За предразсъдъците

• 9 057
  • 153
  •   1
Отговори
# 45
Може би греша и има много качествени хора, например от селца, но аз никога не съм срещала такива. Дано все пак някой успее да ми промени мнението.
Иначе не обичам предразсъдъците, правят човек тесногръд.
Outta Joint  Sick Как пък успя да го напишеш?! Всъщност е до манталитет, а не до произход!

Това е мое мнение, категоризирано като предразсъдък. Толкоз  Peace

# 46
Че нивото на грамотност е пряко свързано със степента на самоуважение (и донякъде интелектуалното ниво).
Че хората с по-ограничена обща култура са с по-ниско IQ.
Че е по-вероятно циганин да те обере, излъже, измами, отколкото да бъде честен и коректен с теб (тук, разбира се, допускам вероятността да бъда приятно изненадана, но досега не ми се е случвало).
Че "бежанците" от арабските и африканските страни в голямата си част са просто търсачи на щастие, които искат да се възползват от уредените западни общества без да допринасят съществено (пример - живеят само на социални помощи, не учат езика, не работят, не се образоват, криминализират се).

И други, които не искам да споменавам, че някой ще се засегне без необходимост Wink

# 47
Най-често предразсъдъците , с които лично съм се сблъсквала са били заради ръста ми. Обикновено на повечето хора, които не ме познават им трябва малко време, за да спрат да ме възприемат като келеш. Като цяло към дребните хора се подхожда с по-малко доверие, или пък се смята, че след като си по-нисък, съответно можеш да бъдеш по-лесно смачкан или изтикан настрана.
Друг предразсъдък, който забелязвам напоследък е за възпитаните хора. Тъй като простотията явно е заразна, когато един човек се държи възпитано, той се възприема или като превзет, или като смахнат, а в най-тежките случаи чисто и просто като будала.

# 48
Не съм се сблъсквал с никакви предрасъдъци... или може би съм се сблъсквал, но не съм им обръщал внимание...  Mr. Green

# 49
  • сред маслини и портокалов цвят
Нямам предрасъдъци...никакви. И ми е много леко така.

# 50
Да, имам предразсъдъци.
Чуя ли, че някой изговаря глаголни форми с ударение на последна сричка, директно го отписвам.

Съзрях, видях, е/ах.

# 51
Да, имам предразсъдъци.
Чуя ли, че някой изговаря глаголни форми с ударение на последна сричка, директно го отписвам.

Съзрях, видях, е/ах.

Избрах, подбрах, ядях, излях, проспах ...  Wink
Аз бих отписала човек, който изговаря Избрах, пОдбрах, Ядах, Излях, прОспах (освен ако не е чужденец, който наскоро е започнал да учи езика - тогава просто бих го поправила дискретно).

# 52
Че аналния секс е грях.
И мъжът ми се опитва да ме убеди, че не е..... Joy Joy Joy

Обществото ни е бъкано с предрасъдъци, и аз като лабилна жена така им се поддавам.А знам, че не бива.Например, какво ще кажат хорта, ако еди какво си....Ами да кават, каквото си щат, ама нейсе.

# 53
Преди години една жена на 42 години остави за осиновяване новороденото си здраво и прекрасно бебе, защото на село щели да й се смеят, че на "тези години" е родила. Тръпки ме побиват до ден днешен като си спомня спокойствието, с което се раздели с бебето... smile3518  Дали някога тези предразсъдъци ще изчезнат?

# 54
Най-често предразсъдъците , с които лично съм се сблъсквала са били заради ръста ми. Обикновено на повечето хора, които не ме познават им трябва малко време, за да спрат да ме възприемат като келеш. Като цяло към дребните хора се подхожда с по-малко доверие, или пък се смята, че след като си по-нисък, съответно можеш да бъдеш по-лесно смачкан или изтикан настрана.

Авсолютно невярно твърдение. Хората изпитват необяснимо по-голямо доверие към дребни жени и едри мъже. Правени са изследвания от компание, набираща търговски и застрахователни агенти. Лично аз например, като видя миньонка, изпадам в по-голяма гтовност да й помогна, да я зещитя, или нещо такова.

# 55
"-Имате ли предразсъдъци?
- Да.
- Тогава дайте ми едно кило!
- Лев и петдесе ше ви струва.
- Е*аси евтинийката, мерси!"

СоРи ама обществото ни тъне в предразсъдъци, религията ни се гради на основата на предразсъдъци, науката и медицината са пълни с предразсъдъци, пропукващи се стереотипи, полуистини и съмнителни терапии. Всеки индивид като част от общността е априори об/из/граден от стереотипи.
Ами да и аз имам предразсъдъци - имам предразсъдъци спрямо педофила, който се разхожда на свобода и застрашава детето ми; да - имам предразсъдъци към наркопласьорите, които делят печалбата си с полицаите и убиват нашите деца; да- имам едно наум спрямо ромите (е не чак до степен на ромска сегрегация, но все пак) ... 

По принцип не смятам предразсъдъците и стереотипите за нещо лошо и пагубно  Peace (поне не до момента, в който започнат да се превръщат в конституция). 

# 56
  • София
Да, имам предразсъдъци.

Съзрях, видях, е/ах.

Избрах, подбрах, ядях, излях, проспах ...  Wink
Аз бих отписала човек, който изговаря Избрах, пОдбрах, Ядах, Излях, прОспах (освен ако не е чужденец, който наскоро е започнал да учи езика - тогава просто бих го поправила дискретно).

Да, тъй вярно Mr. Green
Разбрахте ме, де.
Фаворит ми е обнародвАха - чух го поне 3 пъти в една югозападна община.

# 57
...СоРи ама обществото ни тъне в предразсъдъци, религията ни се гради на основата на предразсъдъци...
                              На мен пък винаги ми минава мисълта, че щом много хора вярват в едно нещо, то вероятно има защо. Например, че е хубаво двойките да са на приблизителна възраст... Много ми беше тъпо, че хората си го мислят, още повече, че родителите ми имаха голяяяма разлика. Сега вече смятам, че наистина е правилно двойката да е на една или близка възраст. Татко почина от старост, докато мама тъкмо влезе в разцвета на силите си. Също така не можа да види внуците си, поради голямата разлика в поколенията (той-мама-ние-нашите деца). Мама в младостта си трябваше да гледа стар, болен съпруг. Е, не беше толкова драматично, пък и любовта между тях беше страшна и изпепеляваща и за двамата, но все пак смятам, че по-добрият вариант е да растете и остарявате заедно.

# 58
Имам по- голям проблем със следразсъдиците.

# 59
Имам по- голям проблем със следразсъдиците.

Peace ИИ аз - отрзява ми се на съня !

Общи условия

Активация на акаунт