Септември'09 - 50 - Чакаме Септемврийчета последни и се местим във "Родени"

• 22 204
  • 601
  •   1
Отговори
# 390
Ама че съм заплес - villi честит трети рожден ден на дъщеричката ти, да расте умна и красива и заедно с братчето и сестричето си, да те направят най-щастливата мама на света!   bouquet

Чопър, да ти е жив и здрав бебока, много да те слуша, а теб чакаме със снимков материал!

И мен постоянно ме болят зърната при засмукване, след това - не. Нямам рани по зърната, те ми заздравяха още през първата седмица, но тази болка наистина е много неприятна. Да не говорим, че малкия така ми сдъвква зърната, че едното даже е променило формата си.  ooooh!

# 391
Бу, благодаря ти за отговора. Да без отмиване е, Лансинох, мажа след всяко кърмене и възможно най-дълго ги държа уж на въздух. Но пък се допират и до мокри подплънки понякога. Това с кърмата не го правя, защото не ми е приятно изцежданеето на ръка и трябва с помпата. Сега все пак ги намазах с кърма. Но дори и нощно време спя с открити гърди. Аз реших от снощи да предлагам предишната гърда и после новата. Но май сега се засили болката, защото всяка гърда участва на всяко кърмене и съвсем няма време да се възстанови. Затова пак ще почна да редувам, така или иначе мисля че една му стига и че суче достатъчно дълго. Иначе имам рани да.
цвета, и аз се пазя, но е толкова лакомо това мъничкото и понякога много трудно го накарвам да отвори по-широко уста, да чукна на дърво последните пъти е по-добре. Направо го оприличавам на малко крокодилче  Mr. Green, така се дебнем с него...

# 392
  • До хладилника, който обичам
Пък и умираме да даваме акъл newsm62
Личният опит е най-ценен Grinning Акъл всеки може да дава, но като си минал през това, си е друго, пък.

gingerina, само ако стиснеш, колкото да пусне 2-3 капки пак ли ти е неприятно? Толкова стига да се намаже зърното +ареолата обикновено.

# 393
И на мен не ми остава време да се разпиша,но от хайманлък WinkДнес свеки имаше РД,та от обяд до късен следобед бяхме там.Децата спаха в ресторанта,а ние хапнахме на спокойствие.Идилия.Каката искаше да ляга при Лора в нейната количка ooooh! А количката на Зоя стоеше в колата на баща и,мислех си аз да я качам на тавана вече.Много отдавна не се е возила в нея.Ама на,потрябва ни.Така хубаво поспа в нея Mr. GreenМай ще продължаваме да я държим в багажника за такива случаи. Wink

Момичета с по-големи деца,започнах да давам на Зоя Клеева тинктура за имунитета.Тя е хранителна добавка с прополис,надявам се да позакрепне.Давам я сутрин в сока,слагат се по 1-2 капки на година живот.Аз слагам 5 капки.Струва 2,80лв и стига поне за месец.Доста майки от отчетната на Зоя дават и са доволни Peace

Зърната и мен много ме боляха в началото,но вече загрубяха и всичко е ок.А си мислех,че този път ще ми се размине,заради натрупания стаж в кърменето и че са си загрубели вече от каката ама нътц!

Иначе за тези кърмачески стачки,за които говорите,Зоя ми правеше такива от родилния дом до 4-тия месец.Почти всеки следобед започваха и продължаваха до като заспи вечерта.Доста четох тогава и доста варианти на кърмене пробвах,разбрах че най-вероятно е от това,че по това време на денонощието се произвежда малко по-малко кърма и на бебето му трябват повечко усилия да я издърпа и се ядосва,гърчи и пищи.Това се случваше и при нас,но аз упорито я натисках към гърдите да яде.Кърмихме се понякога на час даже и на половин час.Но АМ не съм си и помислила да давам.Голям зор си беше,но го израстна.А си беше и доста лакомо и голямо бебе,хапваше повечко. Wink
Лора и тя е много лакома,но за сега с нея такива проблеми нямаме.ПУ ПУ. Whistling
Иначе още е с жълтеница.Киара,няма да ви сложат ваксината.Другата седмица ще я боцнат да видим колко е нивото на билирубинът.Колики май има,ама съвсем слаби.Иначе давам Инфакол.Спи си цяла нощ,буди се само да хапва и аз спя като пън с нея,та определено все още се наспивам Whistling
Още голяма пот ме облива вечер,сменям по 2-3 тениски,егати хормоните!
На някой вече да са му спрели лохийте? newsm78При мен има все още,макар и не всеки ден,оскъдни са,ама си има. Rolling EyesМисля след седмица да си запазя час за гинеколог,да ме види,дано са спрели до тогава.
Иначе определено мога да кажа,че 2-ро дете се гледа мнооооооооого по-лесно,просто вече знаеш какво да правиш.Пък и тренировката на нервите от голямото си е страшно нещо,та малко неща вече могат да ме трогнат или шашнат Mr. GreenЗа сега двамата с таткото се справяме отлично,баби не ни помагат.Малко по-сложно става,като тръгнем на някъде цялото семейство,докато приготвя всички,да ги облека,багажа да оправя,ама това да ни е проблема.
Аз не пиша,не пиша,ама като почна и няма спиране.Айде лека Hug

# 394
  • София
Мен ме налегнаха тревоги пак Sad Изби ми херпес на устната, а нямам никакви други признаци за настинка или болест. Притеснявам се дали ако ми има нещо няма да го предам на Никола чрез кърмата. Някой имал ли е подобен проблем?

# 395
s0nic и на мен ми излезе херпес на устната от вчера и аз съм притеснена да не заразя малкия с кърмата. Засега внимавам много да не го целувам и си мия постянно ръцете. Херпесът третирам с мехлем за такива неща. Мисля че отминава.

# 396
  • До хладилника, който обичам
Малко вероятно е, но може да искаш да избягваш да го целуваш Simple Smile
Ако си настинала или болна, той вече е бил в контакт с теб така или иначе и по-добре да му предаваш антитела с кърмата.

# 397
  • Пловдив
Влизам да се похваля, че на 01.10 в гр. Елгин, Великобритания се роди дъщеря ми Десислава!

# 398
Хайде и моята песен за разранени зърна (макар и с първо дете)  Simple Smile
Зелеви листа- не знам дали някой ги спомена вече. 2 зелеви листа се измиват и се навиват на роло така, че да пуснат малко сок. Слагате под спортен сутиен и се разхождате до следващто кърмене. При мен помогна много. Съветът ми е даден от лактант специалист от болницата, след като на 4 ден се сдобих с разкървавени зърна и умирах от болка.

# 399
Добро утро и от мен, сега му е времето да се поразпиша, докато децата спят.

Арлина по твоите въпроси ще действам, на Коко му давам клеева тинктура вече цяла година почти е с прекъсване разбира се, а като усетя нещо засилвам дозата, това го комбинирам с витамин Ц по две на прием и дали от това, дали от възрастта, но проблеми сериозни сме нямали. Онзи ден слушах проф. Мермерски и човека каза, че още по-добре е да се разтваря в кисело мляко и като му давам айрян добавям вътре капките. Отделно си мисля да взема някакъв курс витамини за 10-ина дни.

За кърменето -проблеми нямам, разранените зърна поотминаха, но е факт, че едната гърда докато засуче ме боли зверски. Малко ми понамаля кърмата и сега няблягам на ядене и пиене, но нещо раната ми от секциото много секретира и може и от първоначалния стрес да ми понамаля кърмата. Баткото съм кърмила до към 6 месец, сега се надявам поне зимните месеци да отминат.
А лохиите един ден не ми тече нищо, но на следващия ден е като кръвоизлив направо, след многото посещения в болницата помолих да ми погледнат и матката, но всичко е спокойно, явно си е до организъм.

Иначе бебока си спи по цяла нощ, просто промрънква за храненето си, неспокоен е след 4-5 часа, но още не смея да давам капки за колики, че да не се пристрастява.

Есперанца честита ти щерка, да е здрава и много усмихната bouquet

От мен чао засега и спокоен ден ви пожелавам.

# 400
  • София
Честити бебета на Чопър и Есперанца! Да са ви живи и здрави дечицата, много радост да ви носят!    babydust7

И аз съм с херпеси от четвъртък, вчера ми мина първия, днес си имам 2 нови. Каките и двете са болни, така, че вероятно съм прихванала от тях. Гледам да не целувам малкия, но си го кърмя без да се замислям.

# 401
И мен много ме боли при засукване, свитки ми излизат. А снощи тя сука от осем до два през ноща, почти без пауза, от което ме заболяха ареолите -така ме опъва като помпа  Shocked, взе да ми става лошо накрая. Тва ние сме постоянно в скокове на растежа ми се струва  newsm78 Иде ми да си прибера циците в някой куфар и да не ги извадя повече  Sick.
Горска Китка, личен опит, мила - няма чайче, което да ти върне или засили лактацията, само безумното сукане на бебчо  дори когато си мислиш, че гърдите ти са празни Peace
Елеста, доколкото ми е известно вече и във Варна се открива консултативен кабинет по кърмене, а иначе телефоните на консултантите работят денонощно Hug.
Дните са сравнително лесни, но като почне да се стъмнява и ми иде да си стегна куфара с циците вътре и да го метна от терасата  #Silly

# 402
Добро утро!
Надина:аз давам и Респивакс,по 1 на ден сутрин на гладно.Питах педи какво да давам като сероди бебето и тя изписа това.
Вит.Цна ампулили даваш или от дражетата?
Честито на Чопър и Есперанца!Да са им живи и здрави дечицата!   bouquet  bouquet  bouquet
Отивам да готвя,че ще имаме гости Wink

# 403
На дражета давам, но той ги хруска и като знам как горчи чак му се чудя на акъла, но си ги хапва.

# 404
Еее аз пак въпрос имам Simple Smile
от няколко дни я гледам, че коремчето и е много голямо.. все едно мехче с мляко... стига и до гърдичките коремчето.. такова подуто настрани...
така ли изглежда коремчето на бебе или да звъня на док...  нямаме колики, акаме и се храним добре

Общи условия

Активация на акаунт