Бродирана красота - Гоблени 65

• 91 216
  • 714
  •   1
Отговори
# 375
Много готини мишлета  Heart Eyes новогодишни миниатюрки - тук първото на страничката - дето картинката е с два червени ботуша
http://www.mydimensions.ru/NG.html
веднага бих почнала някое мишле - много са сладурски  Grinning , но трябва да бързам със сватбеното гобленче - за 8-ми ноември трябва да е и рамкирано готово...

# 376
sissak -ei namerih si log-a za toq sait Simple Smile)))))))))

Hug Добре дошла, слънце.

Останах малко замислена,докато се сетя  Grinning

# 377
За утре, ако има желаещи ще ви покажа и други мъничета  Laughing Rolling Eyes Blush

Има желаещи  Wink

# 378
Днес е Св. Петка - Българска - от днес до 26 октомври , когато е Димитровден не се шие.

Българската православна църква почита днес църковния празник на Преподобната Петка-Параскева Търновска, известен сред народа като Петковден.
Преподобната Петка, наречена още Българска, е родена в град Епиват на Мраморно море през 11-ти век, съобщава БТА. Води благочестив живот, а след кончината й нейните мощи, които притежават целителна сила, се превръщат в символ на борбата за съхраняване на християнската култура от ислямската асимилация.
Цар Иван Асен Втори ги пренася в Търново, където се пазят до превземането му. След дълги странствания мощите намират покой в румънския град Яш, където са и досега.
Празникът в чест на Света Петка - Петковден, се смята за завършек на лятото и есента, а с това и на активния стопански цикъл.
На този ден обикновено става заплождането на домашните животни, известно още като овча сватба или мърлене. В християнската митология Света Петка се почита като покровителка на жените и техните домашни дейности - предене, тъкане, кроене, шиене. В района на Тракия около Петковден са известни специални жертвоприношения на черни кокошки, наричани Кокоша черква, Господева черква, Божи дух и др.
Народът отбелязва Петковден като начало на зимните празници. По традиция се правят оброчни курбани, сборове и служби за здраве и плодородие.
Правят се питки, намазани с мед и наречени на светицата. След литургията най-възрастната жена коли петел или кокошка, от които се вари курбан, като това става на високо място или край извор с целебна вода, посочен от светицата.
Свещеникът освещава курбана и започва женският празник.
От Петковден до Димитровден (26 Октомври) се забраняват домашната работа с вълна, кроенето, шиенето. Вярва се, че ако човек носи дрехи, скроени през този период, ще се разболее, а след смъртта си ще се превърне във вампир. В някои краища образът на Св. Петка е представен като змия за онези жени, които не спазват забраните за работа.
Именници са Петка, Параскева, Парашкева, Петко, Петкана, Пенка, Паро, Парун.

# 379
  • София
Ха ха - изобщо не мисля да спазвам подобни остарели поверия  Mr. Green Имам срок в който искам да свърша започнатото, а особено ако спазвам нещо такова - изобщо няма да спазя срока. И най-важното това не е работа, а ХОБИ  Peace А и гоблените, няма ги кроя на дрехи и да се обличат  hahaha

Беллааааааа - искам кафенце  Blush Blush Blush

Давам малко инфо за панами. Понеже за мен е ново  Embarassed Всеки ден минавам покрай Шехеразада, а досега не занех че имат и панами - сложили ги в една ниша, дето винаги съм си мислела, че там не е за клиенти, а че там влизат само продавачките  hahaha
Та има бг-панама - 22-ри каунт - разграфена, екрю, бяла. (6-7 лв метъра)
Немска - пак тип хардангер - по-ситна от българската (убеждаваха ме че е 18-ти каунт, ама според мен е 27-28 - ама не стигнахме до консенсус, просто спрях да споря  hahaha ) - от тази имаше светло-розова, тъмно-зелена, светла сиво-синя, бяла и екрю май имаше пак.
Имаше черна аида - 18-ти каунт.
И бяла аида -16 ти каунт - българско производство на изкушителната цена от 7.50 лв\м
Това май за сега - мен мноого ми е студено и ще се чудя как да се топля на работа  ooooh!

# 380
аааааааааа пак много красоти !
aynur  кога успяваш бе мила? много си бърза !!! големи сладури са !
reynalda  циганката грее !
anna stefanova  тигъра  е страхотен!
а аз отивам да се скрия  newsm43

и какво сега- да шием или не ?

# 381
  • Габрово
Ето кафенце  Grinning

А за шиенето - ще започна да спазвам тези традиции, когато започна да постя, когато трябва да се пости  Laughing

# 382
  • Плевен
Добро утро - LaughingМалко ми е студеничко ,но съм щастлива newsm44 -свърших си гобленчето най -после ,изпрано и по-късно ще снимам и показвам! Blush А сега кафенце със схемичка  Mr. Green

последното го имам в РМ  Confused  И един снежко -може и за картичка или както е в случая - иглениче  Thinking Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

По-късно и други ще има ,но сега ще домакинствам Whistling

Благодаря на всички които се отзоваха на молбата ми за панамата   bouquet  bouquet  bouquetще се обадя на лични  Grinning

# 383
  • София
Давам малко инфо за панами. Понеже за мен е ново  Embarassed Всеки ден минавам покрай Шехеразада, а досега не занех че имат и панами - сложили ги в една ниша, дето винаги съм си мислела, че там не е за клиенти, а че там влизат само продавачките  hahaha
Та има бг-панама - 22-ри каунт - разграфена, екрю, бяла. (6-7 лв метъра)
Немска - пак тип хардангер - по-ситна от българската (убеждаваха ме че е 18-ти каунт, ама според мен е 27-28 - ама не стигнахме до консенсус, просто спрях да споря  hahaha ) - от тази имаше светло-розова, тъмно-зелена, светла сиво-синя, бяла и екрю май имаше пак.
Имаше черна аида - 18-ти каунт.
И бяла аида -16 ти каунт - българско производство на изкушителната цена от 7.50 лв\м
Това май за сега - мен мноого ми е студено и ще се чудя как да се топля на работа  ooooh!

Иваничка, къде се намира това място, гледам че си от София -  да отскоча и аз да напазарувам...

# 384
Сега довърших това и това! Peace От схемите на Сисак!  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 11:13 от Здравка79

# 385
Добро утро момичета  Hug
веси 78, не съм бърза, хич даже  Laughing Шия предимно вечер пред телевизора. Нямам време през деня, че ставам и аз ученичка със синчето си  Mr. Green
missing, пепен, мерси за кафенцата  Hug
Пепен, ще чакам да покажеш завършения гоблен. Ще се радвам да го видя  Laughing
Хайде да покажа процес от сегашния ми гоблен

# 386
Здравче,  Hug Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Айде спирам с гушките и цунките,че взе да ми намирисва на ляв завой.

# 387
  • София
веси 78 - аз за мен си казах, мисля, че това си е лично решение. Ако спазваш такива неща - ще ги знаеш. Аз лично не спазвам, не се и интересувам. Ако Ara_bella,  не беше писала нямаше и да знам. Но и това че знам, никакво внимание не оказва  Peace
missing - не забравяй, че пълния пост е въздържание не само от храна, но и от плътски удоволствия  Mr. Green
Пепен, часовник е по схемата на Еспресото. Тея чашки нали са серия от 3 - Кафе, еспресо и капучино. Или ги дай всичките, ако ги нямаш кажи да ги кача  Peace
Борито - виж тук - втория по ред за София
Здравче - браво!!! Не се и съмнявам, че ще подготвиш добра колекция за базара  Peace
Aynur, аз намирам кусури - що си го започнала на разграфена - така ще трябва да шиеш и фон - аз съм мързелива и гледам да си го спестя  Joy
И един доооста позабавен отговор - Донси - беше ме питала за свещите - да аз съм ги правила, а голяма част сме ги и изгорили вече Simple Smile
всичко в албумите ни е мое производство (гоблени, свещи, дете hahaha) или пък придобивки (покупки, мъж Mr. Green)
Не съм снимала скоро, ама може да го направя тия дни...

И какво стана със срещата - някой идва ли му се някоя обедна почивка към Мола  Flutter

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 12:02 от Ivanichka

# 388
Иваничка, подарък ми е, така беше комплектован гоблена. Ще шия и фон, знам аз, не ми пречи  Wink

# 389
Всеки решава за себе си, Иваничка мила.

Общи условия

Активация на акаунт