Миди с черупките?

• 6 416
  • 19
  •   1
Отговори
  • out of space
От къде в София мога да си купя миди с черупките? Много са ми се прияли, знаете ли къде със сигурност мога да намеря?  Rolling Eyes

# 1
С черупки са така наречените пресни миди(живи)....
Можеш да намериш в черноморските градове....
И пак няма гаранция,че са наистина пресни...
Най-много да купиш и да ги хвърлиш после,защото като се прибереши развържеш мрежичката ще видиш,че не са живи вече...
По-добре си купи ядки,поне ще ги видиш дали са с хубав външен вид поне....

Последна редакция: чт, 01 окт 2009, 11:37 от TheNMaster

# 2
  • Варна
В "Пикадили" на рибния щанд има пресни миди.

# 3
  • out of space

Благодаря!  Hug

# 4
  • Бургас/София
Аз вземам от рибния щанд в МЕТРО

# 5
  • Viena

Благодаря!  Hug
преди имаше от месец и нещо няма.но има замразени с черупките-10лв.пакета,мисля,че 500гр.,това го знам със сигурност;защото сме фенове на мидите и сега трябва да ходиме до метро.

# 6
В МЕТРО винаги има.

# 7
В Халите на рибния щанд  има  Peace

# 8
  • out of space
Мерси, отидох до Пикадили, но имаше само варени ядки- взех такива....

# 9
Най-много да купиш и да ги хвърлиш после,защото като се прибереши развържеш мрежичката ще видиш,че не са живи вече...

Аз веднъж купих пресни, бяха отворени. Потопих ги в студена вода и се затвориха. Това какво означава всъщност?  Thinking

И друго - много често, когато купувам пресни, вътре самите миди са пълни с водорасли,е дно такова зеленикаво-черно, отврат са и ги хвърлям после  Sick Как се разпознава мида без тия екстри?

# 10

Аз веднъж купих пресни, бяха отворени. Потопих ги в студена вода и се затвориха. Това какво означава всъщност?  Thinking

Означава,че са били живи и пресни.Ако не се затворят,тогава са мъртви вече и не се знае колко дена са били на сухо....Следователно не е добре да се консумират...

Блонди,аз купени миди не ям....Ям миди САМО и единствено,ако аз съм ги извадила...
Аз съм варненка и като знам по борсите какви миди изкупуват...Вадени от където не трябва..просто ми се отщява...
Купени може да си купи човек от мидени ферми за да е сигурен,че са читави...
Мида ,която се е захванала с мустачето си за желязо е отровна.Трябва да е брана от камък т.е. да се е захванала от камъни....

# 11
 Tired Tired Tired

Аз изобщо не ги ям, ама домашните ги обичат. Взимах от Метро и готови ядки, от онези, ярко оранжевите, маслените, но последния път пак бях пълни с водорасли  Crazy

# 12
а как се приготвят в домашни условия?

# 13
  • out of space
Значи, тези, които са отворени преди варене се изхвърлят. Също така се изхвърлят тези, които не са се отворили след варене.

Вярят се 10-15 минути и са готови. Любимо ми е да си поливам всяка една ядка с малко лимон и така да си ги ям.

# 14
Аз ги правя, както ги правят белгийците - сварявам ги с бяло вино, лук и моркови. После всеки си вади от тенджерлата и си чисти и яде, има си специално индивидуални тенджерки за миди  Laughing
Отделно поднасям и чеснов сос, който иска да си ги топи. Правя ги и панирани, на салата с пресен лук и малко майонеза и лимонов сок, има хубави рецепти за миди с ориз, но не съм пробвала.
Аз не ги обичам, но когато са панирани, хапвам малко, така най ми допадат  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт