"Плетачката и философския обръч"-48

• 48 490
  • 730
  •   1
Отговори
# 390
Дам, Вени. Благодаря ти пак.    bouquet Мисля, че с теб и Анилинчето ще спретна черно тънко пончо с дупки.  Heart Eyes

# 391
Много материал за прочитане се събрал..... Shocked
Фиф  супер е полата!Чакам ревюто!Ти нали беше плела пола на 1 кука, колко прежда ти отиде?

Плела съм две, тази и тази, като и за двете ми отиде около 500 гр.

Останаха ме очите по двата модела ! Може ли да споделиш схемата, може и на лични. Благодаря предврително!!

# 392
Невероятни плетива видях!
А последно изплетените поли на Стейси и на Фиф определено много ми харесаха. Запазила съм си ги и ще се пробвам скоро.
Искам да питам:  Фиф, като се плете в кръг и имаш маркер как "вдигаш нивото" за новия ред? Идиотски въпрос... не знам дали разбра. Като се плете на една кука се правят синджирчета за следващ ред, а като се плете на две куки в кръг как се прави?

# 393
  • в баира
vania_p: Благодаря ти!
Черната е с мотиви сбирщайн - харесвах си ги в процеса на плетене. Предварително не знаех какво ще плета. Всичко от осинката съм взимала.
А втората е по модел на Victoria's Secret, пак от рускините е идеята - http://club.osinka.ru//topic-42260?p=1389469&highlight=#1389469

Lily: Като стигнеш маркера, просто го преместваш на дясната игла и продължаваш със следващите. Няма такова видимо повдигане, но все пак плетката си расте. Въртиш се в кръг, това е.

# 394
http://www.coatsbulgaria.bg/Crafts/Needlecrafts/Features/childcontest.htm
Конкурс за детски плетива - може освен гоблени да участват и плетива - играчка или картинка, нещо забавно. Можете да попитате децата си дали искат да участват в конкурса - хем ще ги зарибите да се научат да плетат  Peace

# 395
  • Варна
Така че май желаещите за тях ще трябва да си дадат скайпа...  Thinking

Абе то и аз така мисля,че е по-добре.
Ще ти го дам на лични.

Моята блуза с широк ръкав по идея на тази

Благодаря,че сподели плетката,тамън щях да питам...........
И моделът на блузката,и самата плетка са лесни за изпълнение,ама са страшно ефектни!!!!!!!!Твоят вариант е много по-инересен.Като си купя подходяща прежда ще те копирам да знаеш!!!!!! newsm78Даже имам 1 ширик колан дето ще стои супер.
Само да питам(понеже съм Мара подробната) колко г прежда ти отиде и с кой номер куки го плете(май е 3-ка или 4-ка)???

Последна редакция: чт, 08 окт 2009, 16:19 от mar4elita

# 396
# 397
Бонзай, 6 лв. чиле от Алабин. Не си я намирай оттам. Мноого скъпо е там.  Twisted Evil

# 398
  • най-шареното място
Здравейте!
Захладнява полечка и ще прескачам към чудните ви темички по-често.

# 399
  • София
Кои са? И как разбираш върху колко бримки ще стане мотив... иии... какаво опъване ииии... ?
Нищо не пресмятам и хич не го мисля мотива как ще се ошари. Връзвам си преждата и почвам.

zoo: Какъв 1 кг, бе жена? Както Стейси ти е писала, 3 поли ще направиш, а за слабички като тебе може и 4 да ти излезнат. Да, моята е точно под коляното и на мен ми излезе около 300 гр. Плетох я в кръг от опаковата страна, като в началото на реда държа маркер. Така като се завършва реда не става спирала, а идва равномерно. Имам шев само горе на плетения двоен ластик, но това е за да промуша широк ластик.

Да добавя един линк към турски овлайн магазин за прежди - http://iceyarns.com/ . От вчера ми изтекоха очите там и сериозно обмислям поръчка да правя.

Добре де, каква е тая прежда, дето така ефектно й седи меланжа... и защо при мен никога, ама никога не се е случвало нещо толкова красиво? Само аз ли съм меланжиран карък, що ли...

Сените изглеждат много добре, а преждите...
Как ли се поръчва?
Сигурно с кредитна карта... Sad

# 400
  • в баира
Добре де, каква е тая прежда, дето така ефектно й седи меланжа... и защо при мен никога, ама никога не се е случвало нещо толкова красиво? Само аз ли съм меланжиран карък, що ли...

Сените изглеждат много добре, а преждите...
Как ли се поръчва?
Сигурно с кредитна карта... Sad
Ето я преждата.

Да, с кредитна или дебитна, стига да са Виза и Мастъркард. Може и чрез Пейпал.

# 401
  • София
Фиф, ако речеш да правиш поръчка и ти трябва другарче, свиркай. Харесах няколко неща. Не видях обаче да пише за доставка до БГ.

Търся чорапени игли, ама като едновремешните. Метални, от едната страна заострени, от другата като една кука. Някой сеща ли се какво търся? Намират ли се още някъде по дрогериите? Или изобщо някъде?

И аз!..

Хм, срещала съм някъде такива чорапени игли... даже някъде се опитвах да обясня, че това не е двуостра игла - но къде ли да беше... май в една дрогерийка в Младост... и някъде из онлайн- сайтовете съм ги срещала, но къде - не съм сигурна...

# 402
Привет!
И аз съм за идеята на ki ki! thumbsup
Queen of wind    и  venividivince   bouquet много красиви неща сте показали!

# 403
Страхотни красоти, нямам думи, много труд ми се виждат тези поли на Стейси и Фиф и сигурно доста натежават по някое време, след като се плете цялото в кръг, но си е струвало усилията. Peace На мен първата пола на Фиф, черната на една кука, ми е много любима. Много въображение и търпение е вложено в нея.
venividivince, много красоти си изплела, блузката с широкия ръкав е много интересна.
Желязна ръка, и аз мисля да те притесня на лични. Тук наскоро беше пуснат линк с едни списания, бяха много интересни, но като си дръпнах две, имах само неразбираеми знаци, явно обърках нещо Rolling Eyes
Тук вПловдив ги имаше тези чорапени  игли, поне преди 3-4 години. Аз имам, но са ми безумно неудобни, постоянно ги закачам тези кукички и като са метални много лесно се изхлузват.

Последна редакция: чт, 08 окт 2009, 17:15 от Драги ми господине

# 404
  • София
http://prikachi.com/users/svetlaang/59G.jpg Тая чанта много ме изкефи.Ако някой може да ми каже как се плете-благодаря предварително.

Изпуснати наметки?.. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт