Септември'09 - 50 - Чакаме Септемврийчета последни и се местим във "Родени"

• 22 220
  • 601
  •   1
Отговори
# 345
  • Троян
Не съм влизала отдавна и искам да се похваля,че на 25.09. родих дъщеричката си Калина,роди се 3,550 кг. и 52 см.Раждането мина добре,с 3 шева,но не ги усещам.Мога да кажа ,че бебчето е по-кротък от кака си и се справям добре засега.Кърмим се ,акаме и спим.Каката постоянно иска да гушка Калина и да я целува.
Поздравявам всички бебчета и мами! Hug

# 346
  • София
Добро утро!
Емир, благодаря ти за отговора, и аз се съмнявам нещо в тези капки, но реших, че лекарката знае по-добре. Сега в понеделник пак ще се обадим.
Понеже сега обсъждате жълтия секрет в очичките, е при нас така се започна с този стафилокок. Оправиха се очите с чистене (физ. разтвор и едни кърпички, Supranettes), но после се започна с нослето. И като взехме секрет за изследване....стафилокок. Лекарката каза, че най-вероятно е от родилния дом и се е появил първо на очите, а после е слязъл по-надолу. Не знам дали е така, но от къде другаде да се е появил?  newsm78
Снощи се наспах   newsm44 Ана Мария стана само веднъж да яде, в 1:30, а после чак в 6:30, а си легнахме към 21:00 снощи, че даже и след храненето в 6:30 заспа и се събудихме чак в 10:30 #Crazy Не съм спала толкова от реанимацията в Тина Киркова  Laughing

# 347
albenapd честита дъщеричка, да ти е жива и здрава!   bouquet

*clara* и на мен педиатърката ми каза, че докато кърмя бебето, няма опасност да се разболее, ама не лежа много на тая страна, щото каката нали ходи на детска и вече втора седмица ми е със сополи и гледам повечето време да е при майка ми, за да не зарази малкия. Относно занимавките  - ами сложила съм вече въртележката на кошарата, тя е много пъстра, но малкия не й обръща особено внимание все още.

pocahontas80 ти поне в реанимацията си поспала, а аз и там не можах, та още чакам да дойде момента, в който малкия ще направи първата си по-дълга пауза през нощта, че да се наспя най-накрая.

Като заговорихте за нослетата - на малкия също му хъхри нослето, но само нощем. Незнам каква е причината, не ми се вярва да съм го простудила, освен нещо какато да го е заразила.  newsm78 Тази нощ освен силните колики, нослето също не му даде мира и дишаше доста по-трудно. На сутринта капнах физ.разтвор и извадих едно жълто секретче, дали да се притеснявам?   Thinking

# 348
Здравейте момичета!

Честити месечинки на патерица на Сами и Асенчо Simple Smile Да са живи и здрави и само радости да носят   Heart Eyes
Честито бебче на albenapd!
Миринда мила, много хубав зет си ни родила!Ама и вие с каката сте много готини, леле  Heart Eyes Да не вземеш сега да се отметнеш като видя колко е сладък и колко комплименти получаваш  Mr. Green
Да ви се похваля - сложих Катето в слинг premaxx и тя взе, че заспа макар и сгъната на кълбенце  Mr. Green Май ще се окаже, че и харесва колкото и невероятно да ми изглежда на мен  Crazy
Клара аз вчера пуснах на Катето една лампа, която прожектира картинки на тавана и бая се загледа, дори позадремваше от време на време ама се будеше след 5-10 минути  ooooh!
Сега се събуди и я сложих в леглото и и включих въртележката и трябва да ти кажа че си я гледа и се впечатлява  Mr. Green Лошото е че пак се разхълца и и е много дискомфортно  Crazy

# 349
  • Karlovo
Добро утро ,anita29 мерси за кафето  Grinning
pocahontas80  искрено ти завиждам за наспиването ,ние покрай тези колики сме като котките - 15 мин. сън и после час мрънкане .
Wish и Христо е така ,но само на някой кърмения. Мята се целия захапва смукне един, два пъти пусне и пак мята главата ,голяма борба .Оставам го н мира и се надявам на следващото кърмене да се насуче нормално .
Вчера му дадох НАН вместо едно кърмене и беше доста спокоен ,не се превиваше от коремче .Мисля си че ако му взема капки различни от саб симплекс и еспумизан ще овладеем коликите.Някои от тези Био гаия или с подобен начин на действие .
albenapd честито бебче  newsm51 .

# 350
Wish, прилича ми на кърмаческа стачка, не се отказвай миличка. Няма нещо с което Бу да не може да ти помогне, имай търпение и вяра  Hug  Ние снощи сукахме през пет минути   Crazy, но знам че правя най-доброто за детето си и това ми дава сили  Hug. Ето ви едно клипче, за всички вас недоспали и уморени, свети майчета! Не сте сами, всички сме заедно в това, когато будувате нощем, представяйте си колко сме много  Hug и колко е важно това, което правим Hug
http://www.vbox7.com/play:9111b6a2

# 351
  • До хладилника, който обичам
Борис не може да суче.  Cry Върти главица, пищи, изпъва телце и крака, маха с ръце, захапва, пуска, дразни се. Обливам се в пот на всяко кърмене. От 2-3 дни за нас кърменето вече не е удоволствие а мъка. И детето се тормози и аз. В резултат цедя и дохранвам, като се притеснявам, че така ще го отбия, но след теглене и пробно кърмене, се оказа, че той просто не яде. За една половин часова "борба" едва изцоква 40 мл., а не стига че не качва ами и е отслабнал 100 гр. Sad
Не мога да повярвам, че преминах през всички болки в зърна, гърди и сега няма да мога да го кърмя. Изобщо не ми допада идеята за цедене и даване с шише.
Мога ли да направя нещо, за да му помогна да суче кротко и спокойно?
wish, ще се опитаме заедно да намерим някакво решение. Кажи ми повече - колко се роди, колко беше най-ниското тегло, колко е сега; залъгалка смуче ли; как започна кърменето, как протича сега; от една или две гърди суче, по колко време (обичайно), колко често; от шише ли дохранваш (подразбирам, че да?)
Свалянето на тегло на този етап е притеснително  Confused
Ако му помогнеш, като изцедиш малко, за да потече млякото и след това да го сложиш на гърда, дали е вариант?
Може би и да пробваш компресия на гърдата, за да му помогнеш?
(Горните не са вместо дохранването, а допълнения за по-лесно кърмене. В идеалния вариант със смесено хранене Борис сега би 'дръпнал' на килограми и като заякне, живот и здраве, постепенно да суче по-добре и повече, когато може да се мисли за плавно намаляне на дохранването)
Ако сложиш малкия пръст в устата му с нокътя надолу, засмуква ли го добре?

---
Конюнктивитът бива много видове Simple Smile Алергичен, химичен, бактериален, вирусен. Докато за бактериалния най-често се изписват антибиотични капки, вирусния (и понякога алергичния) и в миналото, и сега, често се облекчават и повлияват от човешко мляко. То, за разлика от кравето, не развива така бактерии, не всяко мляко е еднакво Simple Smile Кърмата е стерилна и антибактериална, а коки всички носим - дали ще им реагира човек обаче, е до имунна система.
Не насърчавам никого да капе кърма на детето си, това си е лично решение, само отбелязвам, че кърмата има доказани лечебни свойства - не само за конюнктивит или запушен нос, някои хора я ползват за лечение на повърхностни рани, например, а има и документирани случаи за третиране на раково образувание с човешко мляко... такива работи.

# 352
Здравейте момичета!!! Искам да почерпя за рождения ден на новопечения татко Simple Smile

http://www.thenibble.com/zine/draft1/images/MoltenChocolateCake-300.jpg
http://blogs.manchestereveningnews.co.uk/food/cocktail.jpg

За секрета в оченцето- ние го чистим само със стерилна марличка натопена в преварена вода.

# 353
Момичета какво представлява тази мелчница? Забелязах днес сутринта, че езичето на Жорко е беличко навътре в устичката. До сега винаги съм му давала малко водичка да си измие устичката. нали сме на кърмене и на Ам след това. Има ли повод да се притеснявам, мога ли да изчакам до понеделник и тогава да звънна на педито?
Мерси и целувки на всички!  Hug

# 354
  • където има любов
Здравейте мацки!почти не ми остава време за тук!Присъединявам се с две ръце към отбора на недоспалите и притеснените.
На Жорко нослето не спира да хърка и май ще го водя да му вземат секрет,милият много се мъчи,а аз като го видя ,сърцето ми се свива,най-много да ми спре кърмата,а най-малко желая това.
Каката е доста сополива и при нея май ми намерисва на пневмококи в нослето,там й е слабото място и през месец два ни навестяват гадовете.Та затова съм в една чуденка за градината newsm78, а не искам да я затварям вкъщи.
И тъй като се гледаме тримата,забелязвам как често си го изкарвам на Алекс,чувствам се лоша майка,неспособна да се справи със ситуацията.Оф,смазана съм психически ,заради тези болести.
Бибси ,доколкото знам ако е млечница ,върхът на езика трябва да е също бял,иначе навътре и нашето езиче е бяло.
Киара и нашата педиатърка казва ,че щом е на кърма ,няма да се разболее лесно,ама на мен не ми се вярва ,с тези вируси дето ги носи каката..
Извинявайте ,че ви натоварих така,ама -да ми олекне

# 355
wish, ще се опитаме заедно да намерим някакво решение. Кажи ми повече - колко се роди, колко беше най-ниското тегло, колко е сега; залъгалка смуче ли; как започна кърменето, как протича сега; от една или две гърди суче, по колко време (обичайно), колко често; от шише ли дохранваш (подразбирам, че да?)
Свалянето на тегло на този етап е притеснително  Confused
Ако му помогнеш, като изцедиш малко, за да потече млякото и след това да го сложиш на гърда, дали е вариант?
Може би и да пробваш компресия на гърдата, за да му помогнеш?
(Горните не са вместо дохранването, а допълнения за по-лесно кърмене. В идеалния вариант със смесено хранене Борис сега би 'дръпнал' на килограми и като заякне, живот и здраве, постепенно да суче по-добре и повече, когато може да се мисли за плавно намаляне на дохранването)
Ако сложиш малкия пръст в устата му с нокътя надолу, засмуква ли го добре?

Роди се 3320, изписах ни 2950 и десет дни след като ни изписаха, го претеглихме 2830. Вчера правихме пробното кърмене и ни викат чак другия петък за ново теглене и ново пробно кърмене. Давам му залъгалка. Започнахме кърменето на поискване ( и до сега си е така). Има паузи по 3 часа, но има паузи по час, че и по-малко. Вечер има 6 часова пауза. Пробвах да го будя за да суче, но не стана. Той спеше на гърдата ми или ако се разсъни започваше голям рев и хем не суче хем не спим. За това се отказах от нощното хранене. Давам на всяко хранене една гърда, като гледам в рамките на 3 часа да е една и съща. Изцеждах след всяко хранене по около 40-мл., след това спрях да цедя за около 2 дни и сега, когато ми трябва всеки изцеден мл, за да го дохраня почти не пускам след кърмене. Едва по 10 мл. Дохранвам с биберон. Пробвах с лъжица, но се оказа невъзможно.
Иначе мляко теква още като си свалям сутиен. Няма нужда да изцеждам за да потече. Когато се разплаче гледам, че устата му е пълна с мляко. С Компресията си мисля, че го давя. Пробвах.
Просто не знам какво да правя.
По съвет на педиатъра трябва да вземем АМ и да дохранвам с него, но много ме е страх, че ще се отбие така. Трябва да му давам поне по 50 мл. след ядене, а аз не успявам да изцедя толкова. Има ли вариант да дохранвам известно време с АМ, а после да се върнем само на кърма?
Аз и без това оплесках нещата с биберона, та ако сега му дам и АМ ми се струва че направо ще го отбия....

# 356
Чифлигарова мерси за успокоението. Аз постоянно му следя езичето да не му докарам нещо. Явно съм се вманиячила!  Да ти оздравяват дечицата и да се успокоиш. На мен ми олеква като знам, че не съм сама и че няма да е завинаги така. Целувки на адашчето! Hug
wish и аз си мислех, че ще се отбие, но си хапва и от гърдата и определено остава много доволен. НЕ се отказвай!

# 357
  • Варна
Здравейте момичета!

Добре дошли на Bebe6oci & Albenapd!

Мерси на Анита за кафето, аз отказах мойто вече, да спи повече бебето, дано ...А с шоколада как ли стои проблема, някой знае ли?

Нашата мома нещо обърка ден с нощ, вчера до 2 не можахме да я приспим, колики и рев...А сега спи от 7,30ч сутринта...Направи си 6 ч пауза...но през деня newsm78.
май ми е намаляла кърмата и не се засища, иска да суче на всеки 1-2 часа...Бу ако може да каже, уж си суче по 20 мин,пуска, заспива и после пак след 1 час...Дали да я дохранвам вече? Меките гърди значат ли липса на мляко? Или не е задължително? Отивам да чета кърмаческия...  ooooh!

За оченцето съм направила чая, чакам да се събуди сега да я почвам...дано помогне, но като гледам този проблем е много често срещан... Thinking

# 358
Здравейте мами и бебета!
Аз не съм влизала тук от времето когато бях бременна, но нямам достъп до интернет засега. Много ми се иска да имам възможността скоро да съм с вас всеки ден.
Моето момиченцее само на кърма, на 09.10. сме на консултация и ще видим резултата. Проблема при нас засега са коликите има нощи, като снощи например въобще не спи и много плаче, но се успокоявам, че не е всяка вечер.
И на нея едното и оченце сълзи и гурелясва, но личната ми каза да го избърсвам само с преварена водда и стерилна марличка и да правя масаж на каналчето в основата на нослето. Това било много често срещано при бебетата.
Баткото много се радва на бебето и постоянно иска да я взима на ръце, да я целува и гали, едвам я увардвам. Но като всяко дете не се съобразява и вдига много шум, иска си своето внимание. Стараем се по никакъв начин да не се почувства пренебрегнат.
Засега толкова, доскоро!

# 359
  • Karlovo
Момичета случвало ли ви се е докато суче бебето (след активното сукане ) да започне едно гъделичкащо движение с езика без да пуска гърдата ? В такива ситуации едвам издържам от гъдел  Grinning .
За меките гърди четох по напред в темата че не са критерий за това има или няма кърма .И аз съм се вманиачила в това да имам достатъчно кърма, и сега пия чая на Хип и вчера си взех бирена мая ,ям доста , и се старая да пия поне 1,5 л. течност. Дано успея .Иначе суче по най-много 5-10 мин. и след това заспива , след час - два пак иска и така. Наддал е 700 гр. за 20 дни и съм спокойна че си взима това което му е необходимо , само като го свие коремчето преди или по време на хранене се гърчи и не се храни достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт