дали Бурак направи образа на Кенан толкова плосък или плоският Кенан ни показа един неприятен Бурак. Казвам го смело, щото почитателките му вече никакви ги няма.
Чудна работа!  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Може би отговорът на този въпрос може да даде някой,който гледа и другия му сериал.

# 522
  • СТАНДАРТНО.

По скоро първото. Гледах го няколко пъти в Изгубени години, гледах го и в "хоръра" Семум - все същото дърво си е  Mr. Green

# 523

azzazzell, за лошото отношение - не съм сигурна. Поне не и в тази част, която ни спестиха. Особено след като видяхме как станаха от леглото...
 Какво ти спестяване,в такива моменти се чувствам направо ограбена.
  При избора на Бурак са залагали изцяло на външността и популярността му в Турция.С нищо не направи героят си по-симпатичен,напротив -на фона на блестящата игра на Ийт,гримасите му само ме дразнеха повече.
 Оставям ви за малко .Ще си рестартирам компютъра,че взе да забива и се връщам.

# 524
Да, и аз се чувствам така. И ме е яд, защото тук не става въпрос за целомъдрие - не ни спестиха нежностите с Джавата например, в началото имаше сцени и с Нимет, ако не се лъжа...

syd_13, аз не съм "напред" в сериите, а всъщност съм "назад", защото гледам филма отзад напред - от 75-та надолу и стигнах до 60-та.

Общи условия

Активация на акаунт