Отварям тази тема, тъй като не съм сигурна, че има такава актуална, поне аз не намерих...
Моля за мненията ви относно кашите "Лека нощ" - подходящи ли са вечерно хранене, имайки предвид името им

Моето бебе е на 8 месеца и досега последното ядене в 20.30 ч беше само кърма/АМ. От 3-4 седмици насам, започна да се събужда всяка нощ около 02.00-03.00 ч и заспива след като й дам около 100 г АМ. Само с водичка не минава номерът, дори и да заспи, отново се събужда след около час. Това ме навежда на мисълта, че млякото в 20.00 ч не я засища достатъчно, така че да изкара до сутринта. Само да упомена, че до към шестия месец си заспиваше вечер и се събуждаше да яде към 05.00 ч сутринта. Допускам, че събуждането може да се дължи и на зъби или друго, но искам да съм сигурна, че не яденето е причината. Досега избягвах да давам каши вечер, тъй като ми се струва, че натоварват стомахчето, но по мнението на педиатъра вчера/ който не слушам особено/, било добре да дам такава каша вечерта вместо следобяд.
Само да уточня - досега давах млечна каша за закуска сутрин, следобяд - мляко + пюре, а вечер - само мляко. Тази вечер за първи път дадох каша 1/2 бурканче от готовите на Хип и ще следя за резултата.
Моля и за вашите мнения

Абсолютно същото поведение, преди 2-3 месеца започна безумното будене през половин час по цяла нощ. Тази седмица не издържах, взех Хип Лека нощ, бананова каша. Давах по половин бурканче 2 поредни вечери.
. Хубавото е, че беба отскоро започна да спи през деня по 1.5 - 2 часа / до преди това спеше по 30 мин/, и си наваксва донякъде нощния сън, та и аз когато мога покрай нея.