109 САЩ-50 стр. са нужни... другарки чатете, спамете, пишете, плана изпълнете!

• 30 602
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
Биз...Марти нали е месец по-голям от Елла ...до колкото си спомням.Другият месец рожденник ще си имаш нали? Simple Smile
Бягайте да купувате кинг сайз матрак и се гушете на воля.  Wink .
Биз смятам че $2-3  за дете на тази възраст са идеални,при положение че ще сте там.....На нашата гледачка и плащам $5 на час когато не сме в къщи.Много си зависи де!

мимето ...съгласна съм с Биз вече сте се свикнали и нямаш много опшънс,или я оставяш да пореве за няколко дена или си продължавате по същата схема с надеждата че като поотрасне ще се променят нещата (за което се съмнявам).Успех!

# 556
Забравих да питам за съвет: понеже майка ми ще идва и сега гледам билети ,кое летище смятате че е по-доброто за прекачване : Париж или Франкфурт? .През Париж никога не съм минавала и нямам представа!

# 557
  • У дома
Хм, хубав списък на книги. Не видях любимата книга на моя син - Lord of the Flies. Чете я в 4ти клас и още му е любима.

Ирка, пиши ми моля те на лични къде е вашия хомеопат, за да преценя колко е далече от нас. Аз съм с подобен проблем, ту идва, ту си отива.

# 558
Забравих да питам за съвет: понеже майка ми ще идва и сега гледам билети ,кое летище смятате че е по-доброто за прекачване : Париж или Франкфурт? .През Париж никога не съм минавала и нямам представа!

Доколкото съм чела Парижкото е кошмарно. Аз сменях във Франкфурт, доколкото си спомням даже ми бяха на един терминал двата полета, така че мисля Франкфурт е по-подходящо.

# 559
Вики имам лоши спомени от френското летище. Бих избрала Франкфурт без да се замислям. Много е хубаво и организирано.

# 560
  • САЩ
Вики и аз съм за Франкфурт. Парижкото е ужасно. Ако цените са съпоставими без да се церемоня избирам Франкфурт. Пак зависи майка ти колко е на ти с пътуванията и езика. Ако е пътувала, пътувала, що пък и да не се оправи в Париж. Просто гледай да има поне 2 часа престой там.

# 561
Парижкото е ад.

Франкфурт - немска му работа, идеално организирано и чисто. Само един неприятен спомен имам от там: когато ме попитаха колко време смятам да остана в Европа, след като видяха българския ми паспорт.

# 562
100-те книги от списъка са най-четените новели според BBC's Big Read.  Wink Списъци "must read books" има много.
Всичките части на Хари Потър на мен лично ми идват в повече.  Whistling Липсват Идиот и Ракова болница, Майсторът и Маргарита. Няма нито една книга на Вонегът, Хемингуей, Оскар Уайлд...
Ето тук има друг интересен списък.

И аз съм за Франкурт.

# 563
  • Boston, MA
И аз съм за Франкфурт.

Такива списъци винаги са много субективни, този ми се вижда англо-центриран (но нормално де, на ББС)...имам пропуски около 30%  Grinning

# 564
  • САЩ
Да определено списъка е англо-центриран. Може би аз не се изразих правилно като казах "трябва да прочете". По скоро го пуснах като нещо интересно, а иначе всеки може да си състави списък с книги които според него са по, по, най.

Аз също не съм привърженик на Хари Потър и подобни и в който и списък да ги сложат няма да се юрна да ги чета.

# 565
Още един глас за Франкфурт, въпреки 5 л бърбън, дето не пожелаха да ги консумират за мое здраве Wink

Ехаааааааа, Тери Пратчет до С.Рушди! Яко! Стивън Кинг до Лев Толстой Simple Smile Обаче Малките жени на А.М. Алкот и Емили Бронте и те вътре ляляля! Дикенс и Птиците умират сами Simple Smile)), Тайната градина - айде бре, това не се ли чете някъде в 3-ти клас!?! Я, и Шарлът Бронте... сестрите били класика, хммм, коя беше третата  newsm78 Ан? Здраво застъпена и Джейн Остин, ще им простя заради Отнесени от Вихъра Simple Smile)) Интересно, сега отивам на 2-рото да си припомня хубавото време когато можех да чета по цяла нощи да бачкам по цял ден Wink

ПС От втория списък да не вземе да пропуснете случайно The Federalist Papers Wink! Да не забравите и The American boy's  handy book!
Боже, Ницше и Достоевски! 100 год самота предпочитам Simple Smile))) пред тях... hm, Малкълм Х интетресни мисли имал "Nobody can give you freedom. Nobody can give you equality or justice or anything. If you’re a man, you take it."....  Grinning

ПС2 С риск да стана повече от досадна държа да кажа колко се дразня от "светата троица руска" по тези списъци...Толстой, Достоевски и светия Булгаков отвреме на време! АМАН! Какви поети и писатели е създала тази култура, обаче мерилото за културност си остава Достоевски, а фактът, че един Бунин например при все Нобеловата му по литература си остава световно неизвестен никого не смущава! Ако на някой някога му се дочете нещо руско, аполитическо и прекрасно да вземе Иван Бунин... цикълът "Темные аллеи" например!

Да вдигнат ръце всички чели Библията! Sunglasses

Последна редакция: пт, 16 окт 2009, 00:01 от Agent Provocateur

# 566
  • Boston, MA
Кюб, твоят списък има 4 книги за/от Теди Рузвелт, авторът явно е фен.  Simple Smile

Няма лошо де, интересни са такива списъци... Аз съм про-Хари Потър, ама чак пък всичките в топ 100, не бих. В списъка на ББС липсва и Шекспир, май...  Shocked

# 567
И аз с питанка:

Клежка от офиса има момченце на 18 месеца. Направи температурен гърч преди време. Тя каза, че педитата и казали да дава/редува на всеки 2 часа Тайленол, Мотрин и свещичка. Аз само питам, това нормална практика ли е  Rolling Eyes?
Детето ми не е боледувало много, но беше с пневмония веднъж и педитата в БГ сваляха Т с ледени банки глюкоза под мишниците и на сгъвките м/у крачетата. Обясниха ми, че даването на лекарството не помага, а напротив затруднява процеса. След това при Т така свалях, но внимавах много и непрекъснато мерех, за да не падне под нормалната.
Аз понеже направих физиономия и колегата изказа същото мнение. Замълчах, защото не искам да влизам в спор за нещо, което не съм сигурна, а и моето дете беше малко преди доста години.

Отивам да прочета, какво мисли чичко Гугъл.

# 568
  • САЩ
Ванхорн нашето педи препоръча да редувам Тайленол и Мотрин (Ибупрофен) на 3 часа и то вамо ако има нужда. За свещичка не знам. Също ми е казвала че обвиване в мокър чаршаф (както бях чувала от БГ) не препоръчват точно защото детето може да направи гърч. Май този метод го практикуват само с лекарско наблюдение.  Може да се правят вани с хладка вода, но само ако детето се чувства комфортно. Моето така и не се почувства и този метод не го практикувам. Мен лично ме е страх от температура и след 38 Ц давам Тайленол или Мотрин, но всеки си е различен.

# 569
Хитрушка то и аз не съм патила та може би за това се пуля, но ми се стори много на 2 часа. Нали и на опаковката пише на 4 часа не повече от 3 пъти на 24 часа (ако не ме лъже паметта).

Общи условия

Активация на акаунт