Нашите килими - опит и препоръки

• 122 084
  • 343
  •   1
Отговори
# 105
Много е хубав! И аз имам същия, но в кафявата гама, не съм го снимала специално, но тук се вижда малко. http://www.flickr.com/photos/37547422@N07/4560803209/ От Карпет макс и съвсем не беше скъп, за 2/3 м, някъде към 350 лв. струваше.

сега след известно време ползване доволни ли сте от тях?!
Да, след ползване вече почти две години съм много доволна. Даже го давахме на пране през август и страшно ми липсваше килима. Друго си е да си легнем на пода да си играем с малкото. А и след прането блесна, беше доста изцапан от дребосъка.

# 106
Момичета, имате ли опит с килим от телешка кожа?

Нещо подобно имам предвид

Интересува ме как се поддържа, скубе ли се и т.н.

# 107
  • София, център
Ето тука килими бол: http://www.carpetshops-sliven.hit.bg/avishag2.htm

Ето и едно предложение:

Последна редакция: пн, 27 сеп 2010, 14:08 от Nansen

# 108
  • София
red shoe, точно същия килим (кожа) имам у нас. От година и половина е, редовно го чистя с прахосмукачка. Забърсвам понякога с влажен парцал от горе. Моят не се скубе.

# 109
  • София
Да споделя и моите впечатления. От една седмица обикалям да търся красиви класически килими, ходих до Карпетмакс, Домко и тези сливенските, обаче много се разочаровах. Харесвам си нещо от сайтовете им, оказва се, че отдавна е свършило, или не се произвежда, или нямат моите размери, и т.н. Днес най-накрая успях да си намеря моите килими, в Carpethouse, Младост. Там може да си избереш по каталог и да се поръча, ако го няма налично. Моделите са интересни и разкошни (а аз съм много капризна за такива неща), а не мисля, че излиза по-скъпо, отколкото от другите магазини - за моите платих около 96 лв на квадратен метър, 100 % вълна, белгийска фабрика, и ще ми ги докарат до вкъщи. Специално пък за тези сливенските (от сайта на Nansen) въобще не е вярно, каквото пише на сайта - че можели да направят всичко по поръчка и т.н. Някои от показаните модели въобще не ги произвеждат и може да купиш само от това, което има налично в магазина, а то не е кой знае какво. Така че горещо препоръчвам Carpethouse, жалко, че не знаех по-рано за тях.

# 110
red shoe, точно същия килим (кожа) имам у нас. От година и половина е, редовно го чистя с прахосмукачка. Забърсвам понякога с влажен парцал от горе. Моят не се скубе.

Супер, мерси  Peace

# 111
  • София
Да споделя и моите впечатления. От една седмица обикалям да търся красиви класически килими, ходих до Карпетмакс, Домко и тези сливенските, обаче много се разочаровах. Харесвам си нещо от сайтовете им, оказва се, че отдавна е свършило, или не се произвежда, или нямат моите размери, и т.н. Днес най-накрая успях да си намеря моите килими, в Carpethouse, Младост. Там може да си избереш по каталог и да се поръча, ако го няма налично. Моделите са интересни и разкошни (а аз съм много капризна за такива неща), а не мисля, че излиза по-скъпо, отколкото от другите магазини - за моите платих около 96 лв на квадратен метър, 100 % вълна, белгийска фабрика, и ще ми ги докарат до вкъщи. Специално пък за тези сливенските (от сайта на Nansen) въобще не е вярно, каквото пише на сайта - че можели да направят всичко по поръчка и т.н. Някои от показаните модели въобще не ги произвеждат и може да купиш само от това, което има налично в магазина, а то не е кой знае какво. Така че горещо препоръчвам Carpethouse, жалко, че не знаех по-рано за тях.
На бул. Христо Ботев в участъка между Пиротска и Сливница има 3 магазина със сливенски килими. Очарована съм от магазина, който се намира в дясната част на булеварда (посока Сливница, малко преди ул. Симеон), страхотни килими, много любезна продавачка, много компетентна, има всякакви килими - вълна, синтетика, кръгли, правоъгълни... Препоръчвам го!

# 112

Ето го нашият, снимката е от преди две години. Преди няколко дни го дадохме на автомивка, върнаха ни го като нов.
Купихме го от едно магазинче на Красно село за 155 лв.

Hug

# 113
  • Точно където трябва
alina_si, доволна ли си като цяло. Почистване? И нашият е от този тип, в други цветове и шарки

# 114
Ами да, сега след като го изпрахме на автомивка и го взехме като нов, съм още по доволна. Аз го чистя всеки ден с прахосмукачка, и понякога с медикс за килими, но за една година от предното пране, много се беше захабил, предвид светлите цветове.
Сега е супер, няма го този блясък, на нов килим, като от снимката, но е чист и мекичък. Ще направя снимки скоро, ще се види разликата.

Hug

# 115
в това време  как перат и съхнат килимите по автомивките newsm78 Остана ми един , който забравих да занеса в топлото време и сега се 4удя какво да го правя Rolling Eyes

# 116
  • Точно където трябва
Ами ще изчакаш слънчеви дни, все ще има.

# 117
Кажете от къде да си намеря лилав Шаги? newsm78

# 118
АЗз мога да те опровергая, защото исках килими по-мои размери и десен, вълнени ръчно тъкани -  и точно в магазин на Carpethouse направих поръчката, като седнахме и избрахме преждите с девойката, а самата поръчка я изпълниха във въпросния завод за ръчно тъкани килими в Сливен (бяха си и облепени с етикети от завода). А в магазина на Carpethouse доста от килимите които се предлата са от този завод.

# 119
  • София
Ясно, значи проблемът не е в завода, а в магазина, където ходих, на Христо Ботев 81 - там ми казаха, че мога да купя само каквото има в магазина. Така че при всички случаи е по-добре да се поръчва в Carpethouse.

Общи условия

Активация на акаунт