Отговори
# 30
  • София
* Мога да изям промишлени количества маруля и рукола; всъщност спокойно бих могла да преживявам само с тези два "вида" храна Rolling Eyes
* Мразя да ми е студено; дори през лятото спя с минимум едно поларено одеало. Поради тази причина не се съгласявам на какъвто и да било климатик у дома.
* Мога да отрежа събеседника като кисела краставица, ако е прекрачил някаква граница, или ме занимава с глупости, или нещо от сорта.

# 31
По-интересното е да кажем дали правим нещо против странностите си и как са мотивирани. Моите са:

вече не гледам телевизия. Преди си гледах, но откакто имам компютър спрях да гледам. Дразнят ме всичките тези Денсинг стар, Биг брадър, Мюзик Айдъл, Цената на истината и всякакви подобни идиотизми. Смятам, че са режисирани. Включвам си телевизора само по-скоро наместо нощна лампа.

Почти винаги се заяждам с хората родени в села.  EmbarassedС ясното съзнание, че е лошо, не мога да се сдържам. По някакъв начин съм набедила селата като извор на чалгата и допълнително смятам и че манталитетът на селото много трудно се променя. Обратно когато срещна човек, който все пак е пожелал и е надскочил аграрно-чалгарското в себе си, му се възхищавам до откат.

Мразя разговори, въртящи се постоянно само около модни марки, дрехи, скъпи коли и хай лайфски клюки. Натоварват ме вместо, както е при повечето хора, да ме разсейва. Дрехите са за носене, не за говорене, колите - за каране, а от хай лайфа не съм и нивгашки няма бъда, зат'ва ко обичат...

Обичам да общувам с хора, които са нещо повече от мен по някакъв начин. По-умни например. Държа общуването да ми носи нещо, да ме учи.

Мразя натегачи в работен екип. Обичам да ги злепоставям тайно. Защо не явно ли? Ми че с техните методи по техните глави.

Последно... много се боря с това, но нямам особен напредък. Мразя безлични грозновати женички. Не че аз съм Джоли, обаче така съм възпитана - че грозните хора са и лоши. Баба ми ми го внуши от дете и аз явно съм го попила.  Embarassed Пък сега ме е срам и се мъча да го преборя.

# 32
Най голямата ми странност е, че съм коренно различна с хората, които просто са ме грабнали с нещо и тези, които не са. И не става дума за хора, които са ми направили нещо или имам мотив да са ми противни, дори и безразличните мен влизат в тази графа на "хора към които не съм пристрастна". За това и коренно различни впечатления и мнения за мен могат да се окажат верни.

Не обичам самотата, но по неприятно ми е навлизането в личното ми пространство с натиск, пък бил той и лек.

С друг човек в леглото спя само с отделни завивки и никога лице в лице.

# 33
Почти всеки път, когато готвя, си порязвам или изгарям ръката.
Почти всяка житейска ситиация мога да свържа със събития от "Хари Потър".
Ако в кафето ми няма мляко или поне сметана, не мога да го пия.
Сутрин ми е по-мързеливо, отколкото следобед.
Настроението ми се влияе от климатичните условия.
Обичам гости, а най-близките ми са добре дошли винаги, дори и без да са се обадили предварително.

# 34
  • София
Допълвам се, допълвам се:
9. Отказвам да ходя някъде с преспиване, ако няма санитарен възел, обособен. Външна тоалетна ще преживея, но този, който ме е завел там - не. П същата причина няма да понеса да преспиваме някъде, ако ще спим в преходна стая, а до нас в другата стая ще има други хора - това означава, че на мен цяла нощ ще ми се ходи в тоалетната.
10. Не понасям петна по плочките.
11. Прощавам лесно, но не забравям.
12. Не излизам по анцунг навън.
13. Не мога да ходя боса или по чорапи - само обута. На чуждо място също винаги си искам пантофи или джапанки.
ще допълвам пак

# 35
Ами освен и аз да допълвам... Значиии:
Гледала съм всеки епизод от всеки сезон на Sex and the City по 6 пъти (и филма 2 пъти)  Mr. Green Това е по-скоро мания, отколкото странност.
Събирам кестени, особено сега им е сезона, много съм щастлива.
Събирам книги, по възможност много, много стари или нови специални издания, които да са наистина специални да речем след 50 години. Имам много хубави такива останали от дядо, дано си имам внучка като себе си, да ме наследи  Laughing
Правя фигурки от разни непотребни неща, сламки, кестени, клечици, капачки. Гривни също Simple Smile
МРАЗЯ дълги нокти, подлудяват ме и ме изнервят. Мои приятелки имат толкова красиви ръце с дълъг маникюр, а на мен само малко да ми се удължат ноктите и издивявам  #Crazy
Ако пия кафе следобед, обезателно ми се доспива.
Май това е засега

# 36
  • София
Много приятна тема.
Разбира се, половината странности, които описвате не са изобщо странности, а са просто правилата на доброто възпитание и аз не намирам абсолютно нищо странно, една дама да се дразни от неканени гости. Но като се има предвид, че доброто възпитание се превръща в дефицит, все пак мога и да се съглася, че го наричате странност.
Същото важи и за разни хигиенни навици и фобии, които са съвсем в реда на нещата, поне според мен.

И аз се нареждам в списъка на спящите сами и издигащи съня в култ.
Също не обичам да говоря продължително по телефона, шопингувам сама, не обичам да си давам колата, имам силно изявено усещане за лично пространство и ясни граници, имам лека фобия от насекоми и тълпи /не мога да ходя на концерти по стадиони и прочие масови изяви, където има хаотично струпване на много хора/, но всъщност истинските ми странности са по отношение на хората и връзките ми с тях.
Имам странни отношения с определени хора, по света и у нас, които имат различни измерения от общоприетите за нормални приятелства и е трудно да бъдат описани с думи, или квалифицирани лесно.
Това беше малко трудно за възприемане от мъжа ми в началото на нашата връзка, едно на ръка, защото е ревнив по отношение на мен доста, а от друга страна той също има подобни отношения, така, че в крайна сметка го възприе.

# 37
Не мога да ям от отворено кисело мляко. Нищо, че аз съм го отворила по-рано и никой не ми го е пипал.
В резултат на това, съм бройла 17 бр изядени на 1/3.  Embarassed Embarassed Embarassed
Целият ни рафт на хладилника отгоре е само кис. мляко.
Аз отварям абсолютно винаги ново, хапвам /по 3-4 пъти на ден/ и ги струпвам там, с отворените останки правя на другите таратор, айрян.  Crazy

П.П. В момента отворих да проверя, има 4 бор чвор, 4 на баба, и 3 селекта /русенски производител/. Няма отворено, понеже днес не съм хапвала.

За мен е странно, иначе пия изветряла бира напр.

# 38
И аз се нареждам в списъка на спящите сами и издигащи съня в култ.
Също не обичам да говоря продължително по телефона, шопингувам сама, не обичам да си давам колата, имам силно изявено усещане за лично пространство и ясни граници, имам лека фобия от насекоми и тълпи /не мога да ходя на концерти по стадиони и прочие масови изяви, където има хаотично струпване на много хора/, но всъщност истинските ми странности са по отношение на хората и връзките ми с тях.

Ако имаш отдавна изгубена близначка, това вероятно съм аз. Не мога да повярвам колко подробно си ме описала, като изключим говоренето по телефона.  Mr. Green

Освен това полудявам от звука от чешене по глава, буквално ме побиват тръпки от този звук.

# 39
Да, повечето от изброените странности са
присъщи и за мен.Но се сетих и за още нещо:
Бях 12 годишна и с братовчедка ми (18)отидохме
на една вила.Аз дете и в 10:30 си лягам, а тя остава да
си купонясва с другите връстници (много на брой).По едно време
чувам в просъница,че на другото легло братовчедка ми и някакъв
правят нещо(Embarassed).Запушвах си ушите, през глава се завивах,но
нищо не помогна.С детският си акъл тогава се чувствах много засрамена
(?!)и на другият ден не исках да я поглеждам,омърсена ми се струваше.
През почивните дни бяхме с приятели извън София.И първата вечер цъкам
си из форума,чета си разни работи,когато от съседната стая на хотела се
чува...(едни крясъци,едно думкане,тряскане,абе изобщо.... Embarassed даже цели
словосъчетания...).Установих на втората минута кои от приятелите са(а то продължи
бая време)и на другият ден ги гледах различно.Онова странно чувство пак се появи Confused
Зная,че всеки възрастен го прави,но едно е да го правиш,друго е да си свидетел на
правенето.Абе странна работа Rolling Eyes

# 40
Благодаря ви  Hug всички сте се включили с много интересни "странности " .
Повдигна ми се доста настроението . За себе си да кажа още нещо :
- не разрешавам въобще да ми се казва как да шофирам или паркирам  Naughty Ако някой си го позволи става страшно . В много случаи слизам от колата и я оставям на даващия акъл да се оправя .
- сутрин не е добре да се говори с мен и въобще някой да ме закача , поне един час след като съм станала .
- и аз не мога да стоя нормално на стол - или съм по турски , или единият ми крак е вдигнат , а ако ситуацията позволява краката са ми на масата  Mr. Green

# 41
Лакирам се всеки ден.
Сресвам си косата по 50 пъти дневно, включително вървейки по улиците.
Давам мигач дори и когато местя колата на 100 метра на паркинга зад блока.
Простирам една дреха винаги с две еднакви щипки.
Връщам се вкъщи след като заведа детето на градина за да оправя леглата и да измия пода, след това тръгвам на работа.
Не оставям дори и една мръсна вилица вечер в мивката или когато излизам.
В заведение не понасям да съм с гръб към масите и лице към стената.
Не обичам отворени врати зад гърба си.
Пуша единствено и само ментолови цигари вече 10-12 години/ако нямам такива- не пуша, но не заменям с други/.
Не ползвам чадър никога.
Не съм обувала панталон, дънки и каквото и да било с крачоли вече 6та година, само поли.
Готвя твърде много и после ям по заведения.
По ТВ гледам предимно новини, сериали и реалитита не мога да следя.
Дамската ми чанта тежи обикновено 4 кг- половинката се шегува, че мога да изкарам с наличното няколко дни под обсада.
В 90 % от случаите ходя на разходка с детето без компания, не си падам по площадки и паркове пълни с майки и деца.
Помня много- места, хора, случки.Познатите ми редовно се съветват с мен кое от къде могат да намерят или кой магазин/офис/фирма/заведение къде се намира.
Мога да изям килограм черни маслини за кратко време, седейки пред РС-то или четейки.
Не консумирам никога плодове без сирене.
Мразя агнешко месо и пъпеши.
Мога да отида на заведение или разходка сама, без компания.
В почивните дни ходя по пижама цял ден.
Не отварям вратата на непознати- познатите идват след предварително обаждане.

# 42
  • София
Много интересна тема!Не знам какво да кажа за мен, тъй като странностите ми за другите, са си нормалности за мен?

# 43
И аз да допълня:
-  Винаги се сприятелявам с хора,които според общественото мнение са откачалки newsm62
-  Обожавам да пия бира с мезе...шоколад.
-  Преди излизане и лягане,задължително ходя до тоалетна,дори да не ми си ходи.

# 44
Егати колко сте странни!  Shocked
Излиза че съм хаотична. Не обичам да ми е подредено. Повечето ежедневни неща ги върша спонтанно и както станат. Нямам си ритуали за миене на чинии, простиране.. И все пак като че ли си имам някои мании:
 - Това със завиването през глава и увиването в пашкул важи и за мен (сигурна съм че има някакъв психологически смисъл);
 - ако се брои за странност, обичам да оставам сама понякога;
 - необичам асансьори;
 - имам алергия от.. вЪлна  Confused;
 - часовникът ми е напред с 5 минути, но закъснявам много... ; не излизам от вкъщи без часовник (обичам да се тревожа с колко  закъснявам може би)
 - ненавиждам когато ми подаряват цвете (асоциирам откъснатите цветя със смъртта);
 - мога да тълкувам повечето си сънища, но не се интересувам от чуждите сънища, освен ако не са повод за смях;
 - готвенето е мистерия и недостижимо изкуство за мен;
 - обичам да пестя електричеството и не държа включени уреди или лампи, освен ако не се нуждая крайно;
 - намирам прахосването на храна за непростим грях.
Като че ли това е в общи линии.

Общи условия

Активация на акаунт