Септември'09 - 50 - Чакаме Септемврийчета последни и се местим във "Родени"

• 22 209
  • 601
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте мамчета!
Не ми остава много време да пиша, едва успявам да ви прочета. Но сега имам едно притеснение - дететнце започна да прави едни големи паузи между храненията. Вчера следобед направи голяма пауза, но не ми направи впечатление, реших че ще си прави нощната пауза през деня ooooh!.
През ноща се поразбуди към 1.00ч., но пожела да яде към 2.00ч. После не успя да заспи до към сутринта и като откърти - до 9.00ч. Къпах го, храних го, позаспива, събужда се, даже и колики получи - което ми е много странно, защото не е имал сутрин. Аде към 13.00 ч. Пак не успя да заспи доста време, дундурках го и като заспа към 15.30ч. още спи. А е нахранен, защото отказва вече цица newsm78
Има много як запек, на два, че и три дни ака и то с термометър. Педи каза да хапна разхлабващ плод.
Въпроса ми е дали е възможно заради запека да не иска да яде и дали да го събуждам? Моля споделете мнение Praynig Praynig Praynig

# 376
Това може да значи обратното, както сама пишеш - че кърмата тече твърде силно и го дави, може за това да е така неспокоен и нервен, адли това е вариант? (ти го виждаш най-добре) Мислиш ли, че е възможно да го кърмиш в по-изправена поза, в която да не му се стича толкова директно в гърлото (може би с повече помощни възглавници за опора на теб и него)? Или ако млякото тече на силни струи, да изчакаш малко силния теч и след това да му дадеш да суче, когато вече не тече толкова силно и може би няма да го дави така?

Мислиш ли, че може да мине без залъгалката за момента, докато се оправят нещата?

За последния въпрос отговорът е 'да' - възможно е Simple Smile Въпреки че ако изцеждаш, дохранване с изцедена кърма ще е по-оптимално от дохранване с АМ. Отделно, че ако успява да суче по-често - т.е. често и по малко - може и да не иска/успява да изпие допълнително чак 50 мл, детето ще ти покаже. Може да е удачно да кърмиш на поискване (често), а да дохранваш 7-кратно, както би се хранил, ако беше на режим (нали педиатърът не е казал да има дохранване с по 50 мл на всяко кърмене, ако знае, че е на поискване?)

Пробвах различни пози, пробвах повиване с прибрани ръчички, пробвах и да изцеждам предварително ..., но май няма разлика. реве си човека, върти глава, извива телце изпъва крака... Храня го по 20 минути (просто аз не издържам психически повече) и след това давам 50 мл. кърма (от запасите в началото). Като свършат след 3-4 дни ако не са се оправили поне малко нещата мисля наситина да купя АМ, след като казваш, че няма да се отбие. Thinking
А за дохранването - да, педиатъра ни посъветва да дохранвам с 50 мл най-малко при хтанене на 3 часа.  Иначе през другото време, като е гладен да му давам само гърда без да дохранвам. Само, че той днес си прави 3 часовите паузи. Спи спокойно, даже аз го разбуждам за да яде. С пълно стомахче си е друго!

LaDiDa, толкова оптимизъм има винаги в постовете ти, че ме зареждаш максимално. Мерси  Heart Eyes

# 377
  • София
Здравейте, влизам да почерпя послучай рождения ден на нашата Даниела днес става на три.
 Misc Baby Bottle beer3 Popcorn  cook нещо много ми е трудно с картинките, пък и все нямам време да се обуча Laughing

Момичета бъдете упорити с кърменето, стискам палци на тези който имат проблеми да ги разрешат, аз точно с Дани бях стигнала до цедене и хранене от шише, но благодарение на Бу, Хедра и д-р Попиванова от Майчин дом се кърмихме до 1г.3м. при нас проблема беше, че девойката не можеше да суче, после се научи, но докато разберем какъв е проблема в чудо се видях.

# 378
Киара, жълтеницата на твоя малчо мина ли?

Все още не, за съжаление.  Sad Вече незнам какво да правя, в понеделник сме на ваксина, но явно и на нас ще ни я отложат.  Confused

# 379
sonic, само да ми пратят рецептата ще я споделя.. то такова нещо човек не трябва да го пази за себе си. Дано само колежката ми да я намери, че предпочитам да си кърмя детето...Освен това на моменти ме избиват едни депресарски мисли, че не съм добра майка като не си кърмя детето Sad

# 380
момичета да ви попитам... падна ни пъпчето преди 10 дни, но още кърви по малкопрез 3-4 дни.. чистя със спирт и слагам топоцин.. обаче вече се чудя дали да я изкъпя във ваничката или да изчакам още?

# 381
  • До хладилника, който обичам
wish, с лъжичка не се е получило дохранването, а със спринцовка или чашка?
Мисълта ми е, дали няма да има разлика, ако не получава изкуствени зърна? Така ще бъде дохранен, т.е. няма да гладува, но и няма да има откъде да задоволява сукателния рефлекс, освен на гърда :тhinking:
Засмуква ли добре пръста?

tsveta, кога е следващото теглене, да не ви мисля? Simple Smile

# 382
  • София; Дружбето
tsveta, кога е следващото теглене, да не ви мисля? Simple Smile
на 15-ти чак. Търся наоколо някой с везна, но за сега не откривам Rolling Eyes Дребния обаче е видимо позаякнал Grinning

maya_4ekelova, сигурно е обърнал деня и нощта

# 383
Винаги можеш да го метнеш за междинно теглене, надали ще откажат Simple Smile Но ти си го виждаш и му виждаш пелените, сигурно се ориентираш по-добре от всеки кантар Simple Smile А и като има опит човек с по-голямо дете, си е различно някак (това ме кефи в тази отчетна, сума ти народ има вече 1-2 деца и има и опит с кърмене-гледане-възпитаване и всичко)

# 384
  • София; Дружбето
Пък и умираме да даваме акъл newsm62
aguto, аз си къпя от първия ден със пъпа и сега като падна и си кърви пак си къпя. Като го обработиш след това със спирт няма никакъв проблем. Това е мое мнение де. Те и за шарката казват да не с емокри, а навсякъде по света препоръчват къпане, че да мине по-бързо Crazy Незнам що нашите лекарите са все наобратно

# 385
  • София
aguto, на мен педито ми каза да не кисне пъпчето във вода, докато не спре да кърви и затова къпах бебока повече от седмица на чешмата. Но вече ми омръзна и от днес мисля да го пусна във ваничката, пък дано да няма проблем.

# 386
Здравейте!

Оставам с впечатлението, че само аз съм била щъркелчето на Чопър, но получих смс-а й сутринта след моето раждане  Mr. Green Отговорих й, че и аз съм в болница, но явно нещо не сме се разбрали...

Та, новината е, че

на 26.09 се е родил малкият Йордан, с мерки 3450 г и 51 см.

Сигурно вече даже са ги изписали, егати щъркела съм  ooooh!....

За моето раждане ще разкажа по-подробно може би утре, сега седнах докато се цедя да попрочета какво сте писали... Но писането с една ръка ми е убийствено досадно, а няма да имам повече време тази вечер... затова ще изчакате моята история още малко!

И нас ни почнаха отрано коликите, одеве рева половин час, дори не пожела да поцока за успокоение... въртя се яко, но пък изпи 20 мл. топличък чай на Хип. След 15 минути залапа пръстите, явно като се успокои се сети, че е гладен. Та си изкоца дажбата и заспа на гърдата (както в повечето случаи). Аз се опитвам да свикна, че в близкия месец ще си ходя постоянно с бебе/помпа на гърдите - надявам се толкова да ми отнеме регулирането на кърмата. Гледам да се храня редовно, да пия течности (аз по принцип изпивам промишлени количества вода на ден, сега добавих и по 1 компот съм нея). Прави ми впечатление, че в момента, в който започне да цока ми пресъхва устата и винаги си държа шише с вода под ръка  Wink

Засега толкова, егати, как не ми стига времето.... Ако може някой да добеви няколко часа към денонощиуто, ама бебето да не знае за тази добевка и да не ме търси през тях...  Joy

# 387
Да ви помоля и аз за съвет. Зърната ми са доста разранени, постоянно мажа с Ланолин, на вид изглеждат все по един и същи начин вече няколко дена , но като засмуква в началото бебо ме боли все повече. След това почти няма болка. Мисля, че правилно суче, но се случва да ме издебне да лапне само зърното или пък като тръгна насила да спирам сукането също успява понякога да ме сдъвче. Чудя се какво да правя, със силиконовите зърна ме боли даже май повече.

# 388
gingerina, ако болката е само в началото, правиш всичко правилно като профилактика - да следиш как засуква, да не суче само зърното, след кърмене - мазане с няколко капки кърма, да подсъхне, мазило, да подсъхне. Нали е без отмиване мазилото, специално за кърмачки? Ако ползваш подплънки, гледай да не стоят мокри на зърната и изобщо да не стоят мокри те - много майки споделят, че излагането на гърдите на въздух действа добре и заздравяващо на разранените зърна. Като казваш едни и същи на вид - има ли рани по тях или са само болезнени?

# 389
  • София; Дружбето
И мен ме боли при засукване, въпреки че нямам рани. Но Габриел не засуква правилно. Аз му нагласям устата след като засуче Crazy Надявам се като поотрасне да схване за какво иде реч. Ако се опита да засмуче зърното си пазя кожака и за сега е успял да ме изненада само веднъж Laughing Чакам да отвори уста поне малко и тогава давам гърдата.
Аз ходя без сутиен в къщи и оставам кърмата да изсъхне на гърдата. След кърмене сменям тениската, която в повечето случаи е вир вода (кърма) и ги връткам две на всяко хранене

Общи условия

Активация на акаунт