Каши "Лека нощ"

• 5 549
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте, мами!

Отварям тази тема, тъй като не съм сигурна, че има такава актуална, поне аз не намерих...
Моля за мненията ви относно кашите "Лека нощ" - подходящи ли са вечерно хранене, имайки предвид името им  Grinning
Моето бебе е на 8 месеца и досега последното ядене в 20.30 ч беше само кърма/АМ. От 3-4 седмици насам, започна да се събужда всяка нощ около 02.00-03.00 ч и заспива след като й дам около 100 г АМ. Само с водичка не минава номерът, дори и да заспи, отново се събужда след около час. Това ме навежда на мисълта, че млякото в 20.00 ч не я засища достатъчно, така че да изкара до сутринта. Само да упомена, че до към шестия месец си заспиваше вечер и се събуждаше да яде към 05.00 ч сутринта. Допускам, че събуждането може да се дължи и  на зъби или друго, но искам да съм сигурна, че не яденето е причината. Досега избягвах да давам каши вечер, тъй като ми се струва, че натоварват стомахчето, но по мнението на педиатъра вчера/ който не слушам особено/, било добре да дам такава каша вечерта вместо следобяд.
Само да уточня - досега давах млечна каша за закуска сутрин, следобяд - мляко + пюре, а вечер - само мляко. Тази вечер за първи път дадох каша 1/2 бурканче от готовите на Хип и ще следя за резултата.

Моля и за вашите мнения Simple Smile

# 1
Дъщеря ми тези каши не я засищат грам (давам от тези без захар). И с тях, и без тях, и само с мляко, и с пълна купа с каша в 22ч, тя винаги си се буди за мляко през нощта. Така че според мен, ако детето ти е гладно, си го храни  Simple Smile

# 2
Чакаме резултата Grinning И аз им се чудя на тези каши.Тук има на други марки ''Лека нощки'',та може да пробвам.Има и за след 4-ти месец.Моята вместо да спира вече да се буди,увеличи с още веднъж храненето през нощта.През 3 часа се буди И изпива повече от 300 мл. АМ на вечер.

# 3
  • София
Габи ги обича много тези каши. Давам и ги към 8 вечерта, но към 10-11 си е гладна и си суче доволно. Нощем също си се буди, но ние се кърмим и може би това е причината

# 4
Май повече няма да пробвам - не само, че не спа повече, ами се събуди няколко пъти и все си търсеше млякото. Вече не я кърмя от 2-3 седмици, но продължава да иска мляко през нощта. С тази каша май само й натоварих стомахчето, а резултата не е търсения:(

# 5
Каква каша даде?

# 6
Hipp Лека нощ от готовите в бурканче - бананова без глутен.
Цялата работа е, че след 2-ия месец беше спряла да се буди през нощта, събуждаше се чак към 05.00 сутринта да яде, а сега от около месец, месец и половина отново започна да се събужда, понякога по 3-4 пъти през нощта. Доколкото виждам, проблемът не е в зъбките...

# 7
А защо го виждаш като проблем това? И не е нужно да има някаква конкретна причина и не смятам, че кашите имат някакъв пръст в това. Децата са на периоди на засилен или отслабен апетит. Давай си на детето мляко, радвай се, че го иска и не търси "виновници"  Peace

Аз умишлено гледам да яде по-леко вечер, за да и иска млякото нощес  Wink

# 8
Блонди, нещо май не ме разбра - никъде не говоря за "виновници". Не е проблемът кашите или млякото, а факта, че детето отново започна да се събужда по няколко пъти през нощта, след като беше спряла този навик от двумесечна възраст. За да разбера дали се събужда от глад, пробвах по-засищата храна като кашата. Събуждането може и да е от нещо друго - неспокоен сън или друго, но е факт, че детето от доста време отново започна да търси храна през нощта. Счетох, че млякото може да е недостатъчно като последна храна вечерта преди сън. Това е. Мерси!

# 9
Ади, имат такива периоди бебетата. Моето като стана на 1 годинка до и половина се будеше по 1-2 пъти да пие мляко. А бяхме се разделили с нощното хранене.

# 10
Michael, да, явно е период  Wink

А кашичките са вкусни, но въпреки че са Лека нощ, май не са много удачен вариант за последно хранене и ще продължавам да си ги давам през деня. Онзи ден като пробвах преди лягане, милата спа толкова неспокойно/ не съм сигурна, че е от кашата/, но в крайна сметка си продължавам с млякото преди сън.

# 11
  • Варна
AdiG- като те чета, имам чувството, че аз съм го писала  Crazy Абсолютно същото поведение, преди 2-3 месеца започна безумното будене през половин час по цяла нощ. Тази седмица не издържах, взех Хип Лека нощ, бананова каша. Давах по половин бурканче 2 поредни вечери.
Досега ефект не съм забелязала, но ще пробвам пак, защото просто не издържам, нямам никакъв дълбок сън вече, тъкмо задремя и пак ставам  smile3507

# 12
Sunny.G, явно това е част / не най-веселата:)/ от събитието да сме майки  Laughing
Аз започнах да се самоуспокоявам, че е период, макар и дълъг, който ще се израсте, и все ще дойде време и за мен малко да поспя. В момента ми се събират по 4-5 часа сън на нощ, и то с прекъсвания  Tired. Хубавото е, че беба отскоро започна да спи през деня по 1.5 - 2 часа / до преди това спеше по 30 мин/, и си наваксва донякъде нощния сън, та и аз когато мога покрай нея.
Иначе кашичките като вкус са страхотни, но ефект при нас - нулев, и пак се върнах към АМ като последно хранене преди сън. Успех и на вас:)

# 13
Аз давам каша "Лека нощ-мека ябълка"-на хипп (не е бурканче)за следобедно хранене в 17-18 . 00 часа,мисля че това време е подходящо,защото стомахчето преди лягане може да се натовари,
абсолютно засищаща,защото след това огладнява след 4 часа,при това че ние сме лакоми.Беше
ми интресно да чуя и др. мнния явно при вс. деца е различно. Whistling

Общи условия

Активация на акаунт