"Плетачката и философския обръч"-48

• 48 447
  • 730
  •   1
Отговори
# 330
Благородно Ви завиждам за изплетените красиви чанти и поли,но поименно няма да ви изреждам че ще пропусна някоя,със здраве да се фръцкате с тях   bouquet  bouquet  bouquet
признавам ви за майсторки.
а как ви стига времето да плетете и показвате толкова често красиви неща  newsm78

# 331
Признавам. Ето я и нея:
http://media.snimka.bg/4514/015283552.jpg

От мен е само изработката. Истинската откривателка, инициаторка и вдъхновителка е Фиф.   bouquet

# 332
Анелинче, много бонбонеста чанта. Браво! И аз съм на тая тема. А сега малко въпросчета - С хастар ли е? Как заши ципа - машинно или на ръка? А коя е преждата? Номер игли?
Болерото, видях и него, с 1 кук ли е? Ако не е, сподели моля те плетката.   bouquet

Благодаря за комплиментите! Embarassed Да,чантата е с хастар,но вместо истински хастар ми препоръча продавачката сатен,че бил по-здрав.Всичко ших на ръка,че нямам машина.Преждата е Yarn Art Breeze и плетох с игли №4,идеята за дръжките взех от тук и сложих кабел.
Болерото е също на 2 игли,а плетката-
1р-крайна бр*лицева свивка,наметка*,крайна
2р(опакова с8трана)-опаков
3р-лицев
4р-опаков

# 333
  • Варна
Анелина,много хубава чанта!!!!С каква прежда е???

Благодаря ви за комплиментите!!!!!!!!!!!!!
За шапката-ако някой разбере нещо от моите обяснения-евала:
Ами значи преждата не я знам как се казва.Аз си ги купувам като ми харесат.Кукуте са 4-ка 5бр.Плетех в кръг,но не точно като чорап,а 1 път карам реда наляво,1 път на дясно,ама те си се застъпват.Ако не сте плели ентрелак,няма как да ме разберете....Ама иначе е лесно.А свиването става така:нали то в ютуба е показано като се кръстосват парченцата,че се взема 1 бримка без да се изплете,следващата се изплита и после неизплетената се премчта през оплетената.Като свиваш:от долното квадратче вадиш с 1 бримка по-малко и само на 1-я ред вземаш 2,вместо 1 бримка,следващата я изплиташ и после премяташ и 2-те неизплетени бримки.После си карате нормално.Така на целия ред парченцата стават по-тесни с 1 бримка.
Съжалявам,че го обяснявам така,ама просто не мога да обяснявам без да показвам..........

# 334
  newsm03

Последна редакция: ср, 07 окт 2009, 21:51 от pepita66

# 335
ЕЕЕеееее, докато се снимам и аз да се похваля какво съм оплела и вие вече сте затрупали темата с красиви плетки. Браво на вас   bouquet
Не мога да ги наредя кое повече ми харесва - ще забравя и някой да поздравя, като ги гледам вашите плетки и аз искам да имам такива, ама не ми стигат двете ръце и времето, че и уменията. По това време миналата година много се бях вдъхновила от участието си в конкурса на Коутс за плетиво, а сега се сетих за него, че плетох с обръча, който ми подариха - много добро качество - метални са не само куките, но и нишката, която ги свързва.
За преждите - съгласна съм, че са много по-изгодни от складовете, а тук пазарих от един, имаше бележка, че е за количества над 5 кг., но аз си купувам по около килограм(трябва да е цял пакет, аз си взех два), като ходя там и пак ми разрешават. Въпроса е, че там има прежди, които аз нямам представа какви са. От склада на Александър също съм доволна - там са с малко по-високи цени, но пък може да пазариш и по едно чиле. Цените, които спрягате в София, са ужасно високи. ooooh! То и с куриерските услуги от он-лайн магазините ще ви излезе по-евтино.

# 336
Болерото е също на 2 игли,а плетката-
1р-крайна бр*лицева свивка,наметка*,крайна
2р(опакова с8трана)-опаков
3р-лицев
4р-опаков

Благодаря ти, Анелинче.  bouquet Бях плела подобен шал преди, но забравих лесната плетка. А искам за коледния базар да направя един пуловерчо с такава.
И пак въпросче:

Третия лицев ред, не се ли плете пак с наметки /дупки/?
И от кой ред повтарям основната плетка с наметките?

# 337
  • София
Във връзка с цените, онлайн-магазините, куриерите и моята идилия с Хоби.

Както вече писах, снощи им отказах да приема пратката и да отворя на куриера. В 20 часа вечерта ми пращат мейл, че се извиняват и че ще поемат транпосртните разходи, аз само да платя колета ако съм съгласна. Склададжията бил сбъркал и не сложил и другата прежда. Тъпото е, че аз дефакто поръчах заради тази прежда - Ализе Кашмира, която в другите онлайн-магазини я няма въобще. При тях е на цена 4,70лв/100гр, а в магазина при нас е 6лв. Останалите неща поръчах да се компенсира транспорта - помощни игли, измервателна табличка, глезотийки за по лев-два, и 300гр Джинс за малката.

Както и да е, съгласих се.
Обаче идилията не свършва дотук. Преди две седмици ги питах доставят ли с БГ пощи - ДА! Пиша в събота заявка и пращам. Не доставят с БГ Пощи, с Лео експрес ще ми ги пратят. Разликата била минимална - за 300гр 6лв, едва ли. Все си мисля, че по пощата нямаше да е повече от 2-3лв - дестинацията София-Пловдив. Та като пратих заявката и си написах адреса по лична карта, за да си взема без излишни обяснения колета от пощата. В действителност живея с мъжа ми в съседния блок, но още не съм си сменила документите, за да не се чудите.
И като ме отрязаха с този вариянт, им написах втория адрес, където ще ме намери куриера.

Е какво мислите. Звъни ми сутринта баща ми, "Тука ти носят нещо от Пловдив. Поръчвала ли си наистина?" Щастливо стечение на обстоятелствата, е че днес го заболял кръста човека и не отишъл на работа. Щяха да поемат транспорта и в двете посоки и да си получат обратно стоката.

Е кажете ми сега, аз ли съм тъпа, или така ми се струва. За 5 артикула - 3 фала. Дали ще поръчвам вече от тях? Едва ли... След всичките тези писма / около 10-12 от моя страна/ пак не са разбрали какво се иска в задачата.

ooooh! ooooh! ooooh!

# 338
  • София
Забравих да кажа, всичко, което сте показали е повече от красиво - Фиф, Зу, Анелина, Пинки, Стейси, и всички, които съм пропуснала   bouquet

Анелина, и ципа на жилетката ли ши на ръка. Може ли да ми обясниш как си направила качулката? Може и на лични, ако искаш.

# 339
Мацата, преди около 1 година купувах Ализе Кашмира от магазина на "Алабин" първо по 5 лв, после по 5,50.
Издействала си да не плащаш транспорта. Браво!  Hug Ще се научат те, като им се случи така още 1-2 пъти.

# 340
Коя по-напред да похваля  Simple Smile!
Марчелита, шапката ми събра очите!
Зоо, невероятно пончо!
Стейси, Фиф,поли-трепач!
Анелина, и жилетка и манекена са много хубави и чантата също!
Сбъдвача, не се ли плете трудно този шал?
Може би пропускам някого  Embarassed, другия път ще си водя записки, докато чета.
Днес пратих шапката и терличките на малката им притежателка и съм си поръчала снимки като стигнат.

Последна редакция: ср, 07 окт 2009, 19:28 от Еко

# 341

[/quote]

Благодаря ти, Анелинче.  bouquet Бях плела подобен шал преди, но забравих лесната плетка. А искам за коледния базар да направя един пуловерчо с такава.
И пак въпросче:

Третия лицев ред, не се ли плете пак с наметки /дупки/?
И от кой ред повтарям основната плетка с наметките?
[/quote]

Аз умишлено не го плетох третия ред с дупки,за да не са толкова на често дупките,а преждата ми беше тънка.Основната плетка я повтарям след 4ред,но ако искаш можеш да плетеш само 1 и 2ред и така дупките ще станат малко като мрежа.Поне така предполагам Wink.

Забравих да кажа, всичко, което сте показали е повече от красиво - Фиф, Зу, Анелина, Пинки, Стейси, и всички, които съм пропуснала   bouquet

Анелина, и ципа на жилетката ли ши на ръка. Може ли да ми обясниш как си направила качулката? Може и на лични, ако искаш.

Да,нямам машина и всичко шия на ръка,но с конец за шиене.Така не се вижда,защото "потъва" в плетката Grinning.На тази,а  и  на други хитрости ме учи жената от която си купувам преждата.Добре,че е тя,иначе съм загубена Joy
Малко ми е сложно да опиша качулката,но ще се опитам.След като захванеш бримките ги изчисляваш така,че 7-те крайни бр от двете страни да са за ластик(крайна,лицева,опакова,лицева,опакова,лицева,опакова).Средните 4 от останалите се оставят за разширяване-като първата от 4 се наддава с последните от плетката.Плетеш другите две.От четвъртата наддаваш още една,така се получава разширение.Като постигнеш желаната широчина,спираш с наддаването и плетеш,докато не постигнеш до -5см до височината,която ти трябва.Това се изчислява най-лесно,ако имаш налична качулка,от която да мериш.5см са за приключване,което става по същия начин като наддавнето.Първата бримка от тези 4-те свиваш с последната от преди тях,двете ги изплиташ и четвъртата обръщаш и изплиташ с другата до нея.Свиването се прави през лицев ред,защото иначе много рязко се скосява качулката(както стана при мен Embarassed).Когато постигнеш желаната височина приключваш машинно.Малко е сложно така написано,но всъщност не е толкова трудна на практика.
Ама и аз едно описание дръпнах,дано да си ме разбрала!Ако има нещо неясно,ще се радвам да попиташ.

# 342
Мацата, искрено ти съчувствам, за жалост и аз знам какво е да си имаш разправии с онлайн търговци. Ами така ще е- първи и последен път. Най-безболезненият вариант е да намериш познат,който да ти купи на място от склада и да ти прати. В тази връзка още веднъж благодаря на Стейси,която ми е купувала и влачила чували прежди от Пловдив и на Силучка,която също ми довлачи 3 торби от Кюстендил от Александър!  bouquet

# 343
  • София
Благодаря за съчувствието момичета. Не е болка за умирачка, както казва баба ми, ама е неприятно.
Куин, точно от Алабин днес поръчах на майка ми да ми купи Кашмира. Ще видя довечера какво ще ми донесе.

Анелина, благодаря. Не ми е съвсем ясно, ама като я започна сигурно ще ми изникнат въпросите и ще те търся на лични. Аз не мога съвсем да си го представя, ама да попитам - има ли шев някъде по качулката?

# 344
  • София
katiABV: Самите прежди така си стават, ти просто си плетеш.  Mr. Green

Кои са? И как разбираш върху колко бримки ще стане мотив... иии... какаво опъване ииии... ?

Общи условия

Активация на акаунт