"Плетачката и философския обръч"-48

• 48 461
  • 730
  •   1
Отговори
# 360
  • Севлиево
Точно днес се шашнахме с тия надценки. Идва една женица и гледа Розата на Казанлък /тиретата/, заявява, че е много евтина при нас. Аз много се зачудих и си проверих съответно надценките, ми не съм се прекарала а разликата е в порядъка на 1 лев  Shocked от тази на конкуренцията. Аз и преди може да съм ви споменавала, но не купувах прежда от севлиевския магазин. Иначе габровска прежда още не съм купувала, но и това ще стане само да имам време да се добера до Габрово  Sad
Полите са страхотни  Hug
Тая пелена е много ефектна и другите бебешки неща много ми харесват   bouquet

# 361
Стейси и Фиф направо ме шашнахте с тия поли , страхотни са!  bouquet
За всички останали поздравления също за прекрасните неща, ама много бързо плетете всички, кога успявате и да плетете и да пишете и да четете и за семейства да се грижите, а предполагам повечето и работят!? newsm20БРАВООООООООО, възхищавам ви се  bouquet!

Мен направо ме е срам, като ви гледам как бързо действате и какви от хубави по хубави неща показвате!

# 362
Анелина, страхотна жилетка, страхотна чанта, браво, останаха ми очите! Искам да ти благодаря също така за плетката на болерцето, на мен ми се върти в главата дълго палто със същата плетка, даже го започнах преди седмица - две от Джинс - сив, ще видим какво ще излезе, много бавно напредвам, нямам време - преводи, работа, пътувания .... ooooh! Сега си търся и чанта, обикалям магазини, ама все не е това, искам черна чанта тип торба, обемна , с две дръжки и без никакви " изгъзици" тип надписи, катарами и прочие... Май накрая ще трябва да си я оплета!
Стейси, страшна пола! Сега , ако излезете двете с Фиф с полите, направо не знам... Толкова са красиви! #Crazy Heart Eyes
Сбъдваща Мечти, шалчето е номер едно ! С тези есенни багри, красота!   bouquet А немската прежда също е страхотна, жалко , че тук няма такава, макар че като знам какъв избор се предлага, все ще има нещо подобно...аз да завърша първо започнатите проекти  Embarassed....
Ако съм пропуснала някой, моля да ме извините!  bowuu Хиляди неща са ми на главата!
Офф топик : big pufana , ще се видим със сигурност, а дали ще се познаем?  Mr. Green

# 363
По повод на чантата,която си търсиш..както се казва,: "Ако не събира 2 кила картофи и 2 кила домати,не е чанта...",и аз си взех една голяма ,торба..уж ги мразех,ама се оказа много удобна,само отварям ципа,и всичко лъсва на седалката до мен,ровиш си на воля...
Сбъдваща мечти,шала е много хубав.и е  от "моята гама",браво!
Кабзи,уших и полата..ама е шита,да не си останала с впечатление,че съм плела и пола..нямах време за плетена пола...ето как стана,но не се вижда добре,ефекта на полата е,че около точиците има сребърен брокат,и си пасва със сребърните нишки в самото бяло блузе,но и това не се вижда,че има такива,ще ги снимам,пак..ама по натам,сега 2 дни почивка,и следващото почвам, детски неща ще са..
http://pinkito.snimka.bg/hobby/pletki.291776.15294183

# 364
Много благодаря за похвалите на всички ви - зу, big pufana, tane, doci, uspe, Желязна ръка! Той оригиналът си е красив. Отаналото е изработка.  Hug
Зу, спирала се получава фактически, но разликта е само една бримка във височина, така че не си личи. Плела съм я само от лицевата страна, защото тези бримки са ми по-лесни. А Фиф я плете само от опаковата. Правила съм всичко по описанието, която тя пусна. Дупчестият мотив е от два опакови реда, един ред свивка-наметка и пак два опакови реда. После следва новият цвят. Всъщност най-сложно беше как да изберем цветовете. Досега не бях виждала да се съчетавам два меланжа и две едноцветни прежди.  Хем трябва смелост, хем баланс, защото лесно може да се получи безвкусица. По скайп обсъдихме, че моделиерката е била много смела като е съчетала червено и розово и че това на нас никога няма да ни хрумне.
Pinkito, как направи къдричките на кафявата блуза с мъниста? Прищипнати и зашити ли са? И аз обикновено нося торби или раници като теб.

# 365
Добро кафенце, момичета. Ама Вие тоЛти не ядете ли?

Това е чантата, вече с копче, а това бъдещата чанта с шлаух.

И ... Fendi представят!

Много сме фьешън, момичета. После ще постна и други снимчици на чантета.  Heart Eyes

# 366
 Момичета, откъде купувате тези форми- кръглата и квадратната??? Много се запалих, гледах, зяпах, ама не видях в темата откъде мога да се снабдя с такава...Онлайн-магазин или?...

Последна редакция: чт, 08 окт 2009, 08:00 от olimpiia

# 367
Олимпия и аз ще си купувам такива оттук - квадратна и кръгла. Искаш комбинираме?  Embarassed

# 368
Искам!!! Благодаря ти! Hug

# 369
  • в баира
Кои са? И как разбираш върху колко бримки ще стане мотив... иии... какаво опъване ииии... ?
Нищо не пресмятам и хич не го мисля мотива как ще се ошари. Връзвам си преждата и почвам.

zoo: Какъв 1 кг, бе жена? Както Стейси ти е писала, 3 поли ще направиш, а за слабички като тебе може и 4 да ти излезнат. Да, моята е точно под коляното и на мен ми излезе около 300 гр. Плетох я в кръг от опаковата страна, като в началото на реда държа маркер. Така като се завършва реда не става спирала, а идва равномерно. Имам шев само горе на плетения двоен ластик, но това е за да промуша широк ластик.

Да добавя един линк към турски овлайн магазин за прежди - http://iceyarns.com/ . От вчера ми изтекоха очите там и сериозно обмислям поръчка да правя.

# 370
Фиф, ако речеш да правиш поръчка и ти трябва другарче, свиркай. Харесах няколко неща. Не видях обаче да пише за доставка до БГ.

Търся чорапени игли, ама като едновремешните. Метални, от едната страна заострени, от другата като една кука. Някой сеща ли се какво търся? Намират ли се още някъде по дрогериите? Или изобщо някъде?

Аз се замислих как бих изплела за себе си такава пола, каквато показаха Фиф и Стейси. Определено я виждам в тъмночервената гама, като оригинала, от тънка лятна прежда, плетена рехаво за да е ефирна, не стегнато, с подплата. Например тази прежда ми се вижда подходяща, макар че не мога да преценя от снимките колко е лъскава, не обичам прекалено бляскавите ефекти в облеклото. Но пък има подходящо съчетание на цветове. http://www.hobiyarn.com/prejdi%20prolet%20lqto/bright.html
Или тази прежда http://www.stenliyarn.com/index.php?page=shop.product_details&am … mart&Itemid=8 , макар че цветовото разнообразие е по-малко. От нея си плета лятна жилетка (в момента замразена, че други неща са приоритет), пада много нежно и е приятно за носене.
А, забравих да пиша - за грамажа на полата според описанието си трябват общо 900 грама прежда (от различните цветове по 250,250,300,100 гр.)  И аз като Зоо не го виждам с по-малко от кило прежда. Поне за мойто дупе толкова де. Зоо е слабичка, за нея може и 300 да стигнат Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 окт 2009, 10:19 от Анонимен

# 371
Ето две предложения от Emilio Pucci пуловер 1 и пуловер 2 за есен-зима 2010.

И обещаните чанти с кафенцето сутринта.  Hug

# 372
  • в баира
Сбъдваща мечти : Доставят worldwide. Това са същите прежди, които преди година обсъждахме и имаме в библиотеката линк - http://www.yarn-paradise.com/. Тъкмо гледам, че всеки вторник имат промоция - пакет за 2.03 евро. А в момента дори имат големи намаления - около 113 страници прежди са на половина.

Загледах се в брояча на турския сайт, от 2 (BG) станаха 5(BG)....

Последна редакция: чт, 08 окт 2009, 10:26 от Фифундрела

# 373
Момичета, напълнихте ми очите!
Прекрасна етралактна шапка, прекрасно шалче...чак и на мен ми стана несбъдната мечта Wink, хубави поли(макарче аз не се виждам в плетена пола...)
Поздрави!

Забравих...Доцка, успешен бизнес! Толкова пари да спечелите, че да се чудите какво да ги правите Wink

# 374
Много материал за прочитане се събрал..... Shocked

Фиф  супер е полата!Чакам ревюто!Ти нали беше плела пола на 1 кука, колко прежда ти отиде?

Марчелита много добре ти се е получила шапката, не съм се осмелила да го пробвам ентрелака - вижда ми се сложно.

Анелина поздравления за чантата и жилетката!

Сбъдваща мечти  много хубави цветове на шалчето!

Pinkito много добра комбинация се е получило - пуловера и полата!

Отивам да гледам турските сайтове...

Общи условия

Активация на акаунт