Нашите килими - опит и препоръки

• 121 579
  • 343
  •   1
Отговори
# 210
http://www.carpetmax.bg/detaili/filter2/Relax/item_551.html

Нашия е от Carpet MAX. Купен е с 46% отстъпка. Доволни сме, много е стилен и материята е супер. Обичам да стъпвам боса върху него. Създава уют.
sun

# 211
А памучни килими някой да знае къде могат да се намерят?

# 212
Здравейте! Включвам се в темата, защото ни предстои купуване на 3 килима. За хола ни се иска тип "шаги", но ме притеснява, че с тези изкуствени материи и дълги влакна ще е голям прахосъбирач, а аз съм алергична. В детската със сигурност няма да сложа такъв, за спалнята също се замислям. Като цяло бих искала да питам кои материали са добри за килими? За какво да гледам на етикета? Въобще приемам всякакви съвети.  Hug

# 213
Да побутна.  Thinking

# 214
  • Бургас
И аз да питам за материите. За хола взехме от Карпет хаус белгийски, изкуствен и е просто  ужасен Събира от целия апартамент всички възможни косми, кончета, прашинки и изобщо всичко възможно що е буклук. Чистенето му с прахосмукачка е мъчение, макар че самата прахосмучка е идеално мощна ми струва мускули и пот да го почистя защото веднъж залепнал косъм върху него не се изтегля никак лесно, а се маже и въргаля просто. И аз трия в несвяст. Освен това в зоните на  по-често стъпване нишките се развиха и стана нещо като степана зона.
Как са тези косматите? Как се почистват ежедневно? С изтупване?

# 215
Здравейте, момичета! Някой има ли килими на фирма Декотекс да покаже снимки  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
И ако знаете къде във Варна мога да намеря от тях (писах мейл на фирмата и чакам да ми отговорят, но все пак и вас да питам). Скъпи ли са?  Rolling Eyes
Взехме от 4иста вълна.Голямо набутване.Няма такова скубане и мъх.Продадох на първата година.Ина4е имат фаца.
Сега съм с един от Мартинели.Имат страхотни цени в момента на някой модели и размери.Мисля,4е са китайски ,но съм много довола.
На снимката е килима от Мартинели.Струваше ми към 200лв.Сори за снимката,но не намерих друга.

А този е на Декотекс:

Последна редакция: нд, 24 апр 2011, 09:41 от Vali :)

# 216
# 217
И аз да питам за материите. За хола взехме от Карпет хаус белгийски, изкуствен и е просто  ужасен Събира от целия апартамент всички възможни косми, кончета, прашинки и изобщо всичко възможно що е буклук. Чистенето му с прахосмукачка е мъчение, макар че самата прахосмучка е идеално мощна ми струва мускули и пот да го почистя защото веднъж залепнал косъм върху него не се изтегля никак лесно, а се маже и въргаля просто. И аз трия в несвяст. Освен това в зоните на  по-често стъпване нишките се развиха и стана нещо като степана зона.
Как са тези косматите? Как се почистват ежедневно? С изтупване?

И аз имам същия проблем, ужасно е.

# 218
Ние си купихме детски килим от една фирма, намерих я по интернет. Фирмата е mertex, има електронен магазин с много хубави килими за деца. Предлагам ви да ги разгледате, няма да съжелявате. Ако не се лъжа страницата на фирмата е mertexbg.org  или нещо такова

# 219
  • Бургас
Искам да попитам някой има ли килимче от сезал?Направо съм се влюбила в тях.Преди време пуснах тема ,но не можах да публикувам снимка.Интерисува ме поддържат ли се лесно,трябва ми за кухня ,тъй като установих ,че за детска не са много подходящи-малко боцкат,макар да съм ги виждала в списанията и там.

# 220
Ние си купихме детски килим от една фирма, намерих я по интернет. Фирмата е mertex, има електронен магазин с много хубави килими за деца. Предлагам ви да ги разгледате, няма да съжелявате. Ако не се лъжа страницата на фирмата е mertexbg.org  или нещо такова
Оби4ам рекламите Laughing
Има добри неща Wink

# 221
  • Sofia
Ние имаме ръчно изработени акрилни килими от Биокарпет. Доволна съм, но ми поомръзнаха вече, та искам да ги сменям. Ето ги

В детската съм решила да сложа мокет. Никога не съм обичала мокет, но сега има много хубави мокети. Едно че непрекъснато се въргалят по земята, а сме на 1 етаж и е студено и второ ми съсипаха ламината с хвърляне на тежки играчки и метални колички.
За хола и аз се чудя за материята. Някой ще каже ли каква е разликата между полиакрил и полипропилен? Не искам естествена материя. Трябва ми нещо, което възможно най-малко се цапа, че са много мърлячи в къщи.  Mr. Green

Последна редакция: нд, 16 окт 2011, 17:44 от savina_33

# 222
В детската е такъв,но в момента съхне.Вече е на 3 години ,а в началото бе истинско удоволствие да ходиш по него.С времето някак се сби,но като цяло съм доволна.Предстои да видя каква част от петната са изчезнали.

За всекидневната взехме два килима подобни на този(но се елипси):

честно казано този ми харесва повече,но то аз много обичам симетрични шарки.

# 223
  • Sofia
Дайте съвет моля. Както казах по-горе решила съм да си сменям килимите. В хола до сега бяхме с доста светъл, който с две малки деца се цапа доста. За това ми се иска някакъв по-тъмен десен (мислех за по-шарен, че да не му личи толкова, ама хич не ми харесват много шарените). Обаче ламината е тъмен орех. И сега се чудя тъмен килим на тъмен ламинат и мебели венге... Няма ли да е грозно? Какво ще кажете?  newsm78

# 224
Ще споделя моя опит с дневната.Бях с килим от 100% вълна ,но много се скубеше.Казаха ми,4е е нормално .Махнах го .Взех един светъл  килим-мокет от тези с високите ресни/косми.Събра в себе си къде що косъм и мъх  имаше.Махнах и него.Сега ве4е трета година сме с един мокет бежов,като пръскан седи.За размер 4м на два и нещо с кантирането ми излезе към 140лв.Отдолу е като с тънак дунапрен или вата.Малко се степа след първото пране,но съм страшно доволна от него.Все още ми е топло и меко. WinkПролетта взех и за детската от него.Ако искате може и снимка да ви пусна Wink

Общи условия

Активация на акаунт