Коледни инициативи на ДБМ

• 65 697
  • 892
  •   1
Отговори
# 285
  • пловдив
Момичета днес се проведе поредната" работна" среща по коледния базар в Пловдив
и затова се обръщам с апел

Към момичетата творящи за базара в Пловдив-
за сега има събрани доста крупно количество картички, затова молим да пренасочите това което сте изработили към останалите градове по ваш избор. Благодаря на всички ви за красивите неща които изработвате и най вече за желанието ви да помогнете- това е нещото, което държи неуморно ръката  протегната за помощ и дава шанс за усмивка, на едно дете, на две...на много. Още веднъж - БЛАГОДАРЯ!

# 286
От "това дето правих миналата година" няма как да се повтори. Това си беше за тогава. Сега имам други идеи, надявам се да стане.

Във връзка с написаното от antom  и наблюденията ми от Коледни и Великденски базари.
Моля да ме разберете правилно и да не се сърдите. Наистина не искам да критикувам или пък да обидя някой, но някои от предоставените творби не са подходящи за продаване. (Не визирам конкретно никой, това са общи впечатления). За забавлението, за експеримента, за собственото ви  удоволствие са подходящи, ама не се продават. пак моля, не се обиждайте. Целта на всички е една и няма нужда да си спестяваме истини. Да не си губим времето в "непродаваеми неща"!

Към творците:  Не се впускайте в експерименти с недоказан край. Не е важно количеството, а качеството и съответно реализацията. Упражненията по "ръчен труд" са хубаво хоби, но от тях ползата е минимална. Да не си хабим силите за "непродаваеми" неща и да не задръстваме къщите на ДБМамите с кашони.

Към организаторите : Не се притеснявайте да ни казвате какво има смисъл и какво няма смисъл да се прави. Има достатъчно теми за нашите хобита, в които можем да сме деликатни и славословни, но тук става въпрос за кауза. Мисля, че никой няма да се обиди, ако в прав текст (ако трябва дори на лични) му се каже, че нещата не стават за базар.

И пак ви моля не ми се сърдете и не се чувствайте лично засегнати!

# 287
Бабилия  Peace Hug
Мисля, че никой няма да се обиди, ако в прав текст (ако трябва дори на лични) му се каже, че нещата не стават за базар.

Апелирам за това, защото понякога човек в стремежа си да помогне губи реална преценка за нещата  Embarassed

И за да не съм с празни ръце  Laughing ето какво сътворих с част от чашките на Пампита  Peace  Hug Hug Hug http://picasaweb.google.bg/vstlis/200903#5396474480535546482
Имам и още готови, ама не съм ги снимала  Embarassed

# 288
Хм...
Аз пък се чувствам лично засегната, Бабилия.
И то защото споменах в предните си постове, че тази година имам много неща, че ми е доставяло удоволствие изработването им, и че да - хоби ми е.
Следя темите за базарите от 2 години и горе долу съм наясно какво се е продавало. С ясното съзнание съм избирала да правя това, което ми е харесало от вашите идеи и това, което най- е вървяло. За предните пазари нямах технологичното време да направя нещо, но за сметка на това трупах идеи и материали. И тази година успях - хем си доставих невероятно удоволствие, защото това е страстта ми и защото знам, че са за благородна кауза.
И интересно ми е как ще кажеш на някой, че не харесваш това, което е направил? Та всеки влага сърце, не отчита дейност и не трупа точки.
Най-лесно е като нещо не върви - в коша тихомълком и това е.

# 289
Най-лесно е като нещо не върви - в коша тихомълком и това е.

Вещица, какъв смисъл има тогава да се хаби ценно време и средства. И каква е ползата за дечицата  newsm78

# 290
Не е мястото в тази тема да се обиждаме и караме. Както и не е мястото да се хвалим и да си чешем егото с това колко сме сръчни. Бабилия е права! Всичко което се показва е хубаво,но трябва да се отчита и факта дали някой би го купил.... Аз например първата година правих неща, които съм сигурна, че са изхвърлени без да са показани, въпреки,че тогава ми се  струваха хубави и интересни и ми отиде безкрайно много време за направата....  Но това го казвам сега, след три години време и достатъчно базари зад гърба ми. Затова сега правя фиби и не експериментирам  Mr. Green Понякога ми се прокрадват и еретични мисли, но с тях продължавам едва след одобрение . Ето например никой не каза нищо за ключодържателите които показах, затова няма да  правя такива.   bouquet

# 291
Момичета, целта на всяка една от нас е една - букет от детски усмивки, затова горе главата без обидени Peace Hug
Ако имате съмнение, дали това, което правите ще върви -  питайте другите момичета.
Аз като чух, че картичките са много и не вървят показах моите и питах дали да продължавам Blush
Ето например Фукла, след като показа и попита получи креативни идеи и предложения и мисля, че добрият резултат е налице (Браво Фукла)
На всички желая положителени емоции и ползотворен ден  bouquet

# 292
  • София
Здравейте момичета,
честно казано и аз малко се притесних от коментара "не правете боклуци"... Участвах преди две години с пачуърк неща, които бързо се продадоха и имах огромното желание да се включа в коледния базар в София и тази година. Все още нямам нищо готово, защото съм в сесия, но скоро ще започна да шия и ще снимам каквото направя. Ако предцените, обаче, че ще напълня нечия къща просто ще участвам само като клиент Simple Smile

# 293
Аз съм абсолютно съгласна с Бабилия, по-добре да бъдем откровени, вместо да си губим времето взаимно. Аз лично предпочитам някой да ми каже мнението си, защото понякога ми е трудно да преценя - моят вкус е доста по-различен от масовия, а и човек като се забие в нещо, понякога наистина губи преценка. Зрели хора сме и целта не е да си запълваме времето и да се занимаваме с нещо приятно, а да осигурим продаваеми предмети за базара.

Мерси, laguna (за браво-то  Laughing)!

# 294
Понеже съм напълно съгласна с Бабилия,и нямам визуалния опит от други години.Държа да ми кажете това продаваемо ли е ,и има ли смисъл да продължавам newsm78.Понеже снимката която поснах преди ,бе тази която ми даде идеята.Дефакто това са готовите за базара,евентуално.Снимаката не ес много хубав окачество,но съм я правила снощи в 2. Wink

# 295
Вещица,не се засягай,че то всички го правим за удоволствие и ни е хоби,а и знаеш,че винаги си ни помагала и нещата са се продавали  bouquet
Не искам да има обидени от поста на Бабилия,тя е права както винаги HugИ го прави с цел като направите едно нещо от даден вид да публикувате снимчица,да го обсъдим,ако видите че не се харесва да го преправите и да продължим.Това не е с лоши чувства,ето Фукличка не се засегна,а в цялата тема само към нея имаше критика,но тя веднага се поправи без да се сърди HugТук няма място за сръдни и обидени,нека всеки направи каквото прецени Peace
Да не ви казвам от миналия коледен,че най-много от останалите неща бяха мои и нито съм се обидила нито съм се разсърдила,просто тази година ще се постарая да са по-добри Mr. Green
Сега се усмихнете и творете Mr. Green HugИ аз отивам,че още нищо нямам готово Blushсрам

# 296
Това.... искам ги  всичките Hug  Станали са разкошни  bouquet

# 297
  • Русе
По повод препоръките на Бабилия,искам да споделя освен,че съм напълно съгласна с нея,ами и това че тези думи вече ги казах на нашите момичета,дори далеч по-деликатно Crazy ,но резултата бе,че всички са обидени,дори ме репликираха-е,нали ти си най-добрата : Confused  Rolling Eyes Добре,че съм тъпигъоз и не ми пука твърде)
Но ефект има...нещата им са в пъти по-добри от миналогодишните Mr. Green
За това,наистина няма място за засягане,тук сме за да си помагаме,насърчаваме,одобряваме...и неодобряваме.
Ако някой се е "докачил",нека преглътне и да се амбицира да покаже какво може,защото целта ни е обща и благородна и тя оправдава усилията и средствата ни.  bouquet  bouquet  bouquet

Кас,бебетата са страхотни,мисля че ще се продават добре.

# 298
Ще се опитам да анализирам, без да влагам чувства.

1. Каква е целта на базара? Само да се съберат средства за децата ли? Това ли е единствената цел? Защото аз виждам нещата по друг начин. Всеки един базар дава възможност в него да се включат много хора - творящи, помагащи с материали или транспорт, рекламиращи, продаващи, купуващи или дори само четящи. Но всички тези хора по един или друг начин стават съпричастни към каузата, мислят за децата и в даден момент, когато имат възможност, ще направят повече за тях. Всеки базар им дава възможността да живеят с усещането, че помагат по някакъв начин, с колкото могат на децата. Два месеца преди базара мислят и говорят само за него - със семейството, колегите, приятелите. А освен всичко друго това е и реклама...

2. Ако основната цел е набиране на средства не се хабете с базар - разход на време, материали, усилия и най-вече чувства. Тук има доста напористи жени - сигурна съм, че ако си поставите за цел да съберете пари можете да го направите и по друг начин.

3. Какво да се прави със събраните сувенири, които не са продадени? Повечето неща са за украса. Могат да се занесат в някой дом и да се украси заедно с децата. Може да се занесе и в дом за възрастни хора, да се внесе малко радост и празнично настроение в дните им. Едва ли някоя от нас, която е вложила толкова любов, старание, желание и време в творенията си ще се разсърди. Така няма да се затрупват къщите на мамите и ще се внесе радост в живота на малко хора.

4. Какво да се прави с картичките? Могат да се надпишат лично и да се предадат на хората. Да, отнема време. Но всяка от нас отделя по 2 месеца преди всеки базар, използва малкото и свободни минути да твори, като пренебрегва семейството и приятелите си. Ще отделим по още някой ден за надписване... Представете си човек, който е изолиран от света да получи няколко думи, предназначени ЛИЧНО за него!

В заключение на опита ми за анализ - не виждам проблем всеки да прави каквото иска и каквото може, всичко ще се оползотвори по един или друг начин, ще донесе пари или радост в живота на хората.

Бабилия, харесах ти нещата от миналата година. Да, продават се, но колко хора имат възможността да си ги купят? Помня разказ на момичетата от предишните базари за едно детенце, което е отишло на базара с цел да си купи нещо с дневните парички... Би ли могло това детенце да си купи нещо от твоите неща? Не. Затова трябва да има и обикновени, достъпни, простички неща, които да дадат възможност на всеки, който иска да си купи по нещо... В крайна сметка именно тези деца, с по 1-2 лв. в джобчето растат и ще ни заместят в утрешния ден. Ако от сега ги научим да мислят за другите след 15-20 г. те ще направят много повече от нас! Кукленият театър беше разкошен! Продължавай да правиш красиви, уникални, прекрасни неща! Но дай възможност и на други да се включат - колкото и с каквото могат!

jujavka, ако някой беше убил ентусиазмът и желанието ти преди три години щеше ли да продължиш да твориш за базарите? Нямаше да стигнеш до фибичките... Дай възможност и на останалите да израснат до твоето ниво, щом смяташ, че имат нужда от това.

vst_80, ти наистина правиш красиви неща. Но на мен лично много повече ми харесаха паната за стена, които прави миналата година с декупаж, от колкото чашите. И ако хората, посещаващи базара миналата година са си купили чаши тази година ще търсят нещо различно. Чашите ще се изкупят, разбира се, от тези, за които не е имало миналата година. Но според мен ти трябва да правиш каквото ти е по сърце, тогава нещата ти стават прекрасни (отново визирам миналогодишния базар, много харесах твоите неща)!

laguna, а какво щеше да направиш, ако ти бяха казали да спреш? Да, картичките ти са много красиви, и на мен ми харесват. Но със сигурност има и някой, който би предпочел да си купи друга. Именно това е идеята да се правят много и различни неща - да може всеки, който посети базара да си купи по нещо.

Фукла, сама казваш, че вкусът ти е различен от масовия. Представи си, че нещо не се хареса на аудиторията тук, но някой купувач го хареса на базара - няма как да знаем предварително кой ще мине от там...

KetiK и Вещица,  включвайте се смело  Peace

Гудзи... докато пиша и сте писали и вие. Предложението ми за останалите неща го има по-горе. Вие решавате дали е удачно.

# 299
Mи да покажа и аз тогава пък кажете...........

Разбрах че мин год са се продали! Сега гледам да са повече....... За картички са!

Общи условия

Активация на акаунт