Септември'09 - 50 - Чакаме Септемврийчета последни и се местим във "Родени"

• 22 191
  • 601
  •   1
Отговори
# 435
Мириндичка, да ти е жива и здрава Нена, много усмивки и пожелвам и много здраве, а и да ти е помощничка за големия мъж  bouquet

Абе момичета, как стоеше въпроса с алкохола и кърменето, не че съм се засилила да пия, но вечер бирата на таткото ме съблазнява. То е.. кошмара, докато бях бременна повече неща си позволявах и кола нон стоп и бира и изобщо......., а сега не смея нищо да не докарам някои колики на нестабилното коремче.

# 436
  • София
Здравейте мацки!
Честито бебе на ЧОпър!
kiαrrα не си сама...и аз съм този хал...каката си е при мен...и тя е още с гъгнещ нос и днес ще я водя на УНГ, че вече много продължи тая работа. Иначе гледам да я вкл.във всичко свързано с бебето и тя някакси го приема мн.добре. Дори и позволявам да го суши със сешуара и ей такива работи дето са за по-големите уж. Засега е мн.разбрана и ме изчаква...вчеря бебо и тя трябваше да ядат по едно и също време ...и тя вика дай цица на Ачо, аз папкам после...така че не се притеснявай, че ще си сама с двете, дори ще ти е по-добре...ще видиш.
Някоя мама беше писала, че кърма само с бебе се докарва...ама не е така...възстанових си лактацията само с цедене и лактогонен чай Peace При това бях в болница и не виждах бебето, чаках и  резултати от онкологията...така че...
За мамите дето кърменето им е по-скоро отрицателна емоция...по-добре спокойна мама, отколкото на всяка цена кърмено бебе...аз така мисля...първия път..като неможех да кърмя бебка около 16 дена си мислех, че съм лоша майка...ама това не е така...постепенно като се поуспокох и възстанових кърмата, кърменето си потръгна...дори си правех шише с АМ за всеки случай и явно това ми помагаше като си го гледах и Кати си засука мн.добре. По-добре 1шише Ам и 3 часа спокойно бебе...така мама ще си събере мислите, ще се успокои...не мисля, че 2 3 5 шишета АМ бебето ще се отбие...е верно може да се обърка, но ...всичко е много относително. Пак от опит след 1 месец на шише/изцедена кърма + 1 кутия АМ/успях а върна КАти на гърда и се кърмихме до 2 години...така чеее
Кати се събуди..айде мацки...лек ден...влязох за пия каферце...ама никой не беше сервирано...аама нямам време да търся картинка...
Мдаа докато си публикувам отговара... вече 4 нови..
Миринда ЧРД на Нена..все така лъчезарна!

Последна редакция: пн, 05 окт 2009, 09:29 от EmiR

# 437
добро утро,мадами  Hug

аз станах рано да заведа Ицака на градина,че му е мъчно че не го водя  Heart Eyesи сега викам да драсна някой ред докато тати се гледкат с бебо  Hug

айде от мене да е кафенцето,като я няма за сега Горби  Peace пък и Бебешоци се ослушва мързеланката  Joy hahaha Joy

та в тая връзка-някой да има новини от   Горби и Мама Т  newsm78 да ги е чувал или да си е писал с тях  Partyе няколко дена се позагубиха и не пишат  newsm78айде чакаме да се похвалят с бебчета    love001

гледахте ли снощи новните по Нова  newsm53видехте ли кви неща правим у Горна ОРяховицаsmile3521 smile3521 smile3521 така е който се притеснява от раждането-да идва насам-вече и по домовете израждаме  newsm10

shammi  ,миличка,във всички книжки дет сам си накупила пише едно и също-че бебчето от 0 до 1 месец трябва да яде от 60-120 мл,в зависмост от детето  Peaceтака че мила не се притеснявай,нека бебе си яде колкото иска  Hug

аз какво да кажа,освен че направихме алергия от Памперс и сега имаме ранички и сърцето ми се къса,ама полагам неимоверни усилия да стои без памперс,взехме и памучни пелени и кремчета  ooooh!дано на Стефи му мине,защото го боли горкичкото и хленчи  на мама слънцето малко  Hug Heart Eyes
ама аз кат си ги знам,е са големи буклуци защо ли ги взех изобщо да ми се чудиш наакъла  ooooh! ooooh! ooooh!

айде лек ден на всички,целувам ви много и чакаме хубави новинки   love001

# 438
  • Бургас

За мамите дето кърменето им е по-скоро отрицателна емоция...по-добре спокойна мама, отколкото на всяка цена кърмено бебе...аз така мисля...
много, ама много точно казано!!!  newsm10

# 439
Миринда,да ви е жива и здрава неотразимата Невена  newsm59нека е все така лъчезарна и харизматична,нека има безгрижно и усмихнато детство,а след това-щастлив и успешен живот    love001 /и да запазите от тората за мене  Mr. Green и не си мисли,че ще минеш само с виртуални почерпки Whistling Whistling Whistling smile3532/

/и да помага на мама си с бебето,че мама да има време да влиза във форума да си пише простотии с леля и Находката   Joy hahaha Joy/

Ла Дида,аз мислех да ти пиша на ЛС /че нали си бургазлийка  Hug/да пишеш на Горби ,да питаш как е и после да ни информираш   love001

За мамите дето кърменето им е по-скоро отрицателна емоция...по-добре спокойна мама, отколкото на всяка цена кърмено бебе...аз така мисля...
много, ама много точно казано!!!  newsm10
ей тва наистина го покрепям напълно  smile3521

# 440
  • Бургас
Ла Дида,аз мислех да ти пиша на ЛС /че нали си бургазлийка  Hug/да пишеш на Горби ,да питаш как е и после да ни информираш   love001
вече го направих! Смс-а дойде току що! Цитирам: "нямам Нет от 3 дни, затова не пиша! Още си чакам и се опитвам да не се депресирам!Поздрави на мацките!
 Mr. Green

# 441
  • София; Дружбето
Миринда, да ти е жива и здрава Нена Hug Много бързо растат, направо се плаша ooooh!

Аз се чудя дали да излезем с дребчо за малко навън или да си седя в къщи. Не съм го изкарвала 2 дена и ми се ще да излезе на въздух поне за половин час
Аз спрях да цедя. Много се чудя дали да продължавам или не Rolling Eyes

# 442
Честита рожденничка на мама Миринда! Да расте здрава и щастлива и да слушка и помага на мама!!! newsm38
Имам един въпрос, който може да ви се стори малко глупав - как да разбера че гърдата ми се е изпразнила ( за да знам да предложа другата). Докато папа моята мома заспива и сама пуска зърното, като го стисна и излиза мляко, ама мъничко. Като я сложа да спи и ако се събуди почва пак да търси! Та съм в една чуденка, ако гърдата ми има още мляко е по - добре да дам пак от същата отколкото от другата  newsm78
Да се оплача, ние имаме колики от много рано. Започнахме да даваме капки Сааб! Обаче от тях коликите се засилиха, та ги спряхме! Като бяхме на консултация ни изписаха капки Колийф, от тях станахме още по зле! Предната вечер въобще на сме спали от ревове и писъци и даже и се запекохме! Та спрях всичко и сега само с водата и мед. дъвка и костилките от череши ще караме (поне това ни успокоява донякъде) и снощи си спа детето! Вече с тези колики ще се побъркаме, така ми се иска вече да минат че да има мир и спокойствие!

# 443
LaDiDa , клеевата тинктура се намира в аптеките, да, нарича се още прополис  Peace
Shammi,нямам представа по колко изяждат  newsm78 ако сте на АМ би трябвало да пише ориентировъчно на кутията  Peace
Киара, как беше ноща при вас  newsm78 Ние се будехме на половин час  newsm78, то не беше сукане, не беше сумтене, пръхтене и ръмжене  Mr. Green

# 444
  • До хладилника, който обичам
Момичета, Бу, на ръба съм!
Просто съм на косъм да се откажа. Не знам какво става с това наше кърмене.
Днес се събудих с болезнени и "преливащи" гърди. Борис сука, каквото сука, бори се там детето към 20 минути, после му дадох изцедена кърма 50 мл., цокна си и нея и повърна. За пръв път между другото. Явно преля детето. Явно се насмука от гърдата, защото съвсем осезаемо омекна и ме поотпусна след това, а с помпата почти нищо не можах да изцедя след него. То не че и от другата кой знае какво изцедих - 40 мл. Още усещам гърдите си като натъртени иначе...
Освен това от както го дохранвам не е акал.  newsm78 Очаквах сега да се започне едно пълнене на памперса, а той - пълен бойкот! Не ака. Минаха повече от 48 часа от последното му акане, яде (поне според мен) двойно повече... Какво става?
Имам чувството, че тормозя детето си, само защото съм се вкопчила така в идеята да кърмя!
Лягам и ставам с мисълта, че детето ми гладува.
По три пъти на ден ред сълзи, ред сополи, кърмене, помпа и пак сълзи ...
Милата  Confused
Днес още ли не е акал? Иначе пък както описваш, току-виж се пребори с гърдите той.
Някаква разлика от вчера?

b]детски легла дето има на тях нещо монтирано,за да не пада детето-отпред е сложено,нещо като дъска  Winkнезнам дали точно обясних,ама ако някоя от вас се сеща айде да ми помогне
В Джъмбо - по 40 лв ми казаха, че има Simple Smile
Подобни във Вис Виталис - по 60-70.

Някой олио за вана да ползва?

# 445
Бу, влизам, само да кажа, че май мръднах крачка на зад от ръба и сякаш има светлина в тунела, а и мъжа ми вече ми донесе една кутия АМ. Не съм го отворила, седя, гледам го и му се радвам... Crazy
От снощи взехме твърдото решение да купим АМ, аз съм спокойна, Борис ака два пъти, като втория път беше до петите и като че ли засука по-спокойно и той. Заради това ли, не знам, но изцеждам по около 40 мл. след хранене от двете гърди след като е сукал и от двете. Давам му каквото изцедя и изглежда спокоен. В мен пак се зароди надеждица...  Струва ми се, че набра сили младежа и наистина може би ще успее да ги сбори пустите гърди!

EmiR  Hug

# 446
  • До хладилника, който обичам
wish Grinning Не се давай. Стъпка по стъпка ги мисли нещата, ден за ден. И това ще мине!
Като си по-спокойна, е може би по-лесно и за двама ви с Борис.

# 447
  • София
Миринда, да ти е жива и здрава рожденничката, много да те радва и да ти помага  bouquet
Бу, аз ползвам от няколко дни олиото за вана на Мустела и засега съм доволна. Малкият се роди с много суха и белеща се кожа по цялото тяло, но от олиото сякаш става по-добре.
EmiR, колко време ти отне да си възстановиш лактацията с цедене? И по колко пъти на ден си се цедила? Аз все се притеснявам да не ми спре кърмата като я карам само на цедене и се чудя по колко пъти на ден да се цедя. Thinking

Аз съм се нагласила да ходя до банката днес, че иначе ще ми думнат лихва по кредитната карта Crazy И понеже няма кой да гледа бебока ще трябва да го взема с мен. Дано се пооправи малко времето, че се притеснявам да не го простудя - и без това му хъхри нослето постоянно Rolling Eyes

# 448
Здравейте мамчета!
Миринда, да ти е жива и здрава рожденничката! Много да те слушка и да помага и все такава сладурана да е   bouquet
Леле момичета, като ви слушам и направо се изумявам каква късметлийка съм! Да не чуе дявола, ама нито коликите ни са страшни, с храненето сме си на горе-долу 3 часа и не се чуствам притеснена колко е изяла, защото сама си спира да суче и си заспива спокойно, гърдите ми са спокойни-почти никога не се втвърдяват, но когато дойде време за папу и усещам, че са пълни. Единствено се чудя понякога дали не е свършила кърмата в едната гърда и дали не трябва да дам другата вече  Thinking
Дано и при всички се нормализират нещата и да сте по-спокойни и по-наспани! Hug Praynig Hug Praynig
Ние вчера правихме погача! Беше много готино  Mr. Green Малко лудница стана, но на бебка добре и понесе- спа като пън през почти цялото време  Mr. Green Получи много хубави подаръци   Heart Eyes
Днес сме на консултация и би трябвало да я боцнат  Sick Дано и понесе добре!

# 449
  • Бургас
Някой олио за вана да ползва?
Аз! Купувам на Чико! Много е хубаво! Няма нужда от отмиване! В нашия град, обаче го откривам трудно!  Confused

По назад в темата ви попитах колко трябва да изяжда средно бебе на 23 -25 дни???

погледни заглавната страничка на темата ни- има таблички и за хранене с АМ и за кърма.  Peace

detelini , благодаря за отговора! След малко ще излезем на разходка и ще мина през аптеката да взема за Краска!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт