Септември'09 - 50 - Чакаме Септемврийчета последни и се местим във "Родени"

• 22 229
  • 601
  •   1
Отговори
# 330
Аз да се включа за нослетата и очичките - на всичко капя кърма. Даже на баткото носа сега е сополив и на него капя кърма. Малката в родилното имаше конюктивит и него оправих с кърма.  Peace

Днес ходих на гинеколог да ме види как съм - каза, че матката почти се е прибрала, всичко ми е наред, значи и това раждане успях да преживея. Simple Smile

# 331
Аз да се включа за нослетата и очичките - на всичко капя кърма. Даже на баткото носа сега е сополив и на него капя кърма. Малката в родилното имаше конюктивит и него оправих с кърма.  Peace

И аз нещо такова бях чула.А има ли ефект(за сополките)?

# 332
Аз пък съм чела, че капването на кърма в оченцето на бебче, може да усложни нещата, защото в кърмата се съдържат някакви бактерии, които могат да доведат до инфекция, вместо да излекуват конюктивита. Може би не го обяснявам много добре, защото не си спомням точно как беше написано, но съм сигурна в това, което съм чела. Така че лично аз не бих си правила такива експерименти.  Peace

Сега намерих написано по въпроса, копирам ви мнението на една докторка по въпроса:
ПОСТАВЯНе НА КЪРМА В ОКОТО-ТЯ Е ИДЕАЛНА ХРАНИТЕЛНА СРЕДА ЗА РАЗВИТИЕ НА БОЛЕСТОТВОРНИ БАКТЕРИИ-ОСОБЕНО НА СТАФИЛОКОКИ И СТРЕПТОКОКИ,КОЕТО Е МНОГО СЕРИОЗНО.ЗНАЯ,ЧЕ МНОГО ЖЕНИ НА ВЪЗРАСТ СЪВЕТВАТ МЛАДИТЕ МАЙКИ ДА ПОСТАВЯТ КЪРМА В ОЧИТЕ НА БЕБЕТАТА,НО ПОВЯРВАЙТЕ ТОВА Е НАРОДНО САМОЛЕЧЕНИЕ,КОЕТО МОЖЕ ДА КОСТВА ЗРЕНИЕТО НА БЕБЕТО ВИ!

Gorska_Kitka, и моя младеж вече е много неспокоен през целия ден. Незнам дали му се събират по два часа сън за целия ден, постоянно хленчи от болки в коремчето, гърчи се, а вечер започва да плаче неудържимо. Надявах се, че поне това бебче ще ми е по-спокойно, но се повтарят нещата като при каката. Така че напълно ти съчувствам, аз също съм страшно изморена и недоспала, но като че ли сега повече издържам на това неспане, явно съм добила тренинг с първото дете.  Mr. Green Имай търпение и сили, още малко и нещата ще се оправят, първите три месеца обикновено са най-тежки.

mam_ma добре дошла! Пусни снимки на бебчето когато имаш време.

За Пентаксима - и тук се слага на 2 м.  Peace

Искам да кажа, че Миринда вчера са я изписали от МД и вече са си вкъщи, но и тя като мен кърми постоянно и няма никакво време да седне и да пише. Но ми каза да ви пратя специални поздрави от нея.  Grinning

Днес имам някакво чувство за Горби, дано се окажа права.  Flutter

Ладида, много неприятно че Краска реагира така, но да те успокоя - при нас нещата бяха така когато ме изписаха от болницата. Хриси беше просто ужасна, държеше се като много разглезено и невъзпитано дете, направо не можех да я позная и първите дни много плачех заради нея. Но само за седмица нещата се оправиха и сега е същото мило дете, което познавам. Затова имай търпение, колкото и да ти е трудно, покажи й че продължаваш да я обичаш все така силно, както и преди да се появи Бобо. Гушкай я повече отпреди и й повтаряй, че тя за теб винаги ще е сладката принцеса, която винаги е била. Дано и при вас нещата се оправят скоро. Прегръщам те!

Последна редакция: пт, 02 окт 2009, 18:30 от kiαrrα

# 333
  • София
Здравейте мацки, благодаря на всички за пожеланията, много сте мили   love001

kiarra, Весита, честити ви месечинки! Да растат здрави и весели дечица!  bouquet

Честита дъщеричка на Ксантипа! Да ви е жива и здрава и да донесе много радост в дома ви!

Дойде ред да разкажа и за моето раждане. Последно писах тук към 15:30. Болеше ме кръста, но се чувставх добре. По този повод реших да изчистя основно  smile3503, че даже и прозореца в спалнята измих. Към 17:30 след поредното ми ходене до тоалетната като се избърсах видях че вече тапата окончателно падна, беше доста като количесто и наситено червена. И продължих да си чистя. Извиках мъжа ми към 18:30 да се качи да ми тегли една контра за всеки случай, да съм готова, не предполагах че ще раждам. След като приключихме, той влезе да се къпе, а аз започнах да си засичам контракциите, бяха на 10 минути точно, но не много болезнени, търпеше се. Тръгнахме за болницата, през целият път мъжът ми ми говореше глупости и само се смеех, той така се беше ошашкал..а на мене ми смешно..В 19:30 бяхме в Шейново, нямаше никой в кабинета да ме приеме, позачаках си на една пейчица до към 19:50, слезе една акушерка и влязохме да ме преглежда. Измери ми таза, кръвното и седна да пише документите. Както си седях се чу едно: пук и водите ми изтекоха. Направо ми облече нощницата и ме качи нагоре по етажите. Прегледа ме лекар за разкритие, каза че било 7 см, а може и повече. Прегледаха ме на ехограф, направиха ми клизма и ме сложиха в предродилна. Имаше 7 или 8 жени на системи от предишния ден, аз бях последната приета и първа родих. Към 9 без нещо да са ме вкарали в предродилна, нямаше време нито за запис на тонове на бебето, нито за нищо, вече имах напъни, усещах как бебчо се смъква и се разтварям и доста си ме болеше вече. В 21:05 с четири напъна, т.е. в рамките на две контракции Алекс се появи на бял свят, показаха ми го за секунди и го отнесоха. А аз се разминах само с 3 вътрешни шева, за които докторката много се чуди дали изобщо да ме шие. Всичко мина просто неусетно. Още на вторият ден си ходех нормално, то просто нищо не ме болеше. Даже вече и корем нямам, качих снимки от деня в който родих и като се прибрахме, в папка Нашите коремчета.

Горби, d34, желая ви от сърце да имате моето раждане!

А какво ли става с yan4e, чопър, рефреш, мария 27, някой има ли новини от тях?

# 334
  • София
Здравейте и от мен, днес нещо хич не мога да се доредя да пиша. Водих бебчо на първата му консултация - качил е 200 гр. и 2 см за 8 дни, не знам дали е достатъчно, но аз очаквах повече честно казано Rolling Eyes Каза ми да му вдигам постепенно дажбата на едно ядене и до седмица да я направя 120 мл. Дано да имам достатъчно кърма, че нещо ми се струва, че намалява. Ама пък и аз не ям нищо по цял ден, та предполагам това оказва влияние Tired
За капането на кърма в очите - и аз го правя и очичките му се изчистват веднага. Свекърва ми ме светна, че това помага, а тя е очен лекар затова й имам пълно доверие.
За коликите чайчето на Хип не му помага особено, та сега съм в чуденка кои капки да купя newsm78

# 335
Ето мееееееееееееее!

Обаче само минавам - естествено за да се изфукам с най-новия член на семейството  Mr. Green

http://marinafil.snimka.bg/baby/aleksand-r-izpisvane.428199

Това е, не мога да вляза в никакъв ритъм, Невена си е вкъщи, че имат карантина в детстката (скарлатина, поне са й отрицателни резултатите  Praynig), малкия иска да цока през 1,5 - 2 часа... Аз се зомбирах вече.... Като се нагодим някак ще пиша повече... а имам и баба помощница... егати хаоса  #Crazy

# 336
...Едното й оченце сълзи много и образува жълт секрет.. Казах на доки и тя ми изписа едни капки, та ще ходим да ги купуваме. Но това с носа много ме притеснява...

На нас ни казаха, че запушените слъзни каналчета не се лекуват с капки Wink Докато я кърмиш с чиста ръка или кърпа разтривай очето. Не е опасно ако бялото на окото е чисто. Ако се зачервят очите е знак за инфекция. При нас започна само с едното око и после станаха и двете. Само почиствам с чист памук (за двете очи използвам 2 различни памучета) и се надявам да отшуми.

# 337
  • Испания и Стара Загора
Аз освен капки за очи,правих и промивки с черен чай.Много добре действа при конюктивит Peace

# 338
  • Варна
Аз освен капки за очи,правих и промивки с черен чай.Много добре действа при конюктивит Peace
И ние имаме такъв проблем, само капане на отвара от лайка, каза педиатъра...но не помага особенно. newsm78
Анита, колко силен приготвяш черния чай, и това да пробваме?

# 339
Добро утро!
Чета ви по диагонал ... Sad
Влизам само да се оплача, та ако някой може да даде съвет.
Бу, ако четеш...  Heart Eyes
Борис не може да сучеCry Върти главица, пищи, изпъва телце и крака, маха с ръце, захапва, пуска, дразни се. Обливам се в пот на всяко кърмене. От 2-3 дни за нас кърменето вече не е удоволствие а мъка. И детето се тормози и аз. В резултат цедя и дохранвам, като се притеснявам, че така ще го отбия, но след теглене и пробно кърмене, се оказа, че той просто не яде. За една половин часова "борба" едва изцоква 40 мл., а не стига че не качва ами и е отслабнал 100 гр. Sad
Не мога да повярвам, че преминах през всички болки в зърна, гърди и сега няма да мога да го кърмя. Изобщо не ми допада идеята за цедене и даване с шише.
Мога ли да направя нещо, за да му помогна да суче кротко и спокойно?

# 340
Wish  и моята Саня не може да суче, в резултат на което цедя и давам от шише, няма начин 2 дена се мъчихме и тя пищи, разрани ми зърната, цока по 45 мин от гърда и накрая като и дадох шишето си изпи 40 мл, което значи че е изяла едва 20 от гърдата...не можах да се пребоя...за съжаление...ама какво да се прави...
Ти дано успееш да го научиш...

# 341
  • Испания и Стара Загора
Dobro utro,
eto kafenceto

*Elesta* pravq go na oko. :peace:I s pamuk promivam vsqko oko.

P.S.Sorry za latinicata,imam problem s komputera. Tired

# 342
 Здравейтееееееееее  Hug Hug Hug
 Ние от вчера сме си в къщи  newsm44 newsm44 newsm68 Много сме щастливи Grinning
 Минавам само набързичко да се обадя, че имам някои задачки да свърша, после ще ви чета, че то цял век ме нямаше сякаш. Като ми остане повечко време ще разказвам. Иначе накратко - приеха ме на  25.09. в 1ч. през ноща с изтекли води без никакви контракции. Два дена си стоях с изтеклите води, появяваха се контракции после спираха и грам разкритие... След отчаянието, което ме беше обзело че никога няма да родя, изведнъж имаше напредък - 4см. и след 2 часа нашата малка принцеса. Беше трудно, но пък вече всичко забравих, как може да е другояче  baby_neutral newsm68 smile3521 newsm53  Laughing
 честито на новите мами, да са живи и здрави бебчетата на всички ни   bouquet
 kiarra, благодаря ти, че беше моето щъркелче  Hug
 чао от мен засега, хубав ден на всички  Hug

# 343
Добро утро! Аз съм адски недоспала, моето момче се измъчи от коликите, от ден на ден стават все по-силни и не съм сигурна, че Инфакола му действа, а давам и чая на Хип с копър. Толкова ми беше жал да го гледам цяла нощ как се гърчи и издава ужасни звуци от болка.  Sad

anita29 благодарско за кафенцето, тъкмо и аз успях най-сетне да си направя едно слабо с повечко мляко.

bebe6oci добре дошла мила! За мен беше удоволствие да бъда твое щъркелче.  Hug

wish много неприятно, да не би това да е т.нар."кърмаческа стачка"...  Thinking Дано Бу ти даде съвет, аз незнам какво да те посъветвам, освен да продължавам упорито да го слагаш на гърда, преди да му дадеш шишето с изцедената кърма, може би е просто период, който ще отмине. Стискам палци да се справите с проблема!  Praynig

Mirinda и тук да ти кажа, че снимките са много хубави, бебо е невероятно пухкав и сладък, а мама е страхотна! А каката ми е толкова сладка, че нямам думи.   bouquet

...Едното й оченце сълзи много и образува жълт секрет.. Казах на доки и тя ми изписа едни капки, та ще ходим да ги купуваме. Но това с носа много ме притеснява...
На нас ни казаха, че запушените слъзни каналчета не се лекуват с капки Wink Докато я кърмиш с чиста ръка или кърпа разтривай очето. Не е опасно ако бялото на окото е чисто. Ако се зачервят очите е знак за инфекция. При нас започна само с едното око и после станаха и двете. Само почиствам с чист памук (за двете очи използвам 2 различни памучета) и се надявам да отшуми.

Подкрепям!  Peace Каката ми беше така когато ни изписаха, сутрин направо не можеше да си отвори оченцето от жълт секрет, но аз почиствах само с памуче, натопено в преварена водичка или физиологичен разтвор и се оправи за две седмици някъде.

Не спирам да мисля за неродилите момичета, какво ли става с тях???  newsm78 Хайде Горби, Мария27, д34, МамаТ, Симбиоза, Рефреш...имаше ли и други... Дано всичко е наред при тях и днес поне половината от тях да ни зарадват.  Praynig

# 344
Здравейте пак от мен. Бебе спинка, Ади е долу при баба си и аз седнах малко да ви прочета.

Миринда много сте хубавки, а каката как и светят очичките сигурно много се радва на Алекс.

Wish когато Дани го мъчат много коликите и той ми става такъв. Хем се хвърля ожесточено да захапе зърното, но не го нацелва или захапва неправилно и общо взето само се мята и ме дъвче. Тогава го повивам, без да стягам много или да опъвам крачетата, само ръчичките прибирам за да не ги мятка много и да се стряска. Поуспокоява ми се и тогава се кърмим. Ако имаш желание и не сте пробвали опитай - дано да намерите решение.

Аз мисля да пускам Ади на ясла от понеделник. Ся съм в чуденка дали да не му давам и на него по малко кърма в млякото, че да не ми се разболява веднага. Не че е гаранция няква де, ама си мисля че все нещо ще го предпази. А иначе някой ми беше казал че докато го кърмя бебе няма опасност да ми се разболее ( кои знае дали е вярно ) Rolling Eyes.

Такам какво друго исках да пиша newsm78

А и ние сме със сълзящо оче и се натрупва периодично жълтеникаво секретче. Беше на двете очета но с масаж се оправи едното сега сълзи само дясното. Е масажа там не помага, и капване на кърма няма ефект, нито промивките с лайка и физиологичен разтвор. Чудя се вече какво да го правя - ще взема и аз да пробвам промивки с черен чай. Иначе ни изписаха капки и на нас, но лекарката каза след 30 ден да ги почвам ако не се е оправило очето ( а то май така ще стане ).

Да ви питам и още нещо слагате ли някакви занимавки вече на бебчовците ( играчки имам предвид ). Нашето педи каза в началото на 1 месец че мога да почна да му закачам (аз си мисля че е малко ранко още де ) но ще взема да изкарам активната гимнастика да си зяпа висулките докато лежи ( ако е буден де, щото ние доста си поспиваме все още ).

Видях че докато пиша се е включила и bebe6oci добре дошла отново, ще чакаме да ни покажеш съкровището ви - честито   bouquet.

Бягам сега че дългичко стана - хубав ден на всички...

Общи условия

Активация на акаунт