"Плетачката и философския обръч"-48

• 48 456
  • 730
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Момичета, може ли една консултация? Жилетката на дребната дето я блета я направих с жартиерни биета, обаче не направих верижен край. Дали ще стане по-красиво, ако я обточа с рачешката стъпка, или пъпките както ги кръсти Додо?

И благодаря на всички, които ме изчетоха.

Последна редакция: ср, 07 окт 2009, 23:28 от Мацата

# 346
Благодаря за съчувствието момичета. Не е болка за умирачка, както казва баба ми, ама е неприятно.
Куин, точно от Алабин днес поръчах на майка ми да ми купи Кашмира. Ще видя довечера какво ще ми донесе.

Анелина, благодаря. Не ми е съвсем ясно, ама като я започна сигурно ще ми изникнат въпросите и ще те търся на лични. Аз не мога съвсем да си го представя, ама да попитам - има ли шев някъде по качулката?

Не!Никъде не се шие!

# 347
И как разбираш върху колко бримки ще стане мотив... иии... какаво опъване ииии... ?

На Ализето съм забелязала,че на етикета пише при колко бримки и при кой номер куки се получава даден мотив,като мотива е показан на малка снимчица. Принципно всичко става с проби,защото програмираните прежди обичайно имат свойсството да изкарват различни мотиви при различен брой бримки и дебелина. Леля ми преди години ми плете една блуза от прогр. прежда розово-цикламено-черно, като исках така да ми го нагласи,че на предницата от черните участъци да се получи Х (хикс). Нагласихме го с много зор и с късане на конеца на няколко места,за да "изместим" фабрично зададеното редуване на цветовете.

# 348
Да, абсолютно се права, Амели. На мен ми се е случвало даже чилетата да са програмирани по различен начин. Ето тук един елек, който се получи много различен от жилетката, която плетох първа. Нея ще снимам друг път, когато я изровя.  Simple Smile

# 349
http://anamari.snimka.bg/      сега добре ли е?някой отвори ли го?

Последна редакция: ср, 07 окт 2009, 17:47 от ana-mari

# 350
Дам, гледкам бонбонестите ти плетки. Браво!!!   bouquet

Кажувай за тази красотна мотива, моля.  Embarassed Това е пелена, нали?

# 351

Да не се повтарям, но БЛАГОДАРЯ   bouquet
Фиф, Steisi - разкажете сега за тези поли. Колко прежда отиде, да се ориентирам горе-долу за моята дали ще ми стигне 1 кг. На какви игли ги плетохте? Един шев ли има или два странични?
Фиф - и твоята ли е толкова дълга? Мислех, че е под коляното.
Анелина, Сбъдваща мечти -   Hands Clap   Grinning

# 352
За моята отидоха 3 чилета Кари/Лори по 100 гр. И по-малко от 100 гр. Класик (памук+вискоза). Плетох на обръч 5, няма нито един шев, плетена е в кръг. Твоят килограм сигурно ще ти стигне за 3 поли, каквато си слабичка.  Grinning

# 353
И на две игли ли се плете в кръг  newsm78??? Не се ли получава спирала , а ако реша да вкарам някаква шарка, ще има разминаване или греша?
 Моята пола мисля да я плета на най-тънките си игли, та затова си мисля, че ми трябва повече прежда.  Знам ли.........

Последна редакция: ср, 07 окт 2009, 21:11 от zoo

# 354
да пелена е,трябваше да я разпъна ама на масичката не се събра...следващият път ще я снимам цяла

# 355
  • Бургас
Мацата моето мнение е,че с пъпките ще стане супер.
ana-mari много красиви неща си изплела за бебчо.
Чакам за обещания модел.
Пелената е прекрасна.Браво!!!

# 356
И на две игли ли се плете в кръг  newsm78??? Не се ли получава спирала , а ако реша да вкарам някаква шарка, ще има разминаване или греша?
 Моята пола мисля да я плета на най-тънките си игли, та затова си мисля, че ми трябва повече прежда.  Знам ли.........
Зунче, щом е обръч, да. Плете се така, защото двете игли са свързани с тънка силиконка и фактически плетивото не се изнизва, а си го плетеш и свързваш бримките.
Страшна е полата, Стейси. Браво!

# 357
Зунче, щом е обръч, да. Плете се така, защото двете игли са свързани с тънка силиконка и фактически плетивото не се изнизва, а си го плетеш и свързваш бримките.
Страшна е полата, Стейси. Браво!

Добре де  Laughing, ама тогава изцяло може да се плете само еднотипна плетка и то се плете само от лицевата страна.  Предполагам, че Стейси е плела отделни парчетата - различните цветове, а дупките са на една кука или не  newsm12

# 358
Е, чак еднотипна не. Ти си плетеш, каквато искаш. Да, плете се или от лицева, или от опакова страна. Ама Стейси да си каже пък за полата.

# 359
  • Пловдив
Стейси и Фиф, полите ви ме грабнаха ! Фиф, ще се радвам да видя видя и твоята как стои облечена.Да знаете ,че си копнах снимките ви и обяснението .

Току- що довърших две плетива , които си чакаха биета от миналата зима.Имам още едно болерце да доизкусуря и смятам да "ремонтирам " малко жилетката на Лонгория.Чак след това ще купувам нова прежда и ще започвам нещо ново.

Момичета имам един въпрос към тези ,които плетат по поръчка .Една позната хареса много един мой потник и иска да изплета същия на внучката и . Каза ,че ще ми плати за труда , но аз дори си нямам представа колко парички да и поискам , така че моля ви кажете ми горе-долу колко е нормално да струва изплитането на един потник? Ако искате можете да ми пишете на лични.

Общи условия

Активация на акаунт