Насилие в училище

• 8 781
  • 123
  •   1
Отговори
# 105
Да, точно и аз го гледах по бТВ.
Дано се раздвижат нещата и се установи училището и кои са децата.

Браво на БГмама !!! Hug

# 106
Ех! Кажете - коментара към клипа какъв беше?

# 107
Сега чак осъзнах, че коментар почти нямаше. Sad

Имаше пряка връзка с Миролюба Бенатова от Варна във връзка с поредната жертва на насилие.
В един момент екрана беше разделен на две и от едната страна излъчваха "нашият" клип., а от другата Миролюба. Тя само спомена, че в момента се излъчва клип с поредното насилие.
Това беше.

# 108

Не успях да гледам новините в 19ч., гледах тези в 22.00ч.
Много се ядосах на Би Ти ви  #2gunfire  
Клипът им беше изпратен още в деня, когато тази тема беше създадена. Не сметнаха за нужно да го излъчат заради идеята, поради която им беше изпратен. Не им се е видяло достатъчно сензационно можe би...Вместо това изчакаха да стане поредният ужасяващ случай на насилие, завършил фатално, за да могат удобно да дозапълнят репортажа си. Много са актуални! Гади ми се от тях!

Последна редакция: вт, 06 окт 2009, 22:49 от Делфин

# 109
Тук може да гледате емисията на новините. Предоставихме им видеоматериал, за да си запълнят картината, докато коментират темата. Никаква полза.
Уви.
Единствено може би трябва да се натиска МВР - това си е тяхна работа.

Клипът им беше изпратен още в деня, когато тази тема беше създадена. Не сметнаха за нужно да го излъчат заради идеята, поради която им беше изпратен. Не им се е видяло достатъчно сензационно можe би...Вместо това изчакаха да стане поредният ужасяващ случай на насилие, завършил фатално, за да могат удобно да дозапълнят репортажа си. Много са актуални! Гади ми се от тях!

Именно  Sick

# 110
  • Абсурдистан
бТВ отдавна действат така.
Аз не разчитам на тях.

Поредния случай на подигравка, не подигравка е малко, те показаха колко не им пука от ставащото и търсят само някаква евтина сензация. Естествено пак Миролюба Бенатова със слъзливия си префърцунен глас....... Sick

# 111

Моето мнение, едно към едно.  Бях сигурна, че така са направили, когато разбрах, че са го давали, затова не избързах да кажа Браво. Открай време съм казала, че най-големите боклук телевизии са Бтв и Нова.  Sick

# 112
За БТВ - по-режисирани новини няма  Sad
Изобщо куха медия.

# 113
  • Варна
 Момичета от вчера ми е свито сърцето , предполагам сте чули за побоят на 15 г. момче от Варна който завърши със смърт.Само като го казвам настръхвам и ме обзема страх . Моят син е на 14 първа година в гимназията , той е по кротко дете не влиза в конфликти но много много ме е страх че по агресивните деца могат да го въвлекат в такава ситуация (побой) в която те искат да си изпробват силата извън тренировъчната зала. Според мен трябва да се обърне внимание в тези клубове за бойни изкуства , на треньорите че това което учат децата не бива да е насочено към техни съученици и приятели , едно е да се биеш с човек който също тренира и знае как да се защити и да се предпази от ударите . Нека уменията и наученото в спортните зали да се доказва само в тях .

# 114
Аз съм на мнение, че училището може се справи до голяма степен с проблема. Ние в къщи можем да си говорим колкото си искаме, но не всички родители ще го направят, повечето няма да се занимават изобщо.  Трябва да се организират лекции в училищата и те да не бъдат спорадични,  а редовни и целенасочени.  Колкото и да са безинтересни на  "печените", все нещо ще им влезе в главите.  Много е важно и качеството на лекторите, разбира се. Трябват наистина сериозни усилия в тази посока, че накъдето отиваме..
Сега се сещам  за едно филмче, което много ме впечатли преди няколко месеца, горещо го препоръчвам: Ben X.
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=174282&hit=1
Този филм трябва да влезе в училищата.

Цитат
Бен е различен от останалите си връстници. Затворен в свой собствен свят, в който играе любимата си онлайн игра "Арчлорд", той се стреми да се отдели от реалността. Всекидневието му в училище е истински ад, заради непрестанните закачки на съчениците му. На фона на трудното си ежедневие, Бен измисля план, но се появява момичето, от онлайн забавлението, за да се промени живота му коренно...

Последна редакция: ср, 07 окт 2009, 10:36 от минзухар

# 115
  • Пловдив
ИЗВОДЪТ, който аз си правя от всичко до тук е, че никой не е в състояние да защити децата ми  Tired
Освен да обръщаме повече внимание на децата си, да ги учим да са открити и да споделят проблемите, ако може и да се отбраняват, защото явно се налага, незнам как можем да им помогнем да не стават жертва на насилие!
Дъщеря ми е отракана и съм сигурна, че не би позволила никакви подигравки с нея, но малкия е малко смотан и макар още да ходи на  градина, сериозно се замислям какво ни чака в училище с тази свободия  Confused

# 116
...  Бях сигурна, че така са направили, когато разбрах, че са го давали, затова не избързах да кажа Браво....

Да, и аз после осъзнах, че съм избързала с поздравите.Но все пак е нещо. Peace

Миролюба нямаше как да коментира клипа, защото през това време говореше за насилието, довело до фатален край във Варна.
Късните новини не гледах.
Все пак имаме напредък.
Някой журналист дали ще си направи труда да издири училището.
Кои правят добри журналистичеки разследвания?

# 117
С голямо удоволствие ви съобщавам, че получих отговор от ДАЗД. Той гласи:

Уважаема г-жо..
В отговор на Ваше писмо с входящ № ....... Ви информирам, че сигналът е предоставен на вниманието на дирекция „Противодействие на организираната и тежка престъпност” към главна дирекция „Криминална полиция” на Министерството на вътрешните работи за предприемане на мерки по компетентност.

Това звучи сериозно. Нещата ще се задвижат.

Публично благодаря на зам. председателя на ДАЗД.

# 118
Тъй като се получиха две теми, мога ли да помоля мод да ги обедини?

Ето другата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=432236.new#new

# 119
  • някъде другаде
Поредната ужасна трагедия. Замислям се за бъдещето. Какви хора ще излязат от тези зли деца? Какво може да направи Обществото/в това число най-вече аз/ за да променим това? Всеки ден обяснявам на голямата си дъщеря /13 годишна/ да не обръща внимание на злите обиди на деца, да ги подминава, да не обижда и тя другарчетата си.
Надявам се да възпитам добре децата си.

Общи условия

Активация на акаунт