Септември'09 - 50 - Чакаме Септемврийчета последни и се местим във "Родени"

• 22 189
  • 601
  •   1
Отговори
# 465
Някой олио за вана да ползва?
Aз ползвам само олио за баня(не шампоани и сапуни).Ползвам Weleda.Много съм доволна от цялата им козметика. Peace

Поясни, моля те? Аз не знам точно как се ползва. Взех от новата серия на Бюбхен Babys First шампоан и олио, слагам и двете във водата.
Ами просто сипвам колкото една капачка във ваничката и го къпя без да го изплаквам после.Така процедират тук,казват че бебето е достатъчно чисто и няма нужда нито от шампоан, нито от сапун,които само ще му изсушат кожата.Самото олио съдържа всичко необходимо и е антисептично.След баня го мажа с олио пак на Веледа Peace

# 466
  • До хладилника, който обичам
Blush мерси, престарала съм се явно.
Не къпя всеки ден, но все пак.

# 467
  • София
И ние си направихме една хубава разходка в малкия и сега съм направо гроги Simple Smile Не ми се беше случвало да ходя 2 часа и половина вече не помня откога. Обиколихме Джъмбо, Билла и къде ли още не из квартала Mr. Green Добре, че сега заспа, за да мога и аз да подвия крак за малко.
Тези бодежи в гърдите и при мен ги има доста често. Все едно някой ми пуска слаб ток Crazy
Бу, и на Мустела олиото е на същия принцип като това на Веледа - сипваш една-две капачки във водата и така къпеш бебчо, като после не трябва да го плакнеш. Олиото може да замества шампоана.

# 468
Бу и аз имам въпрос Simple Smile мойто момче обикновено си изяжда и двете порции на кърмене и ако го оставя сам да ревне от глад издържа 4-5 часа. Гледам да го храня на 3.5-4 часа, да не е по-голям интервал. Ако опитам по-рано, например на 3 часа, не е огладнял достатъчно и само се лигави и заспива. Та си мисля, не е ли малко това човече да побира толкова много на едно хранене и после да издържа толкова часове. Аз като сметна, ми последните 2 дни стават само по 5-6 хранение на 24 часа. То, аз ям по-често от него. А нали кърмените бебета имали по 10-14 хранения на ден  Rolling Eyes Да не съм му разширила стомахчето?

А за отслабването да питам всички - вярно ли е че докато не ти дойде цикъла, заради хормоните не може да се отслабне,дори и нищо да не хапваш. Не, че правя кой знае какви усилия, но гледам да се ограничавам от вредните неща, и нали от кърменето се губят по 500-800 калории на ден, та би трябвало да мръдне малко кантара. Да, ама НЕ!  #Cussing out Все едно с пирон съм го заковала. Само от раждането свалих 10 килца и това е. За съжаление още бая има за махане.

# 469
А за отслабването да питам всички - вярно ли е че докато не ти дойде цикъла, заради хормоните не може да се отслабне,дори и нищо да не хапваш.
Mи не е вярно, поне за мен. С първото раждане свалих всичко, натрупано през бременността, че и отгоре до 4м. (тогава ми дойде и цикълът). После започнах да дебелея неимоверно и така до 15кг. +

# 470
kiαrrα,синът ми беше с много лоша жълтеница, нивата на билирубин бяха към 300 и нещо. Лежахме в болница, системи, глупости.  #Crazy И аз спирах да кърмя за два дена и се пробвах да цедя, но не можех. Слава Богу, после успях да кърмя и досега не съм спирала де.
Исках да ти кажа, че при нас помогна награвянето на лампа, там в болницата. След два пъти и нищо му нямаше. Сега се притеснявах и бебето да не е така и четох, че излагането на слънце помага. Пробвах да давам глюкоза, но тя не иска да пие. Но тя избледня, макар че и нея жълтото я държа по-дълго от нормалното.
Дано и вие се оправите бързо и да не се налага ходене по доктори.  Hug

# 471
  • До хладилника, който обичам
Това са общите правила, но всяко бебе е различно Grinning Ако пълни пелените добре и наддава добре, просто е такъв модел и се радвай на повечето свободно време Wink
П.п. и аз не мисля, че е вярно това с килограмите.

# 472
  Здравейте милички  Hug
  Аз кърмя и дохранвам с АМ, после пак се успокоява на гърда. Не се притеснявам от АМ. Дъщеря ми едно време нито веднъж не е кърмена, пък беше здраво дете , а сега още по здрава и яка мома. Изобщо не се кося колко имам и докога.

От Надежда мамите хайде заедно на разходкааа. Омръзна ми да се моткам сама по магазините и вече се разорих  ooooh!

Някой питаше за АМ - аз ползвам Фризо 1 . От родилния дом  дохранваха с Фризо Пре ( беше под 3кг.) Неонатоложката каза, че наблюденията и били, че Фризото най- добре понася на стомахчетата.

Миринда, ЧРД на малката кукличка - да е здрава и много послушна !

Кво става с мамите 2 в 1? Да не чакат за класацията за последно родено за 2009г ? Айде стискам палци - бързо и леко  Peace

# 473
Киара, не можеш да направиш нищо грешно според мен, цеди колкото можеш, дохранвай ако е нужно, важното е да си починеш и да си спокойна, а не полудяла цедяща и неспяща  Rolling Eyes. Ако това ще те успокои - с Кристиян се наложи да ме оперират когато беше на три месеца.Няколко дена бях на силни болкоуспокояващи и цедях. Най-голямото ми опасение беше дали ще иска изобщо да суче отново, кърмата ми и без това никога не е течала особено силно, но слава Богу той си засука с голямо удоволствие Peace Кураж  Hug This too shall pass  Wink  Hug

# 474
detelini, alex99  благодаря ви милички за окуражителните думи.  Hug Определено вече съм по-спокойна, отколкото бях тази сутрин, ще направя каквото мога, пък каквото е писано това да става. Все пак важното е малчо да е здрав, а и все пак става въпрос само за 2-3 дни, не трябва да хленча и да се оплаквам, още повече като гледам колко мамчета тук се цедят постоянно, просто моето нищо не е.

Аууу докато пишех, получих следния смс от Мария27:  newsm44
"Днес в 4 часа през нощта се роди бебе Емил 4200 гр и 51 см. Двамата сме добре, нямаме търпение да бъдем двамата непрекъснато."

Да е жив и здрав Емилчо, а мама е направо героиня с такова голямо бебче!

Другото, което е написала е, че е родила толкова късно, защото са я приели в болницата за пренасяне 6 дни и след дълго и неуспешно нормално раждане, се е наложило секцио по спешност.

Еййй направо ми се оправи настроението, дано имаме още такива новини тази вечер, че и без това само ги мисля момичетата, които още са 2в1.

Последна редакция: пн, 05 окт 2009, 20:50 от kiαrrα

# 475
Здравейте!
Влизам да се отчета за резултатите от прегледа днес: пъпчиците са от претопляне, нямаме млечница, биха ни ваксината, пораснали сме с 3 см и  #Crazy 1,570 от изписването до сега   #Crazy ! Съответно в момента малкото Кате тежи 5 кила и половина! Добро наддаване само на кърма  Mr. Green
Киара стискам палци бързо да се справите с проклетата жълтеница! Не се притеснявай! Сигурна съм че всичко ще е наред и няма да ти намалее кърмата!
Днес ходихме на разходка в Южния - хем по-голям от кварталните градинки, хем мама да походи малко повечко, че още не мога да си възстановя физическите възможности от преди. Мноооого се изморявам и много ме болят колената  Sick Сега съм решила докато е хубаво времето да ходя или до Южния или до Борисовата, че само със седене няма да се оправя.
Да е жив и здрав Емилчо на мама Мария 27!

# 476
  • София; Дружбето
Роди най-накрая таз девойка. Да е жив и здрав големият мъж на Мария и скоро да се приберат в къщи има желая Hug
Габи започва да открива предимствата да заспива на гърда и това хич не ми харесва. Миша ме беше побъркала 3-4 месеца, как усетеше че си прибирам млекоцентралата и наддаваше вой. Как сме спали не ме питайте. Няма да мога да го понеса още един път Crazy
Днес поне установих, че като е гладен реве кат за световно. Щот го накърмих на бързо и влязохме да се къпем с дребната. Излизам, а младежа реве и се дере. Напапка се пак и откърти. Та това ми вдъхва ощ еповече сигурност, че щом спи, значи е сит
Киара, това с жълтеницата е много гадно, дано скоро му мине на Сами. Аз така и не разбрах как се познава, че бебето има жълтеница. Миша я е изкарала в родилното, както и Габи и освен отпуснатостта други симптоми не бих могла да разпозная

# 477
Честито бебче на Мария 27! Да е жив и здрав!

Киара, кураж и от мене Hug Аз вече втора седмица претоплям кърма и му я давам заради пустата жълтеница. Е, вече последните дни през нощта го кърмя нормално, защото нямам сили за тая хамалогия. В сряда лекарката ще каже как е детето, надявам се да се е подобрило (според мене е) Относно това по колко да цедиш, имай предвид, че трябва да изпиват по 100 грама през три часа - това е по книга. Така че е хубаво поне по толкова да изцеждаш, а повече е още по-добре. Това е според моята логика. Освен това, когато ги кърмим те по-бързо се изморяват, изсукват по-малко и затова и огладняват по-често. Ако изпиват поне по 100 грама, е доста по-вероятно да се спази интервалът от три часа.
Надявам се Сами да се оправи след няколко дни и да не стигате до болница Praynig
Стискайте ми палци и на мен новините да са добри в сряда Praynig

# 478
Честито на Мария 27,  жив и здрав бебок!   bouquet
Ладида, какво стана с фотосесията?

# 479
  • Варна
Честито момченце на Мария 27!!! Да им е жив и здрав!

Общи условия

Активация на акаунт