Септември'09 - 50 - Чакаме Септемврийчета последни и се местим във "Родени"

• 22 201
  • 601
  •   1
Отговори
# 405
Еее аз пак въпрос имам Simple Smile
от няколко дни я гледам, че коремчето и е много голямо.. все едно мехче с мляко... стига и до гърдичките коремчето.. такова подуто настрани...
така ли изглежда коремчето на бебе или да звъня на док...  нямаме колики, акаме и се храним добре
И на Свилен е такова, точно като мехче Simple Smile Нормално е, няма защо да се притесняваш.

Честито на Чопър и Есперанца, живи и здрави бебета!   bouquet

Преносващите, има ли раздвижване?  Grinning
Божидар влачи страшни цифки, надявам се на имунитета от кърмата, да не лепне и  бебе  Praynig
За зърната-Свилен захапа в родилното много хубаво, после какво се случи, не знам, само с протекторите устните му са в правилната позиция, но махна ли ги, ръпа като бобър. Оставям се иначе да засъхне кърма, мажа после с Лансинох, повъзстановя се малко и айде пак ме прогризе. Но понякога така не нерви на протекторите, че ги свалям.

# 406
Момичета, Бу, на ръба съм!
Просто съм на косъм да се откажа. Не знам какво става с това наше кърмене.
Днес се събудих с болезнени и "преливащи" гърди. Борис сука, каквото сука, бори се там детето към 20 минути, после му дадох изцедена кърма 50 мл., цокна си и нея и повърна. За пръв път между другото. Явно преля детето. Явно се насмука от гърдата, защото съвсем осезаемо омекна и ме поотпусна след това, а с помпата почти нищо не можах да изцедя след него. То не че и от другата кой знае какво изцедих - 40 мл. Още усещам гърдите си като натъртени иначе...
Освен това от както го дохранвам не е акал.  newsm78 Очаквах сега да се започне едно пълнене на памперса, а той - пълен бойкот! Не ака. Минаха повече от 48 часа от последното му акане, яде (поне според мен) двойно повече... Какво става?
Имам чувството, че тормозя детето си, само защото съм се вкопчила така в идеята да кърмя!
Лягам и ставам с мисълта, че детето ми гладува.
По три пъти на ден ред сълзи, ред сополи, кърмене, помпа и пак сълзи ...

# 407
  • Варна
И мен много ме боли при засукване, свитки ми излизат. А снощи тя сука от осем до два през ноща, почти без пауза, от което ме заболяха ареолите -така ме опъва като помпа  Shocked, взе да ми става лошо накрая. Тва ние сме постоянно в скокове на растежа ми се струва  newsm78 Иде ми да си прибера циците в някой куфар и да не ги извадя повече  Sick.
Горска Китка, личен опит, мила - няма чайче, което да ти върне или засили лактацията, само безумното сукане на бебчо  дори когато си мислиш, че гърдите ти са празни Peace
Елеста, доколкото ми е известно вече и във Варна се открива консултативен кабинет по кърмене, а иначе телефоните на консултантите работят денонощно Hug.
Дните са сравнително лесни, но като почне да се стъмнява и ми иде да си стегна куфара с циците вътре и да го метна от терасата  #Silly
oфф, и аз съм така..Направо  потръпвам като помисля за кърмене...А като захапе малката- звездички виждам...Така се изкушавам да забъркам един Аптамил и после да спи 3 часа, а не на всеки 1-2 часа да иска да суче...Засега се удържам Crossing Arms
Мерси Детелини, мисля да ида на една среща на Лалече лига във Варна скоро...Да видят и там какво може да ми се помогне за болката, рагадите и т.н... Cry

# 408
Хей,добър ден момичета  Hug

аз нямам време да пиша,че баткото събота и неделя ме подлудява направо  #Crazy,ама няма как-рискове на професията   smile3532

Миринда-добре дошли мила вкъщи  Hug  love001мног си свежа и хубава на изписването  Party,а момъка е страшен сладур Peaceкато гледам снимките,имам едно питане-така ли ми се струва или таткото е пуснал в гащите от кеф  smile3532

честити бебета на Есперанца и чопър-нека да са ви живи и здрави и да ви носят страшно много щастие  Hugна мамите-бързо възстановяване newsm51

а с Горби какво става бе мадами,все влизам в темата,като чакам вече бебе да и чиститим  Hugайде дано да е днеска и всичко да мине по мед и масло   love001

аз да  ви питам нещо-а бе малкия сега спи с баща си в детската,ще го отделяме вече там  Peaceама все пада от леглото,столове слагаме,одеала подлагаме,за сега добре smile3521ама не може все така.виждала съм по снимки /май тука от форума newsm78/ детски легла дето има на тях нещо монтирано,за да не пада детето-отпред е сложено,нещо като дъска  Winkнезнам дали точно обясних,ама ако някоя от вас се сеща айде да ми помогне  newsm179

обещавам-ще почерпя  smile3521 Wine Glass :cheers
:

# 409
nahodkata само това се сещам че съм срещала
http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=314
http://family-bg.com/prX_2593.htm

# 410
  • Варна
Хей,добър ден момичета  Hug

аз нямам време да пиша,че баткото събота и неделя ме подлудява направо  #Crazy,ама няма как-рискове на професията   smile3532

Миринда-добре дошли мила вкъщи  Hug  love001мног си свежа и хубава на изписването  Party,а момъка е страшен сладур Peaceкато гледам снимките,имам едно питане-така ли ми се струва или таткото е пуснал в гащите от кеф  smile3532

честити бебета на Есперанца и чопър-нека да са ви живи и здрави и да ви носят страшно много щастие  Hugна мамите-бързо възстановяване newsm51

а с Горби какво става бе мадами,все влизам в темата,като чакам вече бебе да и чиститим  Hugайде дано да е днеска и всичко да мине по мед и масло   love001

аз да  ви питам нещо-а бе малкия сега спи с баща си в детската,ще го отделяме вече там  Peaceама все пада от леглото,столове слагаме,одеала подлагаме,за сега добре smile3521ама не може все така.виждала съм по снимки /май тука от форума newsm78/ детски легла дето има на тях нещо монтирано,за да не пада детето-отпред е сложено,нещо като дъска  Winkнезнам дали точно обясних,ама ако някоя от вас се сеща айде да ми помогне  newsm179

обещавам-ще почерпя  smile3521 Wine Glass :cheers
:
http://cgi.ebay.co.uk/Double-bed-guard-rail-safety-extendable-BL … ksid=p3286.c0.m14
http://cgi.ebay.co.uk/TOMY-BLUE-BED-GAURD-BNIB-TODDLER-SAFETY-RA … ksid=p3286.c0.m14
това ли имаш предвид?

# 411
vanina123 леле как не ги е срам, 100 лева за парче плат и 2 пластмаси  #2gunfire

# 412
Иде ми да си прибера циците в някой куфар и да не ги извадя повече  Sick.
oфф, и аз съм така.Направо  потръпвам като помисля за кърмене...А като захапе малката- звездички виждам...Така се изкушавам да забъркам един Аптамил и после да спи 3 часа, а не на всеки 1-2 часа да иска да суче...Засега се удържам Crossing Arms

И аз, и аз  smile3521 Затова дори не съм купувала АМ, просто нямаше да устоя на изкушението...  Embarassed

Находката, гледала съм ги и аз тия протектори преди 2 години, но ми се струват неоправдано скъпи за нещо, което ще използвам малко време. И Нена падаше в началото, просто подлагах до креватчето й одеала, да пада на мекичко. Намирала съм я сутрин насред стаята  Mr. Green Но бързо свикна и сега няма проблеми. И з мажа гърдите с този Пантогел, в аптеката ми казаха, че е заместител на Дефламола, който не се произвежда вече. Действително е доста ефикасен, пък е и на много добра цена  Peace

Мисля, че е време да ви разкажа най-накрая за раждането ми. Ей такова раждане пожелавам всекиму. Ако си спомняте се готвехме за рожден ден вечерта... ходихме през деня по магазините за подарък, разхождахме се... в 17,30 се прибрахме, да се оправим. Влязох в банята и докато се изкъпя усетих 2-3 не много болезнени контракции. Направих си тоалет и в следващия 1 час засичах - станаха на 8 минути, но не ме болеше особено. Все пак вместо към партито тръгнахме към МД. Към 19,30 бяхме там, докато ме приемат и прегледат стана 20,30 ч. Имах вече 3 см. разкритие. Качиха ме направо в предродилна. Към 22,30 имах вече 6 см. разкритие, спукаха ми водите и контракциите станаха по-болезнени и по-чести. Докато ме заболи сериозно стана 12,30, имах пълно разкритие и ме качиха на родилната маса. Александър излезе на втората контракция, не успях да напъна явно хубаво първите три пъти... Нямах време дори една сълза от болка да пусна, просто не стигнах до там. Бързо и лесно. Докторката ми викаше, че щом така раждам, може още 4-5 да родя  hahaha Оказа се, че след като съм само нодител на Австралийския антиген мога да си лежа и в общото следродилно отделение, а не в изолация.
В коридора после се засякохме за десетина минути с Мам_ма, само дето тогава не знаех, че е тя  Mr. Green Чак после разбрах, от смс-а, който ми прати.
После я качиха в моята стая и ми донесе джапанката, която акушерките затриха, докато ме качваха до 7-мия етаж. Първите два дни минаха много добре, в добро настроение, бебоците бяха страхотни, засукаха... В понеделник следобяд обаче вдигнах Т. Дадоха ми парацетамол и зачакаха. До вечерта вече бях блъскана с парацетамол, а Т вместо да пада се качваше. Запуши ми се носа, стана ми лошо, заболяха ме всички кокали, млякото дойде, а каналите бяха запушени, изредиха се сто акушерки да ме стискат така, че чак ми се припикаваше от болка и да ми викат да се цедя, а аз нямах сили носа да си избърша. На няколко пъти ми мина мисълта да искам хапчета за спиране на кърмата, защото просто отново изживях мислено трите месеца на адско цедене, нерви и депресии, които последваха първото ми раждане, и то точно поради запушени канали, бучки и Т. Най-накрая се появи поредната докторка и ме изпрати в изолатора (в крайна сметка пак се озовах там  Cry). Биха ми окситоцин, да помогне отпушването на каналите. Т ми беше стигнала 39 градуса  ooooh!
На другата сутрин бях ОК, но не ми дадоха бебето, чак на обяд го докараха и беше отделено от мен. Разрешиха ми да го кърмя когато си поискам, дадоха ми един куп маски, които да слагам докато съм при него. Следобяд пак вдигнах Т и ми назначиха антибиотик. Оказа се, че ще поседя повечко, за да ме излекуват. След АБ температурата ми спадна и повече не качих. Това беше и причината да се примоля да ме изпишат още в четвъртък, а не в петък, както те искаха. Все пак утре имам и рожденничка, та трябваше да се подготвя за празника. Та така, това е моята история, ще се запомни и това раждане.

Сега да кажа за нас. Бебчо е доста послушен, като изключим това, че иска постоянно да виси на цицата - няма проблеми. Все още нямаме изграден режим, гледам да храня пред 2 часа поне, давам чайче от копър на ХИП. Вода не давам. Коликите ги кара сравнително леко, не е ревал особено. Давам САП, но не на всяко ядене, а само следобяд веднъж-дваж и вечер преди "последното" ядене. Нощем пак си търси на 2-3 часа  Tired След три нощи само едвам гледам. А докато се нагодим... Ама това ви е ясно, няма какво да ви обяснявам.  Wink
От сутринта обаче почти не е спал между яденетата, само се върти и кокори, явно му е много интересно, не че фокусира ясно света... Гушкаме се като почне да се присвива. Предлагам биба, но не я търси особево. Понякога я иска, но в повечето случай я ползва 2-3 минути, докато се успокои и после я плюе. Все пак по-добре да си успокоява сукателния рефлекс с нея, отколкото с палец, лично мое мнение. Каката сравнително лесно я отучихме, така че не се притеснявам особено. В крайна сметка бибата можеш да изхвъриш по всяко време, за разлика от пръстите  Naughty

И накрая на дългия ми (и надявам се не много отегчителен) пост (който пиша от час и половина някъде  Whistling) да се похваля, че вече имам две бурканчета кърма във фризера. Мисля, че по едно бурканче/шише на ден си е доста добре като за начало. Не се цедя след всяко сукане, защото просто не усещам напрежение в гърдата (аз ги редувам, иначе никога няма да ми зарастнат раните...). Цедя сутрин, към обяд и привечер.

Айде, да скоро (надявам се). Ако съм пропуснала някй обсъждан въпрос - моля да ме извините. Прегръщам ви всичките!

# 413
mirinda.. в голямо приключение си се вкарала в мд Simple Smile))
аз да ви питам пак.. дали е удачно да замразявам кърма в обикновенни стъклени бурканчета предварително стерилизирани??

# 414
И аз да се рапиша, че нещо изобщо не смогвам да седна на компютъра  Confused
Ние с Алек сме добре, все още съм малко притеснена относно колко точно тежи, но ми обещаха едно кантарче и вече нямам търпение да го взема. Притеснявам се да ида в поликлиниката - ще ме помислят за психясала. Имам час на 16-ти за ваксина и до тогава си налагам да не се панирам излишно. Бебо яде нормално, изхожда се нормално, изглежда нормално, но аз съм си паника и все ме гложди нещо отвътре Crossing Arms.

Изпихме една бутилка Еспумизан Л и сега минахме на Инфакол. Засега не виждам подобрение, но казват, че Инфакола деиствал с "натрупване". Ще видим другата седмица.
Аз давам биба на бебо, но не винаги я иска - той преценява дали я иска или не.

Толкова рядко влизам, че чак сега успявам да честитя едномесечния рожден ден на Асен на Весита /която беше моето щъркелче, за което много и благодаря/.
Мила, да ти е жив и здрав малкия голям мъж и само прекрасни мигове с него ти желая  newsm51!

Находката благодаря ти за успокоението!

Искам да честитя бебоците и на всички новообебили се мами  Heart Eyes

# 415
mirinda.. в голямо приключение си се вкарала в мд Simple Smile))
аз да ви питам пак.. дали е удачно да замразявам кърма в обикновенни стъклени бурканчета предварително стерилизирани??

Аз точно с такива действам. Все пак ако трябва да ползвам само чашките на Авент ще се разоря...  Whistling

Пламито, не се шашкай! И аз се замислям дали яде достатъчно, още повече че това ми е прохождане в кърменето. Пък и той цока 10-15 минути и заспива. Не мога да го разсъня. Оставям го, дреме още 10-15 минути и пак се буди и търси. Та така понякога яденетата ни са на по 2-3 етапа... Ще чакам консултацията на 20-тия ден, да видим как ваддава и тогава ще му мисля. Засега щом не се дере от глад, значи е добре  Peace

# 416
*Elesta*,vanina123 ,мерси много милички   love001точно това търсех  Hug

Миринда,слънце мое,радвам се че така  е минало раждането  Hugами тогава щом са казали акушерките/а те са умни жени много неща са виждали  Party/ хващате се с Бай Илия/дет вече не бай,ами разтрива  Joy hahaha Joy/ и си правите още едно хубаво детенце-аждането не го мисли,жените са ти казали  smile3521  love001

да знаеш сестро лесно си родила,щот аз ти го пожелах  smile3521 айде сега да почерпиш   Wine Glass Drunk Wine Glass

аз питах,ама никой ми не отговори  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms някой да се е чувал с Горби  newsm78

# 417
  • sofia
Привет,мацки!Как е хавата?!Ний сме си екстра!Днес ходихме за пръв път на шопинг с Беб в Джъмбо-ма,нали ми е мъжленце,та не му хареса и орева орталъка...Е,на мен пък ми хареса,не бях се щурала там от сума ти време/сигурно има месец.../.Я кажете какво ще правим в това гадно време...Айде днес бащата си е в къщи и е по-забавно...Ма от утре,ако вали аз ще полудявам...Вчера ми се стори безкраен ден...Пък и сега,като олекнах с 10-тина килца и ми се ходи,тича и пр.

# 418
  • Бургас
Привет и от мен!
Честито на новите обебели се мамчета! Да са им живи и здрави рожбичките!

Преди малко изпратих фотографката аз! Не знам дали Боб капитулира, но аз съм труп! Много изтощителна работа...  Tired но си заслужава! Снимките станаха уникални! В тази връзка огромни благодарности за криската, че сподели за тази девойка!   bouquet Наистина е много добра в работата си!  newsm10

Изпратих Петър да прибере Краска от майка ми, трябва да къпя първо нея, после бебето и изобщо не ми е ясно как ще се справя с тази задача точно тази вечер!  Tired

# 419
......Днес се събудих с болезнени и "преливащи" гърди. Борис сука, каквото сука, бори се там детето към 20 минути, после му дадох изцедена кърма 50 мл., цокна си и нея и повърна. За пръв път между другото. Явно преля детето. Явно се насмука от гърдата, защото съвсем осезаемо омекна и ме поотпусна след това, а с помпата почти нищо не можах да изцедя след него. То не че и от другата кой знае какво изцедих - 40 мл. Още усещам гърдите си като натъртени иначе...
........

wish, 20 мин активно сукане са напълно достатъчни за бебе. Аз не мога да накарам моята г-ца да стои повече от 10-15 мин, а тя наддава много добре за сега. Пробвай да пиеш ТИ сок от круши или сини сливи за изхождането на бебето. Търпение и ще успееш.

Общи условия

Активация на акаунт