Коледни инициативи на ДБМ

• 65 705
  • 892
  •   1
Отговори
# 300
  • Sofia - TelAviv
Аз понеже съм от тея дето следят статистиката  Mr. Green за продаваемост и поддържам Бабче-то , ще ви помоля да не се сърдите, защото наистина целта ни е да продадем повечето неща,а не после да събират прах в нечий гараж.
Всичките неща се правят с любов, но понякога нещата просто не са с в търговски вид.  ooooh!
За всички творящи, с недежда да помогна на новите момичета ще кажа, според мен , как трябва да изглежда всяк нещо което ни предоставяте за базара.
1. Нека нещата да са довършени, да не трябва да дооправяме илидолепваме или закрепваме каквото и да е. Предвиждайте факта, че понякога изпращате нещата от другия край на България и ако не са закрепени доббре те просто се разпадат и за да не ви обидим, ни при получаването започваме на ново да првим това, което вече сте напрравил веднъж, а време НЯМА  Praynig
2. Нека нещата са опаковани, ако е необходимо за продаване, а не в насипен вид, тъй като по КОледа повечето от нас копуват подаръци и ни е по-приятно те да са опаковани, иначе при получаването на нас ни се налага да сторим и това.
3. Специално за картичките  -те са най-лесните за правене в повечето случаи и наистина в последните години има страшно много, закоето благодарим, но тези к оито са най-уникални и винаги привличат внимание и клиенти са БРОДИРАНИТЕ и КВИЛИНГОВИТЕ.

Иначе "За всеки влак си има пътници", вкусове много, так че творете момичета   bouquet

# 301
  • Sofia - TelAviv
mamutche
идеите ти са много хубави, за нещата след базара и затова ще кажа, че ни трябват доброволци, както за сортирането на нещата и опаковането и лепенето на етикети с цени и надписването на стоката за самия базар, така и за след базара, за нещата които остават.
Ако се съберем бойна група, която да осъществи идеята с надписването и разнасянето на нещата по домовете за деца или за възрастни хора, мисля, че можем да помислим за това.

НО, .....винаги има по едно НО, ако не се съберем повече хора, това няма как да се осъществи, както и сама каза, всяка от нас отделя по два месеца преди базара, а някои от нас и по цяла година в разговори с близки и приятели за НАШИТЕ ДЕЦА и целите на ДБМ и повярвай около празниците на много членове от нашите семейства им иде да заключат вратите и ушите си, защото и те имат нужда от внимание.
За щастие всички имаме страхотни мъже и деца които ни поддържат, но ни се иска и на тях да обърнем внимание по празниците.   bouquet

Така че момичета, който има желание да помага и след базара е добре дошъл, да пише тук или на лични на мен или на Гудзито за София!

# 302
  • Пловдив
Аз ще добавя само: правете неща, които вие самите бихте купили Peace
тук има малко идейки http://www.manisto.com/index.php?cat_ID=1&p=catalogue&start=25
аз мисля да се пробвам с това http://www.manisto.com/fullsizeimage.php?fld_prod_ID=50

# 303
  • пловдив
Малееееее тук какво се е разразило  ooooh! и то от мой апел !
Съжалявам, не съм имала намерение да засегна никой, просто прецених, че за размерите на малките масички, малкото свободни продавачки  Hug Hug е по добре да има разнообразие на базара, за да има за всеки вкус по нещо, а ако поставим нещата които имаме по много, мястото няма да стигне. Другия проблем е прибирането и ваденето сутрин и вечер, защото щанда е открит, я човек за пазач до затварянето на Мола -22ч нямаме  Blush от там и проблема.

# 304
   Поздравявам Ви мили мами ! Отново виждам страхотни изработки и много красиви неща ! С удоволствие ще посетя базара в Бургас , от миналата година имам много красиви неща  Heart Eyes Hug

# 305
  • София
Привет и от мен  Grinning
Поздравления за всички, подкрепящи каузата с творенията си и организацията. Аз тази година за жалост няма да мога да се включа с "продукция". Ако организаторите преценят и имат нужда мога да си дам адреса и да се изпращат готовите неща- за София става въпрос. По цял ден съм у нас, може и куриери да чакам, може и от пощата да ги взимам, наблизо ми е и имам кола на разположение по цял ден. За жалост не мога да пътувам на дълги разстояния, малкият ми син не издържа закопчан в седалката повече от 15-20 мин. Свободно място имаме много и за 10 базара напред стока може да поберем. Не е проблем да се сортират и опаковат у нас- с удоволствие приемаме гости Grinning Живея в Чепинци- 10 км от Сточна гара на север, маршрутка 20 минава близо до нас. Ами това е  Grinning

# 306
  • Пловдив
Напълно съм съгласна с Бабилия. Аз още се колебая дали да се включвам изобщо защото имам много малко свободно време, а идеите ми са все трудоемки  Wink
За всички които имат желание да помогнат, а по някаква причина не могат да се включат с изработени от тях самите неща напомням, че за базарите трябват и купувачи и тяхната роля е не по-малко благородна  Wink

# 307
Най-лесно е като нещо не върви - в коша тихомълком и това е.

Вещица, какъв смисъл има тогава да се хаби ценно време и средства. И каква е ползата за дечицата  newsm78
Вст-80 , казах, че е най-лесният начин, ако на някой толкова му задръстват къщата "боклуците", които жени от цялата страва са правили с желание и съпричастност към каузата.
Мамутче е посочила останалите алтернативи. Сигурно има и други начини любовта, вложена в хорските "боклуци" да стигне да децата по един или друг начин.
Мамутче, благодаря. Облякла си мислите ми в думи.
Грозно е, момичета.
Не визирам себе си в случая, говоря по принцип. Не може на някой, отделил частица от себе си за някой друг да му кажеш - ама твойто е грозно, непродаваемо и не става.
Запитахте ли се колко от творящите за базарите ще ги загризе червейчето - "а дали моите неща не се считат за боклуци?" и ще им скършите крилцата. И от страх да не бъдат отхвърлени, може би много красиви и уникални подаръци няма да бъдат изработени, видяни, продадени, купени и стоплили нечие сърчице.
Както и да е, не съм обидена. Просто, когато нещата не са казани в прав текст, почват да ме гризат червеите.
Ааа и за да съм съвсем по темата. В събота ми обещаха да ме снабдят с фотоапарат и аз тържествено обещавам качествени снимки на всичко в най-скоро време. И държа тричленна комисия да се произнесе кое става и кое не Wink Laughing

# 308
     Ако някой се чувства несигурен,просто да покаже тук,каквото има и да поиска мнение.Мисля, че момичетата ,които са работили преди по базарите имат най-точна преценка кое ще се харчи повече.Аз смятам също така,че не е необходимо да се залага на серийното птоизводство.Когато се говори за ръчно изработени подаръци,това внушава и идеята за уникат.По-рано в темата пуснах снимки на това,което мисля да предложа,отзивите бяха положителни.Не е много,но са правени с мерак .Показвайте,не се притеснявайте.
     А чорапените човечета  на мен ми легнаха на сърцето.Ако има в Русе,ще си купя.Ако-не ,ще ми изпратиш след базара.

# 309
  • sofia
Благодарим моми4ета на вси4ки ви за подкрепата  bouquet

Всеки базар е разли4ен по своему,на всеки се купуват разли4ни неща.Истината е,4е всеки път остават някои неща ,които пазим ,препродаваме и тн.Много сме я обсаждали темата......и вси4ки сме стигнали до извода,4е всеки труд трябва да бъде оценен,желанието е водещо и ......вси4ки сме заедно тук не заради нас самите,а заради други 4овешки същества.

Но и Баб4е е права.Налагало се е да препродаваме неща отпреди 3 год.,което и за нас самите е някакси особено като усещане.Да не говорим за складиране,опазване ,съхранение изобщо.......А всяка година се правят все по-хубави и по-хубави сувенири Peace

Искам само да кажа,4е всеки е преценил възможностите си и е оценил сам себе си Twisted EvilНие уважаваме това.Аз и за това не пипам и не се занимавам Mr. Green
Имаме 4 града,които раз4итат единствено и само на вас.МОля ви ,постарайте се Crazy

Баби,и понеже сме през блок ........искаш ли шишарки за венците?Ако ще правиш  де:twisted:

Отивам да дооправям организацията щото после ако има недоволни ще ни лин4увате,нали Joy
Всъщност тази година ще е много разли4но ,интерсно,раздвижено.Търсим отговорни продава4и и за двата дни Hug

bouquet

# 310
  • пловдив
Скъпи момичета  Heart Eyes Наближава един от най красивите /поне за мен/ християнски празници,
който аз лично свързвам с топлина, любов и доброта! Всички ние сме тук в тази тема за да се опитаме да облечем желанието си да помогнем в реалност. Не съм млада, не съм и стара. Но с 45 си години зад гърба все пак съм придобила някакъв опит- макар и не пълен, защото както са казали по-умните от мен- "Човек се учи докато е жив". Та изхождайки от този си миниатюрен опит и позовавайки се на друга мъдрост "За всеки влак си има пътници" не деля направеното от всички нас на грозно и красиво, на нужно и ненужно още повече, че човека готов да подкрепи каузата за която се опитваме да помогнем едва ли е тръгнал да търси при нас ВИП творчество, но ....
тук стои онова голямо НО което съм научила от единствения досега базар на който съм участвала.
Освен хората, които съвсем целенасочено са дошли на базара за да ни подкрепят / не са малко, но повярвайте ми не са и много/ на щандовете се спират и случайно преминаващи, на които
табелата Благотворителност изобщо не им прави впечатление и просто си търсят подарък за празника. Естествено да прилича ва ВИП, но на поносима цена. Затова и мисля, че трябва да се заложи на разнообразието.  Никога не бих отказала да изложа нещо по елементарно като това
http://antom.snimka.bg/hobby/butilchici.294805.8469971
кутийки от кремове които рисувах за базар 2008 , а не всички се продадоха,
но до него вместо още 100 от същиа вид предпочитам да има няколко като тези
http://picasaweb.google.bg/borislava.doncheva/2008#5264740931064954978
http://nevenasa.snimka.bg/arts/za-blagotvoritelniya-koleden-baza … 8g.294091.8964184
http://nevenasa.snimka.bg/arts/za-blagotvoritelniya-koleden-baza … 8g.294091.8913965
за да съм убедена, че след последния ден от базара, ще сме събрали достатъчно парички за да
се купят всички тези неща от които са имали нужда и е било купено
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=365803.0
/нещо което със сигурност няма да успея с кутийките си за 1 левче/
Базарите са по 2-3 дни, идеята останалите неща да се дадат на децата е прекрасна /и лично аз смятам задължителна, за да почувстват и те  коледното настроение / децата със сигурност ще се порадват -ден, два, седмица... и после ще питат за чорапки, лакомства...

Безкрайният ми пост е за да помоля - втора страница нападки са си достатъчно,
хайде да си подадем и другата буза, мойта е обърната към вас, шляпайте здраво
да затворим страницата и да продължаваме напред, защото тези очички, чакат нашите ръчичики
http://www.playcast.ru/uploads/2009/06/10/1032998.jpg

Аз продължавам, разрешавам на всички на които останат мои работи, за мой сметка да ми ги върнат за да не пречат до следващия базар. Решението дали вие също ще продължите си е ваше изключително право, но самото желание да се опитате да помогнете за мен лично вече си е повод да ви  Kissing Heart
И да не забравяме, че на Базара освен изработени с любов неща се взимат и парички  Wink всеки може да участва както си реши  Hug

lavender писали сме заедно  Hug

# 311
Момичета,.......мисля че всъщност изобщо няма спор newsm78. Няма грозни неща когато са направени с цялата ни любов.Но има не добре представени.Каквото и да си говорим винаги става въпрос за маркетинг.И най-прекрасното творение,поднесено небрежно и неугледно започва да губи от блясъка си.Отдавна отминаха времената на хубавия кон и скъсания чул.Сега представянето е всичко.Поне аз така разбрах постовете на Бабето и Антом.След като даряваме частица от себе си,нека я покажем така ,че да заблести.Не може да разчитаме,че нещо направено от нас, ще бъде дозавършено от друг.Никога няма да е същото.
Всичките неща се правят с любов, но понякога нещата просто не са с в търговски видooooh!
За всички творящи, с недежда да помогна на новите момичета ще кажа, според мен , как трябва да изглежда всяк нещо което ни предоставяте за базара.
1. Нека нещата да са довършени, да не трябва да дооправяме илидолепваме или закрепваме каквото и да е. Предвиждайте факта, че понякога изпращате нещата от другия край на България и ако не са закрепени доббре те просто се разпадат и за да не ви обидим, ни при получаването започваме на ново да првим това, което вече сте напрравил веднъж, а време НЯМА  Praynig2. Нека нещата са опаковани, ако е необходимо за продаване, а не в насипен вид, тъй като по КОледа повечето от нас копуват подаръци и ни е по-приятно те да са опаковани, иначе при получаването на нас ни се налага да сторим и това.

Иначе "За всеки влак си има пътници", вкусове много, така че творете момичета   bouquet

Дано не провокирам нови пререкания.Не това ми е целта.Но любовта трябва да се дава докрай...във всичко. Blush

# 312
Бижутата продаваеми ли са? От дървени и пластмасови мъниста и от фимо? Миналата година бях правила и едни обички с елхички (от тази снимка), те продадоха ли се? Ако не се продават да не правя.

# 313
Момичета, замислих се като казахте, ако може да са красиво опаковани сувенирите...
Аз правя картички, а не ми хрумва как да ги опаковам тях...знам как се продават в магазините в едно найлонче, но то е някакво специално с размера на картичката newsm78
Картичките как ги продавате?

# 314
laguna,обикновено купуваме от тук пликчета с размера на картичката и ги опаковаме една по една Peace
http://printed-bags.net/crm/do.php?ctr=Catalog&act=index&lg=bg
покрай пазарите има също магазинчета,в които има такива пликчета,по Симеон около женския пазар и на Красно село се сещам на първо четене Hug
mamutche,по принцип бижутата не са от най-продаваемите,но е хубаво да има от всичко PeaceАко са били за София аз лично мисля,че няма останали такива или поне не помня да съм прибирала  CrazyСкоро ще преровя останалите неща и ще ти кажа със сигурност Peace

Общи условия

Активация на акаунт