Септември'09 - 50 - Чакаме Септемврийчета последни и се местим във "Родени"

• 22 186
  • 601
  •   1
Отговори
# 450
 Hug
Миринда да ти е жива и здрава Нена.Да продължава да ви радва и да помага с малкия мъж   bouquet

Момичета май ми секна кърмата.В събота вечерта като се цедях едвам едвам изцедих 50мл. без малкия да е сукал.От вчера се цедя на час -час и половина но повече от 50-60 мл. не изцеждам.Храня се нормално, пия достатъчно течности плюс чая на ХИП за кърма.Направо незнам.Храня малкия с кърмата и АМ.Снощи се изпокарах с мъжо - не ме разбира човека.Трябва да го кърмя и това е.Това още повече ме деприсирва и само си мисля че ако не мога да кърмя детето си съм лоша майка. Вече и без сълзи и сополи останах  #Crazy
Кърменето почва да ми става неприятно вместо да е най- хубавото нещо.
Извинявам се за поста,но  ми е много трудно - защото дори  и майка ми не ме разбира Cry

# 451
  • София; Дружбето
МОмичета, за кърменето е много важно майката да е спокойна. Всичките тези притеснения гладен ли е, имам ли кърма само вредят. Пък и кърменето въпреки всичко не винаги е най-доброто. Както вече са написали смятам, че ако кърменето не доставя удоволствие на майката и бебето и двмата само се нервят, то по-добре АМ и щастливо семейство
Аз изчистих и се чудя дал ида поспя. По принцип не мога да спя през деня, обач еме цепи тиква, което отдавам на 4-те пъти ставане тази нощ. Пък Габи като се събуди в 7 заспа чак към 12 Crazy Явно ще започва все по-дълго да будува като кака си. Даже два пъти пререва, което си е рекорд за него

# 452
Честит рожден ден на Нена! Жива и здрава да ти е , Миринда!   bouquet
Аз съм се поизнервила зверски - Свилен иска непрекъснато да е на гърда, това ме побърква. Тъкмо го сложа и се обърна и той ревне, не ще биба, не ще кърма от шише.... нямам секунда време за другото дете, което иска внимание и се сърди, и протестира по негов си начин. Трябва да си има някакъв режим, хем бях против него и ЗА кърмене на поискване, но той не спира да иска.
Отгоре на това на Божидар ушите са проблемни, влача го по УНГ, трбва да му се маха 3 сливица, че тече гной от нея...

# 453
  • sofia
Ехо,ния се прибрахме от разходка,хапнахме и нанкаме,та се отбих да ви драсна!Времето навън е разкошно!Дано все така да е!За майките зациклили над дилемата за добрите кърмещи и лошите некърмещи майки,споко бе,момичета!Всяка от нас е различна и не бива да издевателстваме над природата си!Майчинството трябва да е прекрасно изживяване,а не болезнено задължение!АМ съществува!Ура,бих казала!Аз се цедя,кърмя,но нещо млекодобива ми е нисък и си храня Петко и с АМ!Снощи спахме от 1 до 7!Той е спокоен,аз съм спокойна!Целувки!А на Невена желая да е късметлийка и да помага на мама! Peace

# 454
  • Бургас
keri_, миличка, горе главата! Няма да им се даваш!  Peace Бебето ти си го родила и моля-моля с повече самочувствие им отговаряй!

# 455

Някой олио за вана да ползва?
Aз ползвам само олио за баня(не шампоани и сапуни).Ползвам Weleda.Много съм доволна от цялата им козметика. Peace
 ние засега проблеми с кърменето нямаме,слава Богу!Не ме болят зърната,нямам рани и добре си суче.Гледам да съм много спокойна и се надявам все така да я караме.Само като го слагам изпитвам болка за 2-3 секунди,но после ме изпълва блаженство и просто много се наслаждавам на кърменето-голямо ми е удоволствие.
 Съчувствам на майчетата,които не се наспиват и имат по още едно две дечица,сигурно ви е много трудно,но горе главата ,момичета,сигурна съм че скоро ще се справяте отлично и ще ви е по-леко. Hug Hug Hug

# 456
Здравейте и от нас. Нямам никакво време за писане но пък ви чета всеки ден. Не пропускам  Naughty
Много силни колики имаме и ние. Всяка вечер като по часовник започват към 7 и продължават до към 9-10. Незнам защо само тогава. Давах инфлакол, давах Сапсимплекс ,но.......УВИ. Друсане му е майката. #Crazy #Crazy #Crazy
Каня се от 3-4 дни да ви помоля да споделите какво АМ ползвате. Ние имаме още половин кутия Аптамил и една цяла на ХИП . Аз си цедя кърма и давам от шише, но понякога не стига и давам АМ. Казаха ми в Шейново че са ги хранили с ХИП и затова купихме от него ама нещо му се мръщехме преди. Сега като свърши това ще пробваме пак . Трябва да се изяде - няма да го хвърля я - цяла кутия  #Cussing out Споделете вие какво ползвате ???

# 457
Въпросче към кърмещите - как ви е апетита? Аз полудявам, все съм гладна, нали ме изсмуква ламята Свилен  Laughing Направо страх ме лови да не освинея както след първото раждане. Уж се ограничавам и гледам все ябълки да ръпам, но не ми се получава винаги.

# 458
  • Испания и Стара Загора
Здравейте и от нас,
и аз имам голям апетит.Още като си отворя очите и се забивам в хладилника. TiredНо смятам от следващия месец да започвам диета,че така не може да продължавам.А и това кърмене на 2 часа започна да ми омръзва.Днес купих една кутия Апамил,но не смея да го отворя.Ще видим до кога ще издържа. Rolling Eyes

# 459
  • До хладилника, който обичам
Аз този път нямам такъв зверски апетит. С Мая нямах първите дни, но понеже мислех, че трябва да ям, за да има мляко Blush се тъпчех с по 5 порции основно, отделно помежду, апетитът сам си дойде с времето и редовното хранене и на 40-тия ден бях по-тежка, отколкото преди да родя Mr. Green
Сега апетитът ми е почти като преди, само ми остана повишено желание за плод-зеленчук, както по време на бременността.
Но и който яде повече, ако не набляга на тестяно и сладко основно, ако не качва кила, всичко е ок, организмът си знае.

# 460
Здравейте и от мен!

Миринда, да ти е жива и здрава прекрасната кукла, да расте все така умна и красива и да бъде най-добрата кака на света! А на теб миличка ти пожелавам да бъдеш най-гордата и щастлива мама на тези две слънца!  Hug

Сега да разкажа какво стана днес. Отидохме сутринта в детско отделение да вземат венозна кръв на Сами. Е няма такъв ужас, двете сестри се измъчиха, малкия изпадна в истерия, а на мен ми потекоха сълзите. Набодоха го на 4 места, не могат да улучат веничка, а ако улучат - то тя не пуска кръв. След половин час най-накрая капка по капка успяха да съберат необходимото количество.  Confused Резултатите станаха бързо - билирубинът му е 5 пъти над нормата.  Shocked Естествено не му биха ваксината, ще чакаме жълтеницата да мине, а аз сега трябва да спра да кърмя 2-3 дни и ако за тези дни избелее, то ще знаем, че кърмата ми е причината и след това ще мога отново да си го кърмя. Но ако не избелее, ще ни пращат в София при детски гастроентеролог. Хубавата новина е, че поне е наддал добре този месец, почти 1кг и 200 гр.  Grinning Но сега много се притеснявам от следното - аз хубаво ще почна от тази вечер да ме давам АМ, обаче как да запазя кърмата си, като с цедене едва ли ще изцедя толкова, колкото той смуче по принцип. А ако изцеждам по-малко, то неминуемо докато стане време отново да си го кърмя, кърмата ми ще намалее драстично. Просто не знам какво да правя, на колко време да се изцеждам, като той суче през час-два максимум, понякога и половин едва издържа. Дайте съвет, Бу какво ще кажеш? Искам да запазя кърмата си!  Tired

За апетита - и на мен доста ми се увеличи напоследък и то все към сладкото клоня, но аз и по принцип винаги съм хапвала много сладко. Хубавото е, че поне нямам много време за да ям, та колкото и да съм гладна, то не успявам да ям повече от три пъти на ден.

И да споделя за коликите - малкия има средно силни колики и започнах да давам преди всяко кърмене Инфакол. И знаете ли какво - коликите станаха по-силни след едноседмично постоянно даване на капките. И взех, че ги спрях от два дни и дали е случайност или не, но вчера и днес е видимо по-спокоен през деня и дори поспа няколко пъти между храненията, нещо което досега почти не се случваше. Та не съм сигурна дали ще му давам повече, въпреки че се презапазих с още две опаковки.

Последна редакция: пн, 05 окт 2009, 17:25 от kiαrrα

# 461
Бу , така и така си тук да те питам бодежите в гърдите означаваше, че млякото "слиза" ли? Нещо такова ми се мотае по спомен. А и бая ме боцка Simple Smile

Резултатите станаха бързо - билирубинът му е 5 пъти над нормата.  Shocked.........
Така беше и с племенницата ми. 3 дни се цеди сестра ми и изваряваше кръмата на водна баня, по съвет на гастроентеролози и се оправиха нещата. Кураж, Киара  Hug

# 462
Киара, много неприятно Confused Ти имаш опит и сигурно си чела за разните жълтеници, вкл. тази от кърмата... Дали вариантът на Атракция не е подходящ и за вас? А принципно цедене толкова често, колкото бебето би сукало (или почти толкова), за да се запази кърмата. И да намалее леко (все пак стимулацията е различна, не всеки може с лекота да цеди), после ще се възстанови. А наддаването е чудно Simple Smile

Атракция, ако е боцкане тип 'мравучкане', по всяка вероятност е точно това Grinning

# 463
Някой олио за вана да ползва?
Aз ползвам само олио за баня(не шампоани и сапуни).Ползвам Weleda.Много съм доволна от цялата им козметика. Peace

Поясни, моля те? Аз не знам точно как се ползва. Взех от новата серия на Бюбхен Babys First шампоан и олио, слагам и двете във водата.

# 464
Атракция, Бу, ами едната педиатърка ми каза да давам тези дни АМ (може защото е по-лесно), а другата - да преварявам кърмата на водна баня, както Атракция е споменала. Да, изчетох всичко възможно за кърмаческата жълтеница и уж се успокоих, че нещата ще се оправят, но наистина ме притеснява цеденето, тъй като аз сега не се цедя и не съм много опитна в това начинание. Дано успея да изцеждам достатъчно. А относно преваряването на кърмата - незнам доколко бих се справила и с това, та нали малкия яде и през нощта на такива малки интервали, това означава цялата нощ да премине в цедене - преваряване - хранене... А както не съм спала от незнам кога, това сигурно ще ме довърши.  Tired Но мога поне през деня да го правя, а през нощта да давам АМ, така дали става?

Относно козметиката, аз ползвам само шампоана от глава до пети на Бюбхен, не съм ползвала олио за баня, но предполагам, че се ползва вместо шампоана.

Общи условия

Активация на акаунт