Захранване и хрема на бебето?

• 3 043
  • 10
  •   1
Отговори
  • където си пожелая...даааа...
Здравейте, момичета! Потърсих нещо по темата, но нищо не ми излезе и затова пускам питане в нова тема!
На кратко - дъщеря ми е почти на 7 месеца, тъкмо се бях подготвила с екологични морковчета и картофки да я захранвам Laughing, когато каката ни донесе от градината някакъв вирус - хрема и червено гърло. Естествено беба прихвана от хремата, даже и температура вдигна за два дена, но нищо повече. Та въпросът ми е - мога ли да започна да я захранвам, при положение, че бебето е с хрема вече от 10 дена, и освен темп. в началото няма никакви други оплаквания? Педиатърката ме посъветва да изчакам, но като гледам тази хрема може да се влачи още 20 дена, а бебето определено "плаче" за захранване - иска да я кърмя много често Rolling Eyes и й текат лигите от нашато храна  Crazy.
Ако има препатили като мен, моля споделете своя опит Laughing!

# 1
Бих изчакала със захранването и също така бих пуснала изследване на носен секрет за да се види каква е хремата и дали е нужно да се третира с нещо.

# 2
Бих изчакала до седмица Simple Smile И ако наистина е просто хрема - действай смело  Hug

# 3
Е, време е вече да отмнава хремата..изчакай още седмица Wink /а идеята за носен секрет не е за пренебрегване  Peace/

# 4
Изчакай със захранването щом бебчето има хрема. А ако е толкова гладно и не стига кърмата, вземи АМ да дохранваш.

# 5
Благодаря ви за отговорите, момичета!  bouquet
А какво е това изследване на носен секрет newsm78, чувам че има такова за първи път, а педиатърката ни изобщо не е споменавала за него #2gunfire, при положение, че голямата ми дъщеря от есен до пролет е с течащ нос /нищо не й помага Tired/? Сега ще пробвам и с търсачката да намеря нещо за това изследване Peace.

# 6
Гърлен и носен секрет обикновенно вървят заедно. Взима се секрет с една клечка и се прави изследване. Става готово за 2-3 дни. Не мога да повярвам, че педиатърката не е предложила такова изследване за по-голямото ти дете, при положение, че е с хрема по-продължително време. При първа възможност поискай да ти даде направление и отиди в някоя лаборатория.

п.п Забравих да спомена- преди взимането на секрета е добре да не се третира носа с никакви капки, особено ако са антибиотични, поне няколко дни.

# 7
Мерси, Пух! За съжаление, обаче, педито ни беше изписала локалния антибиотик Биопарокс и днес й беше последния 7ми ден /но без абсолютно никакво подобрение на хремата Tired/, така че ще изчакам до понеделника и отивам! Още веднъж - благодарско  bouquet!
П.П. Въздържането от капки преди изследването, важи ли и за физиологичния разтвор, понеже аз я пръскам с него за по-добро прочистване на нослето?

# 8
Биопарокс за бебето ли?!
Той не се ползва за деца под 30 месечна възраст Rolling Eyes :
http://www.framar.bg/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BE% … D0%BE%D0%BA%D1%81

Физ. р-р не е проблем Peace

# 9
Nik`s mom - за физ. разтвор няма проблем, но все пак не го пръскай на сутринта преди да се вземе секрет.

Биопарокс и на Иво са изписвали, когато беше на годинка и 9-10 месеца. Притесни ме и мен, че по приницп не е за толкова малки деца, но все пак антибиограмата показваше наличие на бактерии и предпочетох този вариант пред приема на АБ през устата.

# 10
  • София
При нас се получи близка ситуация миналата седмица. Моят Калин вече е малко позахранен (но малко - 4 зеленчука и 1 месо) и се появи хрема с кашлица. Препоръчаха да спра въвеждането на нови храни (което предстоеше на следващия ден), а дори направо да си мине само на кърма, докато се пооправи.

За хремата конкретно педиатърката каза, че след 7-мия ден се повлиява (изписа капки, които се "бъркат" в аптеката, Коларгол или нещо подобо, тъмно кафяви са и сироп за кашлицата, отделно пръскам при нужда Риномер бейби - то е морска вода под налягане - аналог на физиологичния разтвор). В интерес на истината пробвах да му дам пюре единия ден, защото ми се стори, че си го иска (облизва се и мляска по специфичен начин), но отказа, а беше пюре, което по принцип много харесва. Вчера (6-ти ден) беше видимо по-добре и си продължих захранването по план.

За секрета, педиатърката каза, че ако до 10-тия ден не се повлияе, тогава ще вземе секрет. Взема се сутрин, без да е правен тоалет на нослето.

П.С. За протокола, всички лекарства са консултирани с педиатърката (даже са изписани с рецепта)!

Общи условия

Активация на акаунт