Болничен по време на бременност

• 969
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте! Извинявам се, ако повторя темата, но искам да попитам кога една бременна има право да излезе болничен поради бременността? Дочух, че ако не излезе в 3-тия месец, то тогава може в 6-тия, но не знам дали това е вярно...Или се излиза чак 45 дни преди раждане? Моля ви да ми отговорите, ако знаете!  Thinking

# 1
Здравей,може да излезеш в болничен още при установяване на сърдечна дейност на плода-някъде към 6-7 г.с.,чрез ЛКК комисия с диагноза -ЗАПЛАШВАЩ АБОРТ и естествено с желание от страна на доктора.А по принцип самата регистрация по женска консултация става в 12 г.с  Ако си чрез ЛКК комисия те регистрират веднага,но както казах зависи от АГ-то.Имаш право на 180 дни болничен,без да се броят 45 дни преди термина-те са отделно и се водят майчински.Дано съм ти обяснила правилно нещата,аз поне минах по този път.успех и лека бременност

# 2
Аз излезнах в болничен още 2 месец някъде и все още съм до края на бременноста. despovche много добре ти обясни нещата. Не се притеснявай и  късмет  Peace

Общи условия

Активация на акаунт