Септември'09 - 50 - Чакаме Септемврийчета последни и се местим във "Родени"

• 22 219
  • 601
  •   1
Отговори
# 360
здравейте.
 Heart Eyes честити месечинки на маметата  Heart Eyes трябваше ми малко време да разбера на кое викате месечинка, ала стоплих  Simple Smile нашата и тя приближава.
 аз също съм сложила играчка на кошарката, но още е малък за нея и само стои за украса, никакво внимание не и обръща емо.
 този проблем с гърдите и кърмата явно е временен и масов, че и аз съм в кюпа. меки, емо все сърдит захапва, върти глава, дърпа гърдата, когато суче... и все на гърдата горе- долу. зърната ме болят отново. чудя се защо се мръщи детето, аз кога стисна гърдата, то  млякото излиза на капки едва-едва. явно не достига и той си дреме на гърдите да ми докара мляко, нямам идея. знам със сигурност, че съм изморена физически и психически. изпокарахме се с таткото. не че е съвсем без повод. и така. оплаках се, сега да готвя.
хубав ден  lovekiss

# 361
Здравейте и от мен..

Днес искам виртуабно ди ви почерпя - имаме годишнина от сватбата , та ще помиткаме някъде за  1dating Two Hearts.
 И тъй - като не мога да слагам снимки ще се наложи да ви почерпя с това :  beer2
нещо такова :  Popcorn
За някои пък : Misc Baby Bottle pacifier

А пък на мен ще си пожелая много много такива нещица  txtloves newsm76 Two Hearts  Kissing Heart  loveuuu Two Hearts luvbed, последното няколко пъти Mr. Green....

Не знам аз ли съм късметлийка или малката е душичка, но си се наспивам чудесно, като изключим ставането в 5.00 за 15 минути сукане си спя кажи речи 8-9 часа и имам време да си свърша всичко в къщи. Баткото и той е поспалив та нещата се регулират като че ли.

За коликите - май привикна с тях. Сега в краен случай давам капки Колийф един път преди нощния сън. Присвива се, но не плаче а само ръмжи като да се напъва. Даже вчера при събуждането в 5.00 реших да я кърмя легнала и тя суче и ръмжи, а мъж ми сънен се пробужда и вика " Вие кърмите ли се или тигър има тука? Laughing"  

Единствения ми проблем е, че е много лакома,  гълта като пуйка и се дави от време на време та ми изкарва акъла.

И едно питане - Колко средно трябва да изяжда за едно ядене бебе на 22 дни ?? Онзи ден ми се наложи да изляза оставих 130 грама манджа и девойката изяла 100 и реве. Майка ми се беше побъркала и ми звъни да пита какво да я прави. Аз не мога да преценя от гърда колко изсуква, но определено ме изпразва до дупка - нищо нямам за цедене.

Айде  и аз се олях с писането......

# 362
 Мами, искам само да попитам. Нашата кокона от 2 дни страшно плаче и свива крачетата и ни се струва, че са колики. И снощи и дадох Инфакол и се успокои. Но тя е само на 6 дни и аз се притеснявам, да не сбърках с тия капки. Може ли да и стане нещо като е толкова малка, не е ли рано за колики? Ох, много ми е притеснено...

# 363
бебшоци, и на Катето коликите и почнаха много рано и аз започнах с Инфакола. Не мисля, че ще стане нещо на бебка. Самият Инфакол до колкото знам действа като способства балончетата въздух да се свързват и да стават по-големи и излизат по-лесно и не дразнят толкова. Единствено някои майки се оплакват че бебетата получават запек от Инфакола и подобни капки (Саб симплекс и еспумизан). Катето за двайсетина дни прием на инфакол не се е запекла така, че явно е индивидуално.

# 364
  • До хладилника, който обичам
Иначе мляко теква още като си свалям сутиен. Няма нужда да изцеждам за да потече. Когато се разплаче гледам, че устата му е пълна с мляко. С Компресията си мисля, че го давя. Пробвах.
Просто не знам какво да правя.
По съвет на педиатъра трябва да вземем АМ и да дохранвам с него, но много ме е страх, че ще се отбие така. Трябва да му давам поне по 50 мл. след ядене, а аз не успявам да изцедя толкова. Има ли вариант да дохранвам известно време с АМ, а после да се върнем само на кърма?
Аз и без това оплесках нещата с биберона, та ако сега му дам и АМ ми се струва че направо ще го отбия....
Това може да значи обратното, както сама пишеш - че кърмата тече твърде силно и го дави, може за това да е така неспокоен и нервен, адли това е вариант? (ти го виждаш най-добре) Мислиш ли, че е възможно да го кърмиш в по-изправена поза, в която да не му се стича толкова директно в гърлото (може би с повече помощни възглавници за опора на теб и него)? Или ако млякото тече на силни струи, да изчакаш малко силния теч и след това да му дадеш да суче, когато вече не тече толкова силно и може би няма да го дави така?

Мислиш ли, че може да мине без залъгалката за момента, докато се оправят нещата?

За последния въпрос отговорът е 'да' - възможно е Simple Smile Въпреки че ако изцеждаш, дохранване с изцедена кърма ще е по-оптимално от дохранване с АМ. Отделно, че ако успява да суче по-често - т.е. често и по малко - може и да не иска/успява да изпие допълнително чак 50 мл, детето ще ти покаже. Може да е удачно да кърмиш на поискване (често), а да дохранваш 7-кратно, както би се хранил, ако беше на режим (нали педиатърът не е казал да има дохранване с по 50 мл на всяко кърмене, ако знае, че е на поискване?)

# 365
  • София
И при мен не проработи кърменето, та сега съм се срастнала с помпата и му давам само от шише. Ужасно е досадно, така че Wish не се отказвай от кърменето до последно. Дано това инатене да е само временно и скоро пак да си се кърмите нормално. Hug
Никола доста се мъчи от коликите, в крайна сметка реших да му взема БиоГая, пък дано му помогне Rolling Eyes
Аз също закачих играчка над креватчето, но малчо нещо не й обръща много внимание. Зазяпва се от време на време докато го преобувам, което ме устройва - поне понякога забравя да ме напикае Laughing

# 366
Elesta, меките гърди не означават липса на мляко, а че млякото е много добре регулирано спрямо нуждите на твоето бебенце  Peace Това че иска да суче по-често също не означава намаляла кърма, а по-скоро увеличени нужди на бебенцето, давай му да суче колкото иска, за да се регулират нещата  Peace
Коликите ги спасявам с много гушкане и носене в слинг, невероятно е  Peace. Днес дори сготвих докато Моника бе притихнала на гърдите ми  Laughing

# 367
# 368
А моето Неви засуква много добре. Още в болницата като ми я дадоха, аз я слагах на гърда, за да стимулирам отделянето на кърма и ми направи впечатление как хубаво суче, но уви... От притесненията в болницата кърмата просто ми секна за 2 дена... Много ми е жал, че не мога да я кърмя Sad то не беше цедене, то не беше стимулиране, то не бяха течности и тн.. но не и не... Продължавах да я слагам на гърда, но тя почна да се дразни, защото нямаше вече почти нищо...
Сега чакам да ми дадат една рецепта за кърма, белким проработи- доколкото знам в чист мед се слагат стрити семена от копър, анасон и някакви други неща.. Ще видим като ми изпратят рецептата.. Била много ефикасна и на доста жени е свършила работа..

Що се отнася до оченцата, и аз капвах малко кърма и почна да се пооправя.. Но като гледам сега пак нещо се е насълзило и образува жълти секрети.
Като чета тука какво споделята ми направи впечатление, че и при Невена първо започнаха да се образуват секрети в едното око и после носа и започна да хъхри и да се пълни с много сополи.. Всеки ден впръсквам Стеримар( а тя хич не го харесва и се дразни) и после изсмуквам с помпичка. Притеснявам се да не е хванала някакви стафилококи в болницата... На 8 Октомври сме на консултация и се чудя дали няма да е нагло да помоля лекарката да направим едни изследвания?  newsm78

# 369
  • Варна
Elesta, меките гърди не означават липса на мляко, а че млякото е много добре регулирано спрямо нуждите на твоето бебенце  Peace Това че иска да суче по-често също не означава намаляла кърма, а по-скоро увеличени нужди на бебенцето, давай му да суче колкото иска, за да се регулират нещата  Peace
Коликите ги спасявам с много гушкане и носене в слинг, невероятно е  Peace. Днес дори сготвих докато Моника бе притихнала на гърдите ми  Laughing
Мерси много за отговора Детелини, много ме успокоява, Hug  bouquet дано се кърмим по-дълго....

# 370
  • Бургас
Има ли вариант да дохранвам известно време с АМ, а после да се върнем само на кърма?
Аз и без това оплесках нещата с биберона, та ако сега му дам и АМ ми се струва че направо ще го отбия....
wishче, няма да го отбиеш! Искаш ли да останете на кърма и имаш ли няма такъв вариант!  Peace
Красимира, след 3 месеца ядене само от биберон реших да я сложа на гърда и да пробвам като е по-големичка дали няма да ми захапе както трябва зърното! Ами така го засмука, че свят ми се зави! Просто при мен вече го имаше психологическия момент, че като изцеждам знам, че е яла колкото трябва и затова предпочетох да си остана на този вариант. Сега с Бобо вече смело мога да заявя, че успявам да цедя точно толкова колкото ми е необходимо. Когато искам да увелича количеството кърма започвам да цедя по-начесто и обратно, като започнат много и начесто да ми се пълнят гърдите не цедя до край и увеличавам интервала между цеденето.
Прегръдка и искам да си спокойна!  Hug Heart Eyes

bebe6oci , и аз давам Инфакол преди всяко хранене от 4ия ден на Бобо! На опаковката пише, че могат да се дават от раждането на бебето!  Peace

shammi , честита ви годишнина! Да се обичате много до дълбоки старини!  Hug

# 371
  • където има любов
Горска китка изобщо няма да е нагло-напротив,напротив искай направление за секрет,за да си спокойна.И аз това смятам да направя,че това хъркане доста ме притеснява!

# 372
Чифлигарова, точно това смятам да направя.. Аз сега разправям на мъжа ми на какво може да се дължи това хъхрене, сополи и секрети в оченцето, а той ми казва, че си въобразявам... Да, ама аз искам да съм спокойна за детето си. Ако недай си Боже се окаже стафилокок, смятам да я водя на хомеопат- не искам да й давам антибиотици от сега. Освен това съм на мнението, че хомеопатията помага повече. Без това познавам едни от най- добрите хомеопати в София.

# 373
  • София
Горска китка, ако рецептата за кърмата сработи, ще я споделиш ли тук? Аз какво ли не правя, за да имам кърма - то не са чайове, често цедене, течности, орехи и т.н. Засега количеството е достатъчно, но се притеснявам дали и за в бъдеще ще е така. Hug

# 374
Здравейте Hug

Аз продължавам все още с цеденето и притоплянето на кърма. Май няма смисъл вече ама айде, ще изкарам до сряда, когато ще ходим на лекар за ваксина. Трябваше да му я бие миналата седмица, но заради жълтеницата отложи. Нещо взеха да му се белеят очите, дано да отшуми най-накрая.

Киара, жълтеницата на твоя малчо мина ли?

Общи условия

Активация на акаунт