Миди с черупките?

  • 6 419
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 6
мерси:)преди години бях яла миди на морето ,но приготвени на тенекия,имате ли представа как може да се постигне този вкус?

# 16
  • Мнения: 27 523
Ако си на газ - с тенекията върху газта. Иначе продават плочи отделно. За в тиган не знам дали ще стане  Thinking

# 17
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Аз ги приготвям със спагети, даже тази вечер това ще готвя Peace

# 18
  • Варна
  • Мнения: 2 429
Най-много ми харесват задушени с бяло вино и подправки и с ориз. Стават бързо и лесно само преди това трябва хубаво да е почистят отвън.

# 19
  • Canada
  • Мнения: 1 773
Обожавам миди!
Измивам черупките, слагам ги в тенджера (по дълбока за да се бъркат по-лесно), заливам ги с течна сметана 35% (може и по-малък %) и прибавям 1 пълна супена лъжица къри паста. Разбърквам хубаво (пастата може да се разбие предварително с малко сметана) и похлупвам с капак. Задушавам за 10 мин. Изсипвам в чинии и поливам със сос. Задължително на масата има хляб - соса е много пикантен.
Използвам тази паста:

Общи условия

Активация на акаунт